Torna, torna fratre! Încurajare la denunțuri pe Facebook pentru evenimentele care nu respectă măsurile anti-COVID


Torna, torna fratre! Încurajare la denunțuri pe Facebook pentru evenimentele care nu respectă măsurile anti-COVID

Turnătoria în pandemie își face tot mai mult simțită prezența, autoritățile încurajând populația să  anunțe orice încălcare a măsurilor anti coronavirus. Dacă aveți informații că la o petrecere, spre exemplu, nu se respectă măsurile anti-Covid puteți alerta Poliția prin Facebook, potrivit Digi24.
Unii au făcut-o deja și aproape de fiecare dată, ofițerii au dat amenzi și au închis localuri.„Credeți că există posibilitatea să fie, de fapt, focare toate aceste locuri de pe litoral?” – a fost întrebat recent ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Răspunsul a venit fără echivoc: „Există posibilitatera să devină focare”.
Conform sursei citate, poliția se autosesizează după ce vede imagini pe Facebook de la aceste petreceri.
„Aș putea aminti două cazuri, de la Brașov și de la Ilfov, unde nu s-au respectat numărul de persoane și regulile de distanțare între persoane. În ambele cazuri, s-au dat amenzi de peste 10 mii lei, iar la Brașov, cel puțin, a fost suspendată activitatea societății respective. În cazul de la Ilfov, au fost aplicate amenzi atât organizatorului, cât și beneficiarului și persoanelor care participau la eveniment” – a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.
Sesizările către Poliție se pot face și altfel decât prin modalitatea clasică. Spre exemplu, dacă pe o pagină socială vedeți poze sau clipuri video în care o mulțime de oameni nu respectă măsurile de protecție, puteți folosi, în secțiunea de comentarii, hashtag-ul #politiaromana sau să dați tag paginii de Facebook a Poliției Române. Zeci de astfel de sesizări au fost făcute în ultima săptămână, iar oamenii legii spun că putem folosi această metodă cu încredere, pentru că toate sunt verificate.
În 7 zile, 10.000 de societăți au fost controlate, 100.000 de oameni au fost verificați și s-au dat amenzi în valoare de 500.000 de euro.
Poliția dă asigurări că nu va opri controalele decât după ce vor scădea infecțiile. În plus, localități sau județe întregi pot fi băgate în carantină.
Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Torna, torna fratre! Încurajare la denunțuri pe Facebook pentru evenimentele care nu respectă măsurile anti-COVID

  1. simona zice:

    Ce pretentii sa ai cind 60% sunt idioti functionali . Nici nu mai vorbesc de cretinii care se filmeaza si se pun singuri pe facebook..Azi Badalau ,merge la Casa De comert (in fine la o institutie ) ,prostalai se filmeaza la o masa imparateasca ,bagati unii in altii . Cit de cretin sa fii?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.