De ce au fost închise peste 100 dintre cele mai mari telescoape de pe Pământ?


Peste 100 dintre cele mai mari telescoape de pePământ au fost închise pe motivul așa-zisei pandemii de coronavirus.

Peste 100 dintre cele mai mari telescoape de pe Pământ au fost închise pe motivul așa-zisei pandemii de coronavirus.

Absolut sigur, motivul real nu poate să fie un virus,căci aceste telescoape nu se află în mijlocul oraşelor, din contră, ele sunt construite pe înălţimi considerabile sau în zone cât mai pustii.

Directorii Observatoarelor spun că ar putea rămâne offline timp de trei până la șase luni sau chiar mai mult. Înmulte cazuri, reluarea operațiunilor înseamnă inventarea de noi moduri de lucru pe timpul unei pandemii. Dar la ora actuală aceasta este aproape o utopie: instrumentele debază (de exemplu, oglinzile) necesită echipe de tehnicieni care să lucreze la faț alocului pentru a le întreține funcționale. Drept urmare, se așteaptă ca noile descoperiri astronomice să fie pur și simplu anulate, blocate.

Atacama Large Millimeter / submillimeter Array(ALMA), cel mai mare radiotelescop din lume, a fost închis temporar în Chilepe data de 22 martie, cu propunere de deschidere pe 19 mai. Această dată a fost amânată, iar în aprilie s-a decis ca deschiderea să aibă loc abia în luna octombrie a anului 2021, deci peste exact 1 an și jumătate!!! De ce? Nu ne spune nimeni.

Știm doar că munca ce s-a depus pentru oprirea celor 66 de telescoape gigantice din complexul ALMA a fost uriașă. Aceasta ne-o spune chiar directorul ALMA, Sean Dougherty: „Personalul a făcut un efort uluitor pentru asigurarea unei opriri sigure și de succes”.

Ceea ce a început ca un mic val de închideri în februarie și martie, a devenit mai apoi o oprire aproape completă a astronomiei observaționale. Și probabil că închiderile nu se vor termina curând.

Astronomii se declară foarte îngrijorați deefectele nefaste asupra cercetărilor spațiale, ce sunt grav periclitate de stoparea observațiilor. Aceste observații sunt unice în fiecare moment, iar cercetările se bazează pe cumulul acestora.

„Dacă toate telescoapele din lume nu mai observă, atunci vom avea un decalaj în date pe care nu le vom putea recupera”, spune astronomul Steven Janowiecki de la Observatorul McDonald dinTexas. „Aceasta este o perioadă în care noi, în comunitatea astronomică, nu avem date despre cele petrecute în spațiu.”

Care este motivul real al stopării observațiilo rîn spațiu? Ce nu vrea statul din umbră să vedem? Ce se petrece în spațiu și cese petrece în apropierea pământului, iar noi nu trebuie să vedem?

http://www.yogaesoteric.net/

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la De ce au fost închise peste 100 dintre cele mai mari telescoape de pe Pământ?

  1. Constanta Ene zice:

    Vom trai…si vom vedea….cine stie….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.