Lovitură pentru DSU-Arafat, pus la plată! O comună se revoltă contra carantinei anti-COVID


Raed Arafat

Autorităţile cer obligarea DSU la plata sumei de 500.000 de euro către comuna Gornet cu titlul de daune morale/daune interese

 Este o premieră în România: autorităţile comunei Gornet din Prahova. carantinată de autorități, au atacat în instanţă ordinul de carantinare a unui sat al comunei!

Conform agenției naționale Agerpres, autorităţile din Gornet, reprezentate de avocatul Bogdan Dumitru, ”au introdus în instanţă o acţiune în anulare a ordinului prin care s-a instituit carantina în satul Gornet, acţiunea fiind trimisă Curţii de Apel Bucureşti”.

Prin acțiunea făcută de avocat, autoritățile comunei îi cer şefului DSU, Raed Arafat, o analiză urgentă a cazurilor din zona respectivă – ”să declanşeze în regim de urgenţă evaluarea cazurilor de COVID-19 din comună pentru a se stabili cu exactitate dacă la momentul emiterii ordinului de carantinare exista procentul persoanelor infectate peste pragul stabilit de INSP”, anunță sursa citată.

Dar acțiunea nu se oprește aici – autorităţile cer obligarea DSU la plata sumei de 500.000 de euro către comuna Gornet cu titlul de daune morale/daune interese.

Iar argumentul e clar: peste 450 de localnici au rămas fără locuri de muncă ”pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi””.

Conforma datelor comunicate de autorități, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a votat, miercuri, instituirea carantinei zonale în satul Gornet – iar ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Agerpres precizează că, în decurs de două săptămâni, în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Conform datelor de la recensământul din 2011, populația comunei este de 2928 de locuitori.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.