Guvernul și-a pierdut Covidul pe drum


Am ajuns să avem cea mai mare producție de Covid la hectar. Putem să dăm și la export, dar Nelu Tătaru e medic de gâlci și de apendice umflat. Nici măcar la Covid nu se pricepe. Știu că se supără, dar nu are atestat. Și atunci, nefiind specialist, cum să mai vorbim și de exportul de covizi?

S-a făcut Covidul cât vaca de mare. Gras și frumos. Îl suie medicii în tren și-l plimbă prin țară. Când apare câte un ăla mic, e îmbarcat în elicopter și dus la alt spital, să vadă poporul și să se tulbure de panică.

Își bat joc de Covidul oamenilor

Partea proastă e că Guvernul e neatent. S-a chinuit atâta lume să prindă virusul, să-l facă mare, și Tătaru îl pierde pe drum. Sau Arafat. Sau Vela. Poate chiar Orban. Oricum, unul dintre ei. Eu cred că ar trebui să fie mai cu băgare de seamă, că nu e Covidul lor. Nu pun cifrele de la mine, sunt ale comitetului ăla care socotește cu ochii la încălecarea picioarelor în „Basic Instinct” și cu mintea la chiftelele de la popotă. Urmăriți atent cum stăteam la 22 iulie.

Iasă vedem: 40.163 de infectați începând de când a zis Iohannis că e guturai. Din ăștia, 24.663 s-au vindecat. Foarte bine. Alți 2.693 au fost externați după 10 zile. 2.101 n-au avut baftă și au ajuns la groapă. N-am terminat. Mai sunt 336 izolați la domiciliu și alți 213 izolați instituțional. Lângă ei, 5.179 internați în spitale. Adunăm… mai adunăm… încă mai adunăm… o luăm de la capăt, poate ne-am încurcat… și rezultă 35.185. Cum naiba? O luăm de la capăt și tot atâta dă. Scădem din 40.163 și ne trezim cu 4.978 care au fugit de pe liste. Nu mai au loc sau au sărit din mers, în drum spre centralizare?

Nu e de colea să nu iasă aproape 5.000 de cazuri. Ce-o face Guvernul cu ele? Le dă report la extragerea viitoare? Le păstrează pentru o raportare care să-i justifice amânarea alegerilor și le pune toate odată? E ciudată rău socoteala asta, cu 5.000 de cazuri mai degrabă folosite ca rezervă. Sau se țin de prăsilă până ce comunicatorii ăștia strategici îi adună cu morții și răniți de pe Autostrada Soarelui, în speranța că ne vor convinge ce ravagii face virusul? Orbane, mai cu grijă, că nu e Covidul Guvernului. E al oamenilor.

National

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS(Romania). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.