PARLAMENTUL EUROPEAN ÎI TUFLEȘTE BASCA LUI IOHANNIS. PRESA MILUITĂ TACE


Ce săptămâna a avut Klaus Iohannis! Cum a fost el pupat în fund de toată presa miluită. Cum a ieșit el cu rânjetul ăla tâmp de provincial complexat și a început să se laude pozând în salvatorul națiunii.

”Iată că după discuţii foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere am obţinut pentru România o sumă impresionantă: 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene – negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice”, spunea ostenit Klaus Iohannis.

”Viitorul sună bine pentru România şi pentru Europa. După zile de negocieri febrile a ieşit fumul alb, iar summitul UE a luat decizia mult aşteptată de cetăţenii europeni. Datorită eforturilor deosebite depuse de preşedintele Klaus Iohannis, România a obţinut o sumă cum n-a avut niciodată în ultimii ani”, spunea și Ludovic Orban în timp ce îi curăța scamele președintelui.

Titluri de o șchioapă despre luptătorul nostru președinte care după 4 zile și nopți de negocieri dure și duse în condiții extreme a obținut pentru țărișoara noastră 80 de miliarde de euro.

Nimeni nu a mai spus că din luna mai se știa că obținem 85 de miliarde de euro. O anunțase chiar ministrul Fondurilor Europene.

Deci lupta lui Iohannis ne-a costat 5 miliarde de euro. Asta că s-a dus dar tot este bine că nu a deschis gura. Atunci chiar aveam probleme. Știm cu toții cum vorbește. Dar acum se pare că nici 80 de miliarde nu mai sunt. Klaus Iohannis nu as așteptat să fie ceva sigur și a sărit ca proasta din baie să se fălească. Iar acum …

Parlamentul European a votat joi o Rezoluţie în care afirmă că va refuza varianta de buget al UE negociată zilele trecute de şefii de stat şi de guvern dacă nu se fac noi negocieri, transmite AFP, potrivit Agerpres. Președintele Klaus Iohannis a declarat, după Consiliul European, că României i-a fost alocată suma de 80 de miliarde de euro fonduri UE.

În rezoluţia adoptată joi cu 465 de voturi pentru, 150 împotrivă şi 67 de abţineri, eurodeputaţii ”contestă” bugetul în ”forma sa actuală” şi avertizează că Parlamentul European ”este pregătit să refuze să-şi dea aprobarea (…) până când va fi găsit un acord satisfăcător”. Legislativul european trebuie să se pronunţe până la sfârşitul anului asupra cadrului financiar multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

http://vavedem.com/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Iohanis). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.