Un alt medic italian spulberă tezele apocaliptice si avertizează:


„Măștile sunt nocive vara! S-a demonstrat că virusul nu mai circulă în Italia. Alarmismul guvernului va duce țara în ruină, în toamnă”

Un alt medic italian spulberă tezele apocaliptice si avertizează: „Măștile sunt nocive vara! S-a demonstrat că virusul nu mai circulă în Italia. Alarmismul guvernului va duce țara în ruină, în toamnă”

Alberto Zangrillo nu este singurul medic italian care încearcă să calmeze populația, contrazicându-i pe cei care profețesc apocalipsa covid și pe care presa italiană mainstream i-a etichetat deja ca ”răi”.
Un alt expert din peninsulă, virusologul Giulio Tarro, susține teoriile lui Zangrillo, afirmând că  italienii nu ar trebui să se teamă de al doilea val „pentru că nu va fi”. Tarro demontează alarmismul despre pericolul epidemiei care nu ar fi trecut și care ar fi generat de relațiile instituționale.  Într-un interviu pentru site-ul Il Libero, Tarro spune că „alte state au intrat deja în faza relaxării semnificative. În schimb, noi interzicem prea multe lucruri. Guvernul chiar exagerează. Continuarea în acest fel va aduce țara în ruină în toamnă. Să ne înțelegem: nu o ruină dictată de o urgență privind sănătate, care nu mai există. Ci de o situație de urgență economică și socială care mi se pare subestimată pe scară largă”.
Virusologul merge și mai departe chiar, criticând dur utilizarea măștilor în sezonul estival. „Vara nu ar trebui să fie folosite”, spune el. „ Aceste măști devin nocive, deoarece induc hipercapnia, adică o creștere periculoasă a dioxidului de carbon în sânge. Aș dori să dau sfaturi generale, ca medic. Trebuie să încetăm să mai răspândim o informație anxioasă și ipocrit alimentată  cu apeluri de genul „să nu intrăm în panică”. Aproape nimeni nu ne spune că, dacă nu ne îmbolnăvim, e datorită sistemului nostru imunitar”, care „poate fi distrus – pe lângă nutriția inadecvată și un stil de viață greșit – prin stres, care poate apărea și din urmărirea știrilor alarmante”.
Mai mult, prognozele catastrofale – privind cei 150.000 de spitalizați la terapie intensivă sau revenirea virusului la mijlocul lunii iunie din cauza vieții de noapte – s-au dovedit complet inexacte. „După sărbătoarea la care au participat suporterii napoletani la victoria Cupei Italiei nu a urmat un singur caz de contagiune. S-a demonstrat încă o dată că virusul nu mai circulă în Italia,” subliniază virologul. „Știm că ultimele cazuri din Italia provin de la subiecți care vin din străinătate sau de la italieni infectați care au fost repatriați.”
Și, mai spune expertul, de ajuns cu acest terorism! „Nu văd nimic alarmant din punctul de vedere al sănătății dacă indicele RT ( indicele de reproducție, care arată măsura în care virusul se răspândește în societate la un anumit moment – n.r)  este puțin mai mare de 1. Justificarea oricărei prelungiri a stării de urgență pe baza acestui criteriu ar fi greșită”, concluzionează Tarro.
„În calitate de virusolog cu o experiență, simt că pot spune că, în realitate, astăzi nu există niciun motiv pentru a prelungi starea de urgență”, afirmă Tarro.
Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.