Ciucă, scoate un miliard de euro și pentru francezi!


Iată că la doar câteva zile după ce la sediul Ministerului Apărării Naționale descindeau reprezentanții companiei americane producătoare de armament Lockheed Martin, generalul Ciucă a fost supus unui alt asalt. Totul după ce americanii și-au tras deja patru miliarde de euro și încă tot mai vor o ”felie” din ”tortul” bugetului asigurat cu celeritate pentru înzestrarea Armatei Române! Astfel că a venit de această dată – așa după cum avertizam !- rândul francezilor să vină și să își ceară ”tainul”.

Totul după ce generalul în rezervă, dar cu nenumărate ambiții politice Nicolae Ionel Ciucă a deschis o veritabilă ”Cutie a Pandorei” a contractelor de înarmare aruncate în stânga și în dreapta, dar pe care acum nu o mai poate gestiona. Și uite cum, deși beneficiară a unor contracte de câteva miliarde de dolari și cu plăți făcute în avans și în tranșe de câte 500.000 de dolari, compania Lockheed Martin a forțat să își ”scoată pârleala”. Asta  după ce MApN a decis achiziționarea de avioane F16 second-hand de la portughezi la 53 de milioane dolari bucata, în loc de unele noi la o ofertă generoasă de 55 milioane dolari!

Și uite cum, cu DNA-ul suflându-i în ceafă, Ciucă tocmai ce a parafat o nouă ”gaură” în buget, prin parafarea unei înțelegeri privind ”dezvoltarea a noi echipamente în domeniul tehnologiilor militare de înaltă performanță”. Ceea ce i-a scos din minți pe ceilalți parteneri strategici, cei europeni. Astfel că Ministerul Apărării francez a trimis deja propria echipă de desant la București! Astfel că generalul Ciucă  trebuie să scoată acum din ”buzunar” un miliard de euro și pentru achiziția de radare de la francezi! Și încă nu au venit germanii…

”Taxă de șmecherie” pentru PESCO!

Secretarul de stat Simona Cojocaru trebuie să ia radare de la francezi…

Și uite cum la doar câteva zile după ce americanii și-au mai tras promisiunea altor miliarde pentru contracte menite a ne ”proteja” la Marea Neagră, ”secretarul de stat pentru politica de apărare , planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru a primit vizita directorului pentru dezvoltare internațională al Direcției Generale pentru Armamente din Ministerul francez al Apărării, generalul Thierry Carlier”.Și chiar dacă de această dată generalul Ciucă i-a plasat Simonei Cojocaru ”calvarul” de a mulțumi pentru ”sprijinul Franței pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre”, subiectul cel mai ”delicat” tot nu a putut fi evitat. Astfel că după cum încearcă acum Ministerul Apărării Naționale să arunce o ”fumigenă” pe piață pentru a ascunde adevărata miză financiară a întâlnirii dintre Simona Cojocaru și generalul Thierry Carlier, ” un alt subiect abordat a vizat colaborarea dintre cele două state în cadrul inițiativelor Uniunii Europene în domeniul Apărării.

Secretarul de stat român a subliniat importanța participării entităților din industria de apărare din cele două state în proiecte comune finanțate din Fondul European de Apărare, inclusiv din cadrul Cooperării Permanente Structurate”. Numai că, după cum susțin sursele noastre, până ce se va întâmpla minunea ca România să câștige vreodată bani dintr-un parteneriat de înarmare cu un partener strategic, francezii tocmai ce ar fi insistat să cumpărăm cât mai repede rețeaua de radare pusă la dispoziție pentru ”monitorizarea spațiului aerian și a regiunii Mării Negre”. Un ”avans” de un miliard de euro fiind suficient pentru a mai potoli mânia francezilor că până acum am cumpărat arme de miliarde de dolari doar de la americani…

National

Acest articol a fost publicat în ARMATA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ciucă, scoate un miliard de euro și pentru francezi!

  1. jderul zice:

    In plină criză sanitară, când – cică – n-au bani pentru pensii, alocatii, asistentă socială, dăm miliarde de euro si dolari pe fiare vechi pentru înarmare.

    Apreciază

  2. Simona zice:

    Nu- i drept daca tot ne inarmam,cumpărăm ochiometre (nu ma lasa sa scriu radare)(este in paranteza a mers asa dădea rabdare)sa cumpărăm si cîte asa de pe tort :niste bombite atomice.Ca de inamicul trebuie intampinat corespunzator. (Ironie)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.