Comisia Europeană a blocat accesarea de fonduri pentru 6 orașe din Polonia care nu susțin activitățile homosexualilor.


Motivul halucinant e că autoritățile locale n-ar respecta „valorile și fundamentele Uniunii Europene”

Comisia Europeană a blocat accesarea de fonduri pentru 6 orașe din Polonia care nu susțin activitățile homosexualilor. Motivul halucinant e că autoritățile locale n-ar respecta „valorile și fundamentele Uniunii Europene”

Comisia Europeană a refuzat să finanțeze șase orașe din Polonia pe motiv că acestea nu susțin activitățile homosexualilor, relatează CNN, citat de Mediafax.
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe Twitter că „Prin tratatele noastre în Europa ne dorim să ne asigurăm că fiecare european are libertatea să fie cine vrea, să trăiască unde își dorește, să iubească pe cine simte și să țintească cât de sus vrea. O să continui să susțin #UnionOfEquality”.
Helena Dalli, comisarul European pentru Egalitate, a scris pe Twitter că valorile susținute de Uniunea Europeană ar trebui să fie respectate de toate autoritățile din statele membre. Printre valorile europene obligatorii, Dalli include homosexualitatea.
„Valorile și fundamentele Uniunii Europene trebuie să fie respectate de toate statele membre și de toate autoritățile. Din acest motiv, șase orașe din Polonia care refuză să susțină comunitatea LGBT nu vor primi finanțări”, a spus Helena Dalli.
Este vorba despre fonduri UE, în valoare de 25.000 de euro, despre care Comisia crede că trebuie „accesate de toți europenii”, însă nu pare a fi dispusă să îi includă și pe acei europeni care au credințe și convingeri conservatoare.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Adalbert Jahnz, a explicat că „Șase aplicații au fost respinse pentru că răspunsul reprezentantului legal al proiectului nu a oferit comisiei suficiente motive și garanții că proiectul se va alinia la caracteristicile și obiectivele generale ale valorilor Uniunii Europene”.
Acest articol a fost publicat în EUROPA DE EST. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.