OMS și presa s-au schimbat în organizații teroriste pe timp de pandemie


Organizația Mondială a Sănătății și presa mainstream din întreaga lume au acționat ca niște organizații teroriste în timpul crizei coronavirusului, este de părere scriitorul Alexandru Petria.

Nicio organizație teroristă nu are înscrisă în statut că e așa. Fiecare urmărește scopuri pe care le consideră juste, care să le facă viața mai prosperă și echilibrată membrilor și societății în general. Contează mijloacele care duc spre țintă, modul de operare pentru obținerea obiectivelor și felul în care sunt receptate acțiunile structurii de către media și majoritatea populației. În anumite momente istorice, elemente numite teroriste devin frecventabile, chiar cu aură de onorabilitate și eroism, depinde de schimbarea opticii oamenilor și a raporturilor politice. Toate au un numitor comun: se bazează pe gestionarea fricii – semănată în rândul cetățenilor obișnuiți, puși în fața unor situații apropiate de coșmaruri, nefirești, neconforme cu practicile obișnuite – și militează pentru un bine colectiv, utopic ori nu, dar un bine băgat pe gât cu forța. Nu vă gândiți la teroriști neapărat ca la indivizii cu atentatele, răspândirea terorii are și alte trasee.

În viața omenirii, sub spectrul Covid-19, frica și teroarea au transformat casele și comunitățile într-un infern confortabil, unde libertățile au fost suspendate și raporturile umane deteriorate după normele dictaturii medicale. Infern confortabil, cu suferința indusă prin carantinare și bombardamentul informațional aberant și contradictoriu despre periculozitatea molimei – de fapt, o gripă de periculozitate medie, însă cu o contagiozitate ridicată, în care se cerea să nu părăsești domiciliul, în rest, leneveală, lecturi, filme, fiecare după chef. E un caz de globalizare a fricii unic în istorie, de la New York la Sydney, București, Tokyo ori Roma.

Dacă mergem, ca într-o anchetă criminalistică, spre originile propagării fricii nefirești, dăm de vinovații principali, Organizația Mondială a Sănătății și presa. Ambele s-au comportat blamabil, neprofesionist, iresponsabil.

Prin reprezentanții săi, OMS a reușit să pună sfaturile medicale în privința pandemiei pe același taler cu horoscoapele, prin declarații contradictorii în serie, prin recomandarea unor aberații – mă rezum la una: interzicerea autopsierii celor decedați de pe urma Covid-19. Dar lista e lungă.

Nu are rost să vorbim despre degradarea presei, este un subiect cunoscut. Majoritatea ei, în aceste luni, a avut un comportament de cioclu, care își freacă mâinile când moare încă unul și îi înflorește afacerea. Ziariștii, în loc să caute adevărul despre boală, pe lângă dezinformări, au livrat pe nemestecate părerile tuturor sociopaților, dacă nu s-au lăsat cumpărați de guvernele interesate să prelungească narațiunea, ca să nu fie acuzate, pe drept cuvânt, că ne-au furat luni din viață. Politicienii au greșit cu Covid-19, luând excesiv de în serios OMS și presa.

Că OMS și presa au acționat ca organizații teroriste – din prostie, interes strict financiar ori alte cauze – este o problemă de competența organelor judiciare, internaționale și naționale.

http://www.yogaesoteric.net/

Acest articol a fost publicat în CORONAVIRUS. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la OMS și presa s-au schimbat în organizații teroriste pe timp de pandemie

  1. simona zice:

    Intotdeauna au fost ,dar mai cu perdea . Si sincer care european sau locuitorii din America de N i-am bagat in seama pe cei de la OMS .? Astia erau aia care se ocupau de tarile africane ,de tarile asiatice foarte sarace ,de tarile sarace ale Americii de S . Putini dintre noi i-am catalogat drept hoti de la inceput . De ce ? Pt ca rezultatele erau zero intotdeauna . Niciodata nu au pus problema ca saracia a fost implementata de tarile Europene Vestice si nordice ale Americii . Culmea tot astia dau bani OMS-lui pt salvarea populatiei sarace ,tot astia au conceput razboaie si alimentat cu armament bla,bla. Cat despre presa …e fara cuvinte de la infintare .V-a interesat vreodata de fac trei continente sarace ? Nu . Nici pe mine ,stiam ceva istorie ,cateva rubrici citite in ziare internationale ,le-am pus cap la cap si atat . Dar azi ne musca de fund pe toti . Iacata ca indiferenta noastra ne-a adus in aceiasi oala .Nu-i frumos . Poate o sa ne dam seama ca binele se rostogoleste asemeni raului . Depinde de noi toti ,toata omenirea care capat il vom apuca . Mi-e frica doar ca nu cumva si aceste demonstratii sa fie regizate sau mai bine zis sa se fi contat pe acest rezultat ca sa ingenunchem guvernele lumii si sa le schimbam cu un sg guvern .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.