DACII știau că Pământul e ROTUND și că e de multe ori MAI MIC decât Soarele. Iată dovada…


Că există forţe care vor ca românii să dispară nu e o presupunere ci un lucru dovedit cu documente. Au spus-o destui explicit, aşa cum a făcut-o de pildă Friedrich Engels: „Românii trebuie să dispară de pe faţa pământului… [Romanii sunt] un popor fără istorie… destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale…”

Unul din mijloacele cele mai eficiente având ca ţintă dispariţia poporului român este deculturalizarea lui. Spulberarea învăţământului, anihilarea a tot ce ţine de actul cultural: cercetarea ştiinţifică, artele, preluarea tradiţiei, credinţa creştină, sunt făcute cu un scop precis – neantizarea neamului românesc.

La întrebarea mereu pusă: cum au rezistat românii o mie de ani călcaţi de hoardele barbare?, răspunsul e simplu: pentru că erau un popor civilizat, cu o industrie casnică în stare să-i ofere toate cele necesare traiului, cu o limbă evoluată, cu credinţa creştină de origine apostolică, prin toate acestea surclasându-i pe năvălitori, aceştia nespecializaţi decât în violenţă şi jaf.

Dacă-i spui cuiva că dacii nu erau nişte sălbatici ieşiţi de prin peşteri ci nişte oameni culţi, iniţiaţi în toate ramurile filosofiei, îţi râde în faţă şi te cataloghează cu cele mai infamante epitete, de la protocronist la retrograd cantonat în întunecatul Ev Mediu.

Nu mai spun cum reacţionează dacă perseverezi şi îl mai atenţionezi şi că dacii cunoşteau astronomie, cum creşte şi cum scade orbita lunii, iar la precizarea ta că dacii ştiau că pământul are formă de sferă, ba calculau şi cu cât e globul pământesc mai mic decât globul solar, l-ai pierdut de interlocutor.

Nu mai rezistă să adaugi şi că dacii cunoşteau polul ceresc şi cum cele trei sute patruzeci şi cinci de stele trec de la răsărit până la apus spre a se apropia sau depărta de acesta, de polul ceresc. Nu mai ai cui îi arăta textul lui Iordanes, ca să vadă că nu ai pus nimic de la tine ci ai luat de acolo cuvânt de cuvânt.

Popoarele supravieţuiesc prin cultură şi dispar din lipsă de cultură.

Şi acum sintetizăm, ca să nu rămână cineva cu impresia că doar am ţinut să ne lăudăm cu preeminenţa culturală a strămoşilor noştri. Nu, ţinta noastră e mult mai actuală: vrem să-i facem pe contemporanii noştri să conştientizeze că, dacă dorim să supravieţuim ca neam şi dincolo de cele câteva decenii care ne sunt programate, trebuie de urgenţă să-i vânturăm din posturile decizionale pe toţi cei care implementează cu neruşinare extirparea culturii din viaţa poporului nostru. Dar urgent! O generaţie a fost mutilată spiritual. Să le ferim de prăpăd pe cele care vin.

Miron Scorobete (Sursa: AICI)

Nota mea: Textul la care face referire Miron Scorobete este „Getica” istoricului got Iordanes (sec VI) care spunea următoarele:

Observând înclinația lor de a-l asculta în toate și inteligența lor nativă, el i-a inițiat în aproape toată filozofia, căci era maestru priceput în aceasta. El i-a învățat etica, dezvățându-i de obiceiurile lor barbare, i-a instruit în fizică, făcându-i să traiască potrivit cu legile naturii, pe care goții [geții] transcriindu-le le păstrează până azi [sec VI e.n.] cu numele de belagines; i-a învățat logica, făcându-i superiori celorlalte popoare în ce privește mintea; arătându-le practica, i-a îndemnat să-și traiască viața în fapte bune; demonstrându-le teoria, i-a învățat să contemple cele 12 semne ale zodiacului, iar prin ele mersul planetelor și toată astronomia, lămurindu-i cum crește și scade discul lunii și cu cât globul de foc al soarelui întrece măsura rotunjimii pământului și le-a expus sub ce nume și sub ce semne cele 345 de stele trec de la răsărit la apus, ca să se apropie sau să se depărteze de polul ceresc. Vezi ce plăcere (este) ca niște oameni prea viteji să se îndeletnicească cu doctrinele filosofice, când mai aveau puțin răgaz de războaie. Puteai să-l vezi pe unul cercetând poziția cerului, pe altul proprietățile ierburilor și ale arbuștilor, pe acesta studiind creșterea și scăderea Lunii, pe celălalt observând eclipsele soarelui și cum, prin rotația cerului, Soarele vrând să atingă regiunea orientală, este adus înapoi în regiunea occidentală. Getul se linistește de îndată ce primește explicația acestor lucruri. Aceasta și multe altele, învățând Deceneu pe geți, prin știința sa, a strălucit în mijlocul lor ca o adevărată minune. (Getica;XI;69—70)

https://daniel-roxin.ro/

Publicitate
Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la DACII știau că Pământul e ROTUND și că e de multe ori MAI MIC decât Soarele. Iată dovada…

 1. Dorel Bîrsan zice:

  Ce spune Iordanes e doar ceea ce şi el putea înţelege şi i s-a arătat de către iniţiaţii geţilor, deoarece ştiinţa geto-dacilor a fost ştiinţa atlanţilor, transmisă din generaţie în generaţie şi avea segmente care depăşesc ştiinţa actuală.
  Pare imposibil?
  E purul adevăr, deoarece se poate dovedi că geţii au folosit ca etaloane de măsură toate etaloanele pitamidelor şi anume cotul sacru, degetul piramidal, stânjenul şi piciorul sfânt, întâlnit şi la sumerieni. Nimeni în toată Antichitatea nu cunoştea etaloanele piramidelor în afară de geţi, iar planul sanctuarelor de la Sarmisegetuza dovedeşte că ei cunoşteau proiectul Piramidei-Keops în amănunt.
  Nu este aceasta o dovadă că cei care au construit piramidele au fost strămoşii geţilor?
  Ca să nu mai amintesc de faptul că acea platformă numită Soare de Andezit era, de fapt, un instrument astronomic, asemenea astrolabului, ce funcţiona pe bază de apă, adusă din munte pe o conductă de piatră construită inginereşte.
  Vezi cartea

  https://biransblogblog.wordpress.com/contact/miraculoasele-etaloane-de-masura-ale-geto-dacilor/

  şi, de asemenea, articolul:

  https://biransblogblog.wordpress.com/contact/soarele-de-andezit-era-un-sofisticat-instrument-astronomic/

  Apreciază

 2. Dorel Bîrsan zice:

  Arătam în comentariul anterior că geto-dacii utilizau curent toate etaloanele constructorilor piramidelor egiptene, care bănuim că au fost atlanţii. Acest fapt nu poate fi interpretat decât în ideea că geto-dacii au avut o legătură de continuitate genetică şi culturală cu acei constructori de piramide din preistorie.
  Un fapt la fel de interesant este acela că acei extratereştrii, care dau târcoale Pământului, folosesc şi ei în proiectarea navelor lor tot cotul sacru atlant. Acest lucru se poate dovedi.
  Astfel în Yacuţia (Rusia) a fost doborât un OZN pe timpul comuniştilor. Acesta a căzut la sol, dar 75% din el a rămas intact. Nimeni nu a înţeles nimic din structura şi mecanismul de funcţionare, dar a scăpat în spaţiul public date cu privire la dimensiunile navei. Avea 6,3 m diametru şi 3,8 m înălţime, pe axa verticală (era de formă lenticulară). Ori 6,3 metri echivalează cu fix 10 coţi piramidali, iar 3,8 metri cu 6 coţi piramidali.
  Probabilistic era imposibil ca ambele măsuri să dea valori cu numere rotunde în coţi, ceea ce arată că ocupanţii OZN-ului au folosit ca etalon la proiectarea navei lor chiar cotul piramidal. Cine pot fi ei dacă folosesc acelaşi etalon de măsură ca şi atlanţii şi geto-dacii?
  Şi întrebări ar fi multe. De ce răpesc ei exclusiv persoane care nu au gena maimuţei Rhesus în genotip? De ce evită să intre în legătură cu reprezentanţii planetei noastre?
  Sau altele şi mai complicate? De ce pe Pământ persoanele cu gena Rhesus (Rh pozitivii) sunt dominanţi, reprezentând circa 90% din populaţie? De unde provin ei şi cine a introdus gena Rhesus în genotipul lor? Să fie ei urmaşii lui LULU, primul om creat de sumerieni în eprubetă? (Atrahasis).
  De ce nu sunt statistici referitor la câte persoane cu Rh negativ au fost infectate cu Covit19, ştiut fiind că cei cu sânge albastru nu erau afectaţi de molimele trecutului (ciumă, holeră, etc). Oare prin vaccinurile de azi se urmăreşte eliminarea celor cu sânge albastru? Sau a celor cu Rh pozitiv?
  Mai multe chestiuni ale problemei găsiţi aici: https://biransblogblog.wordpress.com/contact/cotul-sacru-si-unitatea-de-volum-a-dacilor/cotul-sacru-si-extraterestrii/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.