Acuzație de la Bruxelles: ”Haos general în guvernul Cîțu!”


Ludovic Orban, Nicușor Dan, Florin Cîțu

Observații critice de la Bruxelles, pe mai multe planuri – executiv divizat, campania de vaccinare, accesarea fondurilor europene și dezastru în Educație

Executivul român, condus de Florin Cîțu, are probleme mari în mai multe domenii – este concluzia critică pe care o transmite de la Bruxelles europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Este ”Haos general în guvern!”, transmite europarlamentarul subliniind patru domenii majore în care este o situație gravă:

Primul – domeniul Sănătății, unde în urmă cu câteva săptămâni ”liderii de dreapta spuneau că totul era pregătit și că rețeaua de vaccinare este funcțională”.

”Acum Ministrul Sănătății se ceartă la televizor cu primarii PNL pe o hotărâre de guvern dată pentru construirea rețelei, fără consultare publică și alocări bugetare deși are un impact asupra autorităților locale”, constată Negrescu.

În al doilea rând, chiar domeniul „succesului lui Iohannis” – fondurile europene, unde ministrul actual, Ghinea – USR, ”acuză fostul ministru și pe liberali că au lansat apeluri de proiecte într-o manieră populistă fără consultarea Comisiei Europene”.

”De asemenea, Ministrul Finanțelor liberal admite că Planul Național de Redresare și Reziliență făcut de guvernul PNL-Orban trebuie refăcut”, scrie Negrescu.

Al treilea punct este cel subliniat chiar de ministrul Educației care ”arată dezastrul lăsat în urmă de fostul ministru liberal, Monica Anisie”.

”Mai exact au fost cumpărate tablete și nu au fost distribuite, nu a fost ținută o evidență strictă a necesarului iar proiectele antamate sunt în mare majoritate blocate”, scrie europarlamentarul PSD.

În fine – ultimul punct al criticii transmise de la Bruxelles se referă la incertitudine zilei de mâine a unui ”executiv divizat”.

Victor Negrescu constată că ”miniștrii sunt chemați pe partide la consultări la Cotroceni, deși Constituția vorbește clar de răspunderea în solidar al întregului Guvern”.

”Această nouă practică arată un executiv divizat și apariția unui nou CDR”, scrie Negrescu, anticipând că ”pe măsură ce președintele Iohannis se va apropia de finalul mandatului tensiunile din coaliție ne vor costa pe noi toți.”

O situație care, odată transmisă de la Bruxelles, este clar preluată și la nivelul informărilor din Parlamentul European și din Comisia Europeană.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(guvernPDL). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.