Apel pentru anularea privilegiilor religioase


Domnilor legiuitori si guvernanti,

Conform art. 29, pct. 3 si pct.5 din Constitutia României, cultele religioase sunt autonome fata de stat, libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii. Legiuitorii si guvernantii anteriori Dvs. au actionat în dispretul acestor principii constitutionale, oferind diverselor culte religioase donatii, subventii, scutiri de impozite si taxe, salarii pentru slujitorii lor, toate din banii publici. În fapt, slujitorii religiosi de orice fel sunt prestatori de servicii religioase platite destul de substantial de catre practicantii diferitelor religii, situatie care îi identifica cu alti liberi profesionisti, cum ar fi avocatii, notarii, scriitorii, cantautorii etc..

Din aceasta cauza, sustinerea lor financiara din banii publici contravine flagrant principiilor fundamentale de drept. Parlamentarii si guvernantii care au acoperit prin lege privilegiile cultelor religioase si ale slujitorilor acestora au urmarit manipularea cetatenilor îndoctrinati religios.

Fata de aceasta situatie inacceptabila într-un stat modern si laic, va rog sa luati masuri de anulare a actelor normative care stabilesc privilegii pentru cultele religioase si slujitorii acestora, astfel:

 • Anularea actelor normative prin care s-au acordat cultelor religioase si slujitorilor acestora donatii, subventii, scutiri de impozite, salarii, din averea publica.
 • Extinderea normelor fiscale asupra tuturor activitatilor cu caracter economic desfasurate de culte religioase.
 • Recuperarea donatiilor si subventiiilor acordate cultelor religioase, prin actiuni administrative sau judiciare, în toate cazurile în care acest lucru este posibil.

Cetatenii români care doresc sa sprijine vreun cult religios o pot face pe cont propriu, fara a angaja banii publici. Ca multi alti contribuabili nemultumiti de privilegiile religioase, astept masuri de reinstaurare a Legii în acest domeniu.

Pavel Coruț

http://articole.drumulinvingatorilor.ro/

 

Parerile intelectualilor nostri despre ortodoxie

 

94 de răspunsuri la Apel pentru anularea privilegiilor religioase

 1. IRINA VULCAN spune:

  RETROCEDARI FRAUDULOASE SAU JECMANIREA ROMANIEI SI DE A C E S T I RELIGIOSI ROMANI ?????? CHIAR CAPUL BISERICII ORTODOXE ESTE „MARE OM DE AFACERI” – RUSINE.

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   La mine pe blog, nu faci propaganda celei mai mari mafii din istoria omenirii, RELIGIA

   Apreciază

   • AMS spune:

    Sa te fereasca Dumenzeu sa ajungi sa iti atragi asupra ta vreun blestem de la unui suflet sincer in credinta lui si plin cu adevarat de evlavie fata de Dumnezeu, de la vreun preot la fel de evlavios sau de la un sobor de preoti, ca iti pui capat singur (a) zilelor tale!

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Vai…pai daca este plin de evlavie, are voie sa blesteme? Asta inseamna URA. Oare cum se impaca credinta cu URA?
    Draga, nu mai crede in idiotenii din astea…lasa prostiile si uite-te in jurul tau. Nu mai esti in anul 1000, lumea a mai evoluat..parol de te mint 🙂

    Apreciază

   • AMS spune:

    Hai sa-ti dau un ex. viu pt. aceasta cu referire la blesteme, care a fost marturia tineretii mele.
    Un amic student la fac. de constructii pe atunci, era ateu convins cum eram si eu pe atunci si avea clica lui de cartier. Cand era in anul 3 de fac. a plecat cu cei 4 amici ai lui la munte, dar nu oriunde, ci la un schit unde traia un calugar f. credincios. Ce au facut acolo am aflat cu totii, abia tarziu, cand ultimul care mai ramasese in viata si stia ca va muri cumplit si el ca si cei dinaintea lui, ne-a spovedit din ce cauza au venit toate acestea asupra lor. Si-au batut joc sexual la modul cel mai ordinar posibil de calugarul respectiv pe care de mult il ochisera in escapadele lor pe la munte si in acele momente care sigur nu si le-a dorit vreodata, calugarul pe toti i-a blestemat si toti au avut moarte cumplita, insa pt. ultimul din ei, iti dai seama ce chin era fiecare zi, nu? Deci, la aceste gen de blestem ma refer, cand Dumnezeu te rade de pe fata pamantului pt. orice suflet care sufera din vina ta si nu ai nici mila si nici pocainta in tine.

    Cand te iei de Biserica, Preoti si credinta omului in general, sa stii ca sfarsit bun nu ai, cu toata credinta ta in evolutia omului, care este devolutia lui!

    Omul este acelasi din totdeauna, tot numai Carne, Sange si Energie, asa ca teoria evolutiei omului, nu ajuta cu nimic si nu schimba cu nimic voia lui Dumnezeu, asta vei vedea chiar tu, cum am vazut-o si eu cu vreo 15 ani in urma!

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Chiar nu esti capabil sa citesti nimic de pe blogul asta, inainte sa scrii?
    Unde scrie ca nu-mi iubesc creatorul? Ai citit sutele de articole si video de pe blog? Macar citeva si tot ai fi inteles…
    Dumnezeu sau cum vrei sa-i spui, a creat oricare din religiile pamintene? E o intrebare foarte simpla la care trebuie sa-ti raspunzi tu. Eu nu am nevoie de raspunsul tau si nici nu ma intereseaza. Intelege ca blogul nu face propaganda bisericii si personal nu-mi pierd timpul sa scriu aiurea. Majoritatea de pe blog nu au treaba cu religia. Cei ca tine fug repede.

    Apreciază

 2. Domnule Pavel Corut, vorbiti in necunostinta de cauza! Daca ati cunoaste un minimum de istorie ati stii ca Statul Roman, in urma conviscarilor averilor manastiresti de catre AL. I. Cuza in anul 1863, s-a angajat sa ofere Bisericii O CONTRIBUTIE la salariul clerului, nici macar salariul intreg, ci doar o contributie, prin urmare Statul Roaman este OBLIGAT sa dea aceste salariile de care ati mentionat mai sus, acestea constituind DREPTUL Bisericii, este dreptul ei!!!

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Hei! suntem in anul 2015 si nu mai este Ioan Cuza domnitor 🙂

   Pai statul roman s-a angajat sa faca multe acum….vrei sa calculez?
   In primul rind, EU si toti cetatenii, suntem statul roman. Daca eu si ceilalti, NU mai vrem ceva, e batut in cuie ce a fost acum..haaaat?
   Biserica nu are nici un drept asupra banilor mei! Daca vrea sa existe, sa o finanteze cei care o fregventeaza. Eu nu am nevoie de serviciile ei.

   Apreciază

  • Nichita Dutu spune:

   Care „statul roman” ? S-au faci parte din EI. D-ta nu vezi, sau nu vrei sa vezi , ca in acest „stat” , de care pomenesti, s- a distrus totul in afara de biserici , cetatenii acestui ” stat roman” o duc nu prost ci foarte prost, fara scoli, gradinite, spitale etc iar numarul de biserici s-a inzecit , si nu mai zic de cei care slujesc traiesc mai ceva decat seicii, nababii…in luxuri care sfideaza orice limita si pe banii publici. RUSINE, RUSINE,……..

   Apreciază

   • Nu intelegeti un lucru: Biserica nu e vinovata de faptul ca cei care ne conduc folosesc banii in cu totul alte scopuri decat cele pentru care ar trebui, adica construirea de scoli, spitale, etc, si ii fisesc in scopuri personale. Banii acestia nu sunt in mana Bisericii ca o acuzati ca nu s-au facut scoli si spitale…

    Apreciază

   • Dacianus spune:

    Intr adevar Nichita Dutu , nr bisericilor s-a inzecit , insutit , dar ce folos daca sint doar cladiri goale care nu le frecventeaza nimeni , sau chiar daca sint citiva care le frecventeaza merg acolo ca asa le cere obiceiul si traditia, dar nu neaparat ca ar pricepe ceva. Mai bine ar face scoli si spitale , decit atitea sute de biserici goale. !!!

    Apreciază

  • amederoumain spune:

   pavel corut nu esti tu fost securist?

   Apreciază

   • Mihai Eugen spune:

    Orice prost din ziua de azi , caruia nu-i convine ceva, te face comunist sau securist !
    El atata stie, n-are cunostiinte, n-are opinie, are spirit de …oaie !

    Apreciază

  • Hamnibal Anteporcas spune:

   Asta e părerea Dvs. Aveti DOVEZI in susţinereaa celor spuse?

   Apreciază

 3. Bine, atunci ca sa se poata auto-finanta, sa i se dea tot ceea ii apartine inapoi, toate averile, si va fi independenta de stat exact cum era odata, dar nu o sa ii convina statului, pentru ca „va ramane in fundul gol”, si daca nu vrea sa ramana atunci sa plateasca ceea ce e obligat!

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Sunt curioasa, cum oare a facut avere biserica? De unde are paduri imense si terenuri de mii de hectare pe care le tot revendica. Au muncit pentru a le cumpara cindva? Sau le-au fost facute cadou de unii domnitori de la vremea respectiva?
   Cum e cu partea aia ca trebuie sa fii sarac aici ca sa ai bogatie in rai? Lor nu li se aplica?
   Partea aia cu fundul gol…pai la cite au de revendicat, asta inseamna cam jumatate din tara.
   Mai era un nebun care se tot judeca cu statul ca el este urmasul lui Stefan cel Mare si are dreptul sa nu stiu ce cetate si alte alea.
   Biserica este o institutie privata, si presteaza servicii in interesul clientilor ei. Daca ea ar dispare miine, societatea ar functiona fara sa-i duca lipsa…deci, nu are treaba cu buna functionare a statului.

   Apreciază

   • amederoumain spune:

    biserica e una religia e alta, in scrierile dumitale pline de speculatie e o puternica negare de fapt a ceva fara a pune nimic in loc decit un ambalaj fluturat in fata ochilor mintii,NU ai valoare ca si constiinta, iar mintea , mai ales speculativa, reprezinta marele nimic conform caruia functioneaza lumea pline de contrainformatie (asta e specialitatea dumitale) si a Bisericii multcriticate de tine. Cartile dumitale reprezinta un mare zbucium mental, o incitare confundata de tine si cei asemeni tie cu o „excitare”. Spiritul nu e minte iar afirmatia ca Iisus e inventat e chiar tembela si cu asta am incheiat ca nu merita s aiti bati capul cu un ateu prin definitie si un lucrator impotriva logicii adica a Duhului Sfint.

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Oare cind se va intelege ca bisericile sunt reprezentantele religiei si ca sunt una si aceiasi?
    Putin imi pasa de Corut deoarece si el ca toti ceilalti au niste bube mri in cap, dar sunt si unele care le spune adevarat. Asa cum nici un om nu este total rau, nici sa greseasca total nu poate.
    Daca tu poti sa-mi aduci O SINGUARA DOVADA ca ISTORIC Iisus a existat, inseamna ca esti cel mai tare din lumea asta.
    Duhul sfint e doar in capul unora splati pre creieri de religii. Nu exista decit un d-zeu, creeator, etc., care te-a lasat liber si nu ti-a spus sa crezi in carti scrise de oameni si inventiti ale lor precum biblia si altele asemanatoare.

    Apreciază

   • amederoumain spune:

    tu , fara certificatul de nastere deci …u existi. dovada existentei e scrisa, la fel ca si certificatul de nastere daca asta e dovada, dovada existentei aerului e dovada ca exista aerul , existenta persoanei energetice la care trebuie sa ajungi nu poate fi dovedita, in orice caz cei care cauta dovezi, ramin cu epitful de pa piatra de mormint: dovada „existentei” lor…:))

    Apreciază

  • dobroy spune:

   Nenea Popescu, esti si tu vreun popa inscris in cursa retrocedarilor? Iadul, o sa vezi, este plin de evlaviosi!

   Apreciază

 4. Suntem in 2015 si nu mai e Cuza domnitor? Atunci hai sa anulam unirea principatelor doar pentru ca nh mai e Cuza domnitor, nu?! Asa s-ar traduce, daca tot ce a facut el se anuleaza dupa moartea lui… Nu mai veniti cu explicatii doar de dragul de ma contrazice

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Poate nu ai inteles, cu toate ca doar te faci…
   Istoria este una si alta anumite orinduiri de la vremea respectiva.
   Nu am ce explica, doar ca daca tie iti place sa fii cu biserica, nu ai dreptul sa-i obligi pe altii…

   Apreciază

 5. Exact, cea mai parte a averii era din donatii, dar atunci cand se facea o manastire i se dadea si un teren pentru a fi muncit de calugari pentru a putea trai din ceva, de aici toata averea, dar cel putin se putea auto-finanta, nu depindea de stat, acum daca si acelea i-au fost luate, cum credeti ca se mai poate organiza singura? Oare nu e dreptul ei sa-si primeasca partea?

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   La vremea respectiva, biserica nu percepea taxe pentru orice serviciu prestat. Avea taranul bani de acatiste, botezuri, nunti, inmormintari, etc.? Normal ca si calugarii aia trebuiau sa manince. Toata suflarea omeneasca traia din munca cimpului.
   Ti se pare ca mai sunt aceleasi vremuri?
   Sa fie clar….biserica nu are nici o parte a ei.Doar li s-a dat pamint pentru a putea trai, dar acum nu li se mai cuvine nimic din partea statului, deoarece vremurile nu mai sunt tot alea. Asa cum orice firma privata exista, asa si ei… Poporul roman nu-i este dator cu nimic bisericii.

   Apreciază

  • Hamnibal Anteporcas spune:

   CĂLUGĂRII SA MUNCEASCA? EI PUNEAU ŞEARBII SI IOBAGII DAE PE MOSII SĂ MNCEASC. Daniile erau cu pământul si cusatele ca forâa de munca…

   Apreciază

 6. Si la vremea aceea erau aceleasi taxe, in fine, un lucru e sigur, statul si-a luat angajamentul pentru platitea acelei contributii de care vorbeam la inceput in schimbul terenurilor, si trebuie sa si-l respecte, ca vor sau nu cetatenii statului, ca nici Cuza nu a intrebat taranii daca sunt de acord cu luarea acestei masuri, a fost totul un joc de putere, asta e! O postare un blog nu va schimba situatia cu nimic oricat de pro sau contra sunteti dumneavoastra personal cu asta

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Corect…conducatorii nostrii mereu au impresia ca poporul e prost si nu stie, nu vede, nu intelege, si de asta mereu romanul e dat la o parte si o ducem cum o ducem…
   Menirea blogul este tocmai aceia de a arata celor mici ca mine, cine sunt cei care ne conduc si ca sunt vinovati de tot raul. Gresesti cind spui de o postare…. Postarea asta o citesc citeva mii, la rindul lor spun altora, si intr-o zi ….intr-o zi se vor schimba multe 🙂

   Apreciază

   • Daniel spune:

    Gresit, poporul chiar e prost si nu stie, nu vede, nu intelege, in schimb si-a pus ( manipulat ca un copil) presedinte mason, ca tot e la moda, ce doar nu era sa ramanem noi ultimii? iar conducatorii nostri (sionistii evrei, nu marionetele gen Iohannis) fac absolut ce vor cu noi si ne prostesc cum vor ei. Noi romanii nu mai avem nimic de spus in tara noastra, ei decid totul, masoneria s-a infiltrat absolut peste tot, justitie, armata, din pacate Biserica, nu doar in clasa politica. De aici si luxul afisat uneori tendentios de mai marii Bisericii (unii dintre ei, cei vanduti masoneriei, gen prea-nefericitul vanzator de D-zeu si tara Daniel). Astfel apare si romanul mai mult sau mai putin citit insa puternic indoctrinat de masonerie prin mass-media, plin de spume la gura injurand Biserica fiindca „popii e hoti”, nestiind sau nepasandu-i ca de fapt nu asta e invatatura Bisericii, ca nu preotii care-L slujesc pe D-zeu se lafaie in acel lux, ci masonii infiltrati chiar cu scopul de a distruge Biserica. Nu Biserica lui Hristos a vrut acea catedrala satanica ce costa sute de milioane de euro, ca Teoctist a facut tot ce i-a stat in putinta sa opreasca construirea ei, stia saracul ca acolo va fi salasul satanei, de-ai l-au si omorat si l-au pus pe Daniel, din pacate asa am ajuns, masoneria alege Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, nenea Frunzaverde a militat puternic pt omul lui Daniel, si tot ei au decis construirea acestei monstruozitati. Asadar, pe undeva va pot intelege frustrarile cu privire la banii acestia, insa tinta voastra e gresita, voi dati de fapt in victima masoneriei, Biserica nu are nevoie de lux, preotii adevarati slujesc in odai cat se poate de umile si nu cer bani sau alte foloase, aia plini de lux pe care ii injurati voi nu din postura de preoti au atat de multi bani si vor si mai multi, ci in postura de masoni. Bineinteles ca mai sunt si unii care nu-s masoni insa au fost inrobiti de puterea banului, dar si in alte domenii e la fel, nu toti oamenii pot rezista ispitelor, eu ma refeream la cei din conducerea Bisericii, care dau tonul si care din pacate sunt majoritari membri in diferite loje. Asadar loviti fara motiv in Biserica, iar in adevaratul dusman, masoneria, nu dati deloc. Ortodoxia, credinta dreapta in Hristos, o refuzati, balacariti si prigoniti… religia aia unica pe care o vor impusa sionistii in schimb o veti imbratisa cu mare bucurie chiar, pe Hristos l-ati rastignit pe cruce, pe antihrist il veti imbratisa cu dragoste, chiar si ateii dintre voi. Ati fost avertizati!!!!!!!

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Eu nu dau in biserica ci merg direct la originea ei, RELIGIA. Aia e cauza tuturor rautatilor si prostirii oamenilor. Masoneria a inventat religiile si biserica pentru a ne insclaviza dupa bunul plac.
    Daca in acest moment se duc lupte, tot de papusarii din spate sunt manevrate.
    Biserica si toate religiile trebuie sa dispara. Omul este liber….d-zeu asa l-a creeat.

    Apreciază

   • Daniel spune:

    sters

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    GATA…deja ma plistisesti cu spalerea pe creieri..paaaaa 🙂

    Apreciază

  • Hamnibal Anteporcas spune:

   ,,un lucru e sigur, statul si-a luat angajamentul pentru platitea acelei contributii de care vorbeam la inceput in schimbul terenurilor, si trebuie sa si-l respecte” credeţi ca e sigur? Eu nu cred. Numai moartea e sigura.

   Apreciază

 7. Nichita Dutu spune:

  In partea dreapta este o statistica: 18300 biserici, 4700 scoli, 425 spitale . Nu va spun nimic aceste cifre ? Sunt deacord cu d-l Pavel Corut ca biserica este o institutie parazita, foarte puternica si care nu face decit sa manipuleze cei aproximativ 80% de mireni in scop electoral si prin care se spala de cei care sutesc si sunt apropiati ei tot ce se mai poate fura.

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Ahaaaa, poza aia e veche. Intre timp avem si mai multe biserici si spre disparite spitalele…

   Apreciază

   • CH spune:

    De ani buni ni se prezintă, dramatic și cu “durere cetățenească”, o statistică plină de semnificație. 18.300 biserici, doar 4700 școli generale, 425 spitale. “Amin!”, pronunță apoi Asociația Secular-Umanistă din România. Un amin ironic, aparent poziționat anume ca să înlocuiască o evidență, un absurd al situației pe care îl cunoaștem și îl înțelegem cu toții.

    Dar, departe de a fi așa, acest amin este unul al confuziei, al lipsei argumentelor, al dezinformărilor și al lipsei de informație. Este un amin al încleștării dinților în lipsa a ceva suplimentar de spus, al inabilității de a clarifica mai departe situația. De a justifica comparația, de a argumenta presupusa gravitate a situației, de a dovedi cu date reale că realitatea este așa de dramatică cum se presupune a fi.

    Școli, spitale, biserici. Copii, bolnavi și “demoni”. Emoții, sentimente, ură. Enumerația, punerea la un loc a acestor două “domenii prioritare” cu un al treilea element, străin priorităților omului modern, progresist, are aerul aparent al unei curățenii, al unei debarasări de o povară a trecutului, a ignoranței. Dar, în fapt, această enumerare este fondată pe iraționalitate și ignoranță și vizează iraționalitatea și ignoranța.

    Omul simplu, grăbit și dezinformat de toate canalele media, nu are timp și nici interesul să caute datele reale, să le cântărească, să tragă concluziile obiective. Acest tip de comparații îl lovesc acolo unde îl doare. Cu toate carcteristicile unei manipulări de opinie, comparația biserici-școli-spitale este repetată iar și iar ca o otravă servită ca motiv pentru problemele de zi cu zi ale omului simplu. Numărul de biserici este cauza sărăciei, o lipsei de educație, a stării precare a sistemului de sănătate.

    Dar de ce această comparație? De ce tocmai numărul de biserici? Setul de premise ascunse este semnificativ. Și premisele sunt ascunse tocmai fiindcă avem aici la lucru o manipulare de opinie, emoțională, demagogică, mîrșavă. Fiecare premisă ignoră un fapt care ar trebui să fie evident oricărui cetățean de bun simț al unui stat modern.

    Interesele populației sunt publice și trebuie finanțate de către stat

    Prima premisă este aceea a unei presupuse ordini a priorităților. Educația și sănătatea sunt prioritare față de religie. Atât de prioritare, că trebuie să dispară cu desăvârșire orice fel de suport “public”, din partea statului, a activităților religioase ale cetățenilor. În cazul României, a majorității covărșitoare a cetățenilor. A publicului. Premisa ascunsă aici este că populația nu are dreptul să folosească o parte din taxele pe care ea le plătește către stat, pentru a-și satisface o nevoie “privată”.

    Confuzia evidentă aici este aceea între libertatea de conștiință și caracterul public sau privat al credinței. Faptul că statul este obligat să respecte libertatea de conștiință a cetățenilor, nu îl scutește pe acesta de datoria de a susține material și financiar manifestarea libertății de conștiință religioasă. Statul deservește interesele cetățenilor, de orice natură ar fi ele, și nu invers.

    La un salariu mediu brut de 2.200 RON, contribuția anuală a fiecărui salariat din România pentru sănătate este în medie 1.400 RON. Prin comparație, cei 0.2% din totalul taxelor, corespunzători procentului din buget alocat către culte, este de doar 30 RON pe an. Adică un cetățean plătitor de taxe contribuie cu de 18 46 ori mai mulți bani către sănătate.

    Statul nu finațează niciodată integral construcția unei biserici

    O altă premisă ascunsă este aceea că, financiar, cele trei elemente, educația, sănătatea și cultele, sunt conectate și direct proporționale. Adică statul sprijină financiar, în aceiași măsură și educația și sănătatea și cultele. Fiindcă dacă nu ar fi așa, atunci compararea brută a celor trei numere nu ar mai avea sens. Dacă statul ar finanța numai în proporție de, să spunem, 20% finanțarea unei biserici, numărul din comparație ar trebui împărțit la 5. Și, în realitate, așa se cam întâmplă. Statul nu finanțează niciodată integral construcția unei biserici. Deci ar trebui să împărțim cifra de 18.300 la 5. Adică 3660 biserici (“construite” de stat) și 4700 de școli. Deja comparația nu mai este așa de dramatică, nu?

    Dar dacă a crescut numărul de biserici în ultimii 20 de ani, înseamnă că au fost construite toate aceste biserici? Nu!

    Nu orice biserică reprezintă o clădire construită anume ca locaș de cult

    Un număr semnificativ de biserici sunt de fapt capele în instituțiile de stat și în mănăstiri. Capelele sunt camere transformate în biserici, dar care nu au fost construite anume pentru a fi biserici. 322 sunt capele parohiale, 561 în instituții de stat, 245 capele și paraclise mănăstirești. În total 1.128. Asta numai în cazul Bisericii Ortodoxe. Dar numărul “enorm” din comparația plină de grijă a secular-umaniștilor reprezintă numărul tuturor locașurilor de cult ale tuturor cultelor.

    Libertatea religioasă pe care căderea cu sânge a comunismului în Decembrie 1989 a adus-o României a însemnat, printre altele, faptul că a fost posibilă construcția și înființarea de locașuri de cult acolo unde înainte acest lucru nu era posibil. Dar, în opinia unora și pe aceiași frecvență cu cea a vocilor reduse la tăcere, cu sânge, în Decembrie 1989, numărul de biserici este prea mare. S-au construit prea multe, prea repede.

    Cu ignoranță și rea credință, se ignoră sacrificiile și eforturile financiare și materiale pe care credincioșii le-au depus pentru a-și construi locuri de rugăciune. Locuri în care să ducă mai departe rugăciunile celor care, cu sânge, au dărâmat în Decembrie 1989 un sistem care a otrăvit conștiințele a milioane de oameni de-alungul a 50 de ani de teroare și de manipulare ideologică. Teroare și manipulare care au continuat și după 1990. Otravă al cărei gust îl mai simțim încă și astăzi în cerneala ziarelor și în lumina televizoarelor.

    Prea multe biserici. Prea “din banii lor”. Credința care, înainte de 1989, trebuia să rămână ascunsă de frica pumnului și a pușcăriei, acum trebuie să stea ascunsă de frica stigmatizării în numele progresului, de frica rușinii în fața modernității care nu are nimic de împărțit cu “întunericul” speranței în altceva decât în această lume.

    Bisericile deservesc întreaga populație. Școlile și spitalele, nu.

    În cele aproximativ 4700 de școli generale învață aproximativ 2.144.000 de copii cu vîrste între 5-15 ani. Adică aproximativ 450 de copii pe școală. Cum în România există 72283 săli de clasă în școlile generale (sursă), reiese că există în medie 15 clase pe școală și 30 de elevi într-o clasă. O situație mai mult decît normală.

    Prin comparație, în Romînia există o biserică ortodoxă la fiecare 1450 de credincioși. De 3 ori mai mult decât numărul de copii dintr-o școală. În condițiile în care spațiul disponibil într-o biserică este semnificativ mai mic decât cel dintr-o școală. De personal, mobilier și cheltuieli de întreținere ce să mai vorbim.

    La fel stau lucrurile și cu spitalele. Chiar dacă potențial orice cetățean al României are nevoie de tratament medical, acest lucru nu se întîmplă în fiecare săptămână. Nimeni nu merge săptămânal la spital. Cel mai evident motiv pentru care comparația biserici-spitale este caducă.

    Construcția unui spital comportă costuri enorme în comparație cu cele necesare construcției unei biserici. Dacă în cazul spitalelor vorbim de costuri de ordinul zecilor de milioane de EUR, o biserică de parohie poate fi construită cu o fracție infimă din acești bani. Personalul necesar funcționării unui spital, aparatură, mobilier, întreținere, toate aceste costuri sunt incomparabil mai mari decât în cazul unei biserici.

    Deturnarea fondurilor alocate cultelor ar rezolva problemele educației și sănătății. Oare?!

    Oare? Dacă acceptăm faptul că domenii ca sănătatea sau educația sunt subfinanțate, nu urmează imediat că ele sunt singurele domenii subfinanțate sau că ar trebui să fie beneficiarele prioritare ale bugetului. Așa cum nu se renunță la alte investiții în alte domenii fiindcă “se închid spitale”, nici cultele nu ar trebui tăiate de pe lista finanțărilor, mai ales că ele deja sunt la un nivel minim. Mai mult, după cum s-a arătat de multe ori, statul beneficiază chiar de pe urma finanțării salariilor preoților, încasând taxe mai mari decât sumele alocate.

    Stoparea finanțărilor cultelor nu este o soluție. Este un deziderat. Este o obsesie. Nefundamentată, deci patologică. Are un singur mobil: aversiunea față de religie și spiritualitate. Este lupta ideologică a unei minorități secular-atee, gălăgioase și cu puține scrupule, împotriva unei majorități prinsă în angrenajul manipulărilor pe care mass-media le operează constant, servind alternativ conținut de joasă calitate intelectuală și culturală, elemente de distracție și distragere a atenției, cu inserții de scandal și demagogie brută și brutală.

    De unde această obsesie cu numărul de biserici? Ura este singura explicație.
    articolul provine de aici : http://avereabisericii.ro/obsesia-comparatiei-numarului-de-biserici-spitale-si-scoli/

    Deci cu alte cuvinte, cred ca ar fi bine sa va informati inainte de a sustine ceva, nu doar sa dati impresia controlati si orbiti de dorinta puternica de a gasi argumente cu care sa va hraniti necredinta…necredinta care are la baza oricum, ca de fiecare data ignoranta desavrasita pe care ateul o afiseaza . Nu as putea sa fiu mai sigur daca eu si alti oameni pe care ii cunosc nu ne am fi aflat acolo la un moment dat . In orice caz, daca vreodata sunteti curios sa cunoasteti ce judecati atat de „corect” va sugerez sa incepeti sa analizati niste lectura ortodoxa. Pe de alta parte sa stiti ca nici eu, crestin-ortodox fiind, nu sustin imbogatirea biserici material care sub nici o forma nu este corect crestineste. Biserica trebuie sa aiba atat cat sa se poata sustine, altfel se ajunge la situatii in care se face totul in exces, patriarhul devine corupt de bani si putere, plus ca exista ca intodeauna, oameni care stiu sa arate raul cu degetul dar de fiecare data uita ca neutralitatea este un angajament pe care si l au asumat in momentul intrarii in functia de jurnalist. Si bineinteles ca omul ignorant prefera sa nu verifice informatia asa ca nu o sa mai raporteze situatia corect la ambele valori si o sa ramana dezinformat de cele mai multe ori, sustinandu si parerea sigur fiind ca stie despre ce vorbeste. Ma rog, fiecare are libertatea de a alege…am scris aici doar pentru ca ma irita dezinformarea, in special pe subiectul asta. Si apropo, intentia articolului de mai sus a fost in principal expunerea situatiei asa cum este si nu in mod eronat bazat doar pe impactul diferentelor mare de cifre…sa nu inteleaga unii altceva.

    Apreciat de 1 persoană

   • Lupul Dacic spune:

    Raspunsul meu este aici:
    https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2015/02/06/romania-lasata-in-plata-domnului-ne-inchinam-pentru-sanatate-si-educatie-18-300-de-biserici-4-700-de-scoli-si-425-de-spitale/

    In alta ordine de idei… Vreau sa se inteleaga foarte clar. Banii mei nu au ce cauta sa finanteze o societate privata care presteaza un servicu pentru altii. Ca mine sunt majoritatea. Asa cum am mai spus: la recensamint cind sunt intrebati, oamenii spun ca sunt ortodocsi, deoarece asa au fost botezati. Dar daca ar fi intrebati cit cred in religie, biserica, si cit au nevoie de serviciile lor, ar fi un soc deoarece atunci s-ar vedea adevarul. Dar cum guvernantii nostrii nu au ineteresul sa se vada realitatea, deoarece religia este un foarte bun mijloc de manipulare a populatiei, de asta tac si baga bani cu nemiluita in religie.
    Biserica mulge bani de peste tot.
    1. toti au salarii de la stat
    2. percep taxe pentru orice serviciu prestat ( cu toate ca au salariu)
    3. e o adevarata industrie cu cruciulite, carticele, etc.
    4. au terenuri intinse cu vita de vie din care fac vin si dupa aceia il vind. Astea sunt afaceri interne.
    5. organizeaza tot felul de pelerinaje prin Israel si tarile ortodoxe, evident totul este o afacere.
    6. majoritatea manastirilor sau transformat in hoteluri pentru diversi care vin sa se reculeaga
    7. primesc donatii de la privati si de la stat, mai ales in campaniile electorale.
    8. SI PESTE TOATE ASTEA ESTE FINANTATA DE LA STAT prin legea cultelor

    Si daca nu era deajuns biserica are tot felul de revendicari asupra foarte multor paduri si terenuri de zeci de mii de hectare prin toata tara.

    Nu stiu care dintre noi este mai ignorant. Religia nu este garantul meu da a-mi iubi creatorul. Dar cei care sunt spalati pe creieri de religie, si indoctrinati cu prostiile lor, au ajuns sa spuna ca a nu crede in religie si popi este egal cu a fi ateu. Domnul meu…mai aveti mult pina sa intelegeti diferenta.

    Vreau sa intelegeti foarte clar. Asa cum o anumita natie, a inceput sa duca o contraofensiva pe net, deoarece populatiile din Europa nu-i mai suporta, asa si voi. Incepeti sa fiti speriati de faptul ca multi se trezesc si vad ca nu sunteti decit o shleatha manipulatoare si parazitara. Asta e religia, oricare ar fi ea.
    Daca mai faci propaganda bisericii la mine pe blog, vei si sters. Nu ma intereseaza sa duc nici o conversatie pe tema asta. Nu-mi pierd timpul cu prostiile voastre.

    Apreciază

   • CH spune:

    Nu vreau sa va dezamagesc dar afirmatile pe care le ati facut mai jos nu prea au legatura cu realitatea . Sunt pur si simplu niste conculzii la care ati ajuns dumneavoastra si altii privind de la departare. Mai bine incercati sa le verificati . Nu o sa le comentez tocmai pentru a nu lungi conversatia si a se considera ca fac propraganda . Puteti sa va mai puneti si intrebari din cand in cand .

    Apreciat de 1 persoană

  • Biserica exista de 2000 de ani, e normal sa fie atatea, si raportat la populatie inca sunt putine! Si uitati un lucru important: primele scoli si primele spitale, Biserica le-a facut! Primele scoli din Romania au fost cele de cateheti, iar avum ca rasplata religia este scoasa din scoli si inlocuita cu sexologia…

   Apreciază

   • Preafericitu Trafalet spune:

    da, bah fraere, secsologia e adevarata,religia e minciuna ! Daca mata stia secsologie la vremea ei, o sugea in loc sa te cace pe tine, sa iei aieru celorlanti !

    Apreciază

   • Si ce e rau in a invata despre sexologie,despre corpul tau si nevoile tale .Sa inteleg ca tu faci ascultare si te pleci in fata popilor vezi cazul studentului la teologie care >>>nu a facut ascultare.

    Apreciază

  • Pop Manu spune:

   Cand vei muri de vei convinge cine a avut dreptate si cine nu …. dar pe cine intereseaza opiniile uniui mort ?
   Raspuns : eventual tot pe un mort !!!

   Apreciază

  • Pop Manu spune:

   Cand vei muri de vei convinge cine a avut dreptate si cine nu …. dar pe cine intereseaza opiniile uniui mort ?
   Raspuns : eventual tot pe un mort !!! e vorba de cei ce sunt morti sufleteste.
   Voi chiar credeti ca si in eventualitate in care ati darama toate bisericile din lume, ati face o lume mai buna doar cu ratiunea si impulsurile sexuale ori de orice alta natura , prin ” vointa ” omului care se raporteaza la ce ?

   Apreciază

  • Ionel Petrisor spune:

   ” Religia-i o fraza de dansii inventata,
   Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug.
   Stiind ca dupa moarte rasplata nu v-asteapta,
   Ati mai rabda povara ca vita de la plug?”
   A spus-o un QM acu` vreo 150 ani.Tot romanul stie(oare?) ca e vorba de luceafarul poeziei romanesti. Doamne cata dreptate avea.

   Apreciază

  • amederoumain spune:

   corutul face dezinformari, asta e meseria lui chiar daca e la pensie si maninca banii nostri fix ca popii care ii critica caci are pensie de ofiter de contrainformatii si de lupdacic adica. Lup da , dar dacic? Really? Nu mai departe manipularea conform careia biserica si religia sunt una si apoi toate celelalte manipulari lipsite de logica ci doar afirmate cu putere de lege de catre fostul CI-ist. Apropo una e sa fii CI-ist si alta patriot tot asa cum una e religia si alta biserica si tot asa cum toate s einvirt in capul pensionarului Corut care isi simte sfirsitul aproape da nu vede ca el nu e lasat de Dzeu liber caci el insusi nu se lasa liber si cade ispitei permanente de a specula, adica ispita mintii care, nu exisita prin e insasi, ii trebuie pensie si hirtie igienica asigurata de statul roman sa mai scrie niste carti jertfind ceva arbori, lasati liberi de Dzeu sa existe…(scuzati speculatia finala da dau si eu o mostra de ce e speculatia ce te duce doar la schizofrenie-minte fara suflet)…Hai sa traiesti nea Corut du-te pe la Iesi si vezi de un loc de veci ca acusi iti scrie pe cruce nascut la si mort la, cu asta ramii , cu ce scrie pe cruce. Altii si-au luat crucea in spate si chiar au urcat la ceruri da tu , cu „Dumnezeul” tau, ai ramas la piramidon si antidepresive pina la coliva finala pe care, si pe aia, o negi! Zodia gemeni e cunoscuta speculativa si a escrocilor ca tendinte negative , Tovarasul Corut (ca nu putea sa ajunga CI-ist fara sa fie membru PCR mai are de mincat multe da ceilalti ar putea fi scutiti.Niste carti de divertisment (cele semnate de Lupul micutz) le-as putea numi la fel ca aia cu Da Vinci Code, fix tot o masonerie da inventata de coruscienele sinapse.

   Apreciază

  • Hamnibal Anteporcas spune:

   ,,Religia a apărut atunci când s-a întâlnit primul şmecher cu primul prost” defineste un hâtru religia

   Apreciază

 8. Indoctrinarea religioasa a unora strica viata altora.
  Daca eu vreau sa dorm altul bate toaca sau trage clopotul.Atunci nu iti doresti decat ca toate bisericile sa dispara ,sa urle in pustiu .Mai mult niste primari tampiti dau voie la manifestari religioase pe drumurile publice ca eu sa consum conbustibil sa ocolesc sau sa stau in coloana dupa niste asa zisi crestini.Biserica si orice slujbe sa le faceti intre 4 pereti fara sa ingraditi sau sa deranjati viata altora.

  Apreciază

 9. „Preafericite Trafalet” in primul rand invata sa scrii corect dupa cum s-a invatat in primele scoli infiintate de catre Biserica si dup-aia inceaca sa comentezi…atata timp cat nici corect nu stii sa scrii nu meriti un raspuns la ceea ce ai scris, niste cursuri de gramatica ti-ar fi foarte folositoare! Romania zace de oameni inculti care dau comentarii doar ca sa se afle in treaba…

  Apreciază

  • Preafericitu Trafalet spune:

   mersi bos, da tu ceai zice de neste cursuri de realism, logica si ratiune ?Cam ca alea da secsologie, cares pa bune, adica vezi madularu scarbavnic pa viu, pa yutub,
   Pa sfintu Malahie, sau Gizas nui vezi, si daia teapuci da pedofilie…Tu ai invatat in scoli facute da beserica ?Beserica a facut sicoli doar pt ei, aicisea produceau pa banda calugari si popi, care sa stie sa ceteasca poruncili invizibililor jupani ai cerurilor pt turma da prosti, sa le ia banii, si sai tina in frau !Beserica na facut in veci nimic pt poporet, aparte dacat sal prosteasca cu povesti nemuritoare.Rezultatu e astia ca tine, caresi petrec viata in janunchi, ruganduse la zei pa carei doaren poola da situatie, pt ca nu ecsista, onorabile

   Apreciază

   • tirca valentin spune:

    cautati pe you tube montajul : STRABUNII MEI TREZITI-VA. acolo veti vedea adevarul gol golut vizavi de vagabonzii astia de „”parinti spirituali”” . acesta este mesajul meu pt umanitate.

    Apreciază

  • Pop Manu spune:

   Are vreun rost sa-ti bati capul cu gaste ? Poti oare hranii gastele cu orz sau avaz ?
   De multe ori nici Hristos nu mai raspundea , le va da raspunsul …. Atunci !

   Apreciază

   • tirca valentin spune:

    NU VORBI DESPRE CRISTOS ,CACI HABAR NU AI NICI CINE A FOST ,SI NICI CE A SPUS . NU ARE NICI O LEGATURA CU CHRISTOS-UL BIBLIC . CHIAR V-AS RECOMANDA SA LUATI BIBLIA SA MERGETI CU EA LA TOALEATA. ESTE CEA MAI SINISTRA CARTE CARE INVATA OMUL SA UCIDA OMUL IN NUMELE UNUI „dzeu” BIBLIA ESTE O CARTE SCRISA DE NISTE HOTI PENTRU NISTE PROSTI. DACA TOTI CRETINCIOSII NU ATI FI FOST TIMPITI , ATI FI REALIZAT FOARTE REPEDE , CA BIBLIA TREBUIE ARUNCATA PE FOC. DA ,STIU SUNT UNII CARE OR SA ZICA ,CA BIBLIA ESTE VORBA LUI DZEU . VREAU SI EU O POZA CU „”dzeu”” asta ,SI O DOVADA PERTINENTA CA ASTEA SUNT ZICERILE LUI . cum, nu aveti? cine? „”sfintii parinti „” sustin ca biblia este „”CUVINTUL DOMNULUI””. ? deci tot barbosii. ei afirma ,ei sustin si fraierii trebuie sa ii creada . nu cred in capra cu trei sfinti” .sunt ATEI. focul iadului ii va mistuiiiiiiiii. stiti ceva ? RAIUL SI IADUL IN FORMA BIBLICA , SUNT DOAR IN MINTEA PROSTILOR. ….IN REST ,EU SUNT DUMNEZEU , SI TOT EU POT FI SI SATANA. EU SUNT INGER ,SI TOT EU POT FI SI DEMON . LUMEA INFLUIENTATA DE MINE POATE FI UN IAD ,DAR POATE FI SI UN PARADIS. manastire intr-un picior ,ia zi popa cine e satana?

    Apreciază

  • tirca valentin spune:

   RELIGIA ESTE A FOST ,ESTE SI VA FI……. TOT ATIT DE FOLOSITOARE OAMENILOR ,CA SI UN CUI BATUT IN CAP. DE CE SI-AR BATE CINEVA UN CUI IN CAP??? FIRESTE………. CA SA ISI AGATE PALARIA SI UMBRELA CIND NU PLOUA.bataia de toaca avea rolul in trecut de a mobiliza oamenii IN VREME DE PRIMEJDIE. acum are rolul de a chema fraierii sa sustina niste puturosi grasi ca niste bivoli numai buni de a mai incepe un nou CANAL

   Apreciază

 10. ghindar vasile spune:

  Am alta propunere !Fara religie la scoala bun!Dar de ce le am da liber la profi de religie( daca salariu e singurul lor venit)!?Mai bine le dam orele de dirigentie si i am trimitem sa merga din usa in usa(cred ca stiu adresa enoriasilor…parinti) pentru a-i aduce pe chiulangii la scoala(daca nu sunt acasa stiu ei …colt de strada,crasma cu pacanele,alea alea)ar face o fapta buna si ar fi un exemplu pentru noi pacatosii!

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Pe naiba…oare ce profesie a fost asta? Sa invete biblia si sa o interpreteze cum vor. Stii ca unii erau atit de idioti incit le preda atit de aiurea, de aia mici erau deja spalati bine pe creieri, in conditiile in care la extemporale si teze, in loc sa scrie raspunsul la subiecte, scriau ca nu au invatat dar sau rugat la D-zeu si mai stiu eu cine….ca sa-i ajute sa obtina nota mare? Au fost destule cazuri cu scandaluri in cancelarii cu profesorii oripilati de modul de predare al astora.Bietul copil nu avea nici o vina…daca profu de religie i-a spus ca daca te rogi, ai totul…si asta au facut.
   Pe astia vrei sa-i trimiti tu? Pai o sa-i bata mar golanii. Mai bine si-ar gasi ceva de munca si sa lase prostiile…

   Apreciază

 11. ghindar vasile spune:

  : ))) voi sa spun …au curaj sa isi vada efectul/efectele predicilor…pildelor lor !? Am auzit pe undeva un citat ori ceva genul…far religie…politicieni/hotomanii erau de mult trasi in teapa!Astai singurul lor „noroc” !

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Cum spune biserica:
   – sa nu pacatuiesti
   -sa fii umil
   -sa smerit
   – sa nu vrei raul altuia
   Adica sa fii PROST si sa-i lasi pe ei sa-si faca de cap, deoarece tu vei ajunge in rai…hahahaha

   Apreciază

   • Marius spune:

    Sa invatam copii nostrii credinta adevarata in Dumnezeu nu doctrinari religioase si obiceiuri fanatice ortodoxiste ….cate sute de mii de euro se aduna cand scoata sfintii la sarutat de ziua lor ? dece nu sint impozabile aceste donatii ??? traim in doua romanii…una a hotilor si una a popilor ..pacat

    Apreciază

   • ileanavic51 spune:

    Preotii zic una (adica dau sfaturi din biblie).dar ei fac alta;cum e zicala :sa faci ce zice popa ,nu ce face el”

    Apreciază

 12. ghindar vasile spune:

  altfel apropo de cancelarie ce spui tu a fost odata… momentan putini mai maraie ! Cred ca sunt ceva reflexe conditionate mostenite…te uiti crucis la popa sigur te bate Doamne doamne!

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Era acum cca. 8 ani. Intre timp religia a inceput sa aiba accente de inchizitie.Aici e marele pericol. Noroc ca oamenii au inceput sa nu-i mai suporte si sa vada cam ce inseamna religia. De aia e in continua scadere in sondaje. Incepe sa li se dea peste bot.

   Apreciază

   • Daniel spune:

    Te incurajezi singur, tot putini rau sunteti.

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    De aia e toata ofensiva asta a bisericii pe net? De aia sunt disperati ca scad in sondaje cu viteza ametitoare? 🙂
    Le e frica ca oamenii vad adevarul si manipularea lor.
    Stai linistit…aia spalati pe creieri se imputineaza pe zi ce trece.

    Apreciază

   • Daniel spune:

    Ba nu, aia spalati pe creier se inmultesc pe zi ce trece, indepartandu-se de la Biserica lui Hristos, increzandu-se in inselatoriile masonice (ateismul tot o miscare masonica e, Satana lucreaza pe multe cai pt a indeparta oamenii de la D-zeu), cu toate astea, Slava-Domnului ca nu e foarte rapida aceasta crestere, tot foarte putini sunteti, sub 1%, nesemnificativ numar. Faza cu ofensiva Bisericii e o tampenie, unde vezi tu aceasta ofensiva? uite si aici, ofensiva e impotriva Bisericii, ea e doar aparata de unii dintre noi.

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Normal ca e tot masonica…totul e dirijat de ei. 🙂
    Nu intelegi ca manipularea este de toate felurile?…mda, degeaba.
    D-zeu este in tine si nu mai ai nevoie de nimeni sa-ti spuna cine esti…doar sa te desoperi tu.

    Putin imi pasa de biserica si ofensiva…oricum se vor duce toate incet incet. Si la urma urmei, trebuie sa fie si niste sclavi de care au nevoie nu? Spor la sclavie…

    Apreciază

 13. ghindar vasile spune:

  Habar nu am ce spune! Da vad ca oameni reflex….si din tema cumpara una alta,mai doneza un ban! Daca vine unu de spune ai sa stangem bani sa reparam scoala….deja e numit hot de aceasi(oare fu bine gramatical vorbind) oameni!

  Cum sa spun legile firii care sunt mai tari ca legile lor inchipuite o s ai f..aseze acolo unde merita!

  Apreciază

 14. ghindar vasile spune:

  uite cum nu tac si imi dau cu parerea! ce spui/spuneti ca in locul religiei elevii macar sa auda si intelega cate ceva despre viata si inventiile romanilor din toate timpurile

  Apreciază

 15. ghindar vasile. spune:

  Io mai persistent in prostia mea adica in intrebarea mea…. precis nu esti tot catalin danoiu blogul ‘de veghe patriei ‘ care are mai multe bloage in unele din ele esti apreciata in alte esti combatuta cu manie ortodoxa. N am priceput niciodata de ce pupa serviciile sriciamossad-cu ortodocsi-legionari….iar uni au remarcat ca numa FSB rusesc iese bine din toata combinatia.Nu ti dau nimic pe de a gata ‘adormitul patriei’ a lasat o urma puturoasa pe net…masca pe figura si citeste si tu.Am gasit ceva raspuns dar sa vad ce spui tu

  uite iti dau un fir linkul de la ultimul lui articol https://deveghepatriei.wordpress.com/ si un comentariu nevinovat a unui credincios “Gladiatorul

  Frate si tu Cancer si Saccsiv asta e incercarea credintei .Dumnezeu sa va intareasca si sa va de-a sanatate sa putem lupta impreuna impotriva acestor forte malefic” de unde ideia adormitul care te lauda e acelasi cu blogul saccsiv care te injura….mai departe daca esti curioasa de natura umana gasesti pe net

  Apreciază

 16. AMS spune:

  sters….nu faci propaganda religioasa la mine pe blog

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Frate…tu chiar nu intelegi. Care este titlul blogului?? Ce legatura au DACII cu religia crestina? Daca e sa am o asa zisa credinta o am a stamosilor mei DACI…adica ZALMOXIS

   Pleaca ca ma plictisteti….

   Apreciază

 17. G.Doja spune:

  Lupe, grea tema de discuti ai ales… Religia asta falsa, zic falsa deoarece Consiliul de la Niceea a ales doar Evangheliile vare conveneau idealului lor de a insclaviza omenirea prin intermediul pseudo-spiritualitatii numit Cretinism… scuzati,am vrut sa zic Crestinism.
  Asa zisul Mantuitor, alias Iisus-Nazarul (Nazar= Intelept in aramaica), nicidecum Nazarineanul, adica din Nazaret, satuc care a intrat in existenta aprox 150 de ani dupa moartea lui Iisus. deci Iisus Nazarul a daruit semenilor spiritualitatea Iubirii de Sine si de Umanitate, totusi mai marii Bisericii, la trei secole dupa moartea lui au pervertit aceasta Cunoastere in asa fel incat sa convina agendei lor de acaparare a Mintii Umane si de a o spala spre a o indoctrina.
  Rezumat: Din toate cele peste 40 de Evanghelii existente au dat la o parte pe cele ce rosteau Adevarul si Adevarata Cunoastere, adoptand doar Evengheliile tradatoare care pot fi gasite in Biblia de azi. Evangheliile Demonice sau Apocrifele au fost arse si declarate blasfemice.
  Cine e interesat si deschis la minte, nespalat pe creier si dornic de Adevar ar trebui sa studieze si parte necunoscuta, partea ascunsa a Religiei Cre(s)tine… uite aici spre exemplu Evanghelia dupa Toma, alias Tomas-Dydimos, adica Toma-Geamanul lui Iisus.
  http://www.gnosis.org/naghamm/gthlamb.html
  Adica Biblioteca de la Nag Hammadi pentru cunoscatori. Acolo pot fi gasite toate Evangheliile ascunse de Capii Mafiei Cretine incepand de la 313 in Niceea.

  Apreciază

 18. AMS daca vre un preot sau vre un credincios blestema astia nu sunt nici preoti si nici credinciosi si nu au nici o legatura cu Cresinismul

  Apreciază

 19. Grasul spune:

  este interesant articolul postat de G.Doja. Am si eu ceva de adaugat daca se poate. Un vechi manuscris gasit in manastirea Melk (Austria) suna asa:„Dacă mă vrei, dacă ai nevoie de mine, ridică o piatră şi mă vei găsi! Dacă vei crăpa un lem, voi fi acolo! Dacă ai nevoie de mine, voi fi lîngă tine. Nu ai nevoie de interpuşi ca să ajungi la Dumnezeu. Dumnezeu este acolo, lângă tine, acolo unde ai nevoie de el, acolo unde crezi că este!”. Cumplit este ca acest document a fost declarat ca blasfemic si eretic de catre vatican, care daca ne-ar impartasi o parte din cartile si secretele ascunse in biblioteca vaticanului probabil nu ar mai exista religie si ar fi numai anarhie.
  Ce scria pe coperta cărţii vechi găsite în mănăstirea Melk: „Evanghelia după Isus”!
  De aici eu trag concluzia ca nu avem nevoie de catedrale de 400.000.000 de euro pentru a ne asculta Dumnezeu rugile. Dumnezeu exista ,intr-adevar. El , insusit ca si Creatorul nostru , ne spune prin cuvintele fiului Sau Iisus clar ce inseamna credinta. (ex. ce am citat mai sus).
  Religia ar trebui doar sa ne arate cum sa urmam calea Domnului , nu sa ceara taxe,impozite, ba chiar sa isi deschida si un Radio…Toate categoriile au dreptul la cuvintele Sfinte , de la un vagabond de pe strada pana la cel mai bogat om din lume, deoarece Domnul cand ne-a impartasit cuvintele sale nu a cerut nimic material in schimb.Religia este un subiect foarte delicat, care, dupa cum stiti a starnit chiar si razboaie intre natiuni (Cruciadele ,Djihadul, etc), iar noi suntem in stare sa comentam dar degeaba , deoarece niciodata nu vom avea puterea de a ne starpi doctrina falsa ce ne-a fost implementata atatea secole la rand…

  Apreciază

 20. neica ion spune:

  Da intradevar, religia, de orice natura ar fi, este o doctrina de prostit si jecmanit oamenii, cei multi desi realizeaza acest fapt, pur si simplu le este frica sa cracneasca ceva.

  Apreciază

  • tirca valentin spune:

   ai vazut neica ioane, ca nu a fost greu de inteles ca niste sarlatani buni de munca ,numiti de fraieri preafericiti ,( popi in limbaj mai nesfint) ,stau si freaca …..toaca, in niste casoaie numite manastiri,iar prostii vin si le cara de mincare.

   Apreciază

 21. Apollyon Taciturnul alias G. Doja spune:

  Haoleo… tu esti, Tarca, sau ham vedenii… Ha ha ha, so mai keres, moro pralo? Hau aterizatara estrabuleftricii aia de-i astepti de-o viata sau nu inca?
  Dar serios, ce noutati mai sunt de pe frontul ala uitat de lume, ala unde activezi tu si Draconii tai?
  Hai, baga si tu ceva proaspat ca e cam pliciseala pe-aici prin barlogu’ Lupei! :)))

  @ Grasul
  Merci de compliment mon cher, daca te intereseaza material obscur in acest domeniu, mentioneaza Dnei Lup si ea ne va pune in contact… in rest, bafta!

  Apreciază

 22. Margarita Desipri spune:

  Mai corut, cine te plateste sa lovesti in biserica ortodoxa? Ateii, secularistii? Cei care vor distrus acest popor si aceasta tara, cei care vor desfiintarea granitelor si federalizarea europei.
  N-ai inteles inca mai „paranormalule” ca romanul nu poate fi despartit de ortodoxie?
  Te rog sa nu te mai legi de biserica care a tinut legat peste milenii acest neam pe care zici ca-l iubesti. Pana acum demonstrezi contrariul, iar declaratiile tale sforaitoare sunt goale de continut. Nu mai suntem la varsta cand credeam tampeniile tale cu para(a)normalii tai. Cand citeam pe nerasuflate sf-urile tale. Romanul s-a trezit frate corut, nu incerca sa-l „adormi” iar cu textele tale puse in slujba oricui, numai a neamului romanesc nu!

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Intradevar Corut are niste probleme de ceva ani dar asta nu inseamna ca nu e doxa de informatie destul de greu de digerat pentru multi manipulati.
   Biserica ortodoxa este a cui o accepta…acest blog dupa cum se vede e liber de orice manipulare, iar ca a religiei e floare la ureche. Orb si prost sa fii sa nu poti discerne realitatea dupa ca citesti doar partial atricolele de pe blog.
   Faptul ca biserica ti-a spalat creierii cu ateii….tu crezi ca e necesar ca sa ne spuna o religie sa credem intr-un creeator? Multi dintre noi avem destule celule neuronale care isi fac treaba.
   Acest popor este sustinut de 2000 de ani de stramosii mei, adica DACII…iar religia oricare ar fi ea, nu este decit o pinza pusa peste ochii si mintea urmasilor, tocmai pentru a nu mai stii cine suntem.

   Apreciază

 23. Florin C spune:

  Avem mai multe aspecte aici. Prima, e faptul ca Iisus nu a existat! Conducerea Imperiului roman a inteles ca imperiul se poate destrama, fiind afectat de enorm de multe conflicte interne cu populatiile ocupate, dar si datorita discreditarii si satirizarii paganismului, care nu mai avea nici o credibilitate http://avram-marius.blogspot.ro/2013/12/isus-christos-o-inviere-profitabila.html si ca doar impunerea unei religii unice ar reinstaura controlul mental asupra populatiei, mult mai ieftin si mai eficient decat cel militar si politienesc. Flavienii au „demarat” procedura impunerii crestinismului, procesul fiind finalizat de Constantin. http://www.filmedocumentare.com/mesia-lui-cezar…/. In acest scop, l-au luat pe cronicarul iudeu get-beget Josephus si l-au botezat Flavius Josephus. http://ro.wikipedia.org/wiki/Iosephus_Flavius. In paralel, sectele esoterice au fost eliminate brutal, deoarece reprezentantii lor cunosteau semnificatiile spirituale ale acestui sistem numit „viata” si nu puteau fi constransi fizic, nefiindu-le teama de moarte… gnosticii, esenienii, druizii, nestorienii, zamolxienii, mai tarziu catarii si samanii, si altii. „Istoricitatea” lui Iisus e o minciuna , http://en.wikipedia.org/wiki/Historicity_of_Jesus, dealtfel „Iisus”, ca si multe alte personaje mitologice care au aceeasi semnificatie de „constiintza christica”, nu au existat niciunul http://www.mixdecultura.ro/2014/06/o-altfel-de-istorie-religiilor/ Dealtfel, un studiu literar, stilistic, lexical, al bibliei, demonstreaza ca evangheliile au fost scrise, intr-un rastimp de vreo cinci sute de ani, de cel putin 600 de persoane! Nu prea avem unde sa „bagam” anii astia decat inainte de anul zero! http://www.filmedocumentare.com/cine-a-scris-biblia/. In perioada dintre anul 100 si pana la consiliul de la Niceea, grupuri de „crestini” fanatici au actionat, sub protectia Romei si a patriarhilor, ca niste gasti de cartier, ucigand pe cei ce se opuneau „directiei politice”, distrugand si arzand toate referintzele despre Iisus de dinainte de anul zero, inclusiv prin distrugerea renumitei biblioteci alecsandriene. http://www.descopera.ro/cultura/9187491-hypatia-din-alexandria-intaia-mare-matematiciana-a-lumii-antice . Iar aceste lucruri incep sa devina evidente in urma unor cercetari oneste si nepartinice. http://www.mediafax.ro/…/iisus-nu-a-existat-niciodata… Singura semnalare istorica a lui Iisus, cea facuta de istoricul roman de origine evreiasca Flavius Josephus (37 – 100 d.Hr.) s-a dovedit a fi un fals, un insert realizat cateva sute de ani mai tarziu de catre niste calugari crestini contrariati de faptul ca marele cronicar al Imperiului Roman nu a mentionat absolut nimic despre viata lui Iisus, desi povesteste amanuntit istoria iudeilor chiar in vremea in care a „trait” acesta. http://en.wikipedia.org/wiki/Josephus_on_Jesus. Iar contradictiile din „genealogia” lui Iisus sunt, de fapt, chei… Misterele Bibliei: Genealogia lui Isus – Secretele Zeilor

  Apreciază

 24. Florin C spune:

  Al doilea aspect. Biblia este psihologie aplicata, nu istorie. Dumnezeu-Tatal – conștiința conștientă de sine. Iisus- înaltă stare spirituală de dăruire -„nu-l veți putea găsi pe Tatal decât prin mine”. Sfântul Duh- stare de conexiune, ceea ce misticii descriau ca o stare modificata de conștiința în care se simțeau complet integrați în tot ce exista, sinonim cu lumea spirituală. Baraba- egoismul omului, dorința de a primi pentru sine. Iosif- stare de conștiința-martor. Maria- subconștient „curat”, eliberat de frici. Maria-Magdalena- „adultera”, subconștientul unei persoane manipulate, „însămânțate” de oricine. Se sugerează ca poate fi „revirginata”, si ea sta lângă cealaltă Marie, e la fel de „sfânta” si i se „iartă păcatele” iubind intenția altruista. Ca și pilda „fiului rătăcitor”. „Sa nu preacurvesti!”- sa nu manipulezi pe altcineva. „Sa nu iei numele Domnului în desert!” sa ai grija cum te autosugestionezi ca ești, fiindcă asa devii. „Numele lui dumnezeu” comunicat lui „Moise” este EU SUNT, rețineți asta. „Genealogia lui Iisus”- evoluția stărilor de conștiința a initiatului. „Minte de copil”- stare de frecventa cerebrale joase, auto-hipnotica, minte extrem de linistita. „Popoare”- gânduri, stări, emoții de o anumita factura, „romanii”- gânduri obsesive, care te „invadează”, „egiptenii”- gânduri egoiste, „israeliții” de la „Yashar-El”, care înseamnă „direct spre El”, cei ce îl cauta pe dumnezeu, propria conștiința, gânduri de factura spirituală. Când „israeliții”, gândurile spre spiritualitate, striga în interiorul omului ca trebuie „eliberat” Baraba și „crucificat” Iisus, pe Golgota, adică în capatana omului, Pilat e de acord. Se sugerează ca „judecătorul interior” ce decide asta, „guvernatorul roman” trebuie sa fie ce mai puternic gând obsesiv, o dorinta fierbinte, o căutare continua a spiritului din noi.”Primul născut de parte bărbătească- gândul impulsiv, nu e bun, „ucide-l”. „Primul născut de parte femeiasca”- gândul intuitiv, „ai grija de el”. Puneți totul la un loc și recitiți biblia.
  Toată biblia e simbolica. Ateii vor fi sau nu vor fi foarte surprinși când vor înțelege asta- dar religiosii vor fi șocați. Promisiunile religiei despre „viata de apoi” sunt minciuni, baloane de săpun. E greu, e foarte greu sa renunti la niște „valori” spirituale false, odată construite. Exista și despre asta o pilda în biblie- aia cu „vaduva” care își arunca „ultimii bănuți”, la care Iisus spune- „acei bogați au dat mulți bani, dar vaduva a dat tot ce mai avea”. E ușor sa renunti la o parte din pre-conceptii și pre-judecati când ai multe, dar trebuie sa fii „vaduva” ca sa renunti la ultimele, alea băgate în subconștient. „Vaduva” simbolizează un subconștient caruia i-a „murit barbatul”, conștientul care renunța sa o „insămânțeze” cu tot felul de idei false.
  De fapt, sunt vreo 25 de „personaje mitologice” tot „nascute din fecioara”, cu 12 „apostoli”, care au „murit si inviat”. „Apostolii” reprezinta trăsăturile de caracter ce urmează sa fie corectate… Petru, hotărârea, „piatra pe care clădești biserica”, fără sa te decizi sa pleci pe drumul asta nu se poate, nu? chiar dacă „te mai clatini”! Filip, inteligentza, Ioan, cunoașterea prin învățare… Iuda e foarte interesant, e pragmatismul omului, partea practica, acel „mie ce-mi iese?” E util la început, pana când omul face „strapungerea” si înțelege cine e dumnezeu, propria conștiința conștientă…și atunci Iuda „se spânzură”. Interesanta e Maria, intuitia trezita în om, cunoașterea directa, ea e prima care îl „vede” pe Iisus inviat. Cunoașterea ta prin învățare se transforma în intuiție , ceea ce se numește „al treilea ochi” sau „al șaselea simt”. Pana nu-l dezvolți, percepi lumea doar prin intermediul celor cinci simțuri limitate, de aia cei ce „stăteau pe cele cinci pridvoare” erau „șchiopi, orbi, ologi și leproși”. „Mortii” sunt cei neinteresați de cunoastere, ei sunt „morți care își îngroapă mortii”. „Învierea lui Lazăr” e în spirit, nu se refera la trup.
  Doar naivii pot crede ca, dacă în timpurile noastre noi ne cunoaștem poate patru sau cinci generații anterioare, în acele timpuri, cu războaie, migrații forțate și analfabetism, „fiul de tâmplar” își cunoștea 42 de strămoși, adică pe toți din ultima mie de ani! Nu mai vorbesc ca, dacă ar fi o genealogie de sânge, faptul ca „Iosif” e „tatăl lui Iisus” rupe asa-zisa descendența din regele David, adică „dovada” ca Iisus e Mesia anunțat în VT. Sigur ca sunt alegorii, „bărbați care nasc bărbați”, stări de conștiința în evoluție. De aceea momentul conștiinței „Iesei”, care înseamnă „eu sunt” în multe limbi europene (je suis, io sono, yo soy) îl „naște” pe David, considerat „rege”. E momentul în care omul aflat pe un drum al autocunoasterii înțelege ca „regele” este egoismul din el, cel care ii conduce viata. Asa ca David „procreeaza cu o vaduva”, adică cu un subconștient căruia înainte ii „ucizi conștientul”, nu îl mai lași sa insamanteze, îl anulezi. De aceea Iosif, care reprezinta conștiința-martor, care nu mai are nevoie sa insamanteze subconștientul curat, din care am eliminat vechile frici și programe autodistructive, personificat prin Maria, îl „naște” pe Iisus, care personifica intenția altruista din om. „Mântuitorul” interior trebuie construit.
  În aramaica „bar” inseamna „fiu”, „aba” inseamna „tata”. Baraba nu e un nume, ci un contras, și înseamnă „fiul tatalui”, dorința egoista de a primi pentru sine. Exista în fiecare dintre noi. La fel, exista în noi și Iisus-ul ascuns, zis tot „fiul tatalui”, intenția altruista. Asta e semnificația mistica a Pastelui- „eliberează-l pe Baraba din tine și crucifica-l (fixează-l) pe Iisus”. Unde se întâmplă scena asta psihologica? pe „Golgota”, adică în capatzana omului. Pentru cine chiar doreste sa inteleaga, o carte socanta… http://www.scribd.com/doc/70933318/Neville-Goddard-Cum-Sa-Ti-Intrupezi-Dorintele-Prelegeri-Compilate-de-Joe-Vitale

  Apreciază

 25. Florin C spune:

  Al treilea aspect. E o mare minciuna in pretentiile BOR de a fi „despagubita” dupa secularizarea din 1863 a lui Cuza. BOR a luat ființă abia în anul 1872 prin desprinderea Mitropoliei Ungrovlahiei și Mitropoliei Moldovei de sub ascultarea canonică a Patriarhiei de Constantinopol și ridicarea mitropolitului Ungrovlahiei, totodată arhiepiscop de București, în rangul de mitropolit-primat al României, si a fost recunoscuta ca autocefala abia in 1885. Pana atunci, proprietarii celei mai mari parti a avutiei bisericii erau Athos si Patriarhia Constantinopol. Preotii romani erau „tolerati”. Asa ca, daca nu ar fi fost secularizarea, popii nostri ar fi platit chirie grecilor, care, in timp, prin „inchinare”, devenisera proprietari pe aproape un sfert din terenurile arabile si padurile Romaniei, nu doar pe locasurile de cult. Cititi aici https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Ortodox%C4%83_Rom%C3%A2n%C4%83 .
  „Lăcomia călugărilor greci

  Pe lângă partea spirituală, „închinarea” prezenta şi o importantă latură lumească. Când hotăra să ridice o biserică sau mănăstire, ctitorul o înzestra cu terenuri şi alte bunuri, precum mori, hanuri, cârciumi. Prin actul de „închinare”, toate acestea ajungeau în posesia patriarhiilor străine sau mănăstirilor de la Athos.
  Totuşi, în actele de donaţie, ctitorii au condiţionat folosirea veniturilor obţinute din exploatarea bunurilor. Astfel, o parte să fie folosite pentru întreţinerea mănăstirii. Altă parte – pentru întreţinerea de spitale, şcoli, aziluri. Prin actele de danie, mănăstirile închinate mai aveau obligaţia să dea pomeni săracilor şi să ofere zestre fetelor sărace. Doar prisosul rămas după îndeplinirea acestor obligaţii putea fi însuşit de Locurile Sfinte. Faţă de stat, mănăstirile nu aveau obligaţii clar prevăzute. Prin tradiţie, Biserica ajuta cu bani domnia, ori de câte ori era necesar, fie prin împrumuturi, fie prin donaţii nerambursabile.
  Cu timpul, călugării greci de la Athos şi cei din Orientul creştin au uitat de obligaţiile spre folos obştesc, ajungând să-şi însuşească întreg câştigul. Mănăstirile din Ţara Românească şi Moldova erau doar o bună sursă de venit. În plus, călugării străini s-au dovedit răi administratori, sub ocârmuirea lor lăcaşurile ajungând într-o stare de plâns.”

  „Când Domnitorul Cuza s-a urcat pe tron a rămas îngrozit de jafurile călugărilor ce-i momeau prin felurite meşteşuguri pe credincioşi ca să lase averile lor danii mănăstirilor. Călugării trăiau aici ca în paradis. Pivniţele erau pline de vinurile cele mai delicioase, arhondăriile cu mâncările cele mai alese. Ei formau un fel de stat în stat şi nimeni nu le putea cere vreo socoteală despre ceea ce făceau.

  Erau fără nicio milă faţă de cei nevoiaşi. Când un călător înnopta pe drum şi se oprea la poarta unei mănăstiri ca să ceară mâncare şi adăpost, era izgonit cu cruzime. Acei care adunau averi, speculând naivitatea credincioşilor, erau de-o zgârcenie extraordinară faţă de nenorocitul călător care implora cu lacrimi în ochi găzduirea peste noapte sau un blid de mâncare”.

  Atunci, Cuza a pus la cale una dintre „excursiile” sale incognito. Deghizat în călător ostenit de drum, a bătut pe înserate la poarta unei mănăstiri, cerând găzduire. A fost refuzat. Mânios, domnitorul s-a întors în fruntea unui corp de oaste, care aştepta tupilat într-o pădure din apropiere. Cuza mai adusese cu sine şi o ceată de pungaşi. Tot alaiul a intrat în mănăstire.

  „Domnitorul intră prin chilii şi înşfăcă pe fiecare călugăr de gât, scoţându-l afară şi introducând în locul lui un hoţ sau pungaş, însoţind această schimbare de persoane cu următoarele cuvinte: «Hoţi scot de aici şi tot hoţi introduc!»”. Astfel, unele mănăstiri au fost transformate în temniţe. Cel mai cunoscut exemplu este Văcăreştiul.”
  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/cum-l-sat-cuza-vod-biserica-n-sap-lemn

  Apreciază

 26. Alexandru cel Mare spune:

  Multumim pentru cronica facuta…Dom’Profesor…
  Si va mai asteptam cu astfel de precizari…ca sa se lumineze si altii…

  Apreciază

 27. meugen spune:

  Dumnezeu e o mare facatura pt. manipularea maselor de idioti ! De cca.1700 de ani ! Studiaza istoria (cu mii de ani in urma), paleontologia, culturile stravechi, astronomia, declaratiile astronautilor americani, etc., etc. si poate ai sa-ntelegi originile omenirii. Deocamdata esti o proasta, care te duci la biserica, faci cruci in tramvai, dai bani la aceasta banda de hoti ordinari ce sunt popii, etc., etc. Desteapta-te !!!

  Apreciază

 28. anda spune:

  religiile sunt un experiment al creatorilor acestei lumi.isusii sunt doar un instrument.totul e o joaca iar oamenii sunt nishte cobai

  Apreciază

 29. bogdansava21 spune:

  Neamul romanesc a dainuit atata timp prin Ortodoxie….scoateti Ortodoxia si va disparea si Romania 🙂 Vi s-a urcat mandria la cap ? Daia nu mai credeti in Dumnezeu ….

  http://alternativenewsromania.blogspot.ro/2016/02/nu-uitati-de-unde-veniti-si-incotro-va.html

  Apreciază

 30. Lea spune:

  Buna seara buna lectia de istorie care se bazeaza pe descoperiri arheologice si inscrisuri vechi pe dovezi concluzionate.Ce trebuie sa facem cu realitatile studiate de stiinta si neelucidate nici pina acum privind religia.Se intimpla atitea lucruri in lume lucruri care tin de paranormalsi care trebuiesc vazute si carora trebuie sa le dam crezare ptr ca exista .Ce facem in acest caz ?asteptam sa ni se spuna de catre oameni de stiinta de fapt cum de este posibil sa stam la cheremul lor sa ne spuna sau nu adevarul,trebuie sa ne desteptam si sa punem putin logica la contributie sa ne documentam sa verificam toate sursele care le avem la dispozitie ptr a afla raspunsul cauta.Nu e greu de locsa cauti si daca vei gasi ai parca o satisfactie a cercetarilor facute de tine.Este foarte usor sa nu ai un bagaj de cunostinte si sa-ti dai cu parerea mai ales cind cineva discuta contradictoriuu Am sa ma refer la biserica care speculeaza religia ptr a face cit se poate de multi bani,Dumnezeu creatorul ne-a lasat liber arbitru nu ne-a fortat nu si-a impus punctul de vedere nu a spus CREDE SI NU CERCETA in schimb a facut dovada existentei sale chiar si prin venirea fiului sau Cristos.Am sa va dau numele a citorva filme scurte care merita vazute si apoi daca vreti sa continuati verificarile despre religie le puteti gasi usor :lumina sfinta de la Ierusalim dovezi ,o mare minune a maci domnului din zilele noastre, minune serpii vin an de anla icoana maicii domnului you tube sunete ciudate.Ma opresc aici cu comentariul despre credinta dar biserica nu mai este asa cum ne-am dorit-o(iadul este sprijinit pe umerii popilor) deoarece este aservita banului (banul este ochiul dracului) cum masonii slujesc cu credinta pe dracul in fruntea bisericii lau plantat pe daniel ca si in alte functii de conducere mugur isarescu si alti pe care poate ca ii stiti foarte bine.DECI MAI AVEM PUTIN SI TARA VA FI CONDUSA DE ;;;;;;;;;;;;;;;numai de romani nu.Am sa ma refer acum si la ora de :istorie :Daca istoria vine cu argumente prin inscrisur atunci putem considera si biblia o consideram un inscris, daca istoria scoate la iveala un sit arheologic (caruia nui da mare importanta)cei dumnezeu care cred in Dumnezeu de ce sa nu dea crezare minunilor facute si care au legatura strinsa de religie ? Iata domnule istoric ca nu am nevoie de „calificarea dumneavoastra „pentru a trage niste concluziilegate despre istorie.SI ca sa va confirm asta pot sa va spun ca desi istoriciispun ca legendele sint doar legende eu care nu am calificare va spun o legenda adevarata.A FOST O DATA ca asa incep legendele UN VOINIC PE NUME IOVAN IORGOVAN CARE SE IDENTIFICA CU LAGENDARUL HERCULE(heracle) CARE A VENIT IN DACIA SA UCIDA HIDRA DE LERNA DE OE VALEA CERNEI SI A LASAT URME ADINCI PE TERITORIUL DACIEI COLOANELE LUI HERCULE HRRCULANE SI A MAI URCAT SI PE MURES PINA LA ROSIA MONTANA SA ADUCA REGINEI EGIPTENE LINA DE AUR .Aceasta expeditie a fost cunoscuta sub numele de EXPEDITIA ARGONAUTILOR.Pai daca e sa dam crezare acestor legende ce ne impiedica sa nu credem in ceace se intimpla si sa dam crezare si bibliei chiar daca a fost scrisa de persoane carora multi nu le dau crezare ca au scris adevarul.Deci daca a existat un Hercule fiul luiZeus facut cu o paminteanca a existat si un Cristos care este fiul lui Dumnezeu.AMIN

  Apreciază

  • Dacianus spune:

   Nu face nici un sens ce spui aici Lea , iar cit depsre doveziile tale gen Youtube , nu inseamna ca daca cineva a postat youtube un filmulet e tocmai adevarat . Iar cit despre serpi , care merg la o icoana , chestii de genul asta , sa fim seriosi , mai mult ca sigur ca exista o explicatie stiintifica legata de serpi decit un religioasa.
   In Biblie , Satana e reprezentat de un sarpe , de ce ar veni serpii la ICOANA maicii D-lui ?
   Apoi , unde scrie in Biblie sa te inchini la icoane ? Scrie clar una din cele 10 porunci , sa nu te inchini la icoane si chip cioplit facut de mina omului . Iar icoanele de cine sitn facute . ? Da stiu , se vor gasi unii sa zica chestii de genul , ca icoanele de apropie de D-zeu si reprezinta pe Dzeu intr o forma sau alta , ca o scuza sa fie folosite , dar chair avem nevoie de icoane sa ne gindim la Dzeu ?
   Unde in Biblie scrie de Maica Dlui sa te inchini la ea , sau sa i te rogi ? Niciunde !
   Scrie in alte carti canonice ca sa le denumesc asa , dar nu fac parte din Biblie , iar daca nu ma insel , Biblia e cartea de capatii a credintei crestine , din care face parte si BOR.
   Si sa revin la icoane , pt inca o secunda , chiar mai sint oameni in ziua de azi care cred ca a te inchida la un metal pictat sau o bucata de lemn care reprezinta o figura omeneasca ca iti poate aduce pe DZEU mai aproape sau te poate ierta de pacate ? Sa fim seriosi . !Prea multe traditii si obiceiuri ancestrale care au ramas adinc inradacinate in BOR , iar spre surprinderea mea marea parte a romanilor le cred orbeste !
   Si nu BOR a tinut tara Romanesca in picioare , sau in stadiul de supravietuire in ultimii 2000 de ani , cum exprima un alt muritor mai sus intr un alt comentariu .
   Iar cit depsre blesteme , sitn de acord cu tine Lupule, daca esti crestin cu adevarat , nu ai ce sa blestemi , blestemul nu are ce cauta in viata ta in gura ta .

   Iar a fi religios nu e acelasi lucru cu a fi crestin , nici pe departe . SI se pare ca multi romani cred ca a fi religios te face automat crestin . GRESIT !!!

   Lupule , …doar comentez un alt comentariu , nu fac propaganda altei ramuri crestine. ! Asta ca sa nu fiu inteles gresit.

   Apreciază

 31. Dacianus spune:

  Lea, am uitat , daca tu crezi in Hercule si argonautiii…..
  Si nu era tocmai cea mai buna paralela pentru a sublinia ceva .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s