Cum vad eu viitorul tarii!In ultimul timp vad ca a luat amploare curentul comunist. Vreau sa spun despre mine pentru a nu se face confuzie, nu vreau sa fiu bagata in aceiasi oala cu nimeni…
Azi sunt partide comuniste care in fond nu-si au rostul deoarece ele vor sa functioneze in sistemul capitalist. Socialismul ( comunismul) sunt sisteme in sine si NU au ce cauta in altul, altfel isi pierd functionalitatea, cele de azi sunt partide care vor puterea in sistemul capitalist! Partidul care conduce o tara in socialism este de fapt statul in sine. Partidele care le vedeti voi prin alte tari capitaliste si care isi spun socialiste-comuniste in fapt sunt la fel ca celelalte dar au o doctrina mai sociala, in rest vor si ele puterea in capitalism.
Sa ne intelegem..vreau socialismul lui Ceausescu el fiind nationalist. Comunismul lui Stalin…da, Stalin a avut parti bune dar niciodata nu voi adera la Stalinism. Poate pentru rusi e ok, URSS-ul era format din mai multe tari. Romania este un singur popor cu o istorie milenara si trebuie sa fie delimitata de altii care ii vor raul. Socialismul nationalist este singura obtiune viabila pentru ca resursele noastre sa nu fie furate de altii iar poporul sa fie stapin.
Capitalismul (democratia) este o forma de exploatare a bogatilor impotriva saracilor. Politica in Capitalism este facuta de slugile celor cu bani si putere. De ce se face lobby? Toti politicienii sunt sponsorizati in campanii electorale de bogati pentru ca ulterior politicianul sa le indeplineasca dorintele.
Unii poate au alergie la cuvintul socialist…ok. Nu conteaza cum se numeste, conducerea statala sa fie centralizata. Cu cit sunt mai putini cu institutii putine, nu ai unde sa te ascunzi, esti vizibil si in fata tuturor.
Sunt realista si nu pun Socialismul pe un piedestal, fiind constienta ca mereu vor exista greseli si neajunsuri. Nu socialismul ca sistem este vinovat asa cum este capitalismul ( care inseamna exploatarea saracului de catre companiile transfrontaliere), ci omul care mereu face prostii. In socialism omul de la butoane nu prea poate sa avanseze mult ca nu are unde, nu-si poate aduna averi nesimtite pentru ca bate la ochi…sistemul in obliga la echilibru totusi.
Sa incepem: sunt socialist-nationaloista-umanista, mai exact ceausista, DAR si aici am unele amendamente pentru ca nu tot ce a fost a fost bun.
Vreau iesirea Romaniei din toate tratatele internationale in care a fost bagata dupa 90, inculsiv UE, NATO si ONU.
Toata datoria externa sa fie sistata deoarece banii nu au fost folositi in folosul poporului…cine i-a luat sa-i dea inapoi, oricum nu priveste poporul, poporul NU este dator nimanui.
Toate bancile straine sa plece din tara. Toate creditele pentru case ale oamenilor sa devina nule, ei fiind proprietari pentru ca oricum au platit pentru ele pina acum destul la niste camatari care ii apara legile facute pentru ei.
Multinationalele sa plece pentru ca in fapt nu produc nimic, sunt aici pentru asi vinde produsele lor, noi fiind o piata de desfacere, banii nostrii pleaca afara.
Toate regiile autonome (Apa Nova, Enel, etc.) sa revina inapoi la statul roman.
Toate firmele straine care desfasoara activitati aici sa plece, iar statul sa preia activitatea lor pentru a mentine locurile de munca.
In final, toate resursele tarii sa fie nationalizate.
De fapt toti strainii inafara de turistii reali sa paraseasca Romania.
Parlamentul si partidele politice dispar. Un singur partid ( nu ma intereseaza cum se numeste), format NU din oameni politici ci din specialisti si patrioti care vor organiza ministerele si guvernul. Dispare lupta politica, dispar campaniile electorale si automat lupta pentru ciolan si putere. Asta cu votul…poate sa nu mai fie pentru ca nu-si mai are rostul decit pentru presedintele tarii. Oricum votul in oricare sistem este pentru prostime…mereu iese cine trebuie, atunci de ce sa mai participam la circ, nu ne ajunge?
Cit despre presedintele tarii si toti cei care vor avea functii de conducere trebuie sa fie romani get pe get.
Despre Constitutia tarii…e nula, ea e valabila doar in capitalism, ei au nevoie sa-si legitimeze abuzurile de orice fel prin interpretarea ei cum vor.
Bun…acum ca am scapat de straini si de mizeria capitalista sa incepem sa ne organizam.
Toti care au dubla cetatenie vor trebui sa aleaga. Tara nu mai accepta decit cetatenii ei, asa cum este Germania si alte state.
Toti alogenii ( alte nationalitati): au dreptul la cultura lor dar fara a deranja.
Limba oficiala si singura care este predata in scoala este limba romana.
Inchise granitele pentru strainii care nu sunt turisti autentici. Cei prinsi sunt expulzati fara drept de a mai intra vreodata.
Infiintarea armatei romane, avem vechile cladiri, renovate si refacute. Reinfiintata armata obligatorie si automat va fi mina de lucru.
Reinfiintata Securitatea. SRI-ul este plin de agenti straini, dispare. Viitoarea securitate va trebuie sa fie asa cum a infiintat-o Cuza cindva. Sa apare tara.
Partea economica care arde cel mai tare, nu? O sa spuneti, dar de unde bani. Voi de unde credeti ca aveti acum banii? De la o tiparnita care scoate cit vrea elita mondiala. Noi de ce nu am face la fel? BNR sa tipareasca bani asa cum o facea pina in 89. De unde credeti ca Ceausescu va da banii? Da, normal ca Isarescu trebuie sa dispara, Romania sa termine cu increngatura in sistemul financiar mondial in care ne-a bagat Isarescu dupa 89. Adica indepententi asa cum eram. Aici e mult de discutat dar asta e ideea, bani inten putem avea.
Aur: da, tezaurul e pa si cred ca nu-l mai vedem dar avem aur cit pentru toata omenirea. Putem extrage noi fara sa ne distrugem tara. Uite asa avem cea mai forte valuta.
Oamenii trebuie sa inteleaga ca ne putem reveni dar cu munca, vointa si UNITATE. Romania e o tara care are resurse naturale de toate felurile, nu avem nevoie de nimic de la nimeni pentru a reconstrui tara.
Acolo unde au fost fabrici si uzine daca mai exista cladiri/ruine sa se inceapa reconstructia lor, daca nu, se gaseste alt teren. Se pot reconstrui toate ce am avut. Avem specialisti destui chiar daca unii au 70 ani, conteaza ca stiu meserie si pot ajuta. Mina de lucru avem pentru ca majoritatea se vor intoarce acasa dintr-o Europa terminata si fara viitor pentru ei si copii lor.
Invatamintul: toate facultatile private se inchid, cele de stat vor reveni la competenta. Tot invatamintul revine la sistemul centralizat, pe competente, drastic si corect. Profesorul inseamna respect pentru ca este cel responsabil de viitorul adult. Are autoritate asupra elevului iar parintele isi invata locul si nu cu tupeu. Uniforma la toti elevii, ea inseamna egalitate, invatamintul asta si e…egalitate de sanse pentru fiecare si nu parada de moda. Reinfiintarea scolilor profesionale pentru ca tara are nevoie de muncitori pe toate profesiile. Revenirea la un singur manual pentru fiecare materie pe an, el fiind editat de minster cu autori competenti, oricum le avem pe cele vechi care pot fii reeditate si adaptate.
Agricultura: se reinfiinteaza CAP-ul, tot pamintul revine statului si beneficiar este poporul, asa cum era pina in 89.
Industria am scris mai sus…toate fabricile se reconstruiesc. O sa spuneti cui o sa vindem surplusul din intern. Ministerul Afacerilor Externe asta e misiunea lui, sa caute piete de desfacere si sunt destule dar nu in UE unde nu ai loc de nemti si francezi. Piata araba si altele sunt destule. Daca nu avem prea multe contracte externe, chiar avem nevoie de valuta multa? Eu nu cred. Valuta inseamna bani pentru a cumpara ce nu ai tu, de la straini. De regula inseamna resurse naturale, adica materia prima din care faci produsul finit. Noi avem materia prima pentru ca avem resursele naturale…daca avem fabricile atunci putem prelucra orice.
Cercetarea: avem genii si olimpici in toate domeniile, cu descoperirile lor si cu munca de acum incolo vor ajuta sa ne reconstruim tara, sa fim un popor sanatos cu o viata mai usoara.
Sanatatea : azi sunt putini medici, dar sunt convinsa ca o parte din cei plecati ar veni acasa daca tara ar avea un viitor. Oricum dupa razboi citi medici avea Romania? Foarte putini si cu toate astea au fost infiintate dispensarele la sate. Da, reinfiintate dispensarele comunale, fie doar si cu o asistenta in prima faza. Tot inseamna ceva pentru o urgenta medicala. Desfiintat aia cu medicul de familie si cei care nu-si mai au locul ca medic generalist in oras, alocat in comuna. Reinfiintata stagiatura. Cei care termina facultatea si vor sa plece din tara sa plateasca o suma stabilita de stat pentru scolarizarea lor. De altfel oricine termina o facultate si pleaca din tara sa plateasca studiile.Desfiintate toate clinicile private, deoarece sistemul sanitar este gratis si nu-si mai au rostul. Toti medicii vor lucra in spitale si policlinici. In cazul de eroare medicala medicul va fi anchetat de procuratura si deferit justitiei. Infiintarea invatamintului pe medicina alternativa ( homeopatie, acupunctura in principal).
Alimentatia : se interzice OMG-urile si toate substantele cancerigene indiferent ca se cultiva ori prelucreaza.
Constructiile de locuinte: se vor da gratis apartamente/case pentru cei tineri si care au nevoie.
Avortul: va ramine la liber deoarece pe timpul lui Ceausescu au murit peste 11 mii de femei altele au ramas nenorocite pe viata. Dar se vor face informari pentru metodele de contraceptie naturale, nu pastile care sunt cancerigene. O femeie educata va sti sa evite o sarcina nedorita, dar in caz de accident are solutia si nu disperarea daca avortul ar fi interzis.
Comertul: Toate magazinele ( mall, supermarket, etc.) vor fi doar de stat, asa cum era pina in 89. Produsele vor fi romanesti.
Privat: daca un mic meserias doreste afacerea proprie sa fie ajutat de stat. Dar nu cu salariati ci el sa munceasca. Croitorul, cizmarul, timplarul, etc.
Programul de munca: max. 8 ore/zi, unde sunt conditii grele 6 ore. Simbata si duminica libere. Concediile de odihna vor fi progresive in functie de vechimea in munca. In timp programul de munca zilnic ar fi bine sa se reduca, zilele lucratoare doar 4 din 7. Daca ne gestionam bine, putem munci eficient pe un timp mai scurt iar restul pentru a ne trai viata.
Ajutoarele de stat vor fi numai pentru cazuri extreme adica oameni care au o virsta si nu au vechime in munca pentru o pensie decenta.
Pensionarea: femei – 55 ani, barbati-60.
Pensiile vor acoperi necesarul pentru o viata normala fara a fi privat de nimic necesar vietii si sanatatii.
Televiziunile: dispar toate care nu sunt romanesti, televiziunea romana va avea cel mai mare rol de informare corecta. Mass media trebuie facuta cu oameni sanatosi la cap, sa informeze poporul corect. Orice manipulare nu are ce exista. Grotescul, mahalaua, dispar.
Justitia: Codul Penal si Civil refacute pentru a garanta o viata sigura si linistita pentru tot poporul. Reinfiintata legea 18 si aplicata pentru toti cetatenii fara exceptie. Legea cu moartea sa fie de fapt munca silnica pe viata. Orice abatere a unui judecator ori procuror de la a fi corecti si eventual a lasa in libertate un infractor sa fie pedepsita printr-o instanta superioara. Judecatorul NU trebuie sa fie deasupra legii, el doar o aplica.
Societatea in sine trebuie educata prin a avea respect, cinste si egalitate. Libertatea fiecarui om trebuie respectata de legi, dar omul nu are dreptul ca prin libertatea lui sa incalce libertatea altuia.
Sistemul de valoare autentica trebuie aplicat in toata societatea. Populatia in sine trebuie educata ( reeducata) pe o baza unei societati normale la cap.
Religia: da, stiu ca aici va asteptati sa spun ca dispare. Gresit! Dispare doar din invatamint. In rest, poate functiona ca pina acum. Ce nu intelegeti voi e ca in citiva ani bisericile vor fi goale. Omul daca e sanatos, are viata asigurata, este in echilibru…de ce mai are nevoie sa ceara ceva unui d-zeu oricine ar fi el? Si pe timpul lui Ceausescu erau, dar erau goale, oamenii nu erau disperati de viata. Va functiona ca o institutie inafara statului dar de care statul are grija, fara opulenta si binenteles fara constructia altor biserici. Daca oamenii dintr-o localitate vor biserica sunt liberi sa si-o construiasca din banii lor si munca lor. Asa ca…fiecare e liber sa-si aleaga partea spirituala. Acum va fi diferit fata de atunci, in sensul ca Geto Dacii vor avea dupa 2000 de ani ADEVARUL! Zamolxe isi va ocupa locul meritat in adevarul spiritual al nostru ca urmasii lui. Copii vor invata la scoala cine sunt si in 20 ani vom avea o cu totul alta generatie, responsabila, curajoasa, demna de stramosi.

Cit despre noi poporul geto dac…multe trebuie schimbate. Tara se numeste Dacia si de aici dacul va invata sa-si recapate demnitatea nationala! In primul rind se va decreta oficial ca romanizarea NU a existat, nu suntem latini, limba romana nu se trage din limba latina ci invers. Toate tratatele scrise de istorici cu latinizarea vor deveni nule.

Lista ramine deschisa, tot ce am scris este o schita dar sunt punctele esentiale.

O sa spuneti ca e imposibil azi, ca nu mai avem nimic. Dupa razboi eram o tara plina de tarani analfabeti care traiau in bordeie. Fara infrastructura, specialisti, o adunatura de oameni simplii care nu stiau decit cum sa supravietuiasca. Azi suntem atit de bogati dar multi nu vor sa vada. Avem locuintele, deci nu trebuie sa ne scoata nimeni din bordeie. Avem curent electric, sosele, poduri, spitale, tot felul de cladiri care pot fi transormate si adaptate. Avem cel mai important resursa umana specializata si educata fata de acei tarani. Ei asa cum au fost au construit o tara, oare noi azi nu suntem capabili? Suntem capabili sa muncim pentru straini muncile cele mai grele, ne sacrificam sanatatea si timpul pentru a avea bani dar nu o putem face pentru viitorul nostru acasa? Eu cred ca da. Omul are nevoie de speranta iar ea azi a disparut. Daca speranta revine omul renaste din propria cenusa. Speranta iti da putere si vitalitate oricit ti-ar fi de greu mergi inainte.

O sa spuneti…daa, cine ne lasa sa fim noi liberi sa facem ce vrem. Azi nimeni dar maine…maine e o alta zi din care a disparut tot ce azi ne-a tinut captivi. Istoria se repeta, roata se invirte, ce a fost va mai fi…nimic nu ramine vesnic. Totul e sa nu ne pierdem speranta,sa nu credem ca totul e pierdut. Statul care azi nu este al nostru intr-o zi o sa dispara…noi suntem aici, noi ca popor. Restul depinde de noi sa ne refacem tara.

Azi avem o casa goala dar pe o fundatie plina de aur ( resurse). Casa e plina de oameni, unul constructor, altul medic, altul timplar, altul croitor. Daca toti se unesc atunci casa incepe sa se umple.

De 30 ani ce au vrut strainii de la noi? Resursele materiale si umane. Daca nu le mai dam lor ne vom reveni, mult mai bine chiar de cum am fost.
Lupul Dacic ( F. M.)