Dacia, tărâmul zeilor


Aici a fost un alt articol, doar ca autorul a dorit retragerea lui, deoarece a considerat ca la mine a adunat mai multe likuri decit la el pe blog. Asa ca am afisat un altul la fel de important.

Oare n-am uitat cumva că iubirea de patrie nu e iubirea brazdei, a ţărânei, ci iubirea trecutului?” (Mihai Eminescu)

 lupul-dacic-dacia-burebista-decebal-ancient-dacia-roma-rome-sarmisegetuza-regia

RELIGIA DACICA

Daca pentru studiul arhitecturii arheologia a descoperit numeroase cetati si alte tipuri de locuinte, daca pentru studiul societatii exista arheologia si izvoarele vechi, daca pentru studiul evenimentelor istorice exista nenumarate izvoare istorice, pentru studiul religiei desi exista numeroase izvoare scrise, acestea suprind foarte putin din acest vast domeniu in plus foarte putini autori au fost in contact direct cu civilizatia geto-daca si inca mai putini au reus it sa inteleaga credintele stramosilor nostri. Cu toate acestea se poate face un tablou al religiei geto-dacilor. Cele mai importante aspecte ale acestui domeniu sunt zeitatile. Cele care se cunosc pana acum si cele mai importante sunt:

BENDIS
Zeita din mitotlogia dacica adorata de stramosii nostri ca zeita a Lunii, a padurilor, a farmecelor, a noptii si poate ca zeita magiciana. Unele reprezentari plastica (precum bustul de bronz de la Piatra Rosie) o arata cu sani proeminenti ceea ce conduce la presupunerea ca era o zeita adorata in primul rand de femei de aceea este probabil sa fi fost patroana dragostei si maternitatii. Herodot mentioneaza zeita Bendis ca finnd imprumutata de traci de la daci.

Bendis

CAVALERUL TRAC
Tanar zeu al tracilor balcanici si danubieni, reprezentat calare, adesea in scene de vanatoare. Atributele si originea zeului sunt deocamdata obscure. Numit „Theos Heros”-stapan capetenie,mai apoi semizeu de origine muritoare iar in varinata romana, „Deus sanctus Heron”, unele imagini ale calaretului trac sunt insotite de inscriptii unde numelui „Heron”,”Heros” ii urmeaza adesea diverse epitete: „Invictus”-Nebiruitul, „Aeternus”-Vesnicul, „Katahtonios”-Stapanul mortilor, „Ktistes”-intemeiet orul de neamuri. mai des „Vetespios”. Iconografia romaneasca l-a pastrat in chipul Sf.Gheorghe.
DERZELAS
DERZELAS Zeu apartinand mitologiei daco-getice, avand un cult de origine autohtona. E considerat fie zeu al sanatatii, al energiei vitale (I.I.Russu) fie o divinitate subpamanteana (I.H.Crisan). Un templu al lui Derzelas s-a zidit la Histria in sec al III-lea ien.
GEBELEIZIS
Zeu geto-dacic al cerului innourat si pluvial, diriguitor al furtunii si al fulgerelor, in onoarea sau impotriva caruia dacii trageau cu arcurile (dupa unii spre a purifica fata zeului ceresc risipindu-i norii, dupa altii spre a-i reprosa norii excesivi, aducatori de grindina si de trasnete primejdioase pentru paduri, gospodarii, grane si pentru vita de vie). Aceasta practica e inregistrata si in alte zone geografice, tirul aglomerat de sageti si strigatele masive puteau creea curenti de aeri c e risipeau norii. Gebeleizis e amintit numai de Herodot care il citeaza imediat dupa Zamolxis ceea ce a dus la false presupuneri ca cei doi s-ar confunda. In iconografia romaneasca s-a pastrat ca Sf.Ilie.
KOGAIONON
Mitologicul munte dacic in care a fost sediul lui Zamolxis sau locuinta marelui preot dac. Semnalat de greci, muntele nu a fost identificat. Presupunerile au adus in discutie celebre varfuri muntoase ca Gugu, Ceahlaul, Dealul Gradistii, Omul, fiecare cu argumente pro si contra. Anumite asemanari semantice din unele izvoare grecesti impun prima ipoteza, semnificatia numelui il impune pe Omul, de asemenea Sfinxul din pare sa aiba o semnificatie deosebita. Dar toate sunt ipoteze romantice. Strabon crie despre pestera de retragere a lui Zamolxis: „Tot asa si acest munte a fost recunoscut drept sacru si astfel il numesc si getii; numele lui, Kogaionon, era la fel cu al raului ce curgea alaturi.”(Geografia,VII,3,5). Acest citat lanseaza o interesanta ipoteza: numele mai important al fi al raului dupa care a fost numit si muntele deci muntele este langa un rau insemnat (poate nu doar din punct de vedere al debitului). Deasemenea, se stie ca lui Zamolxe dacii i-au construit o locuinta mare in pestera, de ci trebuie sa se mai gaseasca ruinele acestei locuinte in pestera. Autorii mentioneaza ca dacii isi numeau preotii „calatori prin nori” ceea ce propune pentru localizarea acestui munte un varf foarte inalt. Pestera mitica a lui Zamolxe ar fi putut sa aiba intortocheate galerii ceea ce ar explica disparitia lui.
PREOTII DACI
Sunt intalniti sub trei denumiri: kapnobatai, polistai si ktistai. Termenul de kapnobatai inseamna „cei care umbla prin nori”. Aceasta denumire corespunde faptului ca preotii asceti traiau pe varfurile inalte mereu acoperite de nori si ceata. Polistai se traduce prin „intemeietorii de orase” ceea ce ar putea insemna ca aceasta casta preoteasca ar putea fi invatatori. In favoarea acestei ipoteze mai vine si faptul ca tribul din care provenea Isus „invatatorul”, esenienii erau comparati cu pol istaii daci. Ktistaii, „intemeietorii de neam”, ar putea fi casta preoteasca care practica medicina. Se mai cunoaste existenta unei caste preotesti carora li se predica curajul de mici si care participau activ la lupte, Vezina fiind un exemplu celebru de preot prezent pe campul de lupta.
ZAMOLXE
Controversele asupra personalitatii lui Zamolxe au inceput sa apara odata cu mentionarea lui de catre Herodot si continua pana azi. Se presupune ca in jurul anului 1400ien, acest dac pe nume Zamolxe a calatorit prin lume ajungand pana in Egipt ajungand sclav al lui Pitagora, desi Herodt este de parere ca Zamolxe a trait cu mult inainte de Pitagora. In peregrinarile sale, Zamolxe a acumulat multe invataturi in domeniul astronomiei, prevestirii, medicinii. Intors inapoi pe meleagurile natale, el a juns vicerege. Din aceasta pozitie a pus sa i se amenajeze o pestera pe muntele cunoscut mai tarziu sub denumirea de Kogaion. El s-a retras aici in solitudine, arar primind pe rege si pe fruntasii daci. Pentru a da o lectie poporului care se pare ca nu il mai asculta, el a disparut timp de patru ani, iar cand a revenit, poporul care isi daduse de seama de pierderea suferita, l-a zeificat. Zamolxe a ajuns sa fie considerat zeul cerului senin si al soarelui, el controland locurile unde ajungeau dacii dupa mo arte, si cu numele caruia soldatii plecau la lupta.

Religia dacica mai cuprindea cateva ritualuri care ajuta la definirea ei si care merita mentionate:

Herodot a descris poporul dac ca „cei mai viteji si mai drepti” traci. Curajul soldatilor in lupta era dat de nepasarea in fata mortii stiind ca vor ajunge in imparatia lui Zamolxe. Soldatii plecau in lupta strigand numele zeului si mureau zambind cu numele aceluiasi zeu pe buze.

Un ritual tot pentru a stimula curajul soldatilor era sfintirea cu apa din Dunare. Se pare ca inainte de inceperea luptei fiecare soldat gusta apa din fluviu care era considerat sacru. Acest ritual este lapidar mentionat in izvoare dar merita a fi studiat.

Dupa disparitia fizica a lui Zamolxe, contactul cu acesta se mentinea printr-un ritual de sacrificiu care decurgea astfel: la fiecare patru ani un ales din cei mai viteji, mai frumosi si mai inteligenti daci era aruncat in sus, el caznd in sulitele tinute in aer de alti patru daci. Acestuia inaninte de a muri primea rugamintile poporului pentru zeul lor. Daca solul murea, insemna ca zeul a primit doleantele. Daca insa mesagerul supravetuia, insemna ca zeul refuza solia si tanarul era apostrofat ca nu era d emn de sarcina cu care fusese insarcinat. Acest ritual nu trebuie vazut ca unul barbar daca se are in vedere in primul rand ororile la care erau martori dacii in numeroasele razboaie pe care erau nevoiti sa le poarte, in aldoilea rand ca era un ritual care se petrecea la intervale mari de timp si al treilea rand ca acest ritual a fost mentionat o singura data, deci nu trebuie luat ca o certitudine.

O alta caracteristica a religiei stramosilor nostri, la fel de enigmatica ca si religia in sine sunt locurile in care era practicata: sanctuarele. Acestea erau amplasate intotdeauna pe inaltimi, pe tease artificial amenajate, cel mai adesea langa cetati si ce este interesant nu in interiorul fortificatiei ci in afara acestora, ele fiind aparate mai mult de relief decat artificial. Aceste amplasari ofereau intotdeauna un colt de liniste, necesar meditatiei sau poate tudiului, existand ipoteza ca aceste sanctuare erau folosite si ca scoala. Ele erau alcatuite din tamburi de andezit sau calcar, rar din alte tipuri de roci cand cele mentionate nu existau in imprejurimi. Acesti tamburi erau asezati de cele mai multe ori pe patru randuri de cate 13 tamburi. In marea majoritate a cetatilor mai existau si alte sanctuare cu aranjamente diferite ale tamburilor. Cea mai insemnata incinta sacra este cea din capitala Sarmizegetusa in care au existat in timpul lui Decebal un numar de 8 sanctuare din care doua erau de forma circulara si care prin aranjamentul blocurilor se parea ca indeplineau functia de calendar.

http://www.dacia.co.ro/

CITITI CU ATENTIE SI MAI ALES SA SIMTITI FIECARE DIN VOI…

” Vă veți descoperi locurile atunci când va veni vremea și când veți știi ce să faceți cu ceea ce ați lăsat în urmă. Până atunci, ele vor rămâne ascunse. Voi le-ați închis și tot voi le veți deschide. Când va veni vremea, fiecare își va descoperi unde e locul, va merge într-acolo și apoi își va pune mâinile deasupra. Transferul de vibrație se va face imediat. Nimeni nu va putea scoate ceea ce voi ați pus acolo!”

 

17 răspunsuri la Dacia, tărâmul zeilor

  1. Emanuela Popescu zice:

    Va salut calduros.
    Va multumesc pentru informatile foarte importante..
    insa eu am remarcat ca Hani-Baal cel dela Cartagina provenit din estul medeteranei
    din Syria actuala Fenicia de atunci… si-a chistigat numele dupa Zeul Baal care este Tatal familiei…
    si stiind ca avem Regele Daciei Daci-Baal … m-am ghindit la o rudenie intre Noi prin „Stramosi Daci..
    . Si Fenicieni ,,, lui Hani-Baal… cine stie probabil si ai nostri credeau in Baal.
    Va rog sa binevoiti a-mi da informati daca aveti in aceasta tema..

    Cu Multa stima

    Dr. Dermatolog
    Emanuela Popescu

    Apreciază

  2. Costin zice:

    Cautati si Agartha code. Se gasesc filmarile pe youtube. Acolo se precizeaza de unde vine numele de DECEBAL= dece+bal adica dece= 10 capetenii a cate 10.000 de oameni si bal= balaur/dragon. Povesteste acolo de ce se intitulau toti domnitorii cu „IO” inaintea numelui lor.
    Cu respect
    Costin

    Apreciat de 1 persoană

  3. CSER zice:

    Primele comentarii inainte sa studiez lucrarea :
    o dacii = draha, daha, dak, dahae erau din Dagestanul de astazi. Despre draha, daha, dák e o bibliografie imensa in limba maghiara, pe care ungurii o stiu din 1978. Si dacii faceau parte din Uniunea Hunilor.
    o In 4040 I.Cr. din Uniunea Hunilor faceau parte 24 de triburi/ popare. Atilla avea in oastea lui deja 214 tribuiri de huni. Hunii = sciții. Exista Imperiul Rasaritean si Apusean a Hunilor. Imperiul Rasaritean era Scitia -pomenit de Bizanti.
    o Dacii au fost trimisi de parți/ parthus in 80 I.Cr. pentru a scapa Imperiul Parthus (225 I.Cr. -225 DfCr) de atacurile romanilor. Asa romanii au trebuit sa se concentreze pe Dacia.

    Apreciază

    • dacicus zice:

      nu am vazut prostii ami mari ca cele pe care le scrii demult.. de unde pana unde hunii au fost sciti ? scitii ,popor de origine iraniana ..avea ca urmasi pe alani si ei aufost primul popor pe care hunii l-au intalnit in marea lor migratie de undeva din provincia Xiongnu-Xungnuu din Chinam si au fost decimati, cu sciti s-au batut si getii ( sic!), numele de get era dat dacilor de catre greci, getii neam ai tracilor .Tracii au fost atestaţi pentru prima dată în izvoare scrise în poemele lui Homer „Iliada” şi „Odiseea”. Tot aici apare şi denumirea teritoriului locuit de aceştia – Trada (secolul al XIII-lea a.Chr.) La nord de Balcani locuiau geţii (pe ambele maluri ale Dunării), dacii (în zona intermontană a Carpaţilor), costobocii (nordul Transilvaniei), tirageţii (la gurele Nistrului), carpizii (în centrul şi nordul Moldovei), agatârşii (sciţi tracizaţi în Transilvania şi Podişul Moldovenesc), ş.a.Deci draga Cser..citeste mai bine istoria..si ai sa intelgi ca poporul dac este aici de prin vremea neoliticului..si in nici un caz nu vine de undeva din asia..ci mai de graba din marea populatie..pre-indo europeana

      Apreciază

      • CSER zice:

        Da, scitii erau hunii din vest si acest nume au primit de la greci care sunt o corcitura de sciti si evrei. Si tracii si dacii sunt sciti, deci au facut parte din Uniunea Hunilor. Toti vorbeau limba hunilor– limba sumeriana veche, limba maghiara de aztazi, dar cu diferite dialecte si se intelegeau intre ei. In momentul de fata sunt 4.000 de cuvinte unguresti in limba greaca de azi.
        Toate tablitele sumeriene, egiptene, cele gasite in Transilvania cu scrierile vechi, s-au descifrat si au inteles in limba maghiara.
        Trebuie sa va obisnuiti cu acest gand si sa va mai documentati, ca sa vedeti ca sunteti departe de adevar.
        Eu va iubesc pentru efortul depus.

        Apreciază

      • lunetistu zice:

        Mai oameni buni , lasati papagalul in pace . Are si el dreptul la un pic de fericire , ca dupa ai lor istorici pusta Panonoca este buricul pamintului unde s-a nascut Adam , ca pe Eva , au luat-o captura de razboi de la cazarii care au migrat o data cu ei .Istoricii lor au lucrat din greu la asta istorie , daca numai Istoria Transilvaniei scrisa de istoricii lor are 14 volume . Dati-va seama ce munca titanica au depus , sa umple 14 volume de minciuni .

        Apreciază

  4. romy zice:

    Au fost facute studii paleogenetice in Germania de o echipa multinationala de cercetatori si s-a confimat ca in Ungaria ,unguri puri sunt de cel mult 25 procente si nu are nimic in comun cu genele dacice ,care se regasesc pana in Roma.Istoria se poate murdarii usor dar un test stiintific mai putin.

    Apreciază

  5. Multumesc ,prieten drag 🙂

    Apreciază

  6. vasile zice:

    ma bucur ca existati !

    Apreciază

  7. condeiblog zice:

    Autorul articolului și adminul paginii de blog nu sunt unul și același?

    Apreciază

  8. Laura S. zice:

    Toată istoria mai sus relatata este adevărată, doar din păcate, este tocmai a cea parte care se trage din sămânța lui Cain, deci istoria PAGINILOR!

    15 Vrăjmăşie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul.”
    https://classic.biblegateway.com/passage/?search=Geneza+3&version=RMNN
    Cain a fost primul om „criminal” de pe pământ si din aceasta sămânța se trag toate popoarele păgâne, începând din Egipt, Asiria, Grecia si Roma, cele patru imperii mondiale, pe care Profetul Daniel i le-a destălmăcit împăratului Nabucodonosor din visul tulburător pe care la avut. Toate aceste popoare se închină „creațiilor” in loc sa se închine „creatorului”, iar aceasta o putem observa, comparând poruncile, prima si a doua, cu ceea au făcut si fac oameni păgâni, care cred ca sunt „creștini” si de fapt se închină Satanei…;
    (1) Să nu ai alți dumnezei afară de Mine.
    (2) Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii până la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, și Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele.

    Despre Baal:
    http://kingjamesbibledictionary.com/Dictionary/Baal
    Doamne Baal.
    1. Numele atribuit principalului zeu masculin al fenicienilor. Se găsește în mai multe locuri la plural BAALIM ( Judecători 2:11 ; 10:10 ; 1 Împărați 18:18 ; Ieremia 2:23 ; Osea 2:17 ). Baal este identificat cu Molech ( Ieremia 19: 5 ). Israelienii au fost cunoscuți sub numele de Baal-peor ( Numeri 25: 3 ; Deuteronom 4: 3 ), a fost închinat până în timpul lui Samuel ( 1 Sam 7: 4 ) și a fost apoi religia celor zece triburi în timpul Ahab ( 1 Regi 16: 31-33 ; 18:19, 22 ). A prevalat și pentru o vreme în regatul lui Iuda ( 2 Regi 8:27; comp. 11:18 ; 16: 3 ; 2 Cronici 28: 2 ), până la sfârșitul final, prin disciplina severă a captivității ( Țefania 1: 4-6 ). Preoții lui Baal erau în număr mare ( 1 Împărați 18:19 ) și de diferite clase ( 2 Împărați 10:19 ). Modul lor de a oferi sacrificii este descris în 1 Împărați 18: 25-29 . Zeul soarelui, sub titlul general al lui Baal, sau „stăpân”, era principalul obiect de închinare al canaaniților. Fiecare localitate avea Baalul său special, iar diferiții Baali locali erau rezumați sub numele de Baalim, sau „domni”. Fiecare Baal avea o soție, care era o reflexie incoloră a lui.
    2. Un beniamit, fiul lui Iehiel, progenitorul gabaoniților ( 1 Cronici 8:30 ; 9:36 ).
    3. Numele unui loc locuit de simeoniți, același probabil ca Baal-ath-bere (1 Cronici 4:33; Iosua 19:8).

    Din poporul creștin, care Dumnezeu la ales, se trage sămânța lui Set, Abraham, Isac, Iosef…(m.d. vezi BIBLIA, împreună cu alte cărți si informații interesante: https://archive.org/details/@laura01567
    ATENTIE – colectia este in trei limbi si se poate selecta din partea dreapta a pagini).

    Deci omenirea nu se caracterizează după teritoriu,națiune, limba….ci după caracterul fiecăruia. Dumnezeu ne da prilejul prin Biblie sa aflam ADEVARUL si daca dorim sa ne schimbam caracterul luind credința in Isus Cristos, pentru a avea viata veșnică.
    Religiile, confesiunile, bisericile cu toți teologii, popii si învățăturile lor dogmatice, NU SUNT BIBLICE. Pentru a fii cu adevărat „CRESTIN”, trebuie sa se citească biblia, mina in mina cu istoria adevărată, pe care NU o învățam in scoală si astfel, daca într-adevăr din inima se dorește sa se facă acest lucru, atunci Dumnezeu va lumina la fiecare calea spre adevăr si astfel devine un crestin adevart. Doar prin CREDINTA!

    Eu personal, am cautat acest adevăr de câțiva ani buni si acum pot sa spun ca l-am găsit si, doresc acest sentiment de bucurie si liniște sufleteasca, sa-l transmit mai departe, îndemnând pe fiecare, sa încerce cu Calea Domnului = Biblia si credința in Mântuitorul nostru Isus Cristos, nu cu PĂGÂNISMUL !
    Pe acasta cale, va doresc ca bunul, dreptul, iubitorul Atotputernicul nostru Dumnezeu si Isus Cristos, sa va lumineze calea si sa va binecuvânteze! Maranatha

    Apreciază

    • Moșu zice:

      De aproape un an de zile, am citit/urmărit câteva siteuri, pe internet.
      Am observat că cangrena aceasta(religia) în special cea cre.tină este tot mai agresivă prin postacii care au devenit …mai prezenți, mai agresivi și mai….ILOGICI!
      Dacă acum un mileniu-două lumea avea mai puțină LOGICĂ, putea fi păcălită ușor…
      dar în aceste vremuri, actuale, ar trebui să fie mai…greu.
      Luați-l pe Leo Taxil cu biblia hazlie și să vedeți acolo….LOGICĂ.
      Un ”răspuns” pe un blog al cuiva…

      … MOȘUL 27 mai 2020 at 22:59 Răspunde

      Un interviu dezamăgitor !?
      Nu că nu mai pot fi dezamăgit, poate doar, trist.
      So, pe scurt:
      Mădălinache; vorbă(boală) LUNGĂ… MOARTE sigură,
      Călin(file din…!?)Două;
      Dacă ești pe post de supapă de …siguranță!?!
      Cănd vei/ți renunța la dumnezeu(-ul biblic), DOAR ATUNCI, va fi BINE, pentru Români și ROMÂNIA Punct
      Constantin 28 mai 2020 at 9:27 Răspunde 
      Iisus nu a fost „om”, „vizionar”, etc ci fiul lui Dumnezeu.
      Adevarul, Calea si Viata.
      

      Răspunsul meu
      (”Cea mai mare minciună mondială, care a afectat peste 1,6 miliarde de oameni, a fost detronată de actuala minciună globală, care a afectat peste 4,2 miliarde de persoane. Prima este creștinismul, a doua este pandemia”), citat din …memorie, la ”viteză”.
      Text șters de administratorul blogului daniel roxin, (nu merită majuscule) .
      Reformulare/completare
      Cea mai mare MINCIUNĂ MONDIALĂ, care a afectat peste 1,6 MILIARDE, de oameni și care în trecerea ei, prin istorie, a lăsat munți de cadavre, râuri de sânge și o incomensurabilă SUFERINȚĂ, a fost detronată de actuala MINCIUNĂ GLOBALĂ, care, să sperăm că nu va duce la rezultatele preconizate de provocatorii ei, de a crea reducerea populației planetare, la 05mil-2 miliarde.
      Prima este creștinismul(cretinismul), a doua este plandemia.
      …. MOȘUL 28 mai 2020 at 11:25 Răspunde

      Daniele
      sau cine administrează blogul
      NU MAI VĂD RĂSPUNSUL, DAT DE MINE, LUI CONSTANTIN!?!?!
      Există vreo motivație!?!
      Aș vrea să văd motivația.
      Mulțumesc
      MOȘUL
          Daniel Roxin 28 mai 2020 at 13:11 Răspunde  
      
          Ai inceput sa vorbesti urat si arogant. Daca vei continua asa, nu iti mi aprob niciun mesaj!
              MOȘUL 28 mai 2020 at 14:07 Răspunde 
      
              Aroganța, nu-mi aparține.
              Adevărul nu este niciodată, în prezent, ci doar în viitor, că dacă ar fi în prezent, nu ar exista timpul. Ține-o minte. Dacă doare, tot este ceva.
              Urâțenia are multiple fețe/forme de manifestare, fiecare cu valoarea/non ei.
              Deoarece, ”văd” și aici o autosuficiență de sine, sunt nevoit să repet același mesaj trimis unui ”alt” Dan, cu adaptările de rigoare.
              ”Salut Dan
              „In pare rau, dar este prima data cand primesc un e-mail de la dvs (poate a ramas in draft)”
              Nu este,(chiar) prima dată, am mai trimis cu ceva ani, în urmă(7) o cerere de înscriere, dar m-am retras( am trimis cererea de retragere, cu o săptămână, înainte, de curs. Am fost …surprins!!!, dar, după aceea, am…”înțeles”. Asta este.
              Nu-mi este dată, în această viață, întâlnirea…. …sunt încredințat că, ”potecuța” mea, plină de ”MĂRĂCINI” are alt….curs!
              Deoarece, în străinătate(Anglia, ”o țară de foști teroriști mondiali, ținuți sub teroare”) am căpătat o boală incurabilă, mă conformez ei.
              Se numește: NU BAT LA PORȚI, ÎNCUIATE”
              Așa că din partea mea
              SĂ FII/FIȚI FERICIȚI, CÂT VEȚI TRĂI, PE ACEST PĂMÂNT.
      

      ….
      Mulțumesc…Lupoaico !

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.