Legenda Lupului Dacic


white_wolfAceasta poveste minunata incepe in acelasi cadru natural descris pana acum cu prisosinta: muntii Daciei, padurile si raurile sale, oamenii frumosi si puternici care nu doreau nimic altceva decat sa poata munci in pace, dar care nu ezitau nici o clipa sa puna man ape arme cand vreun dusman nesocotit incalca hotarele sfinte ale tarii..
Pana acum ati aflat povestile lui Omu si ale lui Muntean, doua din ajutoarele nepretuite ale lui Zamolxis si ale lui Mos Timp, Marele Duh al Pietrei Sacre. Va veni vremea sa cititi despre Leandru, Zane si Soimi, dar acum vom patrunde in lumea ce ne va duce pe urmele Marelui Lup Alb, strasnica fiara a Daciei, mana dreapta a zeului din munti si paduri. Dar sa luam firul de la un capat sis a pornim a-l depana.
Se povesteste ca in muntii ce-l adaposteau pe Marele Zeu al Geto-Dacilor se afla un preot al lui Zamolxis care avea parul alb ca neaua. Preotul nu era batran, era chiar un barbat in floarea varstei, si cu mare putere, dar care pur si simplu asa se stia de cand era pe lume, cu plete lungi si albe ca omatul.
La inceput, el umblase din sat in sat, si vorbise cu oamenii, convingandu-I de adevarata credinta, de puterea si bunatatea marelui Zamolxis. Aceasta ii era menirea de preot si o indeplinea cu sarg deosebit si bucurie, pentru ca era convins de ceea ce facea.
Preumblarile sale intre hotarele tarii au durat pana in clipa in care Zeul a aflat, ca are in el un slujitor puternic si demn de incredere, asa ca l-a chemat in munti mai aproape de el. Acum, preotul cu parul alb ca neaua nu mai era nevoit sa ceara in fiecare noapte adapost si mancare taranilor. Avea propria sa coliba la intrarea intr-o pestera. Fructele padurii erau hrana sa , iar un izvor din apropiere ii dadea cea mai dulce apa din cate fusese vreodata pe pamant.
Preotul nu statu degeaba in padure. Pentru ca nu avea aproape oameni carora sa le vorbeasca, incepu cat era ziulica de lunga, sa glasuiasca vietuitoarelor codrului. Mai mult: stand cat era ziulica de lunga singur, si avand ca tovarasie doar fiarele si vietuitoarele padurii, le-a prins graiul. La inceput era mai greu, doar le intelegea, apoi, inectul cu incetul a inceput sa le vorbeasca pe limba lor, sa le ajute sis a le cara sfatul cateodata. Nu de putine ori a a facut in asa fel incat animalele sa nu se mai ucida intre ele.
Preotul cu parul alb ca neaua ajunsese in cativa ani conducator al padurii, dar dintre toate vietuitoarele de acolo, mari si mici, cel mai bine se intelegea cu lupii, acestia fiind mai aproape de sufletul sau. Haitele veneau mereu la coliba din gura pesterii pentru a vorbi cu preotul, iar atunci cand foamea mistuitoare le cerea sa omoare vreo ciuta, omul nostru mergea chiar in fruntea lor la vanatoare, invatandu-I pe lupi sa aleaga pentru hrana animalele bolnave sau batrane. Le spunea:
-Cu totii ne-am nascut pe acelasi pamant si traim pentru bunul nostru stapan, Zamolxis, atotputernicul.
Si eu, si voi, dar si bietele ciute. Fiecare lucru are un rost pe lume, asa ca sa nu ucideti decat caprioarele care, dintr-o pricina sau alta, nu mai sunt de trebuinta.
Haitele ascultau cu luare aminte de vorbele sale. Atunci cand nu intelegeau intrebau. Se mai certau din cand in cand, dar totdeauna dupa atfel de clipe veneau la preot si-I cereau iertare daca il suparasera cu ceva. Il iubeau ca pe unul din fratii lor si-l respectau ca pe o capetenie. Viata preotului nostru continua multi ani asa, dar soarta sa avea sa se schimbe in curand..
In vremurile in care ne aflam,nu numai preotul, dar intreg poporul Geto-Dac traia in buna intelegere cu jivinele de prin paduri si munti, si mai ales se intelegeau cu haitele de lupi care cresteau si se inmulteau sub obladuirea Zeului. Poate tocmai de aceea preotul cu parul alb ca neaua se apropiase atat de mult de ei… sau poate fusese mana lui Zamolxis, asta nu o mai stim, caci pierdut pe veci in negura vremii ramane acest lucru. Dar daca Geto-Dacii traiau uniti prin credinta in Zamolxis, haitele lupilor nu aveau un conducator care sa le adune si sa le indrume. Fara de foame, nimic nu le tinea impreuna.
Zamolxis intelesese cat de mare ajutor ii pot aduce lupii in vremurile de izbeliste ce se vesteau, asa ca se hotari asupra unui gand ce de multa vreme il framanta. Il chema la el pe preotul cu parul alb ca neaua.
-Preotule, spuse Zamolxis, am urmarit pas cu pas tot ce ai facut de la venirea ta in munti si pana acum. Stiu cat de bine te intelegi cu salbaticiunile padurii si mai cunosc si faptul ca haitele de lupi te asculta orbeste.
Sufletul ti-l stiu de mai demult pe de-a-ntregul. Iata acum de ce te-am chemat la mine si pentru ce ti-am spus mai intai toate aceste vorbe: se apropie vremuri grele si a sosit clipa ca sacrificial tau sa ajute neamul Dacilor. Esti gata sa te supui, sa urmezi calea destinului tau?
In timp ce graia, Zamolxis se uita in ochii si in sufletul preotului cu parul alb ca neaua. Isi dadu seama inca o data, ca are in fata un supus ce s-ar fi aruncat si-n flacari pentru fericirea tarii sale.
Preotul cazu in genunchi la auzul cuvintelor rostite de zeu si vorbi apoi, molcom, la fel cum o facea odinioara taranilor pe care-I povatuia despre adevarata credinta si puterea ei:
_Stapane, nu cunosc nimic sa-mi fie mai drag decat meleagurile acestea , libertatea si fericirea nemului meu. Vointa ta pteabunule Zamolxis, este lege pentru mine, iar daca sacrificial meu poate fi de ajutor, nu pot decat sa-ti multumesc ca m-ai ales. Porunceste sa mor si asa voi face, daca asta trebuie. Sunt la picioarele zeului meu si ma supun.
-Nu, preotule cu parul alb ca neaua, spuse Zamolxis, moartea tan u-mi este de nici un folos, iar in inimole dusmanilor tarii ar aduce o mare usurare pentru ca soarta gliei noastre va depinde, de aici inainte, si de tine. Asa sa stii!
Zamolxis tacu prêt de cateva clipe parand ca se gandeste la ceva anume, apoi il privi adanc in ochi pe preot si continua:
_Te voi transforma prin puterea mea si a Pietrei Sacre, intru Gloria vesnica a Dacilor Liberi, intr-un lup… dar nu intr-unul obisnuit. Parul ti-e alb ca neaua si asta iti arata gandirea ta adanca. Bratul ti-e puternic, iar asta dovedeste forta ta. Iti voi darui nemurirea si vei deveni Marele Lup Alb, conducatorul in lupta si pe timp de pace al tuturor haitelor de lupi de pe cuprinsul Marii Dacii. Vei fi, ca si pana acum, supusul meu.
Preotul cu parul alb ca neaua, avea lacrimi in ochi atunci cand vorbi din nou:
-Stapane, nu sunt demn de aceasta cinste!
-Asta nu tu o hotarasti, raspunse aprig Zamolxis, ci eu. Hotararea mea este luata.
-Ma voi supune cu dragoste, preabunule Zamolxis.
-Stiu. Dar iata ce trebuie sa faci: prima ta menire este aceea sa unesti toti lupii sub cuvantul si porunca ta, astfel incat sa fie gata de lupta, iar la cel mai mic semn al tau sa se adune pentru a-mi asculta porunca. Cand acest lucru va fi bine dus la indeplinire, vei veni alaturi mie, in Muntele Sacru, pe care nu-l vei mai parasi, afara doar de cazurile de primejdie grava pentru tara.
Dupa ce termina ce avea de spus, Zamolxis se ridica de pe tronul sau de granit si se indrepta spre Piatra, o ridica de la locul ei si o inalta spre cer. Din inima Pietrei Sacre a Geto-Dacilor porni o raza de lumina ce invalui dintr-o data pe preot intr-o ceata orbitoare. Orice muritor de rand si-ar fi pierdut vederea in fata acelui fantastic spectacol. Ca prin minune, preotul cu parul alb ca neaua se transforma in lup, dar nu intr-unul ca toti ceilalti ci intr-unul asa cum nimeni n-a mai vazut unul asemanator nici pana atunci nici dupa aceea.. Lupul nou ivit era unic in toata semintia sa. Mare de statura cat un urs, avea ochii precum jaraticul, labele puternice, ghearele si coltii lungi si ascutiti ca sabiile, iar blana era alba, alba, mai alba ca lptele.
Prin vrerea si puterea bunului Zamolxis, se nascuse Marele Lup Alb al Dacilor Liberi. Din acea clipa, destinul patriei avea inca un aparator de temut.

Misiunea Marelui Lup Alb incepu imediat si nu a fost nevoie de vreme prea indelungata pentru ca toate haitele de lupi din tara, de la catalandri abia nascuti si pana la cei mai batrani si neputinciosi, sa se afle sub conducerea sa.. Pasamite, lupii asteptasera si ei indelung momentul in care vor avea un stapan demn,un ales al Zeului.
Marele Lup Alb a avut grija sa invete haitele sa nu mai atace casele si gospodariile oamenilor pentru a le prada, iar la strigatul sau trebuiau sa se adune cu totii, pentru a porni la lupta. In acest timp zamolxis le-a cerut dacilor, sa-si ajute fratii de sange, cum erau considerati lupii, sa le ofere hrana si adapost ori de cate ori aveau nevoie. Acesti a, la randul lor aveau datoria invatata de la conducatorul lor si trebuiau sa-I ajute pe geto-daci in lupta si in apararea Muntelui Sacru.
Marele Lup Alb mergea tot timpul la Zamolxis, aducandu-I vesti aflate de la lupii ce erau cata frunza si iarba prin muntii si luncile Daciei. Nimeni nu trecea spre Hotarul Sacru fara ca fiarele sa aiba de stire, anuntandu-si imediat carmuitorul. In momentele de cumpana, cand oamenii erau atacati si libertatea si viata le era pusa in pericol, ei mergeau in lupte alaturi de armate si loveau dusmanii de unde acestia se asteptau mai putin. Nenumaratele victorii ale Dacilor au fost castigate cu ajutorul lupilor, care-si ofereau ofranda de sange pentru apararea minunatului tinut al Daciei.
Tot ei erau aceia care patrundeau nestiuti de nimeni in taberele dusmane aducand informatii nepretuite Marelui Lup Alb, pe care acesta la randul lui, le transmitea comandantilor de osti. Marele Lup Alb avea si sarcina de a aduce in fata Zeului, la judecata tradatorii si lasii. Dupa ce netrebnicii erau judecati dupa faptele lor, erau oferiti fara mila lupilor, caci nu aveau dreptul la Sacrificiul Suprem al Nemuririi, ci trebuiau sa aiba o moarte cat mai injositoare si nedemna, pentru a fi dati exemplu celorlalti.
Toti cei care se simteau vinovati se temeau de Marele Lup Alb, care era fara de mila in astfel de cazuri, dar cei drepti si bravi, atunci cand auzeau din mijlocul muntilor mugetul sau de lupta, simteau cum se infioara pana in strafundul finite de mandrie si curaj, pornind la lupta cu gandul ca nimeni nu-I poate invinge. Mana protectorate a Zeului era deasupra lor si ii apara. Atunci cand dusmanii se simteau impresurati de haite si oameni, si auzeau cantecul de lupta al Marelui Lup Alb, intelegeau pe data ca sfarsitul nu le poate fi prea departe, singura cale de scapare ce le mai ramanea fiind rusinoasa fuga.
Vrasmasii capturati in lupta si tradatorii erau cei care aveau parte de cea mai cumplita soarta. Totusi, in acele vremuri, in randurile Dacilor erau putini tradatori, si cei mai multi proveneau din multimea strainilor adapostiti din mila caestui popor brav, dar care in micimea lor nu se multumeau intotdeauna cu ceea ce li se oferea, dorind mereu tot mai mult. Daca pe tradatorii pripasiti ii devorau lupii, pe nenorocitii din randurile poprului lui Zamolxis, ii lasau dupa judecata, sa moara de foame in chinuri groaznine. Sila ce o aveau lupii fata de ei,nu ii lasa nici macar pe ei sa se apropie de lesurile lor.

Intr-o vara, pe cand Zamolxis privea cerul instelat in fata intrarii in Muntele Ascuns si se gandea la poprul sau drag, Zeul il intreba pe Marele Lup Alb:
-Spune-mi prietene credincios, crezi ca ar trebui sa te fac din nou om? M-ai slujit secole la rand si poate ti s-a facut dor de ceea ce erai candva.
Marele Lup Alb privi mirat spre Zamolxis si grai:
– Stapane, gandurile mele nu stau la ceea ce mi-as putea dori eu. Destinele Daciei si fericirea semenilor mei sunt mai presus de orice vrere a mea.
– -Stiu asta., spuse Zeul zambind cu caldura, dar daca ai vrea te-as putea intoarce la fiinta muritoare ce erai.
– Marite Zeu, Dacii au nevoie de mine asa cum sunt acum, iar nu altfel. Datoria ca om mi-am facut-o pe cand umblam prin sate, asa cum sunt,, haitele s-ar destrama sin u ar mai ajuta in lupte. Apoi in scurta vreme ar incepe iarasi sa atace oamenii si gospodariile lor. Lasa-ma rogu-te asa cum ma aflu,pentru ca hotararea de atunci a fost inteleapta.
– Bine, Mare Lup Alb. Am sa-ti respect voia, si-ti multumesc pentru credinta ta,dar totusi iti voi spune de ce te-am intrebat aceasta.
– Urechile-mi sunt ciulite, bunule Zamolxis.
– Se apropie vremea cand n-am sa te mai pot face om iarasi. In curand va veni momentul greu cand ne vom retrage in Munte si de acolo vom veghea.
– Eu insumi simt asta, marite, ofta Marele Lup Alb. Stiu insa ca de mare folos iti pot fi asa decat ca om.
– Bine, Mare Lup Alb. Asa va fi, precum ai grait.
– Stapane! Relua usor lupul.
– Da, prietene, ce teframanta?
Marele Lup Alb statu putin in cumpana intrebandu-se daca era mai bines a taca sau sa deschida gura. Zeul fu cel care hotari:
-Graieste, nu ai teama! Spune ce ai pe suflet!
-Marite Zamolxis, iata ce ma tot intreb de ceva vreme incoace: oare nu se poate face ceva pentru a feri pe Dacii Liberi de gresala pe care o vor savarsi?
Zamolxis se incrunta usor la gandul negru ce-I trecuse prin minte si spuse ferm:
-Nu, Mare Lup Alb! Nu exista leac, oamenii singuri trebuie sa-si traiasca viata asa precum aleg. Sa vada unde gresesc si apoi sa se caiasca. Noi nu avem nimic a face, nun e sta in putiinta.
-Inteleg, stapane.
-Acum hai sa mergem! Mai adauga Zeul.
Cei doi se retrasera in inima Muntelui Sacru care avea sa devina, nu peste multa vreme, pentru totdeauna Muntele ascuns. Pentru asta, insa, vor mai trebui sa treaca secole, pe care noi le vom parcurge ca si pana acum. Nun e mai ramane decat un singur lucru de facut, si anume acela de a reinoda firul povestii din locul in care a fost intrerupt.

Legatura Marelui Lup Alb si, prin el, a haitelor, cu Geto-Dacii era profunda, dar se pare ca,de multe ori, mai bine se intelegeau lupii decat oamenii ce se intampla.
Cateodata, parca, tot ei erau mai aproape de credinta stramoseasca in Zamolxis. Si asta pentru ca fiarele aveau o singura dorinta: sa se apere, de era nevoie cu pretul vietii lor, MUntele Sacru si tara acestuia. Cateva secole fericite haitele Marelui Lup Alb si Geto-Dacii au trait in buna intelegere, se ajutau unii pe altii in viata de zi cu zi si in lupta, iar Marele Lup Alb conducea cu dreptate vointa lupilor ce-I erau supusi, la fel cum Zamolxis facea cu oamenii.
Toate bune si frumoase, numai ca oamenii sunt nestatornici, iar cand este asa, fericirea si intelegerea nu pot dura la nesfarsit. Marea invazie era din ce in ce mai aproape de Hotarele Daciei, iar o parte din supusii lui Zamolxis, spre marea lor nefericire, incepusera sa se indoiasca de puterea Marelui Zeu, indreptandu-si rugaciunile si ofrandele spre alte zeitati. Se vede treaba ca frica roade sufletul omului, sau poate ca acei tradatori sperau la avutii tot mai mari. Miseii nu s-au multumit numai cu tradarea si, de teama ca nu care cumva sa ajunga in fata Marelui Lup Alb, incepura sa omoare in nestire orice lup care le iesea in cale. Pacea Dacilor incepea sa se clatine datorita fricii si pierderii credintei stramosesti.
Din haitele numeroase ce populau tara, ramaneau pe z ice trece tot mai putine animale, iar lupii, infricosati de moarte, se retrageau tot mai adanc in munti si paduri din calea asupritorilor, incercand sa sde furia dezlantuita a celor care le fusesera, nu cu mult timp in urma frati. Putini la numar mai erau cei care ascultau acum de conducatorul lor, Marele Lup Alb.
Mai intai cativa, razleti, apoi din ce in ce mai multi tradatori isi luau armele la spinare si cutreierau codri pentru a ucide lupi. Numeni nu rostea cu voce tare un gand anume, dar fiecare in sinea lui spera la ceva: toti doreau sa-l gaseasca pe Marele Lup Alb sis a-I taie capul pentru a-l putea arata conducatorilor romani, nadajduind astfel intr-o rasplata grasa.
Pasamite, printre Daci patrunsesera, prin gratia tradatorilor destule iscoade ale romanilor. Acestea starnisera la revolta pe cei mai slabi de inger mai intai si apoi, incetul cu incetul, pe ceilalti.Acest fapt nu-l mai stiu précis nici cei mai batrani, insa , daramite noi.
Si astfel, intr-un tarziu, s-a petrecut ceea ce se stia dinainte: suparat la culme pe nelegiuirile din juru-I Zamolxis l-a chemat la el pe Marele Lup Alb si s-au retras impreuna in ascunzisul Muntelui, interzicand totodata prin porunca apriga, haitelor adapostite in Muntele Sacru sa mai insoteasca trupele in lupta. Zeul manios, ii spuse prietenului sau cu blana alba ca neaua:
-Poate, candva, intr-un tarziu pe care nici macar eu nu-l cunosc, Dacii se voi caii pentru greselile lor si vor intele ca numai eu le potconduce destinele intru fericire si pace. Pana atunci insa, mania ce m-a cuprins va fi neinduplecata. Vom astepta impreuna prietene, pana cand va sosi clipa in care Dacii vor crede iarasi in libertatea lor si in noi. Sa mergem in mUnte sis a asteptam, este singurul lucru ce ne mai sta in putiinta acum.
Indurerat, cu ochii scaldati in lacrimi amare, Marele Lup Alb il intreba pe Zeu:
_oare ani multi vor trece, stapane, pana atunci?
-Ani nu doar multi, ci foarte multi, Mare Lup Alb. Vremuri grele cobori-vor asupra Daciei si sufletul ma doare crunt, dar nu-I nimic ce noi am putea face.
Vino! Mai adauga Zamolxis, dupa care cei doi se indreptara spre Triunghiul Sacru din inima Muntelui Ascuns, langa Piatra Geto-dacilor.
In Triunghi il astepta Mos Timp, Duhul Pietrei, iar in priviri I se putea citi aceasi durere surda, nemangaiata.Nici el nu putea face nimic in calea nenorocirii ce se abatuse, cerul isi intorsese fata de la Dacii carora le slabise credinta. Nu mai rosti nimeni nici un cuvant. Tacerea era apasatoare, dar tot ce fusese de spus, se auzise deja..
Priveau bolta inalta a Grotei si fiecare traia in sine propria durere, care era si durerea celorlalti.

Cu toata vitejia de care au dat dovada cei care mai credeau in zamolxis, fara ajutorul Zeului si al Marelui Lup Alb, acesti ultimi bravi Daci au fost in cele din urma invinsi, iar cei care au reusit sa scape cu viata, s-au refugiat in adapostul oferit de marea Cetate a Muntilor Apuseni.
Din cand in cand, in toil luptelor, Marele Lup Alb putea fi zarit pe vreo colina indepartata cum privea la moartea fratilor sai. Nimeni insa nu l-a mai auzit, iar daca cineva s-ar fi putut afla destul de aproape de el incat sa-I poata citi sufletul prin ochii inlacrimati, si-ar fid at seama ca marele onducator cu blana alba ca neaua plange cu durere. In fata sa se desfasura infrangerea pas cu pas a poporului sau drag, iar el nu putea decat sa priveasca neputincios. O data cu biruirea definitiva a Dacilor, Marele Lup Alb s-a retras fara cale de intoarcere langa stapanul sau, Zamolxis, iar sub privirile muritorilor de rand nu s-a mai aratat decat rar, foarte rar. Cand o facea, insemna ca erau vremuri de mare izbeliste pentru urmasii Dacilor Liberi. Nu intra in lupta, nu aduna haitele, doar privea cu jale, dupa care revenea la Zeu povestindu-I ceea ce se intampla afara.
Desi s-au scurs de atunci multime de secole, Marele Lup Alb si astazi mai vegheaza si asteapta indurarea Zeului intru iertarea Dacilor Liberi, in randul carora el insusi se nascuse. Inca mai spera sa vina clipa in care Zamolxis ii va cere sa stranga iarasi haitele pentru a alunga dusmanii, pentru a recladi vechiul Regat Dac, pentru a bucura urechile credinciosilor si a inspaimanta pe tradatori prin urletu-I de lupta, cantul atat de dulce al neimblanzitului Mare Lup Alb.

In codrii batrani ai muntilor, sub bolat instelata, in bataia calda a vantului de libertate, cei cu inima pura pot auzi si acum chemarea la lupta a Marelui lup Alb.
Pamantul, frunzele si cerul il cunosc prea bine. Voi il auziti?

55 de răspunsuri la Legenda Lupului Dacic

  1. Ioan zice:

    E doar o povestioara naiva; bazata pe istorioare false la adresa Dacilor, voit , ori nu. Adevatata Dacie era cu mult mai Mareata! Sunt bune si povestioarele cu lupi; ce ziceti insa de cele cu vulturi, pajuri, ori alte maiestre pasari? Dacii, eram un popor liber si demn, puternic si viteaz, intelept si cult, harnic si priceput. Stiau sa promoveze Libertatea si Unitatea, Dragostea si Cinstea, Devotamentul si Generozitatea! A reduce Dacia doar la lupi, in paduri, e o micime in gandire. In Avatar, niste romani, se pare au promovat excellent un astfel de taram al armoniei!
    Ioan

    Apreciază

    • Lupul Dacic zice:

      De aia se numeste si legenda..Toate legendele au un simbure de adevar, sunt foarte frumoase si iti delecteaza sufletul cind le citesti. Aceasta legenda se inscrie in tot ce am scris mai sus.

      Apreciat de 2 persoane

      • Ion Iliescu zice:

        Si blogul tau e o legenda, pacat ca exista d-astia ca tine. Pai bine ma, tu in loc sa privesti spre viitor, sa te apuci de treaba si sa iti cresti copii, tu vrei sa te intorci in trecut? Ok, am inteles, esti speriat, oripilat, distrus de sistem si pro conspiratii inventate de creierul tau imbatranit. Dl. Lup Dacic, daca esti din generatia veche, stai jos, calm, ca ti s-a dus vremea. Capitalismul ti-a aratat cat esti de neadaptat si de dornic sa le strici planurile altora si asta probabil din cauza varstei. Dar stii ceva? Daca erai in comunism, oare mai aveai tu blogul asta si libertatea de a-ti exprima liber gandurile? Eu cred ca nu! Ramaneai un trist.

        Apreciază

      • Lupul Dacic zice:

        Daca eram in comunism nu mai era nevoie de blogul asta si altele asemanatoare. Nu aveam o clasa politica tradatoare si romanii aveau demnitatea pe care o meritau. Asa cum multi tineri nu inteleg si nici tu….libertatea asta este una intr-o cusca mai mare. Eu am avut toata libertatea de care aveam nevoie in comunism. Ti se pare libertate viata pe care o avem, de sclavi pe plantatie? Nici nu ai idee cit de veseli eram, si cit ne distram. Stii ca roamnul nici nu cunostea ce e ala stres?
        Oricum…imi pierd timpul cu unul ca tine, care nu stie nimic nici din ce a fost si cu atit mai putin nu intelege, din ce se intimpla cu Roamnia si cu viata lui, de 25 ani.
        Blogul este o legenda, printre cei care isi iubesc tara si nu si-ar trada-o in folosul UE, NATO, americani, everi, etc.

        Apreciat de 6 persoane

      • Ion Iliescu zice:

        Nu cred ca a discuta cu cineva e pierdere de vreme. Poate avem amandoi ceva de invatat de pe urma ei. Nu cred in utopii d-astea inchipuite. La fel ca in marketingul capitalist, e doar o mare propaganda, adica fix ceea ce blogul asta reprezinta. Nici un sistem nu e perfect, dar este reflectat de oamenii care-l compun. Daca oamenii sunt naivi si sitemul va fi cel mult mediocru si prost alcatuit, chiar daca e comunist sau democratic. Eu Dl. Lup sunt la fel de roman ca oricine, dar eu am facut de multe ori ce mi s-a zis atata timp cat mi-am pastrat deminitatea si credintele. Sistemul, oamenii din jur, profesori, institutii, m-au tradat, nu invers. Sunt mandru sa-mi reprezint cultura, limba, traditiile si parintii dar nu si tara, care este plina de abjectii si incompetenti. Haideti sa facem ce putem ca sa ne salvam cultura cu ce avem acum, nu cu amintiri, nu cu propaganda. Daca globalizarea e viitorul, atunci va trebui sa construim ceva peste, sa fie al nostru dar fara sa excludem granitele si aliatii nostri strategici, avem nevoie de tot ajutorul ca sa ne protejam nevoile si neamul.

        Apreciază

      • Lupul Dacic zice:

        Regret, dar nu exista nimic care poate fi construit, pina actuala clasa politica nu dispare,inclusiv capitalismul/democratia.Acest sistem abject este facut pentru ca unii putini sa fie super bogati in detrimentul celor multi. Esenta capitalismului este : 10 bogati la 90 saraci (sclavi).
        Nu conteaza ca are denumirea de comunism, socialism, s-au altfel, dar in momentul cind dispare politica si implicit politicienii, abia atunci se poate construi cu adevarat. Omul prin definitie este un animal si numai cu forta este educat si tinut in friu. Se vede foarte bine ce se intimpla in toata lumea vestica. Sistemul capitalist a ajuns la apogeu pentru ca nu mai are ce fura de la tarile sarace. Toate razboaiele au fost si sunt creeate si duse de vestici asupra amaritilor, sub pretextul libertatii, doar ca adevarul era jegmanirea.Peste tot pe unde au trecut au lasat dezastru in urma. Acum e mare disperare ca nu mai au ce fura…de asta fac ce fac cu Ucraina si binenteles tarile arabe. Capitalismul este un sistem parazitar, care in curind o sa faca implozie.

        Pentru mine este pierdere de vreme, deoarece ca tine si ca tinara generatie in general, am avut destui, care oricit le-ai spune, nu sunt capabili sa vada, ca sunt de fapt scalvi. Noi cei mai in virsta avem cu ce face comparatie…nicioadata in sosialism nu m-am considerat si nici nu am fost sclava. Am avut respect, peste tot. Toti oamenii se respectau, la locul de munca si in relatiile interumane. Acum, orice sef, patron, director. se crede D-zeu si te trateaza ca pe un nimic. Da…si mie imi este sila, dar sila de oamenii care am devenit si nu de tara.

        Blogul nu face nici o propaganda…doar arata cum am fost si ce am ajuns. De noi depinde sa intoarcem spatele vestului si clasei politice.

        Apreciat de 3 persoane

      • Mânjină Doru Adrian zice:

        Pe când un articol despre imperialismul bolșevic ? Eventual să ne spuneți cum pacifiștii sovietici au declarat război Japoniei pe data de 7 august 1945 și le – au furat insulele Kurile și Chinei partea din Manciuria de a ajuns în graniță cu Korea : Eventual să ne spuneți și despre războiul de iarnă din 1939 , atacarea Poloniei , invadarea Basarabiei în august 1940 ,ocuparea și desființarea Prusiei Orientale și restul jafului european al armatei roșii și cel mai important : adevărul despre unde au spart frontul rușii la Cotul Donului , dar vreau adevărul , nu cel din documentele bolșevice .

        Apreciază

    • Cretu zice:

      mai uitate prin dictionare ce inseamna o legenda si dupa aceea poti sa comentezi

      Apreciază

    • Dumitrache zice:

      Toate ,,povèstiorele”, legendele, pregătesc strămoșii, ce este rău?
      Ați crescut cu: ,,Harap Alb” și nu v-au fost ,,aterate” creșterea, educația!

      Apreciază

  2. chemal zice:

    Pe vremea lui Ceausescu , asa comunisti cum eram , existau acele mici carti scrise de editura Creanga in care erau descrise personaje din cultura noastra a romanului de rand , cum a r fi – – Fata babei si a mosului , povestiri istorice etc. Ceea ce este depanat mai sus despre lupul dacic , ar fi extrem de benefic daca ar fi tiparit si redat copiilor sa citeasca in loc de acele nenorociri de pe tablete , laptop sau pc . Ar fi un mic inceput pentru ca noi romanii sa avem istoria rescrisa de catre acele minti luminate ale neamului romanesc , si sunt incatusate de de acei vanzatori de tara .Acei dascali adevarati care nu se pot exprima liber ! Nu acei idioti care au ajuns sa fie directori de scoli si profesori , si distrug generatii de copii nevinovati !

    Apreciat de 3 persoane

  3. malus dacus zice:

    istoria romaniei trebuie rescrisa sa stiie copii care ieste adevarata istorie a romaniei toti tradatorii tarii vor sa ne ascunda istoria dar din fericire exista si oameni care le pasa de istoria tarii noastre ieu sunt plecat de mic din romania si vad unii romani care le ieste rusine sa spune de unde sunt le ieste rusine de tara lor as vrea sa se scrie ADEVARATA ISTORIE A ROMANIEI sa se afle peste tot marea istorie a noastra

    Apreciat de 1 persoană

  4. LUPUL DACIC N U A MURIT,TRAIESTE IN FIECARE DINTRE NOI,,UNI II AUZIM CHEMAREA MAI CLAR.,ALTII MAI INCET…DAR CEI MAI MULTI AU SURZIT DIN CAUZA CHEMARII BANILOR….RUSINE ROMANILOR CARE AU TRADAT ACEASTA TARA..!!

    Apreciat de 3 persoane

  5. simona zice:

    Romani fiti uniti luptati cu mafia faceti greva strangeti semnaturi pt demiteerea procurorilor judecatorilor politistilor politicienilor parlamentari ministri presedinti primari consilieri si alegeti dintre voi oameni noi in fiecre orasi faceti zeci de mii de bloguri si fiti sociabil intre voi comunicati publicati opinii pareri articole despre mafie, incercati macar pe cartiere sa va dati intalniri si personal macar 5-20 si sa discutati sa propuneti dintre voi un consilier loocal si asa mai departe puneti pe net liste si faceti liste de semnaturi pt legii si voataiva candidati propri ce nu au fost securisti politicieni si nici odraslele lor sau interlopi preoti etc oameni normali intelectuali si muncitori oameni cinstiti nu puscariasi, daca romani vor intelege ca ei nu sunt ortodosi ci de religie Daca cultul lui Zamolse si ca ortodoxia vine de la evrei prin care incearca sa guverneze lumea ei spun in biblie o carte de 2000 de ani ca ei sunt primii pe pamant popor ales si sfant iar noi dacii ce suntem cand pe teritoriul nostru sa-u descoperit dintre cele mai vechi populati si aveam un cult de 20.000 de ani , evrei ce au fost mereu sclavi la egipteni apoi la romani pana in sec 4 iar ca stat independet abea in 1945. Toti evrei abea au ajuns la 80 de milioane acum niciodata nu au fost mai mult de 40 de milioane in istorie vor sa spuna ca ei sunt alesi sa fim seriosi rusi sunt 200 de milioane chinezi 2 miliarde arabii 400 de milioane sudamericanii 1 miliard negri un miliard , poate in lumea lor in lumea copiilor . Si dealungul istoriei ei mereu au fost vazuti ca niste negri si oameni rai . Destepti nu sunt sunt smecheri meru au furat inventi si au fost escroci si comercianti. Tot respectul pt evrei cinstiti si muncitori si destepti dar dinpacate sunt putini. Noi dacii de ce nu loum exemplu de la ei sa ne organizam si noi sa ne tragem la costume sa facem conferinte in grupuri de 5-20 pe cartiere si sa complotam cum sa cucerim si sa injosim planeta in beneficiul Romaniei si al romaniilor popor ales de Zamolse o religie cu 20.000 de ani vechime, unirea face puterea, daca in fiecre zona de cartier sunt 4-5 asfel de grupuri si fiecare propune consilieri locali ei bine daca ajungi de exemplu intr-un orasi cu 200.000 de locuitori cu 10 cartiere cate 20.000 in cartier asfel ai 10 grupuri de 5-20 de oameni fiecre propune un consilieri local din grup si asfel pe cartier sunt 10 cate unul din fiecre grup si pe orasi 100 asfel ca in final intre ei pot face o lista sau mai multe pt a ocupa toate locurile de consilieri locali la fel si in asociatile de proprietari consider ca la 200-1000 de locatari se poate foarma un grup de oameni cinstiti 5-20 care sa propuna un comitet format din ei si presedinte si administrator sub steagul dacic si sa fie corecti odata facuta chestia la nivel micro pe aceeasi schema simpla pe internet se pot vota toti pe liste si propuneri deputati senatori ministri presedinte ambasadori judecatori procurori sefi de politie armata numai vointa si cinste sa fie si credinta in Zamolse Dumnezeul dacilor, dacilor nu in ISUS UN EVREU, sa fim sinceri pana si biserica catolica in sfanta inchizitie ii vana pe evrei de ce oare de buni si corecti pana si pe Isus tot evrei lau rastagnit nu au ales preoti si poporul evreu intre Barabas si Isus, desi Pilat din Pont il prefera pe Isus. Bun stiati ca Crestinismul are 4 religii si 20.000 de secte in total 1,4 miliarde de adepti dar pe religii doar 400 milioane maxim in timp ce Islamul are 3 culte religioase si 1000 secte cu 2 miliarde de adepti si Budismul 2 miliarde si Induismul 2 miliarde si alte secte 2 miliarde deci crestinii sunt doar 10% sa fim seriosi, singurul lucru ca evreii au pus mana pe banii si pe guverne in lume dar sunt maxim 80 de milioane si religia lor crestina este pe ultimul loc in lume. Bravo lor ciuda noua ce noi nu putem sa spunem ca suntem poporul ales si ca din daci au rasarit celalate popoare si ca noi trebuie sa conducem lumea este asa greu.
    asa se face in elvetia se voteaza personal sau si pe internet si posta orice lege de catre popor si aceste isi exprima pareri pro si contra nu ca la noi romanii louativa tara inapoi tara sunteti voi poporul este suveran el decide este talpa tarii cu 250.000 de semnaturi pe internet se poate forta parlamentul sa voteze un proiect de lege sau sa demita un presedinte director ministru senator etc. Cu 8 milioane de semnaturi pe internet cu aceea lista este deja lege puteti condamna clasa politica si legea data este automat votata in romania 8,9 milioane au drept de vot deci voi daca strangeti 8 milioane de voturi aveti 90% din populatia cu drept de vot si asfel este deja lege nu mai trebuie nici parlament nici presedinte. Romanii ajutativa intre voi fiti frati in Zamolse ajutativa cu miii de bloguuri scapati asfel de massmedia corupta si tradatoare din romania care neau adus prin ascundere faptelor de coruptie in falimet si cu 6 milioane de someri si batrani cu pensi de mizerie si fara medicamente spitale scolii.
    am citit cele spuse despre capitalism si nu sunt de acord cum sa defaimezi valorile capitalismului nu este adevarat 10 bogati si 90 de scalavi nu nu este adevart este fals este 10 bogati care extermina 90 de sclavi si apoi se extermina si intre ei doar sunt o gasca de mafioti dupa ce fura si distrug popoare cum nu mai au ce sa fure se distrug intre ei, nu fac asa mafioti si puscariasi. Sistemul capitalist este o puscarie libera legea junglei scapa cine poate si ca in orice jungla ci mai tari in gura pumni tupeu si hoti se unesc pt ca sunt retardati mintal si singurio nu pot dar putere este data de unire si domina gloata un grup restrans de 20-40 indivizi patroni interlopi terrorizeaza cate un cartier , obstructionand toate libertatile si cu arogata securista au tupeu sa spuna ca in numele libertati iti fura toate libertatile. Democratia este un sistem pentru tampiti cretini si inculti cei mai mari oameni ia avut romania in comunism si cel mai mare nivel de alfabetizare in timpul boierilor se platea scoala liceul facultatea si doar boieri aveau studii tarani si meseriasi nici 2 clase pt ca nu aveau banii, si oricum ar fi fos discriminati, iar exemplere alea cu eroi dintre soldati gen Spartacus gen Legiunea straina sunt minciuni in legiunea straina ca si in armata romana daca nu ereai de vita nobila si sange italian nu ajungeai niciodata Pretorian sau General Colonel sau Maior celmult dupa 30 de ani de cariera si multe acte de eroism Locotenent sau Capitan a Spartacus si alti OK dar unul din 1000 asa ca restul vise. Cei care s-au ridicat de jos ori au fost geni ori au avut noroc chior, visul american este o iluzie, nimeni de jos nu ajuge sus in capitalism doar in comunism unde examenele si locurile sunt pe bune. Capitalismul este un esec comunismul un suces. China va conduce lumea.


    am citit cele spuse despre capitalism si nu sunt de acord cum sa defaimezi valorile capitalismului nu este adevarat 10 bogati si 90 de scalavi nu nu este adevart este fals este 10 bogati care extermina 90 de sclavi si apoi se extermina si intre ei doar sunt o gasca de mafioti dupa ce fura si distrug popoare cum nu mai au ce sa fure se distrug intre ei, nu fac asa mafioti si puscariasi. Sistemul capitalist este o puscarie libera legea junglei scapa cine poate si ca in orice jungla ci mai tari in gura pumni tupeu si hoti se unesc pt ca sunt retardati mintal si singurio nu pot dar putere este data de unire si domina gloata un grup restrans de 20-40 indivizi patroni interlopi terrorizeaza cate un cartier , obstructionand toate libertatile si cu arogata securista au tupeu sa spuna ca in numele libertati iti fura toate libertatile. Democratia este un sistem pentru tampiti cretini si inculti cei mai mari oameni ia avut romania in comunism si cel mai mare nivel de alfabetizare in timpul boierilor se platea scoala liceul facultatea si doar boieri aveau studii tarani si meseriasi nici 2 clase pt ca nu aveau banii, si oricum ar fi fos discriminati, iar exemplere alea cu eroi dintre soldati gen Spartacus gen Legiunea straina sunt minciuni in legiunea straina ca si in armata romana daca nu ereai de vita nobila si sange italian nu ajungeai niciodata Pretorian sau General Colonel sau Maior celmult dupa 30 de ani de cariera si multe acte de eroism Locotenent sau Capitan a Spartacus si alti OK dar unul din 1000 asa ca restul vise. Cei care s-au ridicat de jos ori au fost geni ori au avut noroc chior, visul american este o iluzie, nimeni de jos nu ajuge sus in capitalism doar in comunism unde examenele si locurile sunt pe bune. Capitalismul este un esec comunismul un suces. China va conduce lumea.

    mai nu globalizarea trebuie sa va framante si nici rasele ci voi ca persoana sa dovediti ca sunteti superiori tuturor raselor ca si evrei si ca dominati planeta si puneti mana pe taote bancile din lume si afaceri si creeati dificultati pentru a mai imputina din populatia altor tari adica sa-i invrajbiti intre ei in interior si cu vecini si asfel cand doi se cearta al treila castiga , lasati ca globalizarea este buna dar sa o facem noi si noi sa punem opinca pe steagul din Budapesta si NY ROMA TOCHIO nu alti . Dacii manati de cotropiti alte popoare este timpul nostru sa stapanim lumea este timpul ca dacii sa dea cu barda in alte popoare si sa le cotropeasca pai pana cand sa fim noi dacii calcati in picioare de alte popoare ce noi nu santem instare sa declaram razboi USA am mai facuto in al doilea razboi mondial de ce nu si acum sa vada mama lor cu cine sau pus, pe daci nui sperie nimic. Traiasca dacii liberi , sa cuceri planeta sa dominam popoare tarii sa stapanim Europa China Rusia SUA africa America Australia si sa expulzam fosta si actuala clasa politica preoti actuali si fosti securisti si functionari corupti in Antartica sau pe un ghietar la Polul Nord. Poporul dac in numele lui Zamolse Dumnezeul nostru a hotarat ca cei ce vor sta impotriva sa fie sanatosi in rapa Bicazului ii vom parasuta.

    Daca eram in comunism nu mai era nevoie de blogul asta si altele asemanatoare. Nu aveam o clasa politica tradatoare si romanii aveau demnitatea pe care o meritau. Asa cum multi tineri nu inteleg si nici tu….libertatea asta este una intr-o cusca mai mare. Eu am avut toata libertatea de care aveam nevoie in comunism. Ti se pare libertate viata pe care o avem, de sclavi pe plantatie? Nici nu ai idee cit de veseli eram, si cit ne distram. Stii ca roamnul nici nu cunostea ce e ala stres?
    Oricum…imi pierd timpul cu unul ca tine, care nu stie nimic nici din ce a fost si cu atit mai putin nu intelege, din ce se intimpla cu Roamnia si cu viata lui, de 25 ani.
    Blogul este o legenda, printre cei care isi iubesc tara si nu si-ar trada-o in folosul UE, NATO, americani, everi, etc.

    Ai dreptate si Ion Iliescu celalat interlocutor are dreptate dar nu are rost sa va certati chiastia cu romanii prosti erea si atunci si acum dar atunci totusi ereu si foarte multi destepti acum nu mai sunt . Ca si natie este buna disputa dialogul chiar si cearta si este bine sa no cenzurati dar incercati sa mai avansati putin stiu ca este greu dar faceti un efort amandoi aveti dreptate , dar nu asta este subiectul desi amandoi ati reflectat perfect ci acum si in viitor. Trecutul este bun si un popor care nu are trecut nu are prezent si viitor, dr sa fim mai practici hai sa ne si unim si sa incercam o gandire comuna constructiva nu doar hai sa vedem cine este mai tare in gura sau eu sunt seful eu destept tu nimic eu om nu nimic, nu hai sa ne mai civilizam.

    Acum lectia unul incepeti cu abecedarul

    A inseamna adunare deci sa fiti ca frati sa va adunati ideeile intr-o lista si sa propuneti legii oameni analize economico-sociale-politice. Sa fiti amici pe scurt nu inamici. Nu va fura nimeni ideiile si nici inghietata sau acadeaua dati dovada un pic de maturiate vedeti ca se mai uita si strainii peaici si faceti tara de ras.

    B blocati orice actiune de dezbinare a poporului roman presa clasa politica biserica securitate mereu incearca sa dezbine poporul roman ati vazut cei dinafara cu voturile ca ei nu sunt romani pai ce sunt .

    C cereti si vi se va dat atat timp cat nu aveti idei comuniste nu cereti si nu aveti spirit de comuniate , daca chiar asa ati ajuns sa nu stiti ce inseamna comunitate inseamna grup cu legii si membri cu statut egal sau macar teoretic, daca voi reusti daciik sa puneti mana pe comunitatile de proprietari pe consilile locale deja dati in cap Baronilor locali care sunt adevarata talpa a mafiei si inspecial a cea politica taiati bratele caractitei.

    D nu disperati nu fiiti dezamagiti, veti fi inselati denigrati nu va lasati prada cu clam luptati si luptati ca si Vadim (nu este preferatul meu si cam s-a facut de ras si nea defraudat dar pe alocuri are dreptate chestia cu patriotismul justitia si ca strainii ne fura, moral ma dezamagit si politi s-a cam facut de ras).

    E efectuati conferinte castigativa electorat efectuati activiati comune fodbal mers la cinema intalniri de cultura nu stati retrasi uni de alti tocmai dezbinare romaniilor este cea mai buna arma a vrajmasului.

    F fiiti frati in religia lui Zamolse, fiti uniti.

    restul episodul vitor
    va urma


    a chiestai cu pasarile da este ok dar vezi tu si lupul in mii de triburi si sute de tari este venerat si sa sti ca inaintea Romanilor si a Grecilor ba chiar a fost mai venerat decat pasarile ia mai informeazate. Romulus si Remus e ce zici la indieni din America pana si la Egipteni desi nu erea baza dar oricum dupa Soare erea pe locul doi. Pana la urma nu conteaza in ce crezi atat timp cat iubesti natura natura este una este un ciclu biologic carbon planta animal carbon si se repeta ciclul vieti. Daca esti bun corect si ecologist poti sa crezi si in viermi de matase, binenteles dac aiti permite buzunarul, pana la urma totul este o chestiune de banii totul de reduce la bani. Exista intreadevar o singura religie in lume si cea mai veche in care cred toti Dumnezeu Banul in fata caruia se inchina toti si se supun restul este pura filozofie o himera. Si totusi pe evrei nu asta ii face uniti ci faptul ca ei sa domine lumea si sa fie uniti intre ei este chiar asa de greu sa-i plagiiem datio incolo de banca si capital ca si noi putem sa facem un imperiu financiar si sa dominam lumea, ce romanii nu sunt destepti?

    Hai sa dam dovada la straini ca nu suntem doar niste tate care bantuim pe net ca si fantoma de la opera hai sa ne intalnim in centrul oraselor si in piete la intrare si la marile intersecti de strazi si sa purtam cu noi drapelul national sau macar in piept sau la maneca si in fiecare seara sa stam si personal macar jumanate de ora fata in fata sa ne cunoastem si asfel sa alegem dintre noi lideri noi in comuniatetea de vecin si la consilile locare asfel taiem bratele caracatitei dam in cap baronilor locar si apoi putem anichila si parlamentari si mainistri etc. Dar daca stam sa ne bazaim dor pe net si sa ne smiorcaim o sa rada strainii de noi ati vazut cei din Fergurson USA cum au iesit in strada cum s-au batut cu politia ei bine voi nu trebuie sa va bateti cu politia doar sa stati de vorba intre voi in grupuri mici si sa puneti tara la cale motivand mereu ca si romani patrioti sarbatoriti zilnic ziua nationala si asfel sa canati la colturi de strada internationala si cantece patriotice sunt peste 200 de cantece patriotice asa mentineti spiritul patriotic nu din fotoliu ci fizic binenteles si pe net ca numai netul este de partea noastra nu massmedia vanduta ajutativa sa faceti sute de miii de bloguri si sa postati articole cu mafia sa cautaati in presa si oameni sa le comenteze sa propuna legii soluti sa DEA VERDICTE SI SA FACETI LEISTE DE SEMNATURI ONLINE SI PE HARTIE DE PROPUNERE DE LEGII CANDIDATI ETC
    SPOR LA TREABA

    EU CUM MUNCESC INTRO FIRMA USA IN USA MA DAU ASTEA AFARA DACA MA PRIND CE VA INVAT SA FACET VA DATI SEAMA CA DUPA VOI O SA DEVENITI INDEPENDETI SI VETI CUCERI LUMEA SI ASTEA O SA DEA FALIMENT.

    NICI NU MAI STIU CUM ARATA ROMANIA IMI ESTE DOR DE EA .

    MAI VAD PE NET SI MA INGROZESTE

    HAIDETI SPOR LA TREABA SI PUPICI

    DACA NU VA MAI SCRIU INSEAMNA CA MA CASAPIT CIA SAU SI MASONI


    Mafie politica, masonerie si SRI : cu binecuvantarea preotilor de la Patriarhia Romana. Celebra Cosa Nostra din New York, tremura de invidie cand priveste la SRI !

    30 iulie 2013 de deveghepatriei

    1

    Fotografiile au fost preluate de aici:

    http://www.animv.ro/aniversare-20-ani.html

    Masonii George Cristian Maior, agent CIA in Romania, si Victor Ponta, finului dumnealui, isi strang mainile in fata Academiei Nationale de Informatii “Mihai Viteazul “. Asa arata Romania, in anul 2013 : masonii si neamurile lor conduc tara dupa cum ii taie capul !

    Victor Ponta si masoneria

    https://deveghepatriei.wordpress.com/2013/06/26/masonii-victor-ponta-si-george-cristian-maior-seful-sri-ului-au-participat-la-intrunirea-spurcatilor-satanisti-masoni/

    1

    George Cristian Maior, Victor Ponta, generalul mason Florian Coldea, generalul Grosu, preotii de la Patriarhia Romana. Preotii au venit sa binecuvanteze gasca de mafioti-masoni, la ordinul Patriarhului Daniel ( mason de rang inalt ). Nici macar Biserica Ortodoxa Romana, nu a scapat de gasca astora…

    1
    FARA CUVINTE !!

    Cat de expresiva este aceasta fotografie : Laura Codruta Kovesi si generalul mason Florian Coldea ( cel cu ochelari ). Priviti cum trage cu ochiul Codruta Kovesi, catre generalul mason Florian Coldea.

    Laura Codreuta Kovesi, nubila lui Traian Basescu, este amanta secreta a generalului mason Florian Coldea.

    Fostul sot al Laurei Codruta Kovesi este un mason de rang inalt, om cu foarte multe relatii, iar generalul Coldea se invartea in anturajul lui. Generalul Coldea, din cauza caracterului nenorocit pe care il are, a spus sa-i faca un bine amicului mason: i-a furat nevasta. Coldea in cadrul SRI-ului este de fapt capitan, a ajuns general cu ajutorul lui Basescu, niciodata in viata lui nu s-a evidentiat cu ceva ( toata lumea il detesta la nivelul SRI-ului, nimeni nu vrea sa stea in apropierea lui ).

    Nu aveti idee in ce afaceri sunt implicati nemernicii acestia ( Coldea, Maior, Basescu, Ponta, Kovesi, cateva sute de procurori si judecatori, ofiteri de rang superior din cadrul SRI/SIE/DGIPI ) : afaceri de sute de milioane de euro, trafic de droguri si arme, santaj politic, retele internationale de crima organizata, asasinate la comanda si altele de genul. Dupa cum se lauda generalul Coldea, acum trei ani, in cercurile lui de intimi: ” Masoni, nemasoni, rusi, americani, da-i dracului pe toti ca le luam banii…”. Generalul Coldea a devenit mason din interes, sa ajunga cat mai sus in cadrul Serviciului Roman de Informatii.

    Cand ati privit la televizor, de cate ori nu i-ati auzit pe acesti mafioti-masoni cum declarau : ” Luptam impotriva crimei organizate, DEMOCRATIE, justitia isi face treaba, dam de pamant cu toate clanurile interlope din Romania, nu toleram mafia in tara noastra, atacuri cibernetice si fundamentalisti arabi care misuna la granita cu Romania ! “. Doar in Romania, poti vedea asa ceva: mafiotii se critica singuri !

    Paul-Castellano

    Paul Castellano, celebrul nas din cadrul mafiei newyorkeze ( temuta Cosa Nostra ) :

    ” Vom domni mai mult ca Imperiul Roman, avem in buzunar oameni politici, servicii secrete, Biserica, judecatori, case de film, ziare si televiziuni. Nimeni nu o sa ne mai stea in fata pana la Judecata de Apoi “. Castellano, scoala din mormant sa vezi cum visul tau a devenit realitate in Romania : MAFIA CONDUCE UN STAT !

    Avem senzatia ca ne uitam la filmul “Godfather” cu Al Pacino” : mafie, masonerie, preoti, politica, servicii secrete…

    http://npcr.ro/categorii/ziarul-scanteia/

    https://ro-ro.facebook.com/ZiarulScanteia

    http://www.memoria.ro/reviste/scanteia/scanteia,_numarul_1237,_anul_xviii,_seria_iii/67177/

    Apreciază

    • Lupul Dacic zice:

      Gata, te rog frumos sa nu mai postezi nimic deoarece este enorm de mult de citit. Multumesc dar comentariile sunt pe marginea articolelor si ceva informatii in plus. Oricum prea putini sunt cei care citesc atit de mult.

      Apreciază

      • Mânjină Doru Adrian zice:

        Am citit răspunsul dat unui bloger , cum că la 10 bogătași era 90 de săraci în capitalism , dar în socialism erau 10 bogați la 1 . 000 . 000 de săraci d – le mare admirator al comunismului . Eu trăiesc în România din 1948 și aveam 17 ani când a murit Gh . Gh . Dej și deja mama mea îmi spusese cum era înainte de război . Cine muncea , putea să – și întrețină familia și cu împrumut putea să – și facă o casă , fără să sufere de foame . Vorbiți de realizările lui Ceaușescu , fără să spuneți că românii au suferit de foame , frig pt ” marea industrie ” socialistă care a avut un singur scop : CREAREA CLASEI MUNCITOARE și desființarea țărănimii . Ați uitat să spuneți că deși în aprilie ‘ 89 bouleanu a anunțat că a plătit toate datoriile Altă tâmpenie a finanțiștilor lui , pt că Polonia a fost scutit de 3 tranșe din împrumuturi . Și dacă România mai avea de achitat datorii externe , SIGUR INDUSTRIA PRODUCTIVĂ NU AR FI FOST DISTRUSĂ ) , românii tot stăteau la coadă pt alimente . Dvs , care ați redacta acel articol ați citit documente comuniste sau ați ascultat doar foști trepăduși ai comunismului , dar nu și pe cei care au suferit cum în nici o țară comunistă din Europa nu s – a întâmplat așa . Pe scurt : Propagandă bolșevică , că numai ei spuneau : capitalism e o societate ajunsă la capătul existenței , că nu mai sunt rezerve de jefuit din țările sărace . Întâmplător d – le actuala formă a societății se nimește : ECONOMIA DE PIAȚĂ . Și încă ceva : ia spuneți – ne de ce bolșevicii a invadat Afganistanul ?

        Apreciază

    • remi zice:

      Cred ca ai nevoie de ceva spiritualism. Uitate in jurul tau si vezi daca iti place noul sistem . Deschide-ti sufletul si vezi daca iti place cum arat planeta noastra azi . Spune-mi ca vom avea un viitor si atunci voi incepe sa cred in acest sistem . Vorba acea , undeva in noi avem un pic din acel lup alb , trebuie doar sa-l descoperim . Tu ce zici ?

      Apreciază

    • Alexandru mircea zice:

      Simona, citind legenda, realizez ca eu aud de 26 de ani chemarea MLA. Iti apreciez opiniile. Ale mele sunt la fel. Sunt pregatit sa las si eu copiilor mei o tara numai a lor. Trebuie insa raspandit mai larg conceptul de adevarata libertate si asumarea raspunderilor, fara teama , cat mai curand posibil sa iesim din UE si NATO , pana nu va fi prea tarziu , sa nu ne trezim iar natiune beligerant invinsa dar neparticipanta. Rusine celor care au votat un sas neonazi in capul satului. Dar beleaua nu e chiar asa de mare, deoarece votantii au fost in mare parte masa de manevra fictiva (pe vremea lui Base autoritatile romane au eliberat poporului moldovean de 6 milioane cu totul, 9 milioane de pasapoarte !!!) Restul sunt fara Dumnezeu.
      NU SUNTEM IN STARE SA NE NUMARAM VOTURILE CORECT ? Sau ni le numara mincinosii . De ce mai voteaza lumea ? Se prelungeste agonia prin vot. Trebuie referendum , in sensul ca nu ne mai trebuie democratia capitalista , cea mai evoluata forma de exploatare a omului de catre om, noi ajungand sa ne exploatam unii pe altii , roman pe roman, iar veneticii eu si americi sa numere banii storsi pe seama vlaguirii noastre fizice si intelectuale, precum si sa ne fure agoniseala de secole, sa ne imputineze si sa ne imprastie prin lume, ca sa se cloneze pe aceste meleaguri binecuvantate de Dumnezeul nostru si nu al lor.
      Trebuie raspandita o noua constiinta de clasa pe adevarul istoric , in sensul ca nu am fost invinsi de romani niciodata si ne-am pastrat identitatea geto-daca ,in pofida migratorilor, pe care urmasii geto-dacilor i-au facut una cu pamantul, marturie fiind limba noastra , raspandirea ei de la Adriatica-Mediterana si pana dincolo de Nistru,obiceiurile, si religia ortodoxa, care e cea mai tare , unitara si raspandita din lume .
      Trebuie inteleasa mai bine Legea lui Dumnezeu – DECALOGUL .Daca la prima palma esti legat de -intoarce celalalt obraz- , la a doua palma esti legat de -iubeste-ti aproapele- , consider ca la a treia , esti dezlegat de toate, intrucat Legea lui Dumnezeu nu te impiedica sa te aperi sau sa te conservi, pero contrario, ceea ce nu e interzis – este permis, asa ca e vremea sa ne eliberam cu spiritul MLA prin orice mijloc.
      Cea mai grav incalcata porunca din Decalog este a V-a.
      Sper sa ne mai 0724auzim978868 Alexandru Mircea Lkd

      Apreciază

  6. Toader zice:

    Frumoasa legenda. Iar o legenda ramane o legenda – nu un adevar stiintific ci un adevar al suletului, o hrana spirituala pentru minte si suflet.Cine vrea sa-si hraneasca mintea doar cu cifre si „adevaruri stiintifice” e liber sa o faca – fara sa distruga visul celor care vor sa gandeasca altfel.
    Cat despre „dojenile iliesciene” privind la renuntarea de a privi in trecut … N-ar fi mai bine sa renuntam intai sa privim la trecutul altora si mai apoi la al nostru ? Adica sa renuntam intai la povestile naive ale Bibliei si ale altor doctrine religioase ce vin de la alte popoare, din alte traditii ? Sau alea sunt „valabile” ?

    Apreciază

  7. danfodor15 zice:

    Trei monede dacice din aur au fost recuperate din Spania.
    http://vorbesteliber.com/trei-monede-dacice-din-aur-au-fost-recuperate-din-spania/

    Apreciază

  8. Aurelia zice:

    Hai sa facem Ceva,sunt de acord!

    Apreciază

  9. mi-a placut enorm legenda…imi place sa cred ca si acum lupul alb vegheaza din Carpati tot ce se intampla si cred ca romania are muulte taine ascunse iar toate vor iesi la iveala curand …

    Apreciază

  10. lupul argintiu zice:

    sa punem in aplicare ceea ce a-ti spus mai sus, va fi greu, dar trebuie sa o facem, oricat de greu va fi inceputul, totul se face cu mult curaj si intelepciune, sa fim ca dacii drepti si curajosi

    Apreciază

  11. Carolina zice:

    Doamne, Dumnezeule… mare-i gradina ta: nostalgici, discursuri interminabile obsesiv-compulsive, „lupi” albi, argintii… etc. Pfuuu… Pai cum sa aiba tara asta un viitor sanatos cu atatia bolnavi la cap?! Lucrurile nu se schimba vorbind, scriind si elucubrand. Ci facand. FACETI ceva, daca sunteti asa de vrednici si de intelepti! Si nu marea cu sarea… Faceti BINE ce faceti, unde sunteti! Acasa, in familie, la serviciu, in comunitate. Atat! Daca fiecare ar face asta, in patratica lui, n-ar mai fi nevoie de vorbe! Daca ma gandesc cate acte de caritate sau cate actiuni de voluntariat ati fi putut face numai IN TIMPUL dedicat tastarii intregului delir de pe-aici… e o pierdere enorma. Pentru voi, pentru cei care citesc, pentru noi toti. Irositi timpul Romaniei… a tarisoarei pe care atat de bine stiti s-o dati din vorbe… si nimic mai mult.

    Apreciază

    • Lupul Dacic zice:

      Si tu faci la fel..pierzi timpul pe net, citind si scriind. Nu crezi ca ar fi bine sa incepi cu tine? De sfaturi suntem toti satui.

      Apreciază

      • Roxana zice:

        uite cine vorbea !
        exista un sondaj facut la inceputul anului 2015 in care se arata ca blogurile nationaliste au suferit opierdere majora de incredere fiindca au tinut timp de un mandat (al 2-lea) al lu Basinosu pe toti ocupati cu internetul, cu descarcarea prin aceste supape a energiei care poate sa rastoarne un regim

        asa ca voi, administratorii de bloguri sunteti cei jalnici- voi ar trebui sa va uniti fortele

        dar tu, lupule (sau lupoaico) iti alungi periodic citiorii, la fel ca si altii care se fac ca modereaza, dar de fapt sterg comentarii sau aproba comentariile care sunt pe placul lor

        Apreciază

      • Lupul Dacic zice:

        Nu stiu de acel sondaj si nici nu ma intereseaza. Blogul meu este unul NON PROFIT. Partea cu „pierderea”…ce sa pierd? Poate cititori, dar la mine este o crestere constanta de cind il am. Asa ca nu stiu ce as mai putea pierde.

        Blogul este un mod de informare si nu o platforma politica. Daca e sa ne unim trebuie sa o facem la alt nivel si totul porneste de la nivel individual. Vezi pe cineva care vrea sa faca ceva? Si tu esti doar una care isi pierde timpul sa arate pe altii cu degetul.Eu asa cum pot de una singura, fac tot ce stiu si pot pentru semenii mei.
        Normal ca alung pe cei care eu consider ca imi pierd timpul aiurea. Nu consider ca este de datoria mea sa-i fac lectiile altuia. Oare ce sa mai fac, in conditiile in care ii afisez enspe mii de articole pe blog si el tot nu intelege? Sa-l destept eu? Crezi cumva sa ziua are mai mult de 24 ore la mine?
        Nu sterg comentarii pertinente chiar daca nu sunt de acord cu ele. Doar cele prostesti, propaganda, anti-nationale, si jignitoare rau de tot.
        Ce fac altii pe blogurile lor, nu e problema mea.

        Apreciază

      • Ioan zice:

        Lupul Dacic says:
        18/02/2015 la 11:37

        Nu stiu de acel sondaj si nici nu ma intereseaza. Blogul meu este unul NON PROFIT. Partea cu “pierderea”…ce sa pierd? Poate cititori, dar la mine este o crestere constanta de cind il am. Asa ca nu stiu ce as mai putea pierde.

        Blogul este un mod de informare si nu o platforma politica. Daca e sa ne unim trebuie sa o facem la alt nivel si totul porneste de la nivel individual. Vezi pe cineva care vrea sa faca ceva? Si tu esti doar una care isi pierde timpul sa arate pe altii cu degetul.Eu asa cum pot de una singura, fac tot ce stiu si pot pentru semenii mei.
        Normal ca alung pe cei care eu consider ca imi pierd timpul aiurea. Nu consider ca este de datoria mea sa-i fac lectiile altuia. Oare ce sa mai fac, in conditiile in care ii afisez enspe mii de articole pe blog si el tot nu intelege? Sa-l destept eu? Crezi cumva sa ziua are mai mult de 24 ore la mine?
        = = = = = =

        Acesta este un raspuns de nota 10 (zece) !
        Asa de bine este prezentata aici dezbinarea dintre oamenii din patria noastra cum nimeni nu a putut sa cristalizeze vreodata!
        LUPULE, de cand am citit ce ai scris aici, nu pot să nu ma intristez profund.. Spui ca blogul tau e construit pentru „regasirea identitatii nationale” dar calci stramb de fiecare data.

        Si cred ca mai ai o problema: aia cu profitul. Tot dai inainte cu „e non-profit” de parca iti pare rau ca e asa ! Se vede clar din raspunsul tau ca te gandesti la bani, dar profitul poate sa fie si de alta natura… mai gandeste !

        Apreciază

      • Lupul Dacic zice:

        Stiu ca e greoi pentru unii. Doar ca e construit in asa fel incit sa te faca pe tine sa gindesti si sa-ti cristalizezi convingerile?
        Na…fiecare cit poate intelege. Este pentru mai toate nivelurile.

        Nu am nici o problema cu non profit. Daca vreau pot sa pun publicitate in orice secunda si cum traficul e destul de mare si cistigul este pe masura. Si la cit muncesc la blogul asta, cu mai mult de jumatate de zi de mai bine de un an jumatate, zi de zi, crezi ar fi un ban furat? Doar ca nu asta ma intereseaza.
        Si altul care ar fi? Chiar nu inteleg si m-ai facut curioasa….

        Apreciază

    • remi zice:

      Nu uita la inceput este gandul , mai multe ganduri aduc o farama de constiinta si apoi mai multe constiinte aduc schimbarile . Incearca sa vezi daca poti face parte din aceste ganduri , ca apoi sa te alaturi constiintei comune .Un pic greu dar mediteaza un pic despre cum ai vedea lumea din jurul tau in sensul bun , ce schimbare ai aduce ?

      Apreciază

  12. Lucian Dancaescu zice:

    O legendă …! Frumosă și răscolitoare ! Sîngele dac
    care ne curge unora în vene ,e răscolit cu mândrie și tristețe
    auzind chemarea strămoșilor noștri … Atît !!
    De ce trebue totul pe blogurile din țară , să se
    transforme într-o dezbatere politcă, xenofobă , antisemită
    sau naționalistă , sau ca aici , încearcare de intimidare
    din cauza vârstei ! ( Ion, îți aduci aminte de “lanțul de nisip “?)
    Romania este o țărișoară mică,sărăcuță, slăbuță pe nivelul
    Mondial ,dar eu sînt mîndru,și -i mulțumesc lui Dumnezeu
    că m-am născut in Ardeal ,un pui de dac ,vorbind pe lîngă
    limba romînă , și limba germană și maghiară ca copil ….
    Puterea unei familii sau ale unui neam (sau ale unei țări) vine din unitate ,din acceptare
    de diversitate și din umilință ( a nu se confunda cu lipsa de mândrie sau frică )
    (“Capul aplecat sabia nu- taie “)
    Înțelepciunea din strămoși , fie din poveștile lui Ion Creangă
    sau Slavici ,fie din Legende ca Lupul Alb ,ne îmbogățesc
    viața ,ne luminează drumul înainte , nu sint o pierdere
    de vreme !
    Mulțumesc că ați postat acest blog , și mulțumesc pentru
    lacrimile care mi-au curs cînd am citit această legendă…

    Apreciat de 1 persoană

  13. D2 zice:

    Lupule Alb lasa-i in pace pe cei cu comentarii rautacioase,razi la ei si mergi mai departe.Imi place cum si ce scrii,esti destept si sper ca si frumos.Lupule ,mai bine zis lupoaico, priveste padurea nu te opri la fiecare uscatura.

    Apreciază

    • Lupul Dacic zice:

      De mult nu ma prea mai implic in a comenta doar ca sa imi pierd timpul. Majoritatea sunt vechi pe blog si cunosc foarte bine tot ce as putea spune.
      Citeodata cite un ratacit mai apare si daca ma prinde pe picior gresit, atunci si-o ia 🙂
      A trecut vremea discutiilor interminabile….toti am obosit in a scrie ceva ce stim. Acum asteptam…..
      Si da…sunt un lup frumos, dar doar pentru daci. Restul ma vad urit, rau, si dusmanos. Din pacate ei nu inteleg ca nu am nimic cu nimeni ci doar vreau ca poporul din care fac parte sa fie asa cum erau dacii cindva. Adica curajosi si demni, dar asta nu o pot face decit daca isi cunosc istoria adevarata si asa pot sa-si simta energia ancestrala care o poarta genetic in ei.

      Apreciat de 1 persoană

  14. piculina333 zice:

    Marele Lup Alb al stramosilor mei , este tovarasul meu, prietenul meu si fratele meu drag . Poate, in alte lumi il voi intalni , imi voi ingropa fata plansa in blana lui minunata si ii voi spune suspinand cata nevoie am de el…
    Ma bucur ca exista un asemenea blog curajos si …ii tin pumnii.

    Apreciat de 1 persoană

  15. Gheorghita Gabriela zice:

    As vrea sa transcriu ce a spus ,,piculina”. Iubesc neamul si tara neconditionat si constientizez pericolul care ne paste.Lupi imbracati in piei de oaie mascti in patrioti vad peste tot ,tradatori ,slugi ale dusmanilor nostri de moarte care incearca sa ne bulverseze si sa ne deturneze din drumul nostru firesc gasit dupa lungi cautari …..Un lucru e sigur spiritul stramosesc nu dispare si nici noi asa cum vor unii.!

    Apreciază

  16. Okami Shiro zice:

    Pentru ILIESCU sluga credincioasa a Bildenbergilor:

    Apreciază

  17. Letitia zice:

    Un om care nu-si cunoaste radacinile stramosesti se dezumanizeaza,devine monstru .Dovada epoca actuala.

    Apreciază

  18. Dana Halibei zice:

    Draga mea, ma bucur ca am ajuns sa citesc un articol de pe blogul tau. E foarte adevarat ca noi, romanii suntem stranepotii poporului geto dac, lupul alb dacic e simbolul lor. DAR , noi, poporul roman , suntem crestini, ortodocsi, suntem datori lui IISUS HRISTOS pentru tot ce avem in aceasta lume. Nu intelegi care este viclenia dusmanilor ortodocsilor sau tarilor ortodoxe? SA reinvie paganismul, primitivismul, din cele mai vechi timpuri de inainte de venirea lui Iisus pe pamant. Tu, draga mea, prin blogul tau intitulat lupul dacic , nu faci altceva decat reinvii paganismul, primitivismul din acel timp. Dacii au fost printre primele popoare care s-au crestinat, L-au acceptat pe Iisus Hristos , Fiul lui Dumnezeu. Si eu imi amintesc cu placere de Burebista, Decebal, Gerula si altii, dar ii iubesc si pe Mihai Viteazul, Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Stefan cel Mare care au fost crestini ortodocsi si au dus lupte impotriva paganilor. Dar si Horea , si Gheorghe Doja, Ion Voda cel Cumplit au fost toti stramosii nostri ,dar au fost crestini ortodocsi. Te rog, nu reinvia paganismul , primitivismul asa cum procedeaza si domnul Roxin . Te rog sa te informezi, sa cauti carti, sa citesti si iti vei da seama de acest lucru. Cu drag, Dana Halibei

    Apreciază

    • Alexandru zice:

      Dacii au fost crestini in spirit inainte de a fi crestinati. Paganismul dacilor era intru adevar si dreptate. Zamolxe a fost un om inzestrat de Dumnezeu cu intelepciune si daruri spirituale, cum au avut si sfintii crestini daruri spirituale, daca vrei a fost un pregatitor pentru crestinatate si pentru Iisus Hristos. Faptul ca a fost confundat cu un zeu este un lucru neinsemnat, pana la urma e vorba de niste cuvinte. Va rog nu va uitati dupa forme, uitati-va dupa spirit. Zamolxe vorbea de Focul Viu si Vesnic din care toate s-au facut si se fac. Nu a spus despre el ca el este Focul Viu si Vesnic.

      Apreciază

      • Oana Popescu zice:

        Vorbe! Ce înseamnă aia creștin, înainte de a fi creștinat? Ca și cum am vorbi de viteză înaintea mișcării. Forma cea mai gravă de haos este Haosul gândirii, adică un fel de tăiere cerebrală împrejur. Nu mai vorbim că Isus nu a vorbit niciodată de creștini, nici de creștinism, acesta fiind invenția lui Shaoul din Tars, care nu era de fapt din Tars și nici nu era Iudeu decât pe sfert: pe jumătate era Idumean, pe cel de al treilea sfert era Nabateean, pe ulrimul sfert era Iudeu. Sursa? Există mai multe. Căutați, de exemplu, La Vie secrè de Saint Paul, R. Laffont, 1972.

        În mie., 15 iul. 2020 la 21:44, Lupul Dacic a scris:

        > Alexandru commented: „Dacii au fost crestini in spirit inainte de a fi > crestinati. Paganismul dacilor era intru adevar si dreptate. Zamolxe a fost > un om inzestrat de Dumnezeu cu intelepciune si daruri spirituale, cum au > avut si sfintii crestini daruri spirituale, daca vrei a f” >

        Apreciază

  19. CelCeCrede zice:

    Lupul Dacic are un blog foarte bun – singura eroare este aceea ca incearca sa trezeasca constiinta nationala in acest popor. De ce eroare ? – Pentru ca este imediat catalogata de catre tolomaci atoatecunoscatori ca – nationalist, regresist, etc. Nu se incadreaza in curentul actual de indobitocire a populatiei de catre politicieni. De fapt, ceea ce trebuie sa observam la cei care ii dau inainte cu paganismul, religia crestina – nu trebuie criticati – ei sunt niste IDIOTI UTILI – adica in termeni clasici – nu stiu despre ce este vorba, citesc si asculta numai ce li se spune si fac propaganda la ideile altora – fara sa le mai treaca prin „mintea” lor. Totul este sa observam cat de multi asculta prostiile lor si sa ii evitam.
    In legatura cu Dacii – legendele lor de fapt sunt realitati ascunse in multitudinea de experiente spirituale pe care le-au trait de-alungul mileniilor stramosii nostrii. Am ajuns atat de inapoiati spiritual si subjugati zeului BAN – incat nu mai suntem capabili sa descifram ceea ce stramosii nostrii au invatat de la Zamolxe.
    Din cand in cand mai vine cate unul care incearca sa ridice in picioare acest popor tinut in genunchi si cand colo ce sa vezi – o parte din el se simte foarte bine stand in genunchi si facnd sluj la toti hotii. Partea distractiva este ca nu-i lasa nici pe aia care au coloana vertebrala sa mearga in picioare.
    Si atunci ne intrebam – mai trage cineva la caruta numita Romania ? – sau cei care o fac sunt calariti de smecherasi si tupeisti ?
    In comentariile de mai sus – ii gasiti pe cei din urma.
    Una peste alta – Lupul Dacic – faci o treaba foarte buna – poate candva o sa putem vorbi si de ce identificarea cu spiritele lupilor si a naturii a fost necesara – dar in actuala situatie trebuie trecut la alt nivel de spiritualitate.
    Sa scrii in continuare.

    Sa fim Romani…numai de bine.

    Apreciat de 1 persoană

  20. vASILE iON zice:










    Apreciază

  21. Ioana franga zice:

    1.Limita de suportabilitate a fost depasita. Poporul a decis sa preia in proprile mainii puterea va incepe revolutie cu ghilotinari.

    2.de ce in perioada 1990-1998 pt eliberare acte
    se elibera pe loc te duceai dimineata si seara aveai actul sau maxim in 3 zile.

    3.Iar acum iti cere programare pt 3-4 saptamani minim
    taxele nu s-au eliminat nceea ce este infractiune in majoriatea tariilor din lume taxele sant modice sau au fost eliminate in romania raportat la nivelul de trai si faptul comparativ este tara cu taxele cele mai mari , iar taxele reprezita 60% din nivelul de trai cei 300 euro / luna , este infractiune pe fata punand si lipsa de celeriate adica pt programare minim 3-4 saptamani si apoi pt eliberre act 3-4 luni este mafie pe fata terorism guvernamental.

    4.ex. eliberare buletin
    eliberare pasaport
    certificat nastere, deces,botez,casatorie
    inmatriculari auto
    cereri
    petiti
    reclamati(ex Prefect Constanta Ion Albu am depus o reclamatie si mi s-a comunicat ca va fi aruncata la gunoi, ce este Prefectul reprezentatul gov in teritoriu cum arunca reclamatile asa arunca si pe romanii la gunoi protejand mafile.)

    5.alte exemple de tergiversari cu scopuri peculiare ex. auto pt programare la proba teoretica trebuie sa te inscri cu 1-2 luni inainte iar pt proba practica dupa ce ai promovat teoria peste 5-6 luni. Problema rezida in agrafarea adevaratei cifre de investiti din romania care o fac romania dinafara pompand miliarde de euro in romania pt functionari publici lenesi sleiosi icompetenti burtosi corupti, investitile de capital straine din romania sant 45% cetateni straini si firme straine si 55% cetateni romani plecati la munca afara , acel cetatean roman plecat la munca afara sau care doreste sa plece ca sa tina statul terorist mafiot (terorism guvernamental),

    6.nu poate sa stea in tara pt un pasaport un act o inmatriculare auto o vanzare cumparare 4-5 luni sau un ex. auto cat.B,A sau 3-4 ani pt un ex. cat C,D,CE,DE, ceea ce duce la inflorirea retelelor mfiote guvernamentale teroriste dictatoriale de accelerare a acestor demersuri legale care ar tb sa fie in maxim 5 minute sau cel mai indulgent 3-4 zile. daca in perioda 1990-1998 se putea in majoriatea cazurilor sa se depuna petiti cereri reclamti acum angajati publici refuza sa le primeasca sa dea raspunsuri ba mai au si tupeu sa iti spuna ce fac ei cu ele le arunca la gunoi.

    7.Lipsa de celeriate naste retele mafiote deci se promoveaza de sus in jos coruptie.

    8.Alta problema este vamile cu UE, daca in majoriate avamilor UE din alte tari controalele se fac prin sondaj sau numai la acte , dar si acestea de cele mai multe ori prin sondaj in unele tari vamele la frontiera au fost desfintate sau doar ocazional folosite ca punct de control al politiei deci nu al vamei la noi nu s-a schimbat nimic dece ca sa dai spaga, si sa isi justifice munca inutila vamesi ei trebuind sa fie mutati toti obligatori , nu le convine demisia pe frontiera de nord si nord est adica cea cu Rusia si Rep.Moldova, unde tratatul NATO si UE impun si unde este un trafic de tigari droguri arme bautura etc ca la balamuc si nimeni nu vede nu stie nu aude nimic. Oricum surplusul de angajati in jandarmerie , politie locala ,anaf,vama,garada financiara etc ,

    9.trebuie distribuit prin examan si in urma de cursuri sau studii superioare pe domeniu sau echivalete cu examen de angajare la politia documente evidenta populatiei, rutiera documente, ex auto, la pasapoarte, la buletine.

    10.Romania nu are un stat national are un stat adica guvern si instituti guvernamentale teroriste anti cetatean, cetateanul nu este decat o vaca de muls si de taiat nimic mai mult.

    11.de ex. jandarmeria toatq ziu freaca puuula si protejeaza clanuri fac abuz de putere coloane oficiale ilegale la meciuri manifestari publice religioase meciuri de fodbal si bat oameni cu pumnul in cap , politia la fel ascunsa sta in boscheti ascunsi si unde nu se vad semnele de circulatie si amendeaza ca hoti ce sa mai spunem de infractiuni acoperite legal ,

    12.adica hotie pe fata cum politia locala poate da ameni la parcare si trecere pe rosiu sau prin loc nemarcat de pietoni conform legii au obligatia de a retine persoana si de a chema organul abiliat adica politia rutiera unde trebuie sa apar politistul subofiter cu scoala de politie de rutiera repet nu de ciobani jandarmerie sau politie ordine publica (daca este asa punem si recidivisti si copii sa dea amenzi si sa faca dosare), cu calificari pe bune

    13.minime legistatie carnet de conducere obligatoriu profesionist cat. AM,A1,A2,B,B1,B2,BE,C,CE,D,DE si atestate profesionale ADR CPI CPC la zi nu strechea fara carnet de conducere ca fostul sef al politiei rutiere al romaniei si seful coloanelor oficiale raspopit fara seminar dar mana dreapta a Patriarhului Daniel care nu a avut niciodata carnet de sofer si nici cursuri la vreo scoala de soferi dar dadea lecti de conducere preventiva rutiera el un analfabet cu carnet fals https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-ofiter-de-la-politia-rutiera-a-condus-ani-de-zile-cu-un-permis-de-conducere-fals-cum-a-fost-descoperit-de-colegi.html

    14.Iar la tara majoriatea politistilor nu au carnet de conducere graviatea faptelor consta ca romania are 48.000 de morti anual din accidente auto nr unul in UE si nr. 12 in lume dar raportat la nr de locuitori romania ocupa locul 6 in lume la mortaliate rutiera de ce pt ca la tara toti circula fara permis pe drumurile publice pt ca se cunosc cu sful de post si daca si ala nu are carnet cine sa aplice legea.?????

    15.La tara in mod legal trebuie sa fie mai mult politie rutiera sau echipaje mixte, este ilegal ca politisti locali, jandarmi, politie de frontiera,vamesi sa aplice sanctiuni sau sa faca anchete la cazuri rutiere, cand ei nu au toate categorile si atestate la zi si pregatire juritica si tehnica auto , cum fac dosare??? cum aplici amenzi ??? asta inseamna ca orice cadru medical poate opera pe creier adica si sora medicala si asistenta de cand sant ei chirurgi ???

    16.de cand ei sant specialisti chirurgi neurologi???, pai ce daca,si ce daca sant chirurgi, daca sant internisti sau ginecologi pot opera pe creier atunci punem si copii si macelari sa opereze iar pe dentist sa faca de chirurg ginecolog sau de organe moi sau de ortoped ca merge orice merge cand prostia incompetenta ilegaliate este cat casa.

    17.Asa cum medici nu se pot juca cu legea si destinele oamenilor sanate viata asa si politia justitia procuratura si organele statului trebuie sa nu se joace cu destinele oamenilor sanatate viata sa nu bage oameni nevinovati la puscarie sa nu amendeze nevinovati , ce certitudine ai ca aplica legea corect cand ei nu au nici o pregatire minima in domeniu???? minima inseamna studii superioare de durata medie 4 ani sau lunga 5 ani si carnet de coducere toate categorile si atestate cum amendeaza el un taximetrist un sofer la o firma

    18.cand ala moare de foame iar politistul isi da cu parerea sau comite abuz , nu ezista nicieri in lume o lege si este considerat abuz si infractiune uzurparea de claitati oficiale cu este el mandatat sa aplice sanctiuni la circulatie vamesiul politistul de ordine publica si local cand nu au calificarea minima enuntat mai sus , deaceia sant atatia hoti analfabeti proxeneti pedofili politisti, vamesi,procurori,judecatori, pt ca nu ezista nici o selectie si respectare a demnitati umane este injositor ca cel care iti aplica sanctiunea sa nu aibe toate categorile auto pe bune si atestate cand tu esti taximetrist sau sofer la o firma si sa mai aibe si salari imese sa mai ceara si spaga si sa nu cunoasca legea .

    19.Doi politile locale sant paznici de parcuri ca si jandarmi ei nu au scoala de politie de subofiteri de 4 ani sau ofiteri de 5 ani si pregatire strict pe domeniul ce treaba are ala de la circulatie la ordine publica ala de la ordine publica la circulatie, sant domeni diferite in toata lumea , singurul lucru ce au voie sa faca este sa conserve probele sa retina persoana si sa cheme politia abiliata care va aplica sanctiunea,

    20.la tara seful de post face pe politistul rutier ceeea ce este infractiune un om fara pregatire temeinica intr-un domeniu nu poate sa aplice sanctiuni el doar poate retine persoana conserva probe pana vine organul abiliat si preia cazul(alfel el face si de procuror si de judecator, pai atunci sa punem si recidivisti si pedofili si proxeneti si interlopi in functi publice sa aplice legea ca se poate).

    21.Anaful a functionat primele 4 luni fra acte in regula deci ilegal si actele si sanctiunile emise de ei in aceea perioada constituie infractiuni, nu aveau un statut clar norme regulamente, legea exacta, iar cea mai mare graviate erea ca umblau cu masini inscriptionate cu girofra si cu uniforme si pistoale catusi desi nu aveau nici un articol de lege care sa le dea acest drept in primele 4 luni de functionare deci au fost o grupare terorista guvernamentala ilegala, si fara ca angajati sa fi e calificati in economie sau politie economica studii superioare de lunga sau medie durata si fra sa aibe carnete de profesionisti auto nu ai dreptul la girofar fra carnet de profesionist auto atunci cei de pe microbuze taxi ei de ce sa dea ateste si sa aibe carnet de profesionisti ca ei nu au girofar si organele statului nu adica ei gonesc pot omora oameni dar pot sa fie neclificat, purtau arme si munitie arestau dar nu aveau cursuri de paza sau serviciul militar satisfacut.

    22.Trei organele statului roman nu au numele pe uniforma sau nr de insigna sau insigna nu se prezinta si nici unitatea uniformele sant de culor asemanatore si forma dotarile la fel masinile scrise la fel si aceeleasi modele adica politie nici nu sti ce politie, trebuie sa scrie rutiera , sau nationala, sau locala , este infractiune uzurparea de caliati oficiale

    23.deci politia rutiera si locala cand se prezinta cu o masin sau uniforma cu inscriptia politie fara sa se specifice locala sau rutiera, plus forma si culoarea uniformelor trease la indigou sau aproape trease la indigou si culoarea masinilor si marcile in occident fiecare tip de organ al statului are masini modele diferite tipuri diferite inscripti diferite politisti dotari diferite culori diferite uniforme diferite si pe fiecare scrie clar ce sant ,

    24.orice organ al statului care lucreaza la limita legi sau incalca legea creeand confuzie se subantelege un vadit caracter de a comite infractiuni, nu ne miram ca astfel s-a ajuns ca in Cluj Timisoara arad Bucuresti ilfov Craiova Slatina clanuri intregi de interlopi sa se rafuiasca cu mitraliere sabi cutite pistoale in fata sectilor de politie parchet tribunale jandarmerie de ce???

    pt ca statul este terorist si favorizeaza clanuri mafiote terorizand cetateni linistiti, cetateanul de rand nu trebuie sa suporte abuzul sau incompetaenta organului statului,

    26.ex. cand s-au batut interlopii in fata politiei un cetatean normal ce locuia in zona i-au spart geamurile la masina si iau dat foc , sectia de politie desi masin erea la mai putin de 50m in fata sectiei de politie nu si-a recunoscut terorismul guvernametal ei find obligati sa-i cumpere cetateanului o masina de zece ori mai scumpa sa-si ceara scuze si sa isi dea demisia sa se puna la dispozitie parchetului pt terorism guvernamental,

    27.pai daca nici in sectia de politie si in fata acesteia nu mai esti sigur si mai ales ca nevinovat ajungi victima inocenta ca se bat clanuri de interlopi mai mult ca sigur ca politisti sectiei aveau sarsanale de spagi si vile de la aceste clanuri pt ca alfel in secunda doi trebuia sa easa sa ii someze si daca fug dupa doua focuri verticale sai impuste in picior asfel retineau instant 120 de interlopi ei nu au iesit deloc iar dac ies trec la negocieri ce pe spaga pe ce SUA a spus clar nu negociaza cu teroristi sa ca trebuia sa aplice legea creearea de teroare cu sute de interlopi sabi cutite pusti pistoale in fata sectiei de politie inseamna terorism ce sa mai creada cetateni ca politia este in slujba mafiei ca sant badygarsi interlopilor ca le sug toculsi degenetle de la picioare la interlopi,

    grupurile care au curaj sa faca asa ceva in politie si in fata sant teroristi sant recidivisti, pai de ce nu sant considerati teroristi sau recidivisti pai daca politia si organele statului refuza sa primeasca reclamati sesizari sa inceapa urmariri penale sa le finalizeze si sa nu fure probe de la dosar sa nu musamalizeze ei apar chiar si cu NOP, nici o urmarire nici o condamnare cazul elocvent hoti de tablouri din Olanda ce ereau din Tulcea,

    29.Toate autoritatile nationale romane cat si locale tulcea numai cuvite de laude aveau la adresa lor nimic negativ nici un dosar nici o urmarire nici o condamnare , numai ca cetateni din sat vecinii interlopilor au avut multe de spus la tv cum omorau oameni cum faceau camata cum furau cum bateau oameni cum le cereau taxa de protectie cum ii santajau cum le dadea foc la case si bunuri ca sa le valorifice terenurile apoi sau pt ca nu plateau taxa de protectie, acesti interlopi primisera ca si Becali certificat de salvoconducta adica scrisoare de lauda si preamarire vrednic este vrednic este de la BOR biserica de la Patriarhul Daniel,

    pai daca cotizau fara numar mii de euro, la portjartierea popei, vb lui Pomohaciu aida haida la port jartiera unde pun femeile de moravuri usoare banii. Concluzie lipsa de celeriate trasparenta claificare identificare si lipsa de uzurpare de claitati oficiale duce la formare promovarea si apararea unor retele mafiote guvernamentale cu unic scop de a lovi in cetateanul simplu si corect protejand mafile, da mafile din sistem sau numitele state paralele.

    31.Unde un document o programare un examen este amanat mai mult de 4 zile este sigur o mafie.

    32.Soluti de ceeleriate am expus mai sus fie reconversia profesionala legala a jandarmilor politiei locala vama anaf etc, dar doar daca au studii superiore de profil fac un curs si sustin un examen(la acest examen putand participa cum obliga legea si oameni care nu fac parte din acea unitate sau nici o structura de stat, pt. ridicarea nivelului de pregatire si motivare, fara concurenta nu se simpt motivati se unfla in pene se simt intangibili si incep sa comita abuzuri si hoti , astfel li se creaza o mantie protectoare de catre sefi si instituti superioare,

    33.dar cand sitie ca au fost 5-50/un loc candidati se mai gandeste de 5-50 de ori inainte sa comita o abatere) fie destituirea lor si angajarea in locul lor a persoane calificate cu studii superioare si de domeni prin concurs.
    Adevarata prostie este ca in Romania nu ezista mafie mafia este chiar Guvernul.

    34.Problema reala nicimacar asta nu este in romania cretinismul analfabetismul,incultura,spiritul de turma(lingarismul) este un sport national de mii de ani. De aici si vb va pacalit pt ca santeti fraieri sau prosti , no sa auzi niciodata va pacalit pt ca politia este mana in mana cu ei sau incompetenta sau ea defapt si de drept este capul rautatilor mafia , nu politia este inexistenta, ea este precum preotul in romani ate poti sterge cu ele la cur au functie de hartie igenica de la reciclaje, nicimacar parfumate ca habar nu au de lege si nici cum sa se comporte toti ciobani si prosti ajung functionari publici sau in slujba statului.

    35.Unde vezi opozite in romania presa si partidele supranumite de opozitie trebuie mereu sa critice guvernul etc dar nimic o tacere mormnt un lingarism o convietuira extrem de prietenoasa si pasnica intre putere si supranumita falsa opozitie partidele din opozitie si presa care ling degetele de le picioare si tocul guvenatilor sa mai ea si ei o bugatica de cascaval sau sa nui bage la zoo puscarie, este un concurs o adevarata olipiada a hotiei o liga a fodbalului hotiei cu aliante anticonstitutionale si ilegale de te crucesti , stanga cu dreapta, unguri cu toate partidele romanesti, migrarea fodbalistilor trasferuri blaturi un mare cacat.

    36.Daca statutul prevede ca dreapta este dreapta si ca atare daca face aliata cu stanga inainte trebuie sa maodifice statutul este infractiune nu ca merge, ginecologul te opereaza la ochi dentistul in vagin ortopedul la inima internistul la creir urologul la plamuni no ca mere , mere mere dar pana cand , ce sa meara prost sa fii noroc sa ai . Concluzie finala Romania nu are ce cauta in NATO UE este sinonimul Haiti,Angola,Somalia,Congo, nimeni nu face nimic de a reglementa de a reduce birocratia de ceeleriate si progres, de justitie si reforma, dor cu tona manaca toti cacat se unfla ca si curcani si fomita diaree pe gura nimic mai mult practic dupa ei ramane un maldar de rahat nimic mai mult.

    37.Rog sa propuneti o lege si sa incercati sa controlati ca sa eziste ceeleritate, responsabiliate si sa se reduca birocratia , scopul acestor tergiversari este simplu si universal de mii de ani spaga, coruptia, terorism guvernamental abuz, sabotarea cetateanului, deci si a tarii si a statului ex. romani din ocvcident contribuie cu 55% din cifra investitilor straine din romani aduc bani la rude cumpara case masini deschid firme in romania aduc banii in bancile din romania si statul ii teroriseaza le face viata imposibila ,

    38.atentie statul roman functioneaza pt ca 66% din forta de munca este in strainatate si 70% din populatie daca maine vor fi expulzati toti statul roman va trebui sa ii tina pe joburi ca in vest de 1800 euro /luna sau ajutoare sociale de 800 euro / luna adica 7 milioane de omaneni, somajul real nu minciuna care o spun guvernanti presa si opozitie nu este 7% cel mai mic din UE ci 73% pt ca este posibil in urmatori 6 ani ca UE sa se desfinteze sau ca Romania sa fie exclusa Brexit si sa se trezeasca cu 7 milioane de someri cu pretenti umane cele minime de occident somaj 800 euro sau locuri de munca 1800 euro.

    39.Realiatea este ca Romania este egal Hait,Angola,Somalia Congo , a falsifica realiatea inseamna terorism guvernamental fals in acte si declarati. Ce sa mai vb si de servici sociale care trebuie sa asigure spitale si medicamente la cote de claiate si cntiate UE, adica vor fi supra aglomerate spiatlele si farmacile nu vor mai avea medicamente. Responsabiliatea penala pt terorism guvernamental nu apartien doar guvernului apartie tuturor factorilor decizionali din 1990 pana in 2020 ce va trebui intr-o zi sa dea socoteala cu varf si indesat aici intra guvernarile, opozitile,presa tot statul dar si mediul de afaceri privat pt covalescenta, coabitare si favorizarea faptelor negative.

    40.Ar fi o pierdere de timp sa verifici cine ce mai simplu indrumati toti in trenuri vapoare in siberia in puscari sau in antartica, se rezolva in 14 zile acolo vor invata si ei ce este munca ce este justitia si cat sufera cetateanul de rand, o optiune chiar mai exotica ar fi in goantanamo sau alcatraz, in alasca.

    41.Institutile statului roman si mediul privat fac o simbioza perfecta in arta delictului si terorismului guvernamental putin aier curat rece sau un pic de canicula de la goantanamo nu le strica acolo beneficiaza si de masaj erotic si socuri electrice discoteca cu caini si bai de noroi.

    sa nu uitam ca din 1990 pana azi 2018 romania statul roman economia romaneasca salarile la putorile din guverne, parlament, administratie publica, si cheltuieli nationale au fost platite din contributia economiei interne adica doar 20% si 80% din partea investitorilor straini si romani din occident ce trimit banii in tara sau vin de sarbatori si cheltuies sume imense (mai exact 45% iar restul de 35% investitori straini).
    concluzie romanii dinafara sustin cu banii lor munciti 45% din bugetul statului si economia romaneasca iar restul de 35% straini inpreona totalizand 80% din bugetul Romaniei si economia nationala.
    de ce asa mult de ce ??? pai acea crestere de 12% adica de 1% in ultimi 12 ani cu care se lauda presedentia si guvernul parlamentul presa este un fals ordinal este defapt cei 800.000 de romani inplus plecati in ultimii 12 ani adica 100.000 pe an ce prin aportul lor trimitand banii la rude in tara si veniind de sarbatori cheltuind sume enorme au ridicat economia Romaneasca cu 12% in ultimii 12 ani.

    45.Cu tendinta de a ajunge la 3% crestere pe an daca mai pleaca inca 300.000 de tineri pe an sau pensionari la munca in strainatate agricultura,paza,ingrijit copii,bolnavi,batrani, femei de serviciu gunoieri, constructi, etc.

    deci un fals ordinar nu se da statistici semnate stampilate detaliate, doar pe o foaie doua mincinoase trucheate, pai daca avem crestere reala de ce angajatori nu inbunatatesc conditile de munca la stat si privat in romania sau salarile , de ce pt ca ei nu produc nimic rentabil sant toti in faliment sau fac evaziune fiscala la greu.
    daca ei datele economice reale de la fisc pe localitati si judete observi ca nicaieri nu a crescut in general sau celmult cu 0,5%, deci minciuni, ei se bazeaza doar pe infuzia de capital strain si consum local cu banii straini trimisi de rude din strainatate si cand vin acestea de sarbatori, este un fls ordinar aceasta crestere economica.
    firmele si administratia publica daca aveau o crestere economica cu 12% reala trebuia ca toti la munca sa aibe birouri noi faxuri xeroxuri claculatoare nu vechituri din 1999 si rable de masini de servici sau sa le fi majorat la toti atat la stat cat si la privat salarile cu 12%,

    49.sau sa le scurteze ziua de munca la 6 ore sau sa le dea in plus 12 zile libere pe an sau sa mai angajeze inca 12% salariati inplus ca sa usureze volumul de munca nu s-a facut nimic pt ca stiu ca este o mare minciuna.

    daca toti cei 7 milioane de romani din occident maine sant expulzati economia romaneasca se prabuseste
    daca investitori straini se retrag din romania economia nationala se prabuseste.
    daca cei 7 milioane de romani isi mai aduc in occident si rudele inca 4 milioane adica vor fi in occident 11 milioane economia romaneasca se prabuseste Romania nu va mai beneficia de banii trimisi de romani din afara pt ca s-au mutat toti in occident.
    economia romaneasca este in faliment din 1990 pana azi(mii de miliarde de euro datori externe inflatie enorma lipsa infrastructura economie reala ), o scadere de 35% ar duce la anarhie si colaps total la razboi civil.
    sistemul de pensi romanesc din 1990 s-a prabusit definitiv , romani din traa si occident muncesc la negru , deci nu vor avea pensi , batrani nu mai au banii de pensi , pt. ca sistemul romanesc erea tineri muncesc ca sa plateasca pensile la batrani si tot asa ,

    55.fondul de pensi erea folosit de stat in afaceri numai ca din 1990 acesta a fost deturnat furat in totalitate iar tineri fie sant someri sau cersetori fie muncesc la negru in tara si in strainatate deci cest decalaj gaura in sistemul de pensi de aproape 30 de ani 1990-2020,

    56.no sa se acoper eniciodata , tinad cont ca si datorile externe ale romaniei au depasit cote alarmante zeci de miii de miliarde de euro suma imposibil de platit nici in 10.000 de ani in anul 2030 cel traziu vor fugi inca 4 milioane de romani din tara iar in tara va fi razboi civil.

    lipsa reformelor autonomie locala descentralizare reducere de personal trasparenta, modernizare, infrastructura drumuri,uzine,poduri,aeroporturi, competenta ,nu incompetenta,

    58.restructurarea servicilor de stat , lipsa unui mediu politic statal si privat trasparent si legal, fara politici de damping, monopol , dedicatie, smenuri.

    59.trecerea servicilor de stat in prop de 90% in administrarea unor firme private si deci automat reducere a 90% din personalul de stat a aceelerat dezastrul,lipsa de investitori locali si straini si unei economi interne corecte si puternice este un factor in plus la destabilizare si de razboi civil.

    Apreciază

  22. Ioana Panduru zice:

    Sapte Ofiteri americani care lucrează la Baza Deveselu au fost amendați de polițiștii craioveni după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ar fi petrecut într-un club din centrul Craiovei, refuzând sa plateasca consumatia, aducand injuri rasiste si de colonisti de sclavi, tragand si amenitand cu arme de foc, incercand sa fuga fara sa plateasca si sa fure bani din casa de marcat si seiful localului. Urland sus si tare tu Romania tu esti tarfa mea, taci si sugeo. Panaramo sclavo imputita, tiganca cersetoare si imputita, sclavo sugeo.

    Cei şapte ofiteri americani au mers sâmbătă seară într-un club din Craiova, unde au consumat mai multe băuturi alcoolice, insa la plecare aceştia au refuzat plătească consumatia, si au incercat sa jefuiasca localul sa fure casa de marcaj si casa de bani. Agenţii de pază i-au urmărit şi, la câteva sute de metri, de local i-au prins, iar între cele două grupuri a izbucnit un scandal.

    Un echipaj de poliţie a intervenit, iar pentru că ofiterii americani au devenit violenţi, oamenii legii i-au imobilizat, încătuşat şi i-au dus la secţia de poliţie. Sase dintre ofiterii americani au fost amendati de politisti pentru comportament agresiv.

    „În dimineaţa zilei de duminică, în imediata apropiere a unui local de alimentaţie publică din Craiova, s-a produs un eveniment între un grup de clienţi ai localului respectiv şi personalul cu atribuţii pe linia asigurării pazei. Incidentul a fost cauzat de faptul că grupul respectiv a refuzat să achite contravaloarea consumaţiei justificanduse ca sant armata de ocupatie si ca atare nu trebuie sa pladeasca nimic , si ca ei pot sa omoare ,violeze fure pe cine vrea muschiul lor.

    Ba mai mult ei au venit sa se imbogateasca, ca in Iraq, Afganistan, Siria. Si ca ei vor sa faca avere nu au venit degeaba asa ca romanii sa le plateasca taxa de protectie si ei vor sa jefuiasca niscai banci muzeie cum au facut in Vietnam, Coreea de Sud impreuna cu fosta Presedinta,Iraq,Afganistan,Siria etc.

    Întrucât persoanele se manifestau zgomotos, si aduceau insulte rasiste la adresa romaniilor, numindui gunoierii planetei, cersetorii planetei, fii de cur…..ve, handicapatii,doblitocii planetei, tiganii planetei,sclavi planetei etc. Ofiteri americani urlau sus si tare ca romanii sant sclavii lor si romania colonia lor cu sclavi bananiera si ca ei sant capitalisti imperialisti si au venit sa instaureze jaful,sclavia,teroarea.
    au fost luate măsuri pentru aplanarea stării tensionate, iar persoanele implicate au fost sancţionate contravenţional, conform Legii 61/1991”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

    Apreciază

  23. Ioana Panduru zice:

    Apreciază

  24. Ioana Panduru zice:

    Florin Zamfirescu i-o dedică lui Andrei Pleșu

    Publicăm mai jos textul integral semnat de Florin Zamfirescu:
    „Draga Uniune Europeana.
    Trebuie sa-ti marturisesc ceva important.
    Acum mai bine de zece ani am dorit sa ma cuplez cu tine.
    Erai plina de promisiuni, prevedeam un mariaj fericit.
    Abia mai tarziu am inteles ce le-ai impus celor pe care i-am trimis se te peteasca.
    Si ceeace noua nu ne-au spus: ca ne voiai fara industrie, fara agricultura si ca mai voiai ca toate averile noastre sa fie instrainate.
    Fiindca veneam la tine, cea bogata, poate ca am fi acceptat…
    Dar, mai Uniune Europeana, am observat apoi ca esti o curva perversa, ca vrei sa dereglezi mintile oamenilor, ca nu ai nimic sfant.
    Am inteles apoi ca averile tale, care ne-au atras, sunt de fapt furate chiar de la cei care, ca si noi, au crezut ca le aduci fericirea.
    Nu mai vreau cu tine, Uniune!
    Ne-ai distrus,ne-ai adus in sapa de lemn, ne-ai facut dusmani cu vecinii nostri, chiar si cu Sarbii cu care eram cuscri.
    Crezi ca pe noi ne multumeste ca-ti recunosti „greseala” cu Milosevici?
    Tu ucizi si pe urma regreti!
    Ne-ai distrus invatamantul, cultura, ne-ai readus comunismul de care noi fugisem!
    Ne-ai distrus creativitatea si identitatea!
    Esti mai perversa decat Satana, sau esti chiar Satana, stimata Uniune, care te-ai transformat intr-o inchisoare din care nu se mai poate iesi.
    Nu mai pot sa fac nimic, sunt singur si scarbit, o sa dispar si gata. Ma gindesc insa la copiii si nepotii nostri pe care i-am nenorocit, renuntand la identitate, la autonomie, la cultura si la traditii.
    Sub „corectitudinea ta politica” ai introdus rasismul, fiindca numai asa pot sa-mi explic interesul tau pentru decaderea moravurilor si smintirea mintilor europene.
    Ne vom reintalni, Uniune, in campii cu verdeata si vom mai discuta noi,fiindca cine rade la urma, rade mult mai bine!
    se dedica filosofului
    Andrei Plesu…”

    Apreciază

  25. Corina zice:

    cum a ajuns Romania dupa indicatile si modelul USA, UE, NATO

    Apreciază

  26. Corina zice:

    Apreciază

  27. Corina zice:

    Apreciază

  28. Corina zice:

    ce pedeapsa trebuie sa ea Vantu si toti mari hoti ca si Kiovesi,Basescu,Constantinescu,Iliescu,Helving,Maior,Ponta,Dragnea,Ciolosi,Tariceanu,Mugur Isarescu,Patriarhul Spagoveanu zis Securistul Masonul, Teodosie Spagoveanu zis Securistul Masonu,Petre Roman,Udrea,Johannis, Ghita, Coldea, Fratele lui Basescu, Trita Fanita, etc. Mari borfasi ai tarii. https://www.youtube.com/watch?v=GLp7LtXmy68

    Apreciază

  29. Oana POPESCU zice:

    Pentru ca, mâine, spiritul dacic sa reînvie, pentru a trezi mâine, este necesar să facem ceva chiar azi. Niciodată nu este prea târziu să deschidem ochi. Să îi deschidem cu adevărat. Dacii, Zamolxe și chiar lupii aparțin acestui picior de plai sau gură de rai, acestui colț de lume ce nu se confundă cu Iudeea Palestinei, nici cu cele douăsprezece triburi, de pe vremea lui Moise și a lui Iosua, nici cu al treisprezecelea trib, khazaro-asiatic, de la mijlocul secolului al VIII-lea.
    A deschide ochii înseamnă mai întîi a ști. A ști nu neapărat tot ce se poate ști, precum ar putea ști vreun spirit curios din cine știe ce constelație a Universului infinit. Când spus a ști tot ce se poate ști, mă gândesc la ceea trebuie să știm, în calitatea noastră de urmași, de moștenitori ai lui Decebal. Prea mulți dintre noi s-au dezis de Decebal și Mama-Dacie, pupându-l în fund pe tovarășul împărat imperialist Traian, înainte mergătorul sultanilor turci, a bolșevicilor, a Americanilor de azi și a altor dușmani ce ne-au dus de nas ca pe Negrii din Africa.
    Dacă suntem într-adevăr Daci, ar trebui să știm că religia acestora nu era una de oriigine iudeo-jidovească (nici măcar israeliană, și în niciun caz evreiască, întrucât Evreii și Evreimea nu au existat niciodată, chiar și așa numita limbă ebraică fiind un fel jidovo-esperanto). Ce ar zice Decebal despre creștinismul nostru iudeo-talmudic – cu sărbători ca Tăierea Capului lui Ioan Botezătorul, Urcarea lui Ilie la Ceruri, Adormirea Maicii Domnului și altele? Nu putem rămâne Daci, și încă LIBERI, dacă de închinăm idoltariei revoluționarului ISUS, din stirpa lui David-Solomon, care nu cse poate confunda cu principiul cosmic numit Cristos. În rest, deși în rândul ei au existat și există câteva zeci de oameni remarcabili, Biserica (cea actuală, mai ales) este o bandă de vicioși, între care mulți homosexuali. Se pare că trei sferturi din actualul Sfânt Sinod ar fi compus din foarte pravoslavnici și democrați emeriți, homosexuali. De-ar fi numai unul, tot ar fi grav.
    Cei ce vor să știe mai multe, trebuie să mi se adreseze personal, bine înțeles, prin Internet, între altele.
    Oana Popescu

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.