Mesajul lui Ceauşescu post-mortem!


Aflu cu lacrimi în ochi că după eforturile mele de a ţine departe de poporul român pe toţi imperialiştii, mafioţii economici, trădătorii de ţara, capitaliştii lacomi şi avizi după putere, aceştia sunt ce-i care va conduc, aceştia pentru care voi m-aţi împuşcat, v-au adus pe voi dragi români la limită dintre viaţă şi moarte.
Am scăpat ţara de datorii, datorită vouă. Datorii pe care le-am făcut în interesul de a vă construi case şi apartamente, străzi, şosele, metrou, oraşe, fabrici şi uzine, terenuri agricole, ferme şi toate de care va mai amintiţi… Căci au rămas doar amintiri,  amintiri de suferinţă cu muncă şi sudoare, căci toate au fost deşarte, de toate aţi fost furaţi! Aţi răbdat de foame, este adevărat, dar astea au fost eforturi nelimitate pentru care voi să trăiţi mai bine şi pentru care eu eram pe cale de a înfăptui un socialism mai bun ca orice formă de guvernământ din lume. Capitalismul se simţea ameninţat, eram singura ţara din lume fără datorii externe şi iată că atunci forţe obscure, trădători ai neamului românesc, masoni şi alte grupări oculte, activişti ai Noii Ordini Mondiale, au recurs la asasinarea mea pentru a va fură vouă muncă voastră şi toate bunurile ţării, dezbinându-vă între voi, înrobindu-vă, şi luându-vă orice putere de a vă răscula pe viitor împotriva lor.
Nu v-au luat doar ţara, v-au furat personalitatea, demnitatea, onestitatea, curajul, unitatea de neam. Uniunea Europeană este asasinul real al României şi cu adâncă durere în suflet urez sincere condoleanţe poporului român, pentru că deja v-aţi pierdut identitatea şi umanitatea în care aţi trăit liberi, dar nu aţi ştiut până ce aceşti huligani v-au păcălit cu o libertate falsă şi perversă. Dragi tovarăşi şi pretini , singură voastră şansă este să va înarmaţi cu cinstea, demnitatea şi curajul strămoşilor voştri, să va luaţi furcile şi topoarele şi să mergeţi în căutarea judecăţii.  Asta e singură cale! Mulţi deştepţi din tabără adversă, care se vor arăta ca fiind educaţi şi diplomaţi, vă vor spune că furca şi coasa e o metodă depăşită. Nu este şi niciodată nu va fi pentru ei, ce-i care vă fură fiind susţinuţi de justiţie!  Voi trebuie să fiţi adevărata justiţie pentru a avea o judecată dreaptă. Să nu-i credeţi când o să va facă anarhişti, huligani etc. pentru că toate ţările „civilizate” asta fac de mii de ani: subjugă pe cei slabi. Forţele militare nucleare subjugă pe cei slabi şi îşi împart lumea între ei şi totuşi sunt catalogate că ţări civilizate şi mai sunt şi susţinute în genocidul mondial pe care îl practică . Nu cred că este nevoie să va mai relatez politică mondială a anilor 1989-2012. Cam astea am avut de spus şi sper că sângele străbunilor să reînvie din nou în venele voastre statutul de român şi inimă voastră să bată cu mândrie.”

http://www.justitiarul.ro/

86 de răspunsuri la Mesajul lui Ceauşescu post-mortem!

 1. BRAVO FFFFFF OARYE MARE DREPTATE

  Apreciază

  • Ciprian spune:

   Crede-ma, nu incerc sa te jignesc, ci doar sa constat. Cred ca toata postarea de mai sus se incadreaza la schizofrenie paranoida cu dedublare de personalitate. Fara suparare, cauta un medic. Fracturile logice din textul si comentariile tale nu pot avea decat o explicatie ce tin de latura patologica.

   Apreciază

  • marin spune:

   Esti cretin ,nu vezi in ce stare am ajuns, orbule.

   Apreciază

 2. Ion spune:

  Te rog mai laso moale cu proslãvirea lui Ceausescu si a comunismului, pentru cã tot un tiran dictatorial a fost care o omorît si arestat zeci de mii de oameni în „epoca de aur”, printre care a fost si tatãl meu si familia mea!! Tiranii devin eroii noii generatii.. It only takes a generation to forget the crimes and horrors of the past!!! TRIST!!!

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Ceausescu e fost singurul conducator roman autentic si nationalist pe care Romania l-a avut in mai mult de 100 de ani.

   Fiecare sistem are „suferinzii” lui. Daca parintii tai au avut de suferit, oare ce pot spune cei care acum sunt condamnati pe nederept si infunda puscariile democratiei? Sau cei care la fel infundau puscariile in perioada interbelica, deoarece se rasculau impotriva patronilor, boierilor si in general cei care ii asupreau prin diferite metode? Care este diferenta dintre perioada de aur si celelalte ( interbelica si actuala)? Dieferenta este ca pe timpul lui Ceausescu, Romania chiar a trait perioada de aur a istoriei ei, pe cind celelalte doua, o distrug cu totul,inclusiv pe romani. Deci, traiasca capitalismul/democratia, care o sa termine Romania….dar tot Ceausescu este vinovat nu?

   ps. nu fac parte din tinara generatie.

   Apreciat de 1 persoană

   • Volk Volk spune:

    Eu fac parte din tânăra generație și sunt conștient de cât a făcut Ceaușescu pentru țara asta.
    A fost un lider poate cam exigent, și nu zic că a fost perfect, a făcut multe rele și a fost crud de multe ori, dar încercați să vă puneți în locul lui. știm cu toții că deși părea să aibă sânge rece, era un om bun. Credeți că lui i-a fost atât de ușor să ia anumite decizii? Eu cred că i-a fost greu, și totuși le-a luat pentru binele poporului.
    Eu nu îl slăvesc, eu sunt realist, nu sunt de acord ca libertatea să îți fie limitată ba chiar aproape inexistentă, eu vreau să fiu un om liber, să îmi iau propiile decizii, dar vreau să fiu „condus” de cineva demn, de un om pe care îl interesează soarta mea ca ființă.
    Fiți și voi puțin mai îngăduitori.
    Pe lângă doza lui de nebunie, el a știut să conducă o țară cum trebuie, să aibă grijă de oameni, să aibă grijă ca lucruriile să meargă bine.
    Iar pentru cei care văd doar alb-negru, am o întrebare, câte violuri se comiteau pe vremea lui Ceaușescu? Dar furturi? Dar omoruri?
    Așa că pe lângă judecata aspră de i-o aplicați, gândiți-vă cât a sacrificat el pentru popor, și cât ne sacrifică acum guvernul pentru binele celor din el.

    Apreciază

   • Onu Eugen spune:

    Oare cati ,,Ioni” din acestia are Romania ?

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Nu multi..la ultimile sondaje mai credibile,erau cam 66% cei care il regreta pe Ceausescu si comunismul. Asta acum cca.3 ani. Pe timp ce trece pocentul creste. Citeam undeva de 75% din populatie care ar vrea sa revina comunismul. E si normal…pe zi ce trece, romanul este mai constient ca democratia este doar pentru ca unii putini sa se imbogateasca pe spinarea celorlalti.

    Apreciază

   • Citadela spune:

    Nu te ghida dupa vorbele lui Ion aruncate in vint. Sunt convins ca maninca rahat si nimeni din familia lui nu a avut de suferit. Sigur minte ca sa para mai dramatic.
    Pune-l sa-ti trimita dovezi si ai sa vezi cum se linisteste 🙂

    Ce afirma este adevarat numai in cazul in care ta-su si ma-sa fac parte din gasca de agenti britanoizi, INSTRUMENTELE LOR care ne subminau existenta noastra si ne-au distrus, ..canaliile acelor vremuri care acum sunt miliardarii Romaniei…caz in care bine le-a facut ca a reusit sa le opreasca „vizitele” la ambasadele occidentale si sa-i trimita la canal…in vizita la sobolani UNDE LE ESTE LOCUL!!

    Apreciază

   • Nu numai parintii au suferit in vremea dictatorului! Toti cei peste 20 de milioane de oameni au sufeit. Imi aduc aminte ca imi faceam temele la o lanterna legata la bateria de masina, stateam la cozi cate 8-10 ore pentru un unt, cateva oua, sau o bucata de branza. Dadeam spaga la librarie ca sa pot sa-mi cumpar o carte…..

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Nu te contrazic, dar hai sa facem un arc peste timp si sa vedem cum e acum.
    Aveai curent cu portia iar acum majoritatea populatiei face singura economie deoarece nu isi permite. Ai idee citi pensionari se culca odata cu gainile ca sa nu consume? Ai idee citi copii la tara invata pina se intuneca pentru ca parintii nu-si permit?

    Inainte erai la cozi pentru mincare, acum nu iti mai permiti sa cumperi…

    Faptul ca ai dat spaga ca sa cumperi o carte asta e minciuna sfruntata. Librariile erau pline de carti foarte bune, fiecare institutie/fabrica/uzina…adica oriunde lucrai, era o biblioteca foarte bine dotata. Nu mai spun de bibliotecile publice din orase. Si asta pentru ca lumea chiar citea. Dar intradevar nu exista sandra brown, dar era plin de clasici. Era plin de carti tehnice pe toate domeniile. Pictura si tot ce tinea de arta, era full.

    Suferinta noastra de atunci….te rog intreaba orice pensionar de acum, care are pensie de mizerie dupa o viata de munca, cam cum sufera el acum in capitalism, prin comparatie cu ce era in dictatura.
    Tu habar nu ai de tine…inainte sa mai scrii prostii, incearca sa te documentezi, dar sigur ai nevoie sa si intelegi ce citesti. Mda…am cam multe pretentii de la unii din generatiile tinere…

    Apreciat de 1 persoană

   • Volk Volk erau si violuri si furturi si omoruri. Singura deosebire ca pe vremea respectiva nu erau mediatizate. se vorbea despre ele prin viu grai. Imi aduc aminte cand ne spunea mama sa avem grija ca se fura copii, ca se violeaza…..

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Normal ca erau…dezaxati sunt peste tot, doar ca erau prinsi imediat si aia nu mai vedeau lumina zilei curind sau poate niciodata. Acum te omoara si scapa cu amenda sau si mai bine…e nevinovat.

    Apreciază

   • johny spune:

    laso n fasole cu macaroane cu dictatoru tau…nu l confunda cu tepes sau stefan cel mare…lasa alcoolul…

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Tu lasa prostia si drogurile =D

    Apreciază

  • Onu Eugen spune:

   Ioane , Ioane ! Lumea Nu mai doarme …

   Apreciază

   • Citadela spune:

    Sa-ti fie gura aurita!
    Sa dea Dumnezeu ca oamenii sa inceapa sa se trezeasca din MINCIUNILE care le-au inghitit si din pacate asimilat zeci de ani!

    Apreciază

  • Dan spune:

   Ion ,nume de sluga,si dupa cum observ nu prea pari a fi ROMAN,daca da, tradu-mi si mie ce ai scris in engleza,nu ca nu as cunoaste limba lui Shachespeare ,ca acum mai nou nu ne mai exprimam in limba natala ,gasim corespondent in alte limbi,na dam mari americani ,englezi ,fara a sti istoria lor ,fara a vedea ca atat marea Anglie cat si America a luat fiinta prin cotropirea si exterminarea altor natii si vin acum si ne da lectii de democratie si de cultura.La ei a primat dictonul”cine nu e cu mine ,e impotriva mea”

   Apreciat de 1 persoană

  • Sovar Serban spune:

   atunci daca tot zici ca a fost si fam mea si ai mei au fost bunicii si tatl meu dar dak ai fi urmarit unpic macar cu interes adevarul sau macar memorailul durerii tot ai fi vazut ca nu a fost ceausescu personal cel care a facut toate acele atrocitati ca de o mare parte din ele nu a stiut nimic si ca cei care ne-au condus dupa revolutie si cei ale caror progenituri ne ruineaza viata si tara sunt cei care au facut atunci toate lucrurile pe care prostimea le pune in carca unui singur om…

   Apreciază

  • V TUDOR spune:

   SOCIETATEA SOCIALISTA A FOST SINGURA SOCIETATE IN CARE OAMENI ERAU CAT DE CAT EGALI PRIN SIMPLUL FAPT CA AVEAU LOCURII DE MUNCA ,,AVEAU NISTE CALIFICARII SI MESERII FUNDAMENTALE CARE ITI ASIGURAU TRAIUL FARA A TE PLOCONI LA ALTI SI FARA A FACE IMPRUMUTURII LA BANCA SA ITI ACHITI INTRETINEREA .CEAUSESCU A INFAPTUIT CEVA CU TARA ACEASTA PE CAND DEMOCRATIA ASTA SALBATICA A VANDUT SI DISTRUS TOT,,,,SISTEM SOCIALIST PENTRU DEMOCRATIA ASTA TEMBELA….DIN CAUZA ACEASTA ROMANII IL REGRETA PE CEAUSESCU PENTRU CA EXISTA O STABILITATE IN SOCIETATE NU DEZMATUL DE ACUM,,,,SIMPLU.

   Apreciază

  • melcu spune:

   ioane tu esti ori evreu ori ion iliescu
   este adevarat ca a facut multe mizerii si ceausescu , nu sunt nostalgic . el a picat pt ca trebuia sa pice din cauza conjuncturii politice mondiale . nu cred in conceptul de revolutia romana ,pacat de victimele ei . intodeauna exista victime colaterale pt interesele obscure ale javrelor de la nivel f inalt . istoria nu este cea scrisa si invatata la scoala

   Apreciază

  • a spune:

   Dobitocule, si acum cum e ? Chiar esti prost si nu vezi ca tot asa e.

   Apreciază

  • radu drugan spune:

   Vorbeşti gunoaie ! Ceauşescu a fost un adevărat patriot dar a greşit şi nu a explicat dece totul mergea la export. Ori-cum străinii l-au ucis văzând că ca crea cea mai bună societate.

   Apreciază

   • johny spune:

    si tu stai pe droguri vad..ce inseamna pt tine cuvintul patriot?patriot: tepes,cuza voda,stefan cel mare,decebal,…etc,etc,..lasa te de damblale comuniste,…tu ai trait pe vremea lui nicolae?ce mincai?frunze?iarba?ghiare de pui?ureki de porc?gituri de pui?picioare de porc?copiii cind vedeau castravetii in piata credeau ca sint banane!!!berea cu ulei!carne nu ,peste nu,cozi de sute de persoane la oua ,brinza ,rar cind se aduceau sau prindeai ceva….du te la furat si nu ma mai face sa pierd timpul citind timpeniile tale…

    Apreciază

  • xaeus spune:

   Las ca omoara amercanii cu milioanele. Doar vreo 500 000 de copii omorati prin bombardamente dupa ’90.

   Apreciază

   • johny spune:

    dar nemtii ce au facut?japonezii,samd…cind e razboi …e razboi nu party cu alcool la discretie si femei bune gratis..

    Apreciază

  • mihai spune:

   ioane esti un prost si fecior de bani gata.

   Apreciază

 3. Tiran,nationalist,criminal sau cum a fost Ceausescu a tinut la integritatea Romaniei si a valorilor stramosilor nostri in masura in care nu-i afectau imaginea proprie.Istoria veche a tarii si a Daciei adus-o pina la nivel de proslavire,nu a negat niciodata existenta poporului roman pe aceste meleaguri,ba dimpotriva le-a sustinut.Democratia anilor de dupa 1989 o traim pe pielea noastra,mai ales cei care am vrut schimbare in timpul comunismului.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Fagaras Ioan spune:

  Fratillor degeaba ne contrazicem ca tot inainte de 89 a fost mai bine.Acum e mai bine ca oameenii cauta pe la containerele de gunoaie resturi de mincare si rromii(tiganii)rid de urmasii dacilor(romanii)?

  Rusine celor care nu vad sau nu vor sa vada adevarul.De ce nu ati plecat pe timpul lui Ceausescu in alte tarii si sa nu mai veniti in veci in tara?Uitava in oglinda si cuparativa si un cintar si cintariti cum a fost atunci si cum este acum.Daca voi ziceti ca atunci a fost genocid produs de Ceausescu dupa 90 si pina acum ce este?Daca sunteti asa de destepti!!!!!

  Apreciază

  • ion spune:

   aveti dreptate ,eu nu am fost membru PCR dar in ziua de Craciun 1989 am plans , vazand pedeapsa nedreapta a lui CEAUSESCU nu sunt sfant nici ateu ,dar noi ne-am omarat stapanul in zi sfanta de craciun , parca istoria sa repetat ,,,cine la ,,RASTICNIT PE ISUS HRISTOS ,,,ce a urmat cu acel popor ……

   Apreciază

  • piculina333 spune:

   Asa este – nu erau someri, noaptea veneai de la schimbul 2 , femeie, era militia pe strada , scoala era obligatorie (azi suntem tara cu cei mai multi analfabeti) ,erau doar 2 ore de tv , dar e mai bine acum , cand e plin de violenta si pornografie ? Cati drogati erau pe vremea lui Ceausescu (mai ales tineret) ? Ce fel de scoala se face acum ?! Si-a permis cineva atunci sa „barbiereasca” munti intregi ? Nomenclatura de partid era si atunci , dar nu se vede nici o diferenta ? Am fost singura tara din lagarul comunist care ne-am avut bine cu TOATA lumea , iar cand americanii au incercat sa-si bage nasul unde nu trebuia , au primit retur clauza natiunii celei mai favorizate ; Ceausescu , cu toate defectele lui a fost un roman care si-a iubit tara , nu a tradat-o ,vandut-o si distrus-o cum se intampla acum . As putea vorbi obiectiv, pana maine , dar am senzatia ca ma zbat ca pestele pe uscat … Mare pacat de splendoarea asta de tara !! Ne meritam conducatorii si soarta !

   Apreciază

   • Gheorghita Gabriela spune:

    piculina333 ai grja ce spui de americanii care te-au adoptat! Nu te lasa tu dusa de val…

    Apreciază

 5. Dragos spune:

  Cum nimic nu poate fi perfect in aceasta lume, fiecare perioada isi are partile ei bune si proaste.
  Partea proasta a perioadei ceausiste a fost exacerbarea cultului personalitatii,cu toate actiunile si nenorocirile ce au decurs de aici. Partea buna a fost iubirea de neam si tara !

  Apreciat de 1 persoană

 6. stoian costel spune:

  Cu, sau fara proslăvire, bozgorii își știau locul si nu mârâiau, iar țiganii se regăseau la talpa tarii, pe când astăzi … romanii sunt supuși tuturor persecuțiilor acestor doua nații (culmea, ambele cu izvoare in extremul orient), si au cu mult mai puține drepturi decât descendenții hunilor si urmașii hoardelor nomade țigănești. Oare, asta sa fie soarta romanilor ?

  Apreciat de 1 persoană

  • Citadela spune:

   Absolut TOT ce mentionezi mai sus si MUUUUlte altele sunt finantate din afara. Nu mai da vina pe NOI si pe neputinta noastra. Asta este o mare INSELARE si MANIPULARE Soroista! Totul se face dupa un plan bine stabilit. Suntem exterminati prin SUTE POATE MII DE METODE.
   Trezeste-te cit mai iute si priveste TOTUL doar prin perspectiva asta si ai sa INTELEGI!

   Apreciază

 7. dorin spune:

  schimbarea suntem noi.Exista anumite forte spirituale care fac unitate atunci se intimpla o schimbare.In 1989 sa schimbat ceva fiindca toti am vrut toti am avut aceasi constinta acelasi glas „Asuprirea nu e buna”.Totusi fara experienta fara caracter dezvoltat poporul roman sa trezit singur si fara conducator.Revolutia a fost un esec nu din cauza asasinari lui Ceausescu ci din cauza lipsei noastre de caracter si mai precis lipsei de luciditate.Nu doar Ceausescu trebuia inlaturat ci toti cei ce au participat la opresiuni si au executat chiar mai mult decit li sa cerut.Vechiul sri care este creierul si sistemul nervos al Romaniei a ramas neschimbat.Poti inlatura o structura fantoma poti lupta cu vintul?SA NE RUGAM CA SISTEMUL ROMIN DE INFORMATI SA SE POCAIASCA SI SA CAUTE FATA LUI DUMNEZEU PENTRU CA NOI CEI DE JOS SA FIM FERICITI IN TARA NOASTRA. Soarta Romaniei e in mina lui Dumnezeu.Am sperat intr o schimbare mai rapida dar cind am vazut ca generatia mea cei de 35 de ani au o mentalitate comunista mi am pierdut speranta.Doar in alti 40 de ani cind noi vom iesi la pensie se va vedea o diferenta in tara asta.Comunismul in romania este dus inainte prin tot cea ce un om face zi de zi : cum maninca,cum doarme,ce asculta ,ce discuta,cum trateaza pe cei din jur,cum se raporteaza la Dumnezeu.Noi ca natiune nu ne putem baza pe etica asa cum o fac nordici dar ne putem baza pe credinta care e mai tare ca etica.Credinta ne va salva de la saracie si blestem.

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Asasinarea lui Ceausescu a fost comandata din afara tarii si executata de tradatorii interni. Noi poporul habar nu am avut si am fost manipulati asa cum se intimpla de 25 de ani.
   Generatia ta inceput sa se trezeasca…vede cit de „bun” este capitalismul, prin comparatie cu comunismul.
   Comunismul este dus inainte de oamenii care incep sa se trezeasca din mirajul democratiei si sa vada crunta realitate.
   Nu D-zeu salveaza tara, ci noi oamenii. NU el ne-am bagat in mizeria asta, ci noi…pina cind nu ne vom trezi si vom schimba, pina atunci totul merge din rau in mai rau.

   Apreciază

   • radu drugan spune:

    Subscriu la cele spuse de Lupul Magic.

    Apreciază

   • Yoel Ralem spune:

    Da,eram o tara respectata peste tot in lume, cine avea posibilitatea atunci de a putea pleca peste hotare,se vedea tratat la acelasi nivel ca si occidentalii,dar citi erau aceia,foarte putini si alesi pe spriceana.Dupa decembrie 89 ,primii care au asaltat occidentul au fost tiganii,datorita comportamentului acelora de atunci e inca evidenta fobia occidentalilor data de romani,pentru ca Ceausescu nu recunostea etnia rroma,asa ca pe pasapoartele lor scria in dreptul etniei detinatorului -roman nu rrom.asa ca vesticii i-au perceput ca romani si au generalizat aceasta peste toti cetatenii romani deopotriva.Mult mai tirziu aveau sa faca diferenta,insa deja in mentalul colectiv occidental se instalase opinia ca romanii sunt barbari,hoti,violenti si betivi.Si acum inca mai gasesti sechele lasate de amprenta acelor vremuri in subconstientul vesticilor in raport cu romanii.Cine e vinovat de astea? Ca suntem tratati ca cetateni de mina a treia in Europa? Ca suntem batjocoriti in la noi acasa in tara,de asa zisi patroni sau „oameni de afaceri” cu munca la negru, cu salarii minime,in conditii mizere de viata sub limita saraciei oficial admisa de autoritatile statului roman care prin reprezentantii sai corupti si incompetenti in marea lor majoritate,numiti pe fuctiille care le ocupa pe criterii de nepotism,apartenenta sau obedienta care ne trateaza cu sictir la tot pasul,daca nu le dam saga? Cine l-a tradat pe Ceausescu? Noi, romanii de rind care ne asezam la cozi ,ca mai apoi sa intrebam ce se da, pe vremea aceea? Nu tovarase,vinovatii se stiu,ei sunt fostii aplaudaci ai lui Ceausescu,toata camarila din jurul sau,”bunii”sai tovarasi care l-au aclamat,i-au adus laude numindu-l „cel mai bun fiu al poporului”si pe vremelnica sa domnie ca fiind „Epoca de Aur” pentru o viata personala mai”egala”decit a celorlalti, care fiind mai informati decit restul populatiei care aveau doar 2 ore la tv unde il vedeau tot pe Ceausescu, sau care mai puteau asculta pe furis Vocea Americii sau Europa Libera,dar cind gasca aplaudacilor a auzit semnalul schimbarii venita prin gura lui Gorbaciov de la Malta,au schimbat imediat macazul,si l-au tradat si executat pe fostul Stapin,ca nu cumva sa mai apuce sa zica ceva incriminator despre ei,au devenit ei noii stapini si patroni,parlamentari,inalti functionari ai statului,bancheri,etc,intr-un cuvint”baietii destepti”,ei si cu odraslele lor,mai nou,sunt cei vinovati de tradarea si executia lui Ceausescu,ca doar nu s-a facut atunci vreun referendum sa ne intrebe si pe noi ceilalti si multi ce sa facem cu el,ei sunt vinovati de jaful nemaicunoscut de nici o tara din Europa cum a cunoscut Romania,ei si numai ei sunt vinovati de toate cele intimplate dupa 89 pina acum : moartea a mii de oameni nevinovati la revolutie sau cum vreti sa-i ziceti,mineriade,manifestatii,sinuciderile cauzate de falimente personale la banci,Caritas,etc.,distrugerea industriei romanesti,a institutelor de cercetare,falimentul sistemului medical si de invatamint,de aceea vina lor se rasfringe si in cazul analfabetismului in crestere a noii generatii si in consecinta,tot datorita educatiei slabe acesti noi stapini au pe constiinta milioanele de avorturi de prunci nenascuti din cauza hotiei lor,care a lasat societatea romaneasca in mizerie,saracie acuta si subfinantarea spitalelor si educatiei. S-ar putea sintetiza totul prin pilda data de stramosi cum ca cine vine sa omoare pe cioban,fura tot casul din stina,fura mieii si imprastie turma,si ce mai ramine oricum n-are unde mai pleca si nu vor avea de ales intre a-i asculta pe ei sau vor avea soarta lui Ceausescu. Cam asta-i treaba mai baiete sau ce oi fi tu,ca unii de pe aici zic ca nu prea te vad ca fiind unul dintre noi,cei multi si prosti,asa cum ne cred unii,asa-i?

    Apreciază

  • Citadela spune:

   „Revolutia a fost un esec nu din cauza asasinari lui Ceausescu ci din cauza lipsei noastre de caracter si mai precis lipsei de luciditate.Nu doar Ceausescu trebuia inlaturat ci toti cei ce au participat la opresiuni si au executat chiar mai mult decit li sa cerut.”

   Vrei sa crezi sa nu ABSOLUT TOT ce ai afirmat mai sus este produsul modificarii perceptiei tale in urma bobmbardamentului mediatic profund manipulant la care ai fost supus multe zeci de ani. Incepind cu faptul ca ti s-a inoculat in creier faptul ca poporul este de vina si ca trebuia facut si dres intr-un fel sau altul si terminind cu „dictatorul singeros si regimul totalitar”(termeni deja consacrati in vocabularul de jaf si colonizare/ingenunchiere a popoarelor folosit de angloizi inainte DE ATAC)

   La modul serios:
   REPARA-TI CREIERUL CARE TI-A FOST MODIFICAT!

   Apreciat de 1 persoană

   • A.D. spune:

    Omul nu are ce sa „repare”: el nu face diferenta intre „sa” si „s-a”, nu stie nici macar sa lase un spatiu liber dupa „punct” – practic n-are punctuatie (care sa spuna in ce ritm sa fie citit). Ce sa mai spunem de naivitati de genul „au facut mai mult decat li s-a cerut”, de parca ar vorbi de copii de gradinita!

    Apreciază

  • Fagotul matinal spune:

   ” ne putem baza pe credinta care e mai tare ca etica.Credinta ne va salva de la saracie si blestem.”

   Mersi, cabron. Aveam nevoie de ceva sa ma faca sa rad azi.

   Apreciază

 8. ref spune:

  Romanii sint la aceasta ora un popor total dezinformat lucru de neinteles si greu de acceptat astazi cind a-ti culege informatiile este f usor si nu cere nici un fel de efort special. In plus f multe generatii de romani au beneficiat pe gratis de-o scoala net superioara celei existente in vestul luminos al romanului.
  Din pacate putini romani au habar despre starea in care se gasea Romania inainte de 45 continuind sa traiasca si astazi din propagnada stapinilor timpului actual. Vad ca unii continua sa raspindeasca minciunile si prostiile de tipul celor postate de individul care da dovada de antiromanism desi si-a ales ca pseudonim numele romanesc de Ion. Ceausescu a eliberat toti romanii inchisi de regimul anterior dominat de catre straini. Pe timpul lui n-a mai fost nimeni inchis pt convingeri politice.
  Daca s-a intimplat desi nu am nici o dovada in acest sens sa nu uitam ca tot aparatul de stat si asa numita securitate au fost totusi infiltrate de straini pt ca Ceausescu n-a fost un zbir ci un roman mioritic asa ca multe alte milioane de romani si n-a stiut ca tot ce vrei sa faci trebuie facut pina la capat fara compromisuri. S-a vazut asta f bine cind un sef al securitatii a tradat statul roman si in 89 cind l-au eliminat practic in citeva ore. Tot atunci s-a putut observa ca de fapt Ceausescu a fost fara sa fi vrut marioneta celor puternici deoarece dupa evenimentele din 89 cei care au fost in jurul lui si-au aratat adevarata fata prin masurile antiromanesti pe care le-au luat si care au fost numai in avantajul stapinilor lor straini. La procesul ilegal si criminal intentat sotilor Ceausescu ea a spus la un moment dat: „Nicule uite-i aici pe toti aia pe care i-ai ridicat si ii tineai toata ziua pe linga tine!“ Voi detractorii platiti sau cei lipsiti de minte care va complaceti in postura de tonomate ne credeti pe toti prosti si uituci?! Uitati asta! Cind le-a spus strainilor la mijlocul anilor 60 ca acum a venit si rindul romanilor sa ocupe posturi de conducere in tara lor si sa ajunga si ei profesori, ingineri si doctori unii s-au imbulzit pe aeroport pentru ca nu puteau suporta jignirea de-a fi condusi de un roman. Mare parte dintre romani spre marea lor rusine nu stiu aceste lucruri si continua sa-l puna la zid pe singurul roman care a facut pentru ei ceea ce n-a mai facut nimeni in toata istoria deoarece doar el v-a ridicat scotindu-va din mizeria in care v-au impins civilizatii vostri din vest. De ce sinteti inconstienti? Este foarte simplu de explicat. Inainte de 45 81% dintre romani traiau la tara in conditii foarte grele. Speranta de viata era de 41,5 ani iar cauza principala a mortalitatii era pelagra adica se murea de foame. Moartea infantila era deasemenea in Romania un tragic record european!!! Raiul din perioada interbelica n-a existat decit in imaginatia celor slabi de minte si permeabili la propaganda antiromaneasca. Analfabetismul era la cote extrem de mari care treceau de 70%. Dintre cei cu ceva carte foarte putini au putut trece de 4 clase. Numai 0,2% dintre sateni reuseaua sa-si schimbe viata prin studiu in oras. Amintesc pt cei care nu stiu ca scolile de alfabetizare pt tarani au existat in Bucuresti inclusiv la inceputul anilor 70!!! In 1930 doar 130000 de cetateni ai tarii aveau o diploma universitara. Este foarte putin probabil ca numarul acestora sa fi crescut dupa acest an in conditiile crizei mondiale, a seriei de dictaturi, revolte sociale, greve si a razboiului mondial care au urmat. Aici trebuie spus ca dintre acestia nu toti erau romani ci doar o parte dintre ei. Din averea nationala a tarii in perioada interbelica romanii detineau 10%. La inceputul anilor 2000 am citit intr-un ziar romanesc ca se ajunsese aproape la starea din trecut iar romanii mai detineau doar 15% din averea nationala. Probabail ca spre bucuria unor inconstienti obisnuiti sa repete ca papagalii placa in investitorii neaparat straini acum nu mai aveti nimic.
  Tot in perioda interbelica cind f multi tarani cred ca in Romania se traia bine tara se afla in faliment sub controlul unui consortiul de banci internationale. De fapt putinii romani care stiu despre ce este vorba pe aceasta lume vor fi observat ca am fost dusi de catre maretul vest exact in punctul de unde ne-au lasat nu numai economic ci si din punct de vedere numeric. Nu cred ca la aceasta ora numarul romanilor este mai mare de 15 miloane de locuitori daca vom scadea minoritarii toti antiromani prin manifestari si comportare!
  Sporul demografic actual daca asa mai poate fi numit este de 0,83. Se stie ca supravietuirea unui popor este asigurata daca acesta este de cel putin 1,3. Miseilor constienti sau inconstienti credeti voi ca o veti duce mai bine ca minoritari in propia tara dupa ce v-ati distrus orice posibilitate de supravietuire? Credeti voi ca printre straini o s-o duceti mai bine si scapati de probleme in conditiile globarizarii care ne distruge pe toti?! Marea majoritate care a profitat de regimul Ceausescu au fost locuitorii satelor. Este normal cind ai 81% din populatie alcatuita din tarani. Nenorocirea a fost ca acestia datorita conditiilor existente in trecutul capitalist antebelic nu dispun de o memorie a timpului si astfel fara putinta de-a avea o constiinta nationala si sociala au fost transformati in masa de manevra a stapinilor straini. Ca dovada acest Ion care scrie timpenii mai mari decit capul lui si pe care nu le poate dovedi dar incearca in lipsa dovezilor sa le impuna ca realitate printr-un limbaj violent! Bucurestiul a avut in anul 1945 500000 de locuitori iar in 1970 aproape 2 milioane de locuitori. Acest spor de aproape 400% nu poate fi explicat prin spor demografic ci prin migratia taranilor. Totodata acest fapt este dovada dezvoltarii economiei intr-un ritm f mare. Ca un oras sa poata asimila un asemenea numar de oameni intr-un timp atit de scurt este un efort fantastic mai ales cind se are in vedere situatia Romaniei din anul 1945! Nici un oras european nu a avut o astfel de crestere si nu cred ca poate rezista la un asemenea ritm de dezvoltare demografica. Orasul german München avea in 1945 un numar de 550000 de locuitori iar astazi a ajuns la 1.408000. Desi aceasta crestere de aproape 300% s-a desfasurat pe parcursul a 69 de ani orasul nu poate asigura nici pe departe numarul de locuinte necesar si nici locuri de munca pentru locuitorii acestuia. Pt un apartament de doua camere sint liste de ani de zile iar chiriile trec de 1000 de euro lunar in conditiile in care in Germania plina de „succesuri“ dupa mintea plina de legende a multor mioritici 14 milioane de angajati dispun de un salariu de 833 de Euro, 6,1 milioane sint pe Hartz 4 cu 391 Euro lunar iar fiecare al 3-lea pensionar are o pensie de 600 euro! Romania postbelica a depasit la toate capitolele performantele antebelice inregistrate. Ce este China astazi a fost Romania acum zeci de ani inainte! Problema a fost un popor dezinformat care a putut fi folosit de catre straini prin cele mai simple metode propagandistice pentru a le indeplini absolut toate planurile. Romania a fost distrusa in proportie de 80% iar numarul locuitorilor a fost drastic redus cu ajutorul de nepretuit in primul rind al romancelor lipsite de educatie elementara care se fac vinoavate de recordul a peste 18 milioane de avorturi inregistrate dupa 1989! Adevarate campioane ale constiintei nationale si sociale! Aceasta este una din consecintele dezastrului social in care vestul civilizat a tinut Romania in perioada antebelica si a aruncat-o dupa 1989. In timpul scurt care a urmat dupa 1964 si cu toate ca Romania a beneficiat de o scoala de-o calitate inexistenta prin vestul iubit al romanului nu a putut fi suplinita lipsa totala de experienta a unui segment foarte numeros al popolatiei de origine rurala. Presa engleza mentiona anul trecut (Daily Mail) faptul ca prostituatele provenite din Romania le depaseau numeric pt prima oara pe cele provenite din spatiul fost sovietic la nivel european trecind de numarul de 1 milion! Sincere felicitari pt aceste minunate relizari ale familiilor taranesti care n-au invatat nimic! Daca a fost Ceausescu asa de nationalist cum se explica faptul ca milioane de romani nici macar n-au ajuns romani? Adica dispun de-o capacitate de intelegere atit de mica incit n-au retinut nimic? Tot anul trecut romanii figurau intr-un studiu al E.U. pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste nivelul de solidaritate intre membrii aceluiasi popor. Nu intimplator nivelul de trai era practic aproape identic cu acel clasament in care ocupam primul loc in ceea ce priveste nivelul dezbinarii deoarece despre asta este vorba. Eram deci ultimii si in ceea ce priveste nivelul de trai! Pretentiile unora ca in Romania sa fie altceva in asemenea conditii sint absurde. Situatia actuala reprezinta suma cunostintelor si a nivelului educatiei romanilor de astazi care in majoritatea lor sint de provenienta taraneasca. Nivelul scazut al constintei nationale si sociale reprezinta cauza principala a problemelor in care este scufundata Romania. Romanii au ajuns un popor fara identitate care nu-si mai cunoaste istoria, traditiile si care nu este capabil sa-si identifice interesele ceea ce sfideaza pina si instinctul de conservare.
  Analistul economic Ilie Şerbănescu:
  “O ţară, indiferent de numele ei, dacă pierde controlul asupra economiei, devine colonie. Resursele, energia şi băncile. În măsura în care pierzi aceste puncte, devii o colonie. România le-a pierdut. Nu mai avem control în comerţ. Bruma de industrie care a mai rămas nu este în mâini româneşti.
  Vreau să fac o comparaţie cu ţările din jur şi o să vedeţi că toate suratele României din regiune şi-au păstrat pioni importanţi. Ungaria a păstrat piesa bancară şi piesa de carburanţi. Nu mai spun de cehi. Ei nu s-au asociat planului german de “austeritate cu orice preţ”. Ei nu au urmat prosteala asta la care ne-a obligat Banca Mondială, la monopolul energetic. La noi există, se numeşte CEZ, se extrage seva şi o trimitem în Cehia. Şi Croaţia. Cel mai mare retailer din Croaţia este un croat. La noi nu mai există un retailer român. Se bat 10 companii străine pe ce a mai rămas”.

  Bucurati-va de arestari ca-n anii 50 cind strainii cu ajutorul taranilor pt ca ei erau si sefii de inchisori si tortionarii in timp ce arestatii erau intelectualii si studentii! Mai si aveti tupeul ca neobrazatul de Ion sa va plingeti de ce v-a facut voua Ceausescu?! Nu va este rusine nemernicilor?
  Cum ar fi sa va punem sa platiti pt toate scolile, casele, ajutoarele si joburile primite pe degeaba? Cum ar fi ca toti taranii sa returneze salariile pt toate posturile de conducere ocupate nemeritat prin reguli abuzive? Practic astazi platiti pt crimele voastre si tradarile trecute deoarece i-ati ingropat din invidie si razbunare pe cei care va erau superiori. Astazi repetati varianta si ajutati strainii sa elimine orice concurent roman! Numai descreieratii pot crede ca grija strainilor este sa va mearga voua bine! In ochii lor deveniti zero cind vad ca va balacariti si va tradati tara si neamul!Sa ne aducem aminte valul de bucurie la anuntul executarii lui Ceausescu care v-a dat voua taranilor de toate privind alte clase sociale. Asta a insemnat sa fie procente de admitere la facultate pt mediul rural si la fel de multe procente ca tot taranii sa ocupe posturi de conducere. La ce v-a dus mintea s-a vazut si se vede! Dincolo de distrugeri, razbunari si slugarnicie desantata fata de strainii prin care credeti voi ca va salvati si va vor hrani eventual degeaba nu sinteti in stare de nimic absolut. Ati scirbit pe toata lumea pierzind respectul tuturor. Alegeti mai departe alogeni si sapati-va intre voi ca sa vedeti ce urmeaza! Nu sinteti in stare nici macar sa invatati din greseli sau din trecut. Nu mai aveti níci macar mintea cea de pe urma nesimtitilor!Credinta in vestul luminos v-a facut praf! Este singura pe care ati avut-o si s-a dovedit falita.

  Analistul economic Ilie Şerbănescu:
  „România a fost o ţintă predilectă punând pe tavă toate atuurile: resurse şi subdezvoltare. Austriecii au atacat tot ceea ce era important: petrolul şi gazele, băncile, pădurile, asigurările, industria materialelor de construcţie. În curând au devenit adevăraţi stăpâni în România. Nu s-au gândit vreun moment că ar putea alcătui un fel de parteneriat pe termen lung împreună cu România, având în vedere complementaritatea economiilor respective. Au luat România ca servitor.“
  Cine se comporta precum ciinele de sub caruta asa va fi tratat si acolo va fi tinut!

  Plingeti ca nu va umflati destul in anii 80? N-am reusit sa consum niciodata cotele pe care le aveam!
  Am afirmat mai devreme ca sinteti dezinformati si incapabili sa stiti pe ce lume traiti. Motivez afirmatia: au trecut 25 de ani tarani ingramaditi si nu ati aflat ca vestul vostru in acei ani a trecut prin doua crize f mari nu numai una ca acum mai precis in 1982 si 1987!

  Obama Land ist abgebrannt? Zustand einer Supermacht
  Documentar produs de posturile tv germane


  • La inceput o sa vedeti stive de morti in saci albi abandonati de familiile care nu-si mai permit sa plateasca inmormontari!
   La 20:40 se spune ca sint 40 de milioane de americani (in 2010 astazi plus 20 mil) care traiesc cu ratie alimentara de la stat de 5 cartofi pe zi!!
   Asta este ce meritati voi taranii deznationalizati sa va dea Ceausescu nu cit va dat el! Daca era logic va lega de glie ca Mihai Viteazul pt ca metode existau si totul ar fi fost f bine. Nu trebuia sa va permita sa veniti in orase la gramada sa faceti totul praf dar a fost pacalit de americani pt ca ei sint autorii planului de industrializare a Romaniei nu Ceausescu care oricum nu avea resurse pt asa ceva. El a fost pacaliciul de serviciu crezind ca va face un bine scotindu-va din mizerie. Ce n-a banuit a fost ca majoritatea taranilor sint niste scursuri dominati de instincte animalice.
   In 78 intrebat de Carter de ce nu preia sistemul american a raspuns ca nu este compatibil deoarece un asemenea sistem va duce la distrugerea poporului roman. A inteles cite parale fac ai lui insa prea tirziu! Raul era deja facut iar acum suportam consecintele. Prostia, inconstienta si nestiinta se platesc extrem de scump intr-un sistem de tipul celui vestic. Insistati mai departe ca sa vedeti pina unde se merge cu plata!

  Apreciat de 1 persoană

  • Exceptional, bravo………ne-ati spus tot adevarul in fata. TOTI cei cu care am stat de vorba vreodata mi-au spus ca; daca ajung sa conduca ceva (oricat de mic)intai isi aranjeaza neamurile si DUPA……nu vor fura ca ASTIA vor da cate ceva si poporului!!!!!!!!! Atat putem fi de ticalosi?? In proportie de masa?? ADEVARAT fiecare cuvant pe care l-ati scris – ca de gandit cred ca e cu mult mai mult.

   Apreciat de 1 persoană

  • viorel pavelea spune:

   Bravo ai atins multe probleme…inteligent,dar sint satul de anonimi care stiu de toate dau lecti gratis in toate domenile. Iti pun o intrebare (frumosule) de ce esti suparat pe tarani nostri? (la origini toti sintem tarani)-(taranule) sau tu din nastere esti destept.BRAVO

   Apreciază

   • terente anonimu spune:

    io din nastere sint dastept, bah, tarane. Daca vrei sa atingi probleme, am si eu una mare si umflata…

    Apreciază

  • radu drugan spune:

   Astfel ar trebui să gândească toţi românii.

   Apreciază

 9. ion spune:

  Am cunsocut Romania fericita, am cunsocut Romania linistii, bunastarii, mai apoi am vazut Romania jefuita, furata, dezmembrata. Am avut respect ptr intelectuali, ca mai apoi saii vad mergand in Spania la cules de capsuni in timp ce hotii, criminalii, mafiotii, se imbogateau si puneau stapanire pe intreaga tara. basescu ministru de transporturi, la ordinul mafgiotilor vinde flota navala a Romaniei in mai putin de 1 saptamana, ca urmare basescu presedinte.
  Tinerele generatii ar trebui sa invete historia de la bunici si parinti nu din carti. sa isi dea seama ca condamnarea lui Ceausescu sa semnat cand tradatorul ion pacepa a dezertat , a tradat Tara Romaneasca !
  DESCHIDE OCHII, NU ACCEPTA SCALVITATEA CA FORMA DE VIATA NORMALA!!!!!

  Apreciază

  • A.D. spune:

   Ma tem ca nu ii cunoasteti pe romani, mai ales pe intelectuali. Nu numai ca intelectualii se feresc de confruntari (in primul rand fizice – asta nu-i greu de inteles), dar exceleaza in „plierea la sistem”.

   Nu doar clerul si medicii romani sunt profund retrograzi (invatamantul este PESTILENTIAL – inclusiv in Occident, dar pe ei nu-i jeneaza, fiindca urmasii vor sta in bransa, iar ei, ca intelectuali, n-au practic nimic in comun cu stiinta), ci intelectualii in general sunt – adesea – mizerabili, ca oameni.

   Ar trebui sa vedeti cum arata un postdoc american, care citeste in auobuz … biblia mormona! Ori un postdoc roman, credincios pana in varful unghiilor! Ori un postdoc american, fiu de pastor, cu loc de munca la un colegiu … catolic!

   Ca sa poti da de pamant cu un intelectual, trebuie sa ai ceva in cap. La romani, rar e cazul – greu explicabil, dat fiind ca scoala aveam „inainte”, nu acum. (De fapt, nu-i greu: cei care au beneficiat de ea tac!)

   Imediat dupa alegerea lui KWJ, au fost date mici inregistrari cu CJ. Intr-una din ele, a scapat (abia-abia) un „Thank you” anemic, spus in clasa. N-am vazut nici urma de cetatean sa solicite prompt inspectie, ora deschisa, inregistrari audio-video. Nici macar pe KWJ sa-l fi deranjat vreun ziarist cu intrebarea: „Tu (mai) stii fizica, Excelenta ?” „Dar Dr. Merkel ?” „Dar Dr. Valentin Ceausescu ?” „Dar Dr. H-R Patapievici ?” Ca sa vada tot romanul cine sunt intelectualii!

   Unul dintre romanii „de varf” (Radu Gologan, sef al delegatiei Romaniei la OIM) ne-a propus, in presa, sistemul scolar american („fiindca da omului de pe strada ce ii trebuie ca sa functioneze”!). Nu l-am vazut dand explicatii autoritatilor, nici nu am vazut vreun roman verde dandu-l in judecata (si cine dracu’ sa judece ?!).

   De intelectualii ajunsi bine in Occident nu va spun. Intelectualii sunt, in general, de groaza (eu nu ma mir de ce au patit dupa ’44); iar cei romani sunt cu cel putin o clasa (in mizerie) peste cei straini. Populatia habar n-are – nici la noi, nici afara.

   Apreciază

 10. VALERIU OLTEANU spune:

  STAU INTR-UN CARTIER UNDE AM VECINI TIGANI. UNII IMBOGATITI PESTE NOAPTE SI CU PALATE,ALTII CU FURACIUNILE PRIN ORAS,IMEDIAT ,DUPA REVOLUTIE UNUL DIN EI MI-A SPUS =UITE VECINE CA MOCRATIA NE-A DAT UN IMN BUN AL ROMANIEI-DESTEAPTA-TE ROMANE-SA MERGI LA MUNCA- SI PE TIGAN IL LASA SA DOARMA !!! AM RAS CU POFTA ATUNCI LA INCEPUTUL NENOROCITEI NOASTRE DEMOCRATII, CACI TIGANUL AVEA DREPTATE. SI DE 25 DE ANI DE CATE ORI IL INTANESC,IL CINSTESC CU CATE O BERE,SI-L INTREB- MAI DORMITI VOI TIGANII-SI-MI RASPUNDE -DA MANCATIASI,ZIUA CA NOAPTEA SANTEM LA CIORDIT. HALAL DEMOCRATIE !!!

  Apreciază

 11. Mosierul de la Nana spune:

  Ceausescu a fost cel mai mare lider roman al secolului XX, a fost un lider de talie mondiala, un vizionar si un mare patriot. Ce s-a realizat in 25 de ani sub conducerea sa, nu se mai realizeaza in Romania in 1000 de ani.

  Apreciază

  • eugenia spune:

   vorba lui Nicu Ceausescu , dupa arestarea lui : ce a construit tata , voi nu sinteti in stare nici sa zugraviti !

   Apreciază

  • radu drugan spune:

   Sunt cu totul de acord şi subscriu.

   Apreciază

  • johny spune:

   unde kilu meu ai citit tu asta?du te sa dormi…azi esti prea destept pt noi…esti rusnac?

   Apreciază

  • Traian Ioan spune:

   Nu! Nu este adevărat!
   Nicolae Ceaușescu este cel mai mare om al tuturor timpurilor, care a crezut că avem un Creator. Tot ce-a făcut, a făcut din iubire pentru Nația lui cu limbă necunoscută evreilor care l-au omorât în ziua de „naștere a evreului Isus” care s-a crezut Șilo, Mesia.
   Eu știu că avem un Creator care a făcut să fie stipulat în Constituția României:
   Articolul 54 (1)Fidelitatea față de Țară este sacră.
   de asemenea eu știu că „Nimic nu bate Biblia”.

   Apreciază

 12. liviu spune:

  salut.as vrea sa-ti las un mesaj privat.cum as putea sa te contactez?

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   prin poza aia din dreapta ta..clik pe ea si se deschide alta pagina

   Apreciază

   • A.D. spune:

    Lupule Dac,

    N-ar trebui actualizat titlul „Ceausescu, vs. 20 de ani de hotie […]” ? Nu crezi ca „25” ar fi o mai buna aproximare ?

    De fapt, ca sa fim „proactivi”, n-ar fi mai bine sa pui direct „30” ? Crezi ca se supara Presedintele, pentru „defaimare” ?

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    🙂 ai dreptate cu 25, dar 30 nu cred…nu mai apuca astia, deoarece stii bine sa suntem de azi pe miine cu haosul controlat sau nu. Stii bine ca nu eu scriu articolele si nu pot schimba titlul…atunci a fost scris, asa e corect sa ramina.

    Apreciază

 13. Gheo67 spune:

  Eu cred ca e prea tarziu de facut ceva, industria a fost distrusa, economia ste la pamant, datoria ecterna depaseste 80 de miliarde de euro, suntem intrati in NATO si UE iar de acolo este greu de iesit. Avem baze Americane pe teritoriul Romaniei, ce vreti sa facem? Am fost inselati si asta e, greseile se platesc. Sa pornim o lupta de eliberare? Impotriv cui? Si cu ce mijloace? Cred ca este mai bine sa stam la locul nostru, se stie, capul plecat sabia nu-l taie. Vreti sa avem soarta Iugoslaviei sau a Libiei? Potolitiva ca va fi rau pentru toti, stapanii sunt prea puternici ca sa ne punem cu ei.

  Apreciază

 14. Nu stiu cu ce drept afirm ca mint, in conditiile in care am trait atunci. da erau bibloteci dar gaseai carti de genul: Tana garda sau Donul linistit. Mi se pare mai normal sa pot alege daca imi permit sa consum energie electrica sau nu, decat sa fiu restrictionat cu forta. Mi s epare normal sa pot sa aleg ce sa cumpar in functie de venituri, nu sa stau cu banii in buzunar si sa nu am ce sa cumpar. Tu scrii prostii si nu stii ce scrii. Am fost si copil si adolescent si militar si student in perioada comunista. O perioada care ingradea spiritul!!!!!!

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   Pai spaga pentru carti pe timpul ala insemna sa nu mai stai la coada cind se baga marfa noua. Cu toate ca dupa un timp le gaseai la raft deoarece toata lumea avea. Si eu am trait atunci si stiu foarte bine…la libraria Eminescu din Buc, se gasea cam de toate. Plus ca pe unde am mers in provincie librariile erau bine aprovizionate.
   Poate tie ti se pare normal ca alegi ce vrei dar pentru cei care nu-si permit alegerea inseamna sa moara de foame sau de boala pentru a avea curent.
   Imi pare rau dar partea cu spiritul e de antologie pe blogul asta….te rog frumos nu te mai face de rusine in a scrie prostii.
   Dar na…daca vrei sa scrii, pentru amuzamentul celor multi care te vor citi, si pentru a arata cam care e nivelul multora dintre noi, poti sa scrii tot ce iti trece prin cap. 🙂
   Nu te mai baza pe mine sa-ti raspund, doar in cazul in care ai ceva de comentat contra mea sau a blogului nu-ti apare comentariul.

   Apreciază

 15. Alexandru spune:

  Nu faceti va rog confuzie intre socialism ca system si un nenorocit imbecil Stalinist care m-a asuprit cu familia lui.Poporul a facut tot ce s-a realizat in 45 de ani de socialism cu multe sacrificii la care el si clica lui nu au participat avind magazine separate de produse alimentare.N-am fost inchis si nici detinut politiuc si am construit socialismul cu mindrie dar pe cretinul ala il uraSC si acum iar daca ar fi fost penurie de gloante m-as fi oferit eu sa-l termin cu orice alte mijloace.
  Deci nu uitati ,nu confundati Sula cu Prefectura.

  Apreciază

  • A.D. spune:

   Incearca ceva mai inteligent, omule! Normal ca „elita” avea regim special; voiai sa riste sa ramana singur ?!

   Intreaba de ce a acceptat mizeria „omagiala” din presa vremii! Si-a intors impotriva toata floarea cea vestita a mizerei „intelectualitati”! Si aici nu i se poate reprosa nimic „intelectualitatii”.

   Intreaba daca stia ce tehnologii cumpara din vest! Stia ca aceia inoveaza in draci (inclusiv prin furt) ? Intreaba in ce masura noi am avut asa ceva ? (Unii zic ca am avut …) Intreaba ce efect a avut embargoul tehnologic asupra tarilor „comuniste” etc.

   Poate raspunsul e simplu: atat s-a priceput. Oricum, Democratia il va face mare de tot.

   Apreciază

  • johny spune:

   cam asa e.

   Apreciază

 16. daniel spune:

  Interesant insa eu cred mai mult in ochi decit in urechi si nu pot sa cred ca daca semeni papusoi vei culege slanina. Minciunile organizatiilor mondiale si a conducatorilor nostri au devenit relevante,vizibile cu ochiul liber, cu siguranta urmeaza trezirea natiunii indifetent de toti factorii externi.

  Apreciază

 17. Doina spune:

  sters

  Apreciază

 18. Bogdan spune:

  Articolele de genul acesta ma fac sa ma bucur din suflet ca am gasit aceasta pagina. Pentru ca in sfarsit pot citi material de calitate si nu doar tampenii si minciuni. Multumesc frumos. Inca ceva, chiar daca nu am trait aceasta perioada sincer pot sa spun ca este un regret, deoarece in ciuda a ceea ce se sustine a fost printre daca nu chiar ultimul nationalist din conducerea acestei tari care acum este pe punctul de a se scufunda.

  Apreciază

 19. Dan spune:

  Sters de Lupul Dacic

  Apreciază

  • Lupul Dacic spune:

   De acum nu voi mai tolera nici un comentariu pro-capitalism. Toate vor ajunge la gunoi. Nu intereseaza pe nimeni pe acest blog. Sunt doar citiva capitalisti pe aici si au invatat ca le sunt sterse comentariile. Deci, pentru noii veniti: intelegeti ca sunteti in plus.
   Capitalistii au saiturile lor si ca atare va rog sa va duceti acolo.

   Apreciază

   • Dan spune:

    Prostia este o deficienţă organică. Cu adevarat prost este individul care nu înţelege evidenţele stiut fiind faptul ca evidenţa este corespondentul axiomei din matematică. Omul căruia trebuie să i se explice o evidenţă este prost ca noaptea fiindcă evidenţele nu se pot explica. Ele trebuie înţelese în sine şi spontan.
    De asemenea, prostul se vede dupa viteza si ireversibilitatea cu care i se lipesc de creier ideile fixe

    M-am inselat asupra acestui blog. Ar fi trebuit sa se numeasa „Ursoaica Bolşevică”.

    Apreciază

   • Lupul Dacic spune:

    Prostia este a celui care intra undeva si nu citeste aproape nimic dar se arunca in discutii aiurea. Daca ai fi fost asa destept cum te crezi, ai fi vazut clar siglele din stinga undeva mai jos, unde scrie clar ca blogul este anti capitalism si multe altele anti.
    Daca nici asa nu te-ar fi dus capul sa intelegi, faptul ca sus este inclusiv articolul asta, oare ce iti spunea asta? Vrei sa-ti fac o schita?
    Daca nici asta nu era edificator, sunt categoriile cu Capitalismul si Comunismul, plus alte categorii care iti aratau prin articole ce orientare are.
    Doar ca nu una comunista ci una nationala, dar pentru capitalisti nationalismul este oaia neagra. Ei sunt fara tara. Se inchina doar banului si el este motorul lor.
    Toti idiotii se insela asupra blogului cind nu le place. Daca esti asa, tu stii…

    Apreciat de 1 persoană

   • singur in lume spune:

    DACA BUNICII VOSTRII AR AVEA OASELE IN APA ALBASTRA DIN LACUL ACELA NENOROCIT CA SI BUNICII MEI NU stiu cum a-ti vedea lucrurile .Nu pot sa uit ce sat frumos a fost ,cu oameni simpli mucitori care au fost imprastiatii in toata lumea lasandus-si mormintele parintilor ,bunicilor in otrava.

    Apreciază

 20. jenant spune:

  Din nefericire pentru civilizatia umana astazi traim nu ın democratie ci ın DEMONOCRATİE. Persoanele negative , extrem de imorale , foarte viclene grupate ın organizatii secrete sau mai putin secrete se lupta din rasputeri sa tembelizeze ıntreaga umanitate , sa-i distruga total fericirea, discernamıntul şi sufletul ( prin imoralitate la toate nivelurile ). Mai toate guvernele şi parlamentele sınt constituite din astfel persoane profund distructive pentru umanitate şi ptr. ıntreaga natura.
  Valorile profund umane sınt constant ridiculizate aproape la toate posturile de televiziune din lume . In fruntea ierarhiilor sociale şi profesionale predomina escrocii , hotii , perverşii şi bolnavii sexuali , tradatorii de tara , sclavii bailor , toti ticaloşii . Ca ın iad adica . Coşul de gunoi al universului cum s-ar mai putea spune.
  Au ramas putini oameni ( poate 10-15%) care mai sınt ancorati ın valorile morale şi care le ınteleg necesitatea . Sa speram ca aceasta perioada va trece cıt mai repede şi o epoca cu adevarat morala şi bazata pe valorile sufletului va ıncepe . Doar aşa umanitatea va putea deveni fericita.

  Apreciază

 21. jenant spune:

  sclavii banilor

  Apreciază

  • ionel spune:

   Din pacate si din nefericire organizatia oculta iluminatti ( alaturi de alte citeva organizatii de acelasi gen si cam cu aceleasi idei ) spun ca TREBUIE DEPOPULATA RAPID PLANETA PINA LA NIVELUL A 500 MILIOANE LOCUITORI. Aici cam au dreptate . restul pina la 5 miliarde oricum sunt cu capetele atit de vidate incit nu folosesc decit la procreere de scl;avi pt sistem. si cum tehnologia a ajuns unde a ajuns nemaifiind nevoie de sclavi umani e logic sa vrea sa ramana doar ei zeii serviti de o armata de sclavi droizi .

   Apreciază

 22. cyclonB spune:

  subscriu , Ceausescu a avut dreptate cand a spus ca agenturile straine isi fac de cap in ROMANIA ! am fost vanduti de securisti si copii fostilor securisti si activisi , lingaii PCR , cei care nu stiau sa stea la o coada pentru zahar , ulei , etc

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s