Criza datoriilor suverane este o mistificare si o inselatorie cu care a fost pacalita populatia


Imagine  Mark Blyth, profesor de economie , “Austeritatea: Istoria unei idei periculoase. Rădăcinile acestui curent vin din perioada Iluminismului, scrie Blyth. În cazul Europei anilor 2000, austeritatea este generată de o alianță monstruoasă între finanțiști, guvernatorii băncilor centrale și politicienii germani, care au impus o politică nefastă pentru populație și inefientă pentrurezolvarea crizei.

Criza datoriilor suverane, o minciună

Principala mistificare cu care a fost păcălită populația ține de așa numita criză a datoriilor suverane. În realitate, criza datoriilor a fost generată de sectorul privat, nu de cel public, arată Blyth. În 2007, datoria publică în Irlanda era de 12% din PIB, în Irlanda și 26%, în Spania. Doar în Grecia și Italia se înregistrau cifre mai mari, dar pe ansamblu, zona euro nu era îndatorată semnificativ.

La debutul crizei imobiliare și apoi al celei financiare, Europa a luat hotărârea să salveze băncile private, preluând datoriile acestora. Dintr-o dată, țările din zona euro au devenit supraîndatorate. În loc să recunoască adevărul, politicienii europeni au spus că scăparea de sub control a cheltuielilor publice a generat criza.

Blyth consideră această campanie de propagandă drept cea mai mare mistificare din istorie. O imensă campanie de publictate înșelătoare a determinat populația să creadă că datoriile țărilor sunt generate de sectorul public, nu de greșelile și lăcomia băncilor private, apărate de politicienii europeni.
Și mai ipocriți mi se par americanii,pentru că tocmai de la ei a importat Europa sistemul ăsta mafiot de spoliere a avuției publice prin intermediul băncilor și a statului corupt. Cred ei cumva că am uitat unde a început ,,criza″ și cum a ajuns aceasta în Europa ? Oricum acest text merită copiat pe flyere și pus pe străzi pe toate gardurile,ca să afle toți oamenii cum au fost jefuiți,înșelați și puși să plătească și paguba pe care au făcut-o escrocii financiari și politicienii corupți aserviți intereselor bancherilor lumii. Sursa articol :http://dantanasescu.ro/2013/05/28/criza-datoriilor-suverane-este-o-mistificare-si-o-inselatorie.html

https://searchnewsglobal.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FINANCIAR ( international). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.