Care este „Problema țiganilor”?


D-le Surena,

d-l Radu Ștefan v-a dat replica în mare parte. Din postările dvs. de pînă acum reiese că aveți o cultură vastă, dar, prin cele trei fraze scrise ați creat o nebuloasă formată, paradoxal, din propoziții care, luate individual, sunt sau par adevărate. Cum adică, cu țiganii, „de un secol jumatate avem o problema pe care o tot bagam sub pres”! După 1945, cînd Hannah Rabinsohn, alias Ana Pauker, a ajuns la putere, jidanii, țiganii și maghiarii au fost promovați în funcții de conducere, conform doctrinei staliniste de promovare a minorităților. Abia după accederea lui Nicolae Ceaușescu la conducere, în 1965, acesta a început eliminarea lor, treptată, că dintr-o dată nu se putea. Astfel, Nicolae Militaru, țigan care se numise Nicolae Lepădat, a ajuns general și ministru al Apărării; Paul Niculescu-Mizil, țigan și el, la fel, a ocupat de multe ori scaunul de ministru sau de alte funcții importante; cazul Valter Roman – tatăl lui Petre Roman – este notoriu ca să mai scriu despre el; și mulți alții mai puțin cunoscuți. După retrovoluția din 1989, s-a reinstalat clica jdano-țigănească la Putere, sub oblăduirea lui Silviu Brucan, rămas din vechea gardă de staliniști. Nepoata lui Mizil a ajuns în Parlament, via P.S.D., iar Marean Vanghelie, invocat de un coleg aici, a rămas, iată, în istoria politicii postdecembriste; Nicolae Păun, un escroc protejat de autorități, liderul „Partidei Romilor“, a ajuns în Parlament. Alt țigan – „metis” după autocaracterizarea sa –, Mădălin Voicu, ajunsese pedagog național la Antena 3, la concurență cu sociologul Marius Pieleanu. Acesta a rămas, dar Mădălin Voicu a dispărut ca măgaru-n ceață. Totuși, de la el a rămas o idee sociologică, spusă acum vreo 15 ani și repetată de cîteva ori, pe care „sociologul național“ Pieleanu o ignoră: anume, că „țiganii, din minoritate conlocuitoare, vor deveni, în cîteva decenii, majoritate înlocuitoare“! Vedeți și aici: http://www.samanatorul.ro/e… http://basarabialiterara.co…http://www.nationalisti.ro/… https://www.facebook.com/NE… http://www.sferapoliticii.r…
Deci, chiar dacă țiganii au fost „băgați sub preș“ – cum greșit afirmați –, au ieșit de acolo și ne-au buzunărit la propriu, dar și la figurat: indemnizațiile de naștere acordate țigăncilor care toarnă la puradei pentru a avea o sursă de venit constituie o dublă agresiune contra românilor, una economică, fiindcă le dăm bani degeaba, fără ca ele să fi contribuit cu ceva prin „munca“ lor – pe care nu au depus-o –, și alta demografică, pentru că măresc „bomba etnică“!
Apoi, vă îmbătați cu apă rece zicînd: „norocul cu natalitatea tiganilor? Durata redusa de viata a tiganilor comparativ cu romanii, dar asta nu poate dura la nesfarsit”! Și chiar vă contraziceți în ultima propoziție, anticipînd o nenorocire: „asta nu poate dura la nesfarsit”! Adică țiganii vor deveni majoritari, așa cum prorocise Mădălin Voicu. Într-adevăr, conform datelor pe care mi le-au furnizat oficialii din județul Călărași, în satul meu țiganii s-au înmulțit în PROGRESIE EXPONENȚIALĂ din 1990 încoace! Intenționasem să revin asupra studiilor mele despre țigani, folosindu-mă de acest eșantion țigănesc atestat oficial, dar agresiunile jidanilor din ultimii ani m-au determinat să mă concentrez pe ofensiva contra acestora, care, cum am mai arătat, este esențială (cf. https://www.petitieonline.c… https://www.incorectpolitic….

https://ioncoja.ro

Acest articol a fost publicat în TIGANI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Care este „Problema țiganilor”?

  1. Catalin Didica zice:

    Sa ne recuperam tara din mainile guvernantilor si rezolvam si trimiterea lor in India.

    Apreciat de 1 persoană

    • Citadela zice:

      …. In India, dupa 600 de ani?

      Apreciat de 1 persoană

    • eugen serban cheudeanu zice:

      Nu trebuie sa va bate-ti capul pleaca ei singuri,oameni mai rai,prosti si rai facatori nu vezi in toata lumea,iar tu ma zarnescule de ce esti bou incaltat,cum au facut ROMANI armata de unde tu ti-ai luat salarul,imbracamintea,incaltamintea,bunicil lor au fost in razboiele pt. independenta si suveranitatea ROMANIEI,sa-ti fie rusine bou needuct,mai ales daca esti si moldovean,te-a trimis foamea si saracia sa te faci militar,alta cum era fai de mama ta,ma tigani fac copii din dragoste,voi ii face-ti pt. bani,esti unTIGAN MAI MARE DECAT TOTI TIGANI CUM VA PLACE VOUA SA LE SPUNE-TI NERUSINATILOR DE 2 BANI,MAI APARI SI MILITAR IMBRACAT DECI NU E DE MIRARE SE VED REZULTATELE ARMATEI,CA AU DISPARUT UNITATILE DE ARMAMENT,A DISPARUT ARMAMENTUL DIN DEPOZITE,ARMATA NU STIE NIMIC CAND IN ASEMENEA CONDITII IN CARE SA DISTRUS TARA TREBUIA SA SE INFIINTEZE O DICTATURA MILITARA,DE CE NU A-TI FACUT-O MA GUNOIELOR

      Apreciat de 1 persoană

    • romagenocid zice:

      Stimate domn, dacă toți naționaliștii pun bani, mână de la mână, eu plec. Dar vă spun că eu sunt tigan fierar, si noi, de sute de ani facem aici potcoave, pluguri, si alte ”obecte” ascuțîte.

      Apreciază

  2. simona zice:

    Vi se pare ca primii doi presedinti n-au avut origini tiganesti?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.