Istoria Daciei a fost falsificată. La subsolul Sarmizegetusei-Regia sunt vestigii antice, dispuse pe 9 niveluri de locuire umană


Vasile Rudan

Arheologii din Deva, controlați de arheologii clujeni aflați sub comanda prof. univ. dr. Ioan Glodariu, au deșertat în anii 90 zeci de basculante cu moloz peste vestigiile antice existente în subsolul terasei a IX din incinta sacră a Sarmizegetusei-Regia. Molozul a provenit din sfărâmarea vestigiilor arheologice cu excavatorul din situl necercetat, situat la poarta de vest a incintei militare. Dacă se va face un sondaj de verificare pe terasa IX, se va constata că sub tone de moloz există numeroase ziduri antice, pe care le-am văzut împreună cu generalul de divizie Vasile Dragomir, fostul șef al Direcției Topografice Militare în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Arheologii au înlocuit piesele originale din piatră fasonată de la sanctuarul circular, cu replici din lemn. Au aruncat piesele antice din piatră fasonată prin bălăriile din jurul cetății, reducând cultura dacilor, la cultura lemnului. Au ascuns sub o placă masivă din beton armat coloanele din piatră fasonată – parter + subsol – de la marele sanctuar patrulater de la Sarmizegetusa-Regia, înlocuindu-le cu plinte din beton, pentru a sugera că au fost folosite drept suporturi pentru stâlpi din lemn, etc. Cu alte cuvinte, arheologii a masacrat vestigiile antice din fosta capitală a Daciei și nu au fost trași la răspundere pentru faptele lor abominabile. A se revedea neapărat și articole intitulate DEZASTRUL PROVOCAT CETĂȚILOR DACICE DIN MUNȚII ORĂȘTIEI, AFLATE SUB PROTECȚIA UNESCO și CERCETARE ARHEOLOGICĂ… CU EXCAVATORUL!

Arheologii locali au turnat betoane armate monstruoase peste vestigiile antice de la Sarmizegetusa-Regia, pentru a opri accesul altor cercetători

Betoane armate monstruoase, turnate de arheologii locali peste vestigiile antice de la Sarmizegetusa-Regia.
Zid din beton armat, turnat peste vestigii antice din incinta sacră.
Excavatorul folosit de arheologi… la cercetarea siturilor de la Sarmizegetusa-Regia!
Ravagii făcute cu excavator într-o terasă necercetată, aflată lângă poarta de vest a incintei militare de la Sarmizegetusa-Regia.
Vase din ceramică antică de valoare istorică inestimabilă au fost sparte de cupa excavatorului și folosite ca material de umplutură pentru a acoperi vestigii de la subsolul terasei IX, ce nu intrau în vederile arheologilor locali. Ce au făcut arheologii la Sarmizegetusa-Regia este o crimă împotriva istoriei civilizației omenirii. Vestigiile antice au fost fărâmițate de cupa excavatorului, transformate în moloz și transportate cu basculante pentru a fi deșertate peste vestigiile antice de la subsolul Sarmizegetusei-Regia. Am fost martor ocular, împreună cu generalul Vasile Dragomir, la această masacrare a istoriei României. Când am vrut să fotografiem scena oribilă, asupra noastră s-a tras cu o armă militară.

Marele sanctuar patrulater de la Sarmizegetusa-Regia a fost restaurat de către arheologi, fără a se lua în calcul colonele din piatră fasonată de la subsolul edificiul antic. Pestre vestigiile antice (a se vedea planul sanctuarului realizat de arhitecți) fost turnată o placă masivă din beton armat, deasupra căreia au fost amplasate plinte din beton, ce sugerează că ar fi susținut stâlpi din lemn. Coloane antice din piatră au fost îndepărtate de către arheologi și aruncate în bălăriile ce împrejmuiesc cetatea.

Marele sanctuar patrulater reconstruit de arheologi, ascunde sub planșeul masiv din beton armat, coloanele antice originale din piatră fasonată existente la subsolul edificiului.
Planul sanctuarului patrulater de la Sarmizegetusa-Regia, realizat de arhitecți. A se vedea vestigiile existente în subsolul edificiului antic.
Planul propus de arheologii clujeni pentru restaurarea sanctuarelor la Sarmizegetusa-Regia, sub formă de șoproane din lemn, acoperite cu șindrilă. Coloanele originale din piatră ar urma să fie înlocuite cu stâlpi din lemn iar în locul țiglei de pe acoperiș a fost propusă o învelitoare din șindrilă. (Sursa: Acta Mvsei Napocensis). În acest scop, au fost împrăștiate coloanele antice din piatră fasonată prin pădurile din jurul cetății.
Fragmente din coloane de piatră din sanctuare, aruncate de restauratori prin bălăriile din preajma capitalei Daciei.

Țigle și olane există din abundență în siturile antice din Munții Orăștiei, similare cu cele de pe edificiile dacice figurate pe Columna de la Roma.

Țigle antice din ceramică se găsesc în toate siturile arheologice pe care le-am cercetat cu echipa mea în zona Munților Orăștiei. Care să fie secretul dăinuirii țiglelor antice timp de milenii, de vreme ce țigla actuală are un termen de garanție de numai 30 de ani?
Stâlpi de lemn amplasați haotic de către arheologi în mijlocul sanctuarului circular, ce a fost construit în antichitate din coloane din piatră, care au fost prevăzute cu plăcuțe din bronz având litere și silabe scrise în limba dacică. Prin înlocuirea coloanelor din piatră cu stâlpi din lemn, a dispărut și dovada scrisului dacic.

Plantarea stâlpilor din lemn precum și înălțimea aleatorie a acestora a fost o improvizație de moment făcută de arheologii locali, pentru vizita anunțată a lui Nicolae Ceaușescu. Informațiile despre sanctuarul circular de la Sarmizegetusa-Regia le posed de la cel mai înalt nivel arheologic din Deva. Prin urmare, sanctuarul circular restaurat de către arheologi este un fals notoriu și nu are nicio valoare istorică.

Noi am descoperit zeci de kilometri de conducte antice din ceramică cu diferite diametre, pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile la Sarmizegetusa-Regia și la celelalte cetăți dacice și așezări civile din zona cercetată. Numai că aceste materiale nu au intrat în vederile arheologilor. Ei susțin în continuare ideea năstrușnică, potrivit căreia dacii au băut apă de ploaie, pe care o adunau în bazine căptușite cu piatră grosieră, construite în afara zidurilor de apărate ale cetăților și așezărilor civile fortificate; deci la discreția atacatorilor. In fapt, echipa mea a descoperit că aceste bazine era haznale, pentru scurgerea apelor reziduale din cetăți și așezări civile. În realitate, dacii aveau rețele formate din conducte din ceramică, pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile către consumatori.

Conducte antice din ceramică pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile se găsesc din abundență în subsolul Munților Orăștiei. Calcarul depus pe conducte (a se vedea în partea se sus a fotografiei) atestă o vechime de mii de ani. Unele conducte sunt active și în zilele noastre. Aceste vestigii ale culturii dacilor nu au fost luate în seamă de către arheologi.

O conductă de alimentare cu apă potabilă, localizată de echipa mea la Sarmizegetusa-Regia, a fost extrasă din sit de către arheologi și spartă cu târnăcoape, iar fragmentele au fost folosite pentru clădirea unei vetre pe care a fost pus la fiert cazanul cu ciorbă pentru muncitorii, care au fost folosiți la săpături.

Sarmizegetusa-Regia. Fragmente dintr-o conductă antică pentru aducțiunea apei potabile, extrasă dintr-un sondaj de verificare, spartă cu târnăcoapele de către arheologi.

Strămoșii poporului român au fost dacii. Romanii, sub conducerea împăratului Traian au purtat un război de agresiune și jaf împotriva Daciei

În baza mărturiei scrise de Criton, medicul personal al împăratului Traian, prada pe care au luat-o romanii din Dacia a fost imensă. Peste 160 de tone de aur pur şi peste 300 tone de argint și alte bogății au luat drumul Romei. În plus, până la retragerea romanilor din Dacia (271 – 275) minele de aur ale Daciei au fost exploatate intensiv de romani.

Rămâne în suspensie o întrebare crucială: cine au fost dacii? Statui antice reprezentând daci se găsesc răspândite în toată Europa, începând cu Spania până în Rusia. Iar în alocuțiunea rostită de regina Margareta a II-a, cu prilejul vizitei de stat a lui Nicolae Ceaușescu în Danemarca (1980), regina a adus elogii dacilor pentru cunoștințele agricole moștenite de danezi de la daci.

Mii de statui reprezentând daci sunt răspândite în țările europene.

Dacia avea un rol politic, economic și militar de prim rang în Europa antică. Era o stavilă militară de netrecut în calea tăvălugului națiilor migratoare, ce se pregătea a se rostogoli din răsăritul continentului spre Europa. Romanii sub conducerea împăratului Traian au distrus această formidabilă barieră militară, ce stătea în calea migratorilor. Armata romană a putut să învingă rezistența dacilor numai prin trădarea unui autohton, generalul dac Bicilis.

Prin ascunderea adevărului despre daci, Vaticanul devine părtaș la dezinformarea maselor umane asupra Istoriei universale

Documente asupra istoriei reale a Daciei și a dacilor se găsesc în Biblioteca Vaticanului, la fondul de manuscrise secrete. Este cazul, după aproape două milenii de așteptare, să fie desecretizate documentele asupra Daciei. Vaticanul a ascuns vina împăratului Traian pentru ravagiile făcute în Europa de popoarele migratoare asiatice, după distrugerea militară a Daciei. În cazul de față, Vaticanul participă la dezinformarea maselor umane asupra Istoriei universale, prin eludarea documentelor pe care le posedă.

Harta antică a Europei şi a Daciei. Dacii sunt strămoșii antici ai românilor şi României moderne. (Sursa: România cartografie digitală.)
Harta antică a Daciei, ca Stat centralizat european. (Sursa: Internet).

Când vor hotărî parlamentarii români să decidă revenirea țării noastre la denumirea sa antică, DACIA? Primul pas a fost făcut. La întâlnirea de gală de la Ateneul Român, la care au participat președintele României, prim-ministrul și liderii din Uniunea Europeană, a fost afișat stindardul dacic în dreapta și în stânga scenei de pe care au vorbit personalitățile oficiale. (A se consulta și articolul ȚARA NOASTRĂ TREBUIE SĂ REVINĂ LA DENUMIREA ANTICĂ DACIA.) Imnul național al României – pe versuri cu probleme – a fost cântat de un cor mixt.

Versurile imnului național al României – o blasfemie la adresa strămoșilor poporului român

Versurile imnului național al României, care au fost scrise înainte de anul 1848, sunt o blasfemie la adresa strămoșilor noștri daci. Au fost cântate la Ateneul Român, în prezența președintelui țării, a prim-ministrului și a celorlalți lideri europeni, la ceremonia preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. Reproduc versurile imnului național actual:

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!

Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!

Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,
Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,
Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,
„Viaţă-n libertate ori moarte!” strigă toţi.

Preoţi, cu crucea-n frunte! căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’pământ!

Sublinierile din textul imnului național al României, potrivnice bunului simț, aparțin autorului acestui articol. Poporul român nu trebuie să uite că armata romană aflată sub conducerea împăratului Traian a purtat un război de agresiune și jaf împotriva Daciei. A considera că agresorul și jefuitorul strămoșilor noștri este strămoșul poporului român, este o ofensă incalificabilă. Ar fi cazul ca parlamentarii români să se trezească din somnul cel de moarte” și să ia măsuri legislative pentru revenirea țării noastre la denumirea sa antică, DACIA. Denumirea român și România este un peiorativ și vine de la rumân, ce înseamnă iobag, șerb, potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX), editat de Academia Română. România este unica țară din Europa care își trage numele din iobăgie. Prin revenirea țării noastre la denumirea antică DACIA, se va schimba în bine și percepția de care vor beneficia europarlamentarii români în fața liderilor europeni.

Nota autorului. Acest articol ar trebui să intre în dezbatere în Parlamentul României și la Parlamentul Uniunii Europene. Este vorba de Istoria civilizației poporului român și implicit, de Istoria civilizațiilor popoarelor europene.

https://jurnalparanormal.ro/

Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR (editoriale). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Istoria Daciei a fost falsificată. La subsolul Sarmizegetusei-Regia sunt vestigii antice, dispuse pe 9 niveluri de locuire umană

 1. nicu cohen zice:

  Numai ziceti ca sinteti < români > ca va Sclavizati singuri : Român inseamna Sclav .
  RUMÂN s. (IST.) iobag, șerb, vecin, (rar) serv, (înv.) prost. (Țăranul dependent se numea „iobag”, în Transilvania, ~ în Țara Românească și „vecin”, în Moldova.)

  rumân m. 1. forma arhaică și populară pentru român; 2. supus la clacă, șerb: moșnenii sau micii proprietari liberi, apăsați de biruri și sarcini, începură a se vinde (dela sec. XVI) la Domni, mânăstiri sau boieri și deveniau astfel rumâni; ei nu se mai puteau muta depe moșia unde se aflau și deveniau clăcași de baștină ai proprietarului («fiece rumân să rămâie veșnic în această stare», decretează Legătura lui Mihai-Viteazul). [În vechea limbă românească rumân e sinonim cu țăran (acest din urmă fiind necunoscut vechilor documente), de unde noțiunea de clăcaș, șerbia apăsând asupra sătenilor]. V. clacă.
  Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929)

  șerb m. 1. cel ce nu se bucură de libertatea personală; 2. în evul-mediu (la noi până deunăzi), cel alipit pământului și care nu putea dispune nici de persoana nici de munca sa: șerbii se numiau în Muntenia rumâni, în Moldova vecini și în Ardeal iobagi. [Lat. SERVUS].
  http://graiesc.md/istoria-moldovei/rumin-inseamna-%C5%A3aran-%C5%9Ferb.html

  Apreciază

 2. PUI DE DAC zice:

  Ce pacat ca istoria acestei tari e furata sau distrusa de straini si guvernanti. Este foarte trist ce se intampla.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.