Papa Francisc sugerează că homosexualitatea este o BOALĂ și le recomandă părinților să-și ducă la psihiatru copiii care manifestă „înclinații” de acest fel


Papa Francisc le-a recomandat părinților care constată o „înclinație” către homosexualitate la copii lor să recurgă la psihiatrie pentru aceștia, în cadrul unei conferințe de presă susținută duminică în avionul care l-a dus din Irlanda la Roma, relatează AFP.

„Mai întâi le-aș spune să se roage, să nu condamne, să dialogheze, să înțeleagă”, a spus Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, întrebat de un jurnalist ce le-ar spune părinților care constată la copilul lor înclinații homosexuale. „Atunci când începe în copilărie, sunt multe lucruri care pot fi făcute de către psihiatrie pentru a vedea cum sunt lucrurile, și este cu totul altceva atunci când se întâmplă după douăzeci de ani”, a mai spus Papa. „Nu voi spune niciodată că tăcerea este un remediu. Ignorarea fiului sau fiicei care are tendințe homosexuale e un defect de paternitate și maternitate”, a continuat acesta.

Un purtător de cuvânt al ONG-ului pro homosexual InterLGBT a condamnat afirmațiile Papei: „Condamnăm comentariile care se referă la ideea că homosexualitatea este o boală. Dacă este o maladie, aceasta este homofobia ancorată în societate care persecută persoanele LGBT

Aceste declarații nu fac să întărească faptul că Papa Francisc s-a menținut pe poziția biblică în ceea ce privește homosexualitatea, deși o parte a presei a încercat să-l prezinte drept „liberal” pe această problemă. (Sursa: ActiveNews.ro)

http://www.cunoastelumea.r

Acest articol a fost publicat în HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.