Cunoscută jurnalistă: ”Nimeni din jurul meu nu-l mai votează pe individ! NIMENI!


Klaus Iohannis

”Omul este ce cel mai NE-democratic şi cu o mentalitate vetustă şi cu reflexe şi instincte organice from the Old Germany pe care l-am văzut până acum într-o asemenea poziţie în România”

 Poate cea mai performantă jurnalistă de investigații, Sorina Ruxandra Matei, va fi prezentă în sala unde are loc dezbaterea lui Iohannis, dar NU invitată printre cei care vor pune întrebări.

”Am intrat la conferinţă la Obama în Lisabona 2010 fără probleme, am intrat la conferinţă Putin în 2008 la Bucureşti fără probleme, am intrat în Orientul Mijlociu la şefi de stat fără probleme, ca şi la dezbateri prezidenţiale din România din 2004 până în 2014 pe care le-am relatat, unele chiar de la faţa locului”, scrie jurnalista. ”N-am ajuns toţi ca presă ca să fim validaţi de d’alde Hellvig, Mireille Rădoi, Pricopie, impostori, preşedinţi, candidaţi, partide sau oricine altcineva”.

În privința lui Iohannis, Sorina Matei spune clar: ”Omul este ce cel mai NE-democratic şi cu o mentalitate vetustă şi cu reflexe şi instincte organice from the Old Germany pe care l-am văzut până acum într-o asemenea poziţie în România”.

Jurnalista aduce argumente extrem de dure: ”Inflamează fanatic prin hate, nedemocratic, susţine dispariţii şi eliminări de partide şi oameni, nedemocratic, are fixul cu înţelegeri secrete, restricţionează libertatea presei”.

”Nimeni, dar nimeni din jurul meu nu-l mai votează pe individ. NIMENI!”, scrie Sorina Matei. ”Toţi l-au votat în 2014. Majoritatea nu se duc, unii se duc şi îşi anulează votul. Aşa ceva nu mai este posibil pe continentul european în 2019, în România la 30 de ani de la Revoluţie”.

Astăzi, Sorina Matei promite o relatare onestă de la ”dezbatere”. ”Voi fi din partea blogului meu sorinamatei.ro, pe care public de 12 ani”.

”Sunt jurnalist de 23 de ani, cu facultate şi studii şi experienţă, am fost 12 ani acreditat pe Cotroceni sub 3 preşedinţi. Voi transmite şi relata tot ce se întâmplă, cum se întâmplă şi cu cine se întâmplă acolo. Veţi vedea cu ochii dvs. Drepturi şi libertăţi fundamentale pe presă cu restricţii nu există. Pentru că aceea nu este libertate”.

O relatare pe care o vom urmări și relua și noi, pentru că, așa cum precizam, Sorina Matei este unul dintre cei mai obiectivi și informați jurnaliști.  Iată și o pasaj care o definește ca ziarist cu vocație:

”Poţi să fii ziarist în orice condiţii. Şi pe vânt, şi pe ploaie, şi pe inundaţii, şi pe potop, şi pe furtună, şi pe uragan, şi la manifestaţii, şi pe acces restricţionat. Presa în democraţie este doar pe libertate şi independenţă. Şi produce informaţie reală publicului. Orice altceva nu este presă. Şi punct”.

Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.