Furia lui Erdogan declanșează războiul!


După ce a pierdut meciul de șah cu Vladmir Putin, Recep Tayyip Erdogan a încercat să dea mat Uniunii Europene, însă și mutarea asta a fost sortită eșecului. A părăsit Bruxellesul cu coada între picioare, drept pentru care la plecare i-a anunțat pe liderii UE că va păstra deschise frontierele Turciei, permițând migranților să se îndrepte spre Occident. „Vom menține măsurile actualmente instaurate la frontieră până ce așteptările Ankarei vor primi un răspuns concret”, a tunat Erdogan într-o conferință de presă ținută imediat ce-a ajuns acasă.

erdogan 4 Furia lui Erdogan declanșează războiul!Ce a cerut Erdogan de la europeni? În primul rând, mai mulți bani pentru „cheltuielile” taberelor de refugiați, însă UE a refuzat deoarece nu are garanția că miliardele oferite Turciei vor fi investite în hrană și medicamente pentru migranți. Pe de altă parte, „Sultanul” a încercat să obțină și reluarea negocierilor privind scutirea de vize pentru cetățenii turci care vor să călătorească în Uniunea Europeană, un alt punct respins de Occident. În privința procesului de aderare a Turciei la UE și continuarea tratativelor, toată discuția a rămas în aer – vom vedea, au răspuns europenii.

„Nu cerșim la nimeni! Tot ce vrem e ca promisiunile făcute țării noastre să fie ținute”, s-a plâns Recep Tayyip Erdogan. Singura promisiune pe care a primit-o Ankara este aceea că doleanțele îi vor fi analizate la reuniunea Consiliului Europei din 26 martie.

Pus la colț de comunitatea internațională și la un pas să fie retrogradat din Liga Campionilor, Erdogan își revarsă furia peste vecinii greci. „Nu este nicio diferență între ce făceau naziștii și imaginile de la frontiera greacă”, a urlat președintele Turciei, care s-a grăbit să califice autoritățile elene drept „fasciste” și „barbare”.

Dacă ar fi rămas doar la stadiul de atac verbal, nu era nicio problemă, însă Erdogan a ieșit la atac. La propriu. A dat ordin ca o navă grecească să fie „torpilată” de un vas turcesc de patrulare, incident foarte grav petrecut în Marea Egee. La doar câteva ceasuri distanță, ofițeri din forțele terestre ale Ankarei au tras asupra unui vehicul militar elen care era staționat în apropierea frontierei dintre cele două țări. Tot săptămâna asta, un polițist de frontieră grec, aflat în patrulare pe zona de graniță, a fost împușcat de turci. „Au tras în el ofițeri înarmați din Unitatea de operații speciale – Polis Özel Harekât”, scriu ziarele de la Atena.

Pe o înregistrare audio este auzit Erdogan spunând că „îi vom alunga și vor fugi. Așa va fi de acum înainte”, aluzie la ce acțiuni va întreprinde Turcia față de Grecia.

National

Acest articol a fost publicat în EUROPA(imigranti). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Furia lui Erdogan declanșează războiul!

  1. xaeus zice:

    Cele mai puternice armate din NATO, in afara bineinteles de SUA, isi dau palme. Interesant.

    Apreciază

  2. Citadela zice:

    N are nici o furie. Este la fel de mort de foame ca si Putin cu care in tandem rezolva LOCAL sarcinile impuse de stapinii banilor. Cine a fost prin Turcia stie ce saracie este si la ei…o alta tara mediocra de retragere pentru rusi si alti vecini cu ceva banuti pusi deoparte.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.