România este un stat capitalist bananier


Capitalismo

Robert Reich, fostul ministru al Muncii din Administrația Bill Clinton și membru al Administrației Carter, a prezentat o concluzie înspăimântătoare: în Statele Unite ale Americii, 1% din populație deține o avere mai mare decât jumătate din totalul americanilor, iar clasa de mijloc este aproape inexistentă. În fiecare lună, 120.000 de familii intră în faliment. Oficialul american a analizat activitatea economică comparativ cu societatea din SUA, în ultimii 100 de ani, și a ajuns la concluzia că în jurul anului 2020, clasa de mijloc nu va mai exista absolut deloc în State.

În România, lucrurile sunt la fel de sumbre precum în America, însă se dezvoltă într-un ritm mult mai rapid. Cele mai recente studii ale Institutului Național de Statistică arată că doar 8% dintre români mai formează clasa de mijloc. La polul opus, mai puțin de 1% dintre români dețin averi mai mari decât toți ceilalți la un loc. Practic, cinci persoane din țara noastră au averi mai mari decât 16% din Produsul Intern Brut.

România a ajuns la nivelul de polarizare socială și distribuție a bogăției similar cu cel al țărilor sud-americane sau africane,în vreme ce Statele Unite urmează să ajungă într-o situație similară în câțiva ani. Cauza acestui fenomen,pe care nimeni nu o sesizează,este aplicarea de câteva decenii încoace a politicilor neoliberale și ale economiei de piață,care mai întâi au afectat America Latină și Africa și mai apoi au fost extinse și în fostele țări comuniste și în anumite state din Vestul Europei. Spre nenorocirea ei,România a trecut rapid de la comunism direct la acest capitalism de tip colonial care aduce mai mult sclavagism. Statele Unite încep și ele să resimtă efectele devastatoare ale monstruozității pe care chiar ele au creat-o.

Sursa articol:

http://dantanasescu.ro/2014/09/27/romania-este-un-stat-capitalist-bananier.html

Capitalismul este sistemul care te face să te bucuri atunci când câştigi de două ori mai mult, fără să îţi dai seama că pentru asta ai muncit de 10 ori mai mult pentru altul.

Dan Tănăsescu

10670267_1537277089820676_4031317147457975331_n

Sistemul nu investește în oameni, ci îi exploatează cu acordul lor, pentru a se autodevora pe parcurs.

Industria media și de divertisment au reușit să colonizeze imaginația românilor și să le furnizeze râsul forțat și fericirea artificială în fiecare seară și zi prin imagini și lumini. Poporul trăiește iluzia fericirii, si iluzia bunăstării. Tehnicile magice prin care operează industria de advertising asupra minții umane reprezintă probabil cel mai eficient instrument de hipnoză în masă.

Românul de azi nu e doar o marfă, ci e una dintre cele mai ieftine marfuri existente pe piața globală a mărfurilor.

Când demnitatea persoanei nu mai e respectată și e inlocuită cu resursa umană, atunci sărăcia ia locul prosperității.

Sistemul nu investește în oameni, ci îi exploatează cu acordul lor, pentru a se autodevora pe parcurs.

Sclavagism financiar si iobagie medievala!

Astazi oamenii de afaceri se folosesc cat pot de mult de proprii angajati pentru a ii exploata si a face cat de mult profit doresc de pe urma muncii prestate de ei.

PS. Din pacate e la nivel mondial.

https://searchnewsglobal.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (distrusa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.