Ceilalți te percep exact cum te percepi tu


Se spune că prima impresie contează și oamenii ne cataloghează, în primul rând, după aceasta. La un mod superficial, chiar așa este, contează, însă această impresie nu definește ființa umană nici măcar într-o proporție de 0.000001%. Poți spune că nu te interesează părerea celorlalți referitoare la persoana ta. Îți dau dreptate, nici nu trebuie să te intereseze, cel puțin nu la acest mod superficial. Despre altceva este vorba.

De câte ori ți-ai făcut o primă impresie greșită despre o anumită persoană și până la urmă ai constatat că este un om minunat, pe care te poți baza fără probleme? Sau invers, de câte ori ți-ai făcut o impresie foarte bună despre cineva și în final acea persoană te-a dezamăgit sau te-a făcut să suferi? Exact cum privim noi oamenii așa ne privesc și ei pe noi. Astfel se fac fel și fel de impresii, mai mult sau mai puțin reale, între oameni.

Există o logică în absolut toate lucrurile, iar intuiția noastră cunoaște foarte bine acea logică. De aceea este important s-o urmăm.

Modul în care fiecare dintre noi ne percepem este exact imaginea pe care o etalăm oamenilor din jur. În cazul în care nu avem prea mare încredere în noi și respectul de sine lipsește, automat ceilalți, la un anumit nivel, ne vor simți această slăbiciune și unii chiar vor profita din plin de ea. Sau, dacă suntem fermi, știm exact cine suntem, avem încredere în propria persoană și în forțele proprii, respectul de sine este dezvoltat, ceilalți vor simți asta și altfel vor sta lucrurile.

Pe de altă parte, o persoană nesigură crează un adevărat haos în jurul ei. Asta se transmite atât în mediul în care aceasta ajunge zilnic (acasă, la serviciu etc.) cât și persoanelor din jur (copii, familie, colegi etc.).

Observă. Azi (de fapt, zilnic), observă-ți starea. Observă cum sunt oamenii din jurul tău chiar în momentul în care ai intat într-o încăpere (sunt calmi/agitați/țipă), apoi, după ceva timp (să zicem între 30 min. – 1 oră) observă din nou starea lor. În funcție de starea ta aceștia vor reacționa fără ca cineva să-și dea seama. Dacă starea ta este bună (din momentul în care ai intrat în acea încăpere), într-un echilibru, ești încrezător, sigur pe gândurile și acțiunile tale, vei observa că toți cei din acel loc sunt calmi, liniștiți. În schimb, dacă ai o stare de furie, neîncredere, nesiguranță, nervi, supărare, aceștia vor avea cam aceeași stare, eventual se vor certa, vor țipa etc. Observă și vei înțelege.

http://nighton.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.