Chevron începe exploatările în Dobrogea, pe litoralul Mării Negre


În aproximativ 2 săptămâni, compania Chevron va începe exploatările experimentale în Dobrogea, pe litoralul Mării Negre, în apropiere de Mangalia, potrivit sitului mangalia.nu. Redactorii acestui portal remarcă faptul că reprezentanții presei care au fost duși de americani pe platformele de la Pungești nu au scris nimic despre modul în care se desfășoară operațiunile de fracturare hidraulică, dar și faptul că Chevron a mințit, de-a lungul timpului, că primele ”investigații” ar fi explorări, ci că acestea, sunt, în realitate, exploatări experimentale la adâncimi de 2 – 4 kilometri adâncime.

Situl citat ne reamintește că prima prospectare a avut loc în 2003, în preajma iubitei localități Vama Veche.

Vor amplasa fara prea multe avize un echipament de “testare”, exploatare experimentala in fiecare zona, regiune. Moldova, Ardeal, Dobrogea. Vedeti tiparul? Este simplu, intai se aseaza cu “cortul” si apoi nu se mai dau plecati. Apa va fi prima problema pentru care societatea civila trebuie sa actioneze legal. Cu sfanta plngere la Parchet. Protestele nu mai duc nicaieri, hranesc doar activistii de serviciu care aduna donatii si nu fac mai nimic. La Puiesti compania Chevron a primit autorizatie sa amplaseze se pare o sonda la 300 de metri de paraul Tutova. Unde este Ministerul Mediului si Apelor? Ce apara acest minister? Extractiile? Dar vine vara si asteptam sonda de extractie in zona Dobrogea. Sa-l intrebam pe Moise Guran de la TVR, cel platit de Petrom, daca Chevron va face explorare sau exploatare?

http://activenews.ro/

Acest articol a fost publicat în ROSIA MONTANA – GAZE DE SIST (Chevron). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Chevron începe exploatările în Dobrogea, pe litoralul Mării Negre

  1. Cezar zice:

    Articolul este foarte gresit, plin de presupuneri si bazat pe o sursa fantezista. Chevron va incepe primul foraj de explorare in curand … Foraj de explorare este acel foraj care se sapa pentru a vedea ce este acolo. Se culeg din el informatii despre structura formatiunilor pentru a calibra celelalte date si se culeg carote de la adancimile de interes pentru analize geochimice si geomecanice. Nu e nevoie de nici o apa pentru aceste foraje care nu afecteaza pe nimeni, in afara de faptul ca se baga foarte multi bani in firma care le foreaza (Dafora). Nu are ce sa faca fracturarea in aceasta etapa a explorarii. Cel putin 2 ani de aici inainte nu se va intampla nici o fracturare pentru gaze de sist, intrucat trebuie mai intai sa se confirme existenta unor resurse in acele zone, apoi construit un foraj orizontal, care costa multi bani si dureaza si el mai mult.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.