Acţiune în instanţă ÎMPOTRIVA Guvernului şi a Chevron. Se cere desecretizarea acordului dintre stat şi compania americană


Avocatul Valentin Achimoiu a depus la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune prin care solicită suspendarea activităților de explorare și exploatare a gazelor de șist desfăşurate de compania Chevron la Pungești.

În acelaşi timp, compania Chevron a împărţit biciclete copiilor din Puieşti, o altă localitate vasluiană unde a primit aviz de explorare.

Acţiunea de la Curtea de Apel a fost depusă în numele unui localnic din Pungeşti, Constantin Spiridon, a Simonei Niculescu, specialistă în drept european, autoare a “Manifestului de la Băiculeşti” şi a asociaţiei “România Verde 2007″.

Tot miercuri, la Curtea de Apel a fost introdusă și o ordonanță președințială prin care s-a solicitat sistarea oricăror lucrări de explorare a gazelor de șist pe teritoriul comunei Pungești din județul Vaslui. Pe lângă sistarea lucrărilor Chevron, se cere și desecretizarea acordurilor încheiate între statul român și compania americană.

Oamenii din Pungești sunt oameni harnici, care trăiesc din munca câmpului și nu au nevoie de Chevron la ora actuală. Suntem convinși că magistrații vor aprecia faptul că, în Franța, Curtea Constituțională a considerat constituțională legea prin care se interzice exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică și faptul că în SUA, în Pennsylvania, curtea supremă a acestui stat a hotărât cu majoritate de 4 — 2 interzicerea exploatării prin aceeași metodă neconvențională. Sunt niște precedente demne de luat în seamă. Am încredere mare în magistrații din România și sunt convins că demersul nostru va duce la stoparea acțiunilor de explorare“, a declarat, miercuri, avocatul Valentin Achimoiu.

Dacă soluţia ordonanţei va fi favorabilă, atunci compania Chevron trebuie să sisteze activitatea până la soluţionarea dosarului de fond.

Comuna Pungeşti este în continuare “zonă de siguranţă specială’ instituită de Jandarmerie, cetăţenii din zonă reclamând frecvent că este o decizie abuzivă şi li se încalcă o serie de drepturi fundamentale, precum cel la liberă circulaţie şi la proprietate

https://www.youtube.com

Acest articol a fost publicat în ROSIA MONTANA – GAZE DE SIST (Chevron) și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.