Beneficiarii razboaielor americane si peste tot pe glob. Cine se implica in aceste razboaie si de ce nu se implica? Se poate si fara ele?


Intrebari grele, mai ales ca sint situatii destul de diferite, care genereaza aceste razboaie. Cu siguranta, America a inteles dominarea ei globala, prin intermediul razboaielor, atinci cind ceva este contrar intereselor ei sau nu poate cistiga atit cit si-a propus.

Daca ne uitam spre Ucraina, realizam ca masina de razboi si propaganda americana a pornit la drum, un drum greu de data asta, atit pentru ca adversarul nu mai se numeste Irak sau Afganistan cit si datorita situatiei economice a SUA.

Aventura afgana a lua sfirsit intr-un mod lamentabil, ca si cea irakiana, lasind  in urma atentate in plina strada, o violenta greu de descris, gasti criminale si teroristi care ocupa orase de genul Mosul, bombe si rivalitati, un dezastru de proportii. Pentru a refacea imaginea, America are nevoie de o noua actiune, ea numindu-se Ucraina, pentru a pastra masina de razboi intacta si functionala, iar teama se numeste Rusia.

Primul stop in Europa, al lui Obama, a fost Polonia, unde de fapt a lansat si planul de un milion de dolari pentru reactivarea Razboiului Rece.

De ani de zile, mediul de afaceri american si Obama, nu au avut nici macar curiozitatea sa propuna o colaborare tarilor din sud estul Europei, ci numai sa gaseasca piata pentru a imprumuta, in vederea derularii planurilor militare in compensatie.

In discursurile actuale din Polonia, Normandia si Paris, precum si altele, Obama a avut in vedere numai intarirea capacitatilor militare, fara sa propuna nici cel mai firav plan economic  de redresare cu responsabilitati specifice si colaborari directe investitionale.

In Polonia, el spunea:” Am venit aici, in primul rind pentru a reafirma atasamanetul si datoria noastra, a Americii, pentru asigurrea securitatii Poloniei”, cu toate ca nimeni nu i-a cerut-o deocamdata, dar sa mergem mai departe sa vedem ce a mai spus: ” Noi sintem pe drumul realizarii planului de amplasare a rachetelor defensive, incluzind pe cele de interceptare, aici in Polonia”, dar polonezii nu isi doresc sa transforme tara in magazie de munitie americana si sa o faca vulnerabila unor atacuri. „Asa cum am vazut in aceasta dimineata, detasamentul de aviatie militara americana va fi aici, in Polonia, cu o prezenta regulara in urmatoarea perioada.”

In continuare, Obama spune: ” Vom continua sa rotim personal militar aditional , precum si aparate de zbor militare atit in Polonia cit si in tarile Baltice”. ” Vreau sa multumesc Poloniei pentru contributia avuta in cadrul patrulelor aeriene  NATO deasupra tarilor baltice.”. „Vom creste cadenta si vom extinde exercitiile militare in Europa, impreuna cu aliatii nostrii, pentru a fi pregatiti sa facem fata oricarei agresiuni.”. „Dupa cum sint informat, Presedintele Komorowski este un campion in directia modernizarii fortelor armate poloneze si acest aspect este bine venit in opinia americana.”. „Voi apela la Congresul SUA pentru a aproba o suma de 1 miliard de dolari, pentru a sustine acest efort militar al zonei estice europene, care va insemna o demonstratie de forta si o responsabilitate clara a Americii fata de NATO si aliatii sai”.

In acest mod, au fost derulate toate cuvintarile lui Obama in Europa in ultimele zile.

El nu a spus nimic , in sensul ca ar ajuta agricultura romaneasca pentru a se reface dupa jaful capitalist de dupa asa zisa Revolutie, nu a spus nimic legat de refacerea capacitatilor de productie din estul Europei, cu sprijin tehnologic american, nu a dspus nimic de  un sprijin in vederea construirii unei baze energetice in sud estul Europei, nu a spus nimic despre crearea de institutii medicale in tarile est europene, pe care le „apreciaza” numai atunci cind trebuie sa le ia doctorii, nu au spus nimic de crearea de scoli in zonele sarace ale sud estului Europei, de un sprijin cu manuale, chiar pentru invatarea limbii engleze, nu a spus nimic legat de pensionarii din sud estul Europei, care au predat unei pleiade de specialisti, iar acum nu se mai pot intretine din pensii, iar valorile create tin in echilibru economii ca cea a SUA si multe altele, nu a spus acest Obama despre multe, dar a discutat numai si numai de inarmare, de ajutoare pentru inarmarea, de crearea a noi capacitati sofisticate de inarmare si asa mai departe.

Komorowski stie ce face si incearca sa profite de naivitatea lui Obama. Acesti bani( 1 miliard de dolari), ii ofera Poloniei in cadrul „Intermarium Plan”, o pozitie privilegiata de “super power” peste tarile baltice si Marea Neagra, din punct de vedre militar.

Ura istorica a polonezilor fata de ortodoxismul din Rusia, a facut ca ei sa creeze baze de pregatire militara a segmentelor ucrianiene fasciste ale Right Sector, chiar inainte  de lovitura de stat de la Kiev. Diplomatii polonezi au fost primii care au recunoscut guvernul fascist de la Kiev, ca fiind „democratic” ales.

In  nota  perversa a Administratiei Americane, redata de cei ce conduc complexul militar industrial american, Obama a avut la numai citeva ore un discurs in Normandia, unde s-a celebrat debarcarea trupelor aliate si lupta impotriva nazismului. Acolo Obama a discutat despre eliminarea armelor si evitarea unui potential razboi…. Pai cum se sincronozeaza aceasta declaratie cu promisiunile de inarmare a Europei, debitate in Polonia??

UE sta in spatele acestei coalitii militare din Polonia, evitind inarmarea propriilor popoare. Dar ce vor face ei cu gruparile neonaziste si nationaliste, care nu doresc NATO, chiar Marie Le Pen, spunind ca ” voi conduce Franta in afara structurilor NATO si nu vom mai recunoaste ordinele de la Washington”.

Cu putin timp in urma, Obama a vizitat si tinut o cuvintare la Academia Militara de la West Point, incercind sa creeze imanginea atot puternicei Americii. Discutind cu un prieten legat de acest discurs al lui Obama la West Point, unde au fost pregatite si trupele americane combatante in Vietnam, am fost intrebat daca stiu citi evrei au absolvit aceasta scoala militara faimoasa din SUA. Se pare ca doi sau trei, de la razboiul din Vietnam si pina acum. Daca incercam sa ne interesam citi evrei au luptat pe teatrele de lupta generate de americani, vom vedea ca nici unul.

Dar daca ne intrebam citi evrei s-au imbogatit din moartea a zeci de mii de soldati americani in luptele militare pentru putere si afaceri, duse de SUA, putem vedea un numar impresionant. Nici un bancher evreu din America nu se poate “mindrii” cu un fiu sau o fica participanta pe vreun front de lupta, din care in final acest evreu sa se fi imbogatit fara masura.

Ma intrebam citi soldati evrei cu cetatenie americana au murit in luptele din Afganistan si am aflat ca nici acolo nu a murit nici unul. La fel in Irak, dar aceste lupte au adus bogatie uriasa in buzunarele afaceristilor si bancherilor evrei, mai ales celor are ruleaza politica externa a Americii. Deci in loc sa evite aceste razboaie sau sa le elimine din nomenclatorul policii externe americane, acesti evrei bogati ruleaza politica externa americana in sensul razboiului si dezechilibrului militar in anumite zone ale globului unde le dicteaza interesele lor financiare, indiferent citi oameni nevinovati mor si citi copii ramin schiloditi sau fara parinti.

Adrian Cosereanuhttp://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.