Cine erau comuniștii din România interbelică? 89% erau de altă naționalitate după un document inedit din Arhivele fostei Siguranţe!


comunisti

Gresiti cind spuneti ca „românii erau pe atunci profund anticomuniști”, deoarece taranul roman analfabet sau semianalfabat, habar nu avea de tot ce se intmpla cu tara care era condusa de capitalisi/monarhisti si evident NU romani.  Stia taranul care era sluga la boier ce insemna comunism sau capitalism? El se gindea daca are ce minca miine, aia era singura lui preocupare. Asa ca mai lasati manipularea… Asta nu inseamna ca cei care au adus comunismul in Ro. nu au fost evrei rusi…ba da. De ce a  prins la marea masa de tarani si muncitori? De bine ce o duceau in capitalismul monarhic.

Victor Dogaru a publicat pe Facebook un album foto extraordinar cu cîțiva dintre cei cercetați de autorități pentru activități comuniste în România intre anii 1924 și 1935.

Iată mai jos lista acestor „români” care luptau pentru implementarea idealurilor comuniste pe plaiurile mioritice:

Ana Pauker (născută Hanna Rabinsohn)
Bela Iacubovici Robinsohn
Laurențiu Pătrășcanu*
Mihail Roler
Alexandru Nikolschi (născut Boris Grünberg)
Smil Rabinovici
Teodor Luchievici
Mendel Malek
Max Goldstein (familie de 4)
Ion Gheorghe Dragomirescu*
Strul Isdrael zis Feller
Avram Liciu zis Rom*
Avram Aizerman
Bison Rozescu
Smil Bubnovschi
Kahane Burah
Sender Margulius
Melani Ghandzi
Debora Goldstein
Eva Iaroslavski
Julietta Goldstein
Marcus Max
Hirsch Gavrilă
Lodovic Celler
Anatol Creteanu Cresin
Dvoir-Derji Ghendelschi
Meer-Nișa Hincman
Vulah-Funa Haim
Marcus Hoffer
Simon Hers Schvartz
Isac Fruchman
Șeiva Goldstein
Dori Goldstein
Max Goldstein
Nicolae Udrea*

Avem un total de 38 de indivizi (într-o poză apare o familie de patru persoane). Avem numele Max Goldstein de două ori, să zicem că este vorba de același tovarăș. Rămînem cu 37 de tovarăși și tovarășe. Cu (*) am marcat numele românesti pentru că era efortul mai mic, sînt doar patru asemenea nume. Am ceva dubii în privința lui Avram Liciu dar am zis ca poate porecla de „Rom” vine de la român ca pe vremea aia nu există corectitudinea politică din prezent și țiganii nu erau romi. În procente ne dă exact 10,81% români, diferența, adică 89,19%, erau evrei.
Știm că românii erau pe atunci profund anticomuniști. Și cum 89% dintre activiștii comuniști erau evrei ne mai miră oare antisemitismul acelor vremuri? Nu e logic să tragem concluzia că anticomunismul a generat antisemitismul de atunci?

Sursa: Rost

http://www.napocanews.ro/

Acest articol a fost publicat în SOCIALISM(istorie). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.