Rușine mare de ziua NATO: și-au bătut joc de Adrian Năstase la indicație ”strategică”!


Adrian Năstase și G. W. Bush jr

Romania trebuie sa iasa din NATO!

O rușine incredibilă – iată ce a ajuns România – și ce înseamnă cu adevărat NATO și mentalitatea ”strategică”! Învățătură de minte pentru cei care cred că pot fi ”parteneri” și ”suverani” în același timp!

 ”Îi mulțumesc în primul rând lui Adrian Năstase, marele absent de azi”, a spus președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în alocuțiunea sa de la ședința solemnă dedicată aniversării a 15 ani de la intrarea României în NATO. Desigur, era normal să fie menționat și președintele Ion Iliescu – pentru că accederea în NATO s-a făcut în 2004, pe mandatul președintelui Ion Iliescu și al premierului Adrian Năstase, președinții istorici ai PSD.

Istorici… pentru că, iată, sunt ”istorie” pentru PSD, ca să folosim o expresia americană.

Dar, de ce a lipsit Adrian Năstase de la ședință? Iată ce a scris acum puțin timp, pe blogul personal. Redau întreb pasajul pentru că este… istoric!

”Astăzi, Parlamentul organizează Ședința Comună Solemnă a Camerei si Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la acel moment. Ieri m-au sunat mai mulți prieteni pentru a mă întreba dacă am fost invitat. Nu știam nimic. În această dimineață m-am interesat. În final, la ora 12, am primit o invitație pentru ora 14! În aceste condiții, din păcate, nu voi putea participa…”

Comentariul este următorul: Parlamentul, atât Camera cât și Senatul, au poate cele mai performante și mai profesioniste servicii de protocol – așa că NU aveau cum să facă o asemenea greșeală – invitarea cu 2 ore înainte de eveniment.

Nu, din informațiile noastre… s-a dorit ca povestea NATO să nu mai cuprindă personaje care încearcă să deschidă mintea românilor către suveranitate. Ori, Adrian Năstase, prin activitatea Fundației Titulescu face chestiuni care NU convin. Vizite la Moscova, dialoguri deschise despre relația cu China – adică încearcă să mențină vie tradiția marii diplomații românești.

Așa ceva nu este admisibil, ”drumul României este numai spre vest” – e un slogan care include blestemul biblic – ci întoarce capul, chiar pentru a privi, este transformat în stâlp de sare!

Năstase, cel care acum ”15 ani după…”, pe 29 martie 2004, a depus instrumentele de ratificare, la Washington, pentru aderarea la NATO ”iar, câteva zile mai târziu, in 2 aprilie, a fost înălțat steagul României la sediul NATO de la Bruxelles” – ei bine același Năstase este azi persona non grata pentru NATO și SUA. Fiindcă, dacă nu glumim, NATO înseamnă DOAR SUA, restul sunt… glume și obligații.

”Efortul final cel mai important a fost depus de Guvernul PSD pe care l-am condus iar depunerea instrumentelor de aderare de către mine, în calitate de prim-ministru și ceremonia de pe Peluza din fața Casei Albe  rămân, în amintirea mea, unele dintre cele mai frumoase amintiri”, scrie Năstase – care nu precizează un aspect: unii doresc ca aceste ”frumoase amintiri”  să-i rămână doar lui. Sau la cât mai puțini…

După lecția inaugurării de la Deveselu, când americanii l-au trecut la index pe Ponta – sau erau rușii acolo, Victor?… – acum iată cum îl trec la index pe Adrian Năstase. Învățătură de minte pentru cei care cred că pot fi ”parteneri” și ”suverani” în același timp!

Fiindcă, repet, cine crede că a fost inițiativa protocolului român sau a lui Dragnea și Tăriceanu, amfitrionii ședinței solemne – ei bine, se înșală.

Nu. Din informațiile noastre indicația a fost clară și strategică – dar mai multe amănunte nu putem da deocamdată… s-ar transforma ”sursele” în stâlp de sare.

DA, în final Parlamentul și-a bătut joc de fostul său președinte și unul dintre cei mai mari premieri. În istorie așa va rămâne, chiar dacă povestea absconsă și adevărată e alta – ”strategică”.

BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik, Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ARMATA(NATO). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Rușine mare de ziua NATO: și-au bătut joc de Adrian Năstase la indicație ”strategică”!

 1. Ene Constanta zice:

  Poate reusim sa iesim din NATO si UE sa putem sa ne vedem si noi de treburile noastren ! Doamne ajuta-ne !

  Apreciază

  • citadela zice:

   Da, iar daca iesim nu o sa ne vedem capul de treburi :)) Sapa-n mina, coasa-n spinare…siiii HEI-RUP la Munca cea MARE!
   Fara UE n-ai cum sa mai primesti pensie Constanta!

   Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Crezi ca nu se pot tipari hartii? Ceausescu de unde ne da banii? Asta e o gogornita a sistemului financiar global ca omenirea sa munceasca din greu pentru bani putini…ei nu au tiparnita de bani? :)))

    Apreciază

   • citadela zice:

    Pai si ce faci cu hirtiile daca nu ai port avioane plasate in jurul lumii pentru a-ti proteja hirtiile?. Crezi ca se va uita cineva la ele?
    Ceausescu ca si tot estul Europei CREA bani din uzine si fabrici, de pe agricultura irigata, combinate siderurgice si hidrocentrale. Acum cu ce acoperi sumele TIPARITE? De aceea…

    Apreciază

   • citadela zice:

    Este foarte frumoasa si incurajatoare prezentarea ta, am mai citit-o, insa deocamdata ramin doar vise deoarece industrializarea este blocata peste tot, nu ai voie sa construiesti nimic si ca urmare nu ai voie sa produci banii tai, practic nu ai din ce, de aceea depindem doar de cei care protejeaza emiterea de bani cu crucisatoare plasate strategic…treaba este pe fata , nici macar nu mai ascunde nimeni nimic. Astia nu sunt prosti.
    In rest asteptam…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.