Mult rău a făcut Iohannis României


Din motive tehnice, sint nevoit sa scriu acest text fara diacritice. Acum citeva saptamini, de pe leptopul favorit au disparut diacriticile. Am primit un filmulet cu instructiuni de reinstalare, dar se pare ca sint un batrin prost (care merita sa fie condamnat la arest la domiciliu) si nu am fost in stare sa ma descurc. A trebuit, ca sa imi corectez ultima carte, dupa ce am terminat-o sa o mut pe alt leptop si sa parcurg de la capat 340 de pagini facind indreptarile cuvenite. In luna mai am scris si doua articole, singurele din 30 dec. 2019 incoace. Le-am scris pe leptopul cu diacritice, dar a fost un chin care mi-a macinat nervii – tastele nu corespund cu cele cu care sint obisnuit iar eu tastind instinctiv, faceam multe greseli. Dar si tastele de stergere erau postate diferit, asa incit vrind sa corectez, cursorul zbura in diferite parti sau facea alte nazbitii.

Asa ca, pina voi rezolva problema, voi scrie fara diacritice.

X

Pina in 1989, romanii erau un popor unit si solidar, ceea ce ne-a ajutat sa depasim greutatile. Si, exceptind un procentaj foarte redus si firesc de mii de ani peste tot, nu erau timpiti.

In 1990 a aparut prima fractura in societatea noastra, intre “ai lui Iliescu” si opozitie. “Ai lui Iliescu”  insemnau in primul rind gasca de tradatori de tara, complotisti la revolutie, in al doilea rind fosti activisti care vroiau sa-si pastreze privilegiile (au existat si lideri FSN de buna credinta dintre care am cunoscut mai multi, enumerind in primul rind pe Claudiu Iordache si Sorin Botnaru) si in al treilea rind (dar si cel mai important) masa enorma de votanti de buna credinta dar dezinformati. Opozitia era la fel de eterogena: dizidentii adevarati (despre care nici acum nu se vorbeste), alegatori mai deschisi la minte decit fesenistii, dar au aparut si multi lideri politici din partidele istorice, fosti detinuti politici, racolati de securitate in timpul detentiei sau dupa eliberare; evident, au intrat si s-au inregimentat sub steagul opozitiei si fosti oameni ai vechiului regim, unii de buna credinta, altii gasind ocazia unei noi cariere, altii infiltrati. Fesenistii, din proprie initiativa generata de prostie, sau impinsi de la spate, s-au dedat peste tot la violente impotriva opozitiei.

Sub Constantinescu, a fost liniste. In aceasta liniste a inceput tradarea tarii in sens invers si jefuirea ei de catre straini, continuata si in ultimul mandat al lui Iliescu.

Antagonizarea poporului roman s-a acutizat sub Traian Basescu, un neom cu o inteligenta diabolica, si a ajuns la paroxism sub Klaus Iohannis, pe care nimeni nu il poate acuza de inteligenta proprie.

Realegerea lui Iohannis anul trecut a insemnat startul pentru distrugerea Romaniei.

Stiu, veti spune ca asta inseamna democratia. Este marea mea jale. Ma simt ca bietul Tutea, sa lupt din 1972 pentru democratie asumindu-mi toate riscurile, suportind consecintele si sa constat ca democratia adevarata nu exista, aceasta este poate dezamagirea maxima din viata mea.

Daca Iohannis a fost reales presedinte, astrele s-au aranjat asa din mai multe cauze:

– in doar 30 de ani, actiunea de imbecilizare a poporului roman ne-a aliniat popoarelor din vest;

– interenetul si in primul rind facebook-ul si-au adus contributia;

– serviciile secrete s-au implicat in mod direct;

– si poate, cel mai important, a fost sprijinul PSD-ului.

De 16 ani incoace poporul roman suporta consecintele prostiei PSD. Scotind pe piata drept candidati la presedentie pe Adrian Nastase (simbolul corupriei), Mircea Geoana (simbolul prostiei), Victor Ponta (simbolul arogantei) si pe Vasilica, despre care nu mai comentez, le-au oferit pe tava lui Basescu si Iohannis cite doua mandate.

Ce se intimpla astazi sub Marcel Ciolacu, este de neinteles!

Ultimul (actualul) guvern Orban a fost votat de PSD cu motivarea ca pandemia necesita o guvernare stabila. Bravo neica! Guvernul Orban a fost dat jos pentru incompetenta sa, Curtea Constitutionala a declarat ca fiind impotriva Constitutiei renominalizarea lui Orban si a guvernului lui. Ca sa trecem pandemia (care nici nu stiu daca este chiar pandemie – nu ma pricep, dar se pare ca pentru a fi declarata pandemie la nivel mondial trebuie afectat un procentaj din populatia lumii care nu a fost intrunit) voi ati votat un guvern de incompetenti declarati!

Dupa care ati votat ca oile toate restringerile drepturilor noastre!

Il tot amenintati pe Orban cu motiunea de cenzura, dar ori nu stiti cum se redacteaza, ori nu stiti sa scrieti!

Cu ce este strins de boase Ciolacu? Cu milionul nejustificat despre care scria Valer Marian? Cu declaratia prin care a obtinut titlul de luptator cu rol determinant in victoria recolutiei, participind din 14 dec. 1989 (!) la revolutia din Buzau, unde nu a fost revolutie?

Cu asa opozitie, Romania se indreapta ferm si neabatut spre groapa, o groapa sapata de un popor inconstient.

Mi se rupe sufletul vazind in prezent cum un site care ani de zile a luptat impotriva PSD, acum promoveaza agitatori PSD numai pentru faptul ca il critica pe Iohannis. Asta este o viziune oarba.

In tot acest timp economia tarii este aneantizata, drepturile constitutionale sint incalcate, bugetul este jefuit in contul pandemiei si in folosul oamenilor PNL, Citu imprumuta tara mai mult decit declara.

Si se mai intimpla ceva: se inchid dosare penale! Printre altele, fostul ministru Daniel Chitoiu, care vorbind la mobil in timp ce conducea, a intrat in masina in care erau doi batrini pe care i-a omorit, a fost gasit nevinovat. Mortul (batrinul) a fost de vina! Vai de noi, batrinii, noi sintem de vina intotdeauna!

Dumnezeu sa ne ajute, dar cum sa ne ajute cind vede cit de prosti sintem?

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (II)

Doamne! Sint atitea de scris, incit nu stiu cu ce sa incep partea a doua!

In Romania bintuie intr-adevar un virus devastator, un virus distrugator, un virus ucigas, care cind nu face naveta Bucuresti-Sibiu se lafaie in palatul Cotroceni, conduce sedintele CSAT, ne silabiseste de pe prompter marile minciuni. Intr-adevar, sintem dezinformati, sintem mintiti – de catre cel ales de romani sa duca la bun sfirsit distrugerea Romaniei. Deci, prin ricoseu, ar trebui sa scriu si despre presa.

Acum 25 de ani se spunea ca Viorel Hrebenciuc violeaza Constitutia. Apoi, aceasta a fost violata de Basescu. Acum biata Constitutie a ajuns siluita in ultimul hal, pe toate partile, de Iohannis. Care se mai si ratoieste la Curtea Constitutionala cind aceasta, cu timiditate, il mustra. Evident, Ludovic Orban, ii tine isonul. Complicele tot mai evident, PSD-ul, isi vede linistit de propriile afaceri, de declaratii sforaitoare, dar nu se gindeste la suspendare. Mimind opozitia, se joaca, de ochii lumii cu motiuni simple, inutile. Iata, alta tema.

Sub umbrela diferitelor stari impuse nejustificat de Iohannis, PNL a purces la cel mai crunt jaf al bugetului. Desigur, nici in acest caz, PSD nu a fost interesat citusi de putin de asta. Nu stiu daca va fi cineva in masura, la un moment dat, sa poata calcula cuantumul total al prejudiciului care a fost produs pe mai multe planuri. Cel mai important este cel al achizitiilor, in cadrul caruia firmele “prietene” s-au imbogatit peste noapte ca in basme cumparind din strainatate produse pe care le-au vindut statului la preturi de specula ordinara. Nu am cum sa cunosc dimensiunile acestei afaceri pe care cred ca nici mafia aia adevarata, de la mama ei de acasa, nu a reusit-o, dar va trebui sa vin cu niste exemple gasite.

Si va trebui sa pun si niste intrebari: de ce a fost nevoie de intermediari? Ce au pazit ministerele de resort, ce au pazit ONAC si C.N. Unifarm, ce au facut atasatii nostri comerciali raspinditi in toata lumea ducind o viata de vis fara nici o raspundere?

Evident, intrebarile nu se termina aici. Sint curios sa stiu citi bani a imprumutat Citu, si de la cine. Dar sint curios sa stiu si cum vom rambursa imprumuturile, nu cumva cedind  tot ce mai are Romania? Nu vreau sa cobesc, dar ma gindesc cu teama ca sub ochii blajini (am scris blajini, nu bovini!) ai celui ales de popor, “guvernul lui” va cobori si depune pe fundul gropii Romania pe fundalul prohodului cintat de “DNA-ul lui”, aparatorul guvernului mafiot.

Dar se petrec in Europa si unele lucruri care ne privesc pe noi si care trebuie comentate, ca de pilda uluitoarea hotarire pronuntata de CEDO in cazul Laurei Codruta Kovesi, o infractoare sprijinita de UE intrucit este nevoie de ea – sa fie siguri ca nu ii cerceteaza nimeni. Si tot cu ocazia aceasta va trebui sa comentez (doar putin, fiindca nu acesta este subiectul) si coruptia din virful UE, si despre Comisia Jacques Santer, si despre cine conduce Europa – dar, repet, doar putin.

O sa mai scriu si despre alte lucruri, tangentiale, marunte, dar care privite in ansamblu ofera imaginea apocaliptica a Romaniei de azi care eu nu cred ca mai are vreo sansa.

Si o sa inchei cu un episod personal petrecut in luna mai a anului de gratie 2020 A.D. cind ducindu-ma la banca sa-mi retrag pensia pe ultimele trei luni, la intoarcere niste tigani dibaci mi-au furat toti banii. Nu o sa va povestesc aceasta ca sa ma pling, fiindca nu ar rezolva nimic – o sa va povestesc ca sa intelegeti de ce nu am sesizat “organele in drept”: aveam nevoie de un politist cinstit, istet si meserias, ceea ce nu am gasit. Fara indoiala ca trebuie sa mai existe asa ceva, ca doar nu i-o fi dat afara Vela pe toti, dar eu si prietenii mei nu cunoastem nici unul.

x

Cred ca sinteti de acord ca din acest lung sir de teme este greu de stabilit o ordine de prioritati, astfel incit voi porni aleatoriu, cu niste teme mai marunte.

Am citit despre un sondaj de opinie conform caruia increderea in PNL scade in timp ce increderea in PSD creste. Ca increderea in PNL scade este firesc, insa de mirare este cresterea increderii in PSD care nu a facut nimic, decit sa sustina in parlament toate nenorocirile promovate de PNL!

Ce inseamna asta? Inseamna ca printre blestemele aruncate asupra romanilor este si acela de a se invirti intr-un cerc vicios, nevoiti sa aleaga in permanenta intre aceleasi partide corupte si tradatoare si, dezamagiti de unii, la alegerile urmatoare sa ii aleaga pe ceilalti – in termeni tehnici, aceasta se numeste “alternanta la guvernare”.  Isi permit sa faca orice intrucit stiu bine ca oricum vor intra in viitorul parlament unde, prin jocuri politice si negocieri inclusiv cu eternul nepartid (intrucit nu este partid politic) “balama” UDMR, unii sau altii vor ajunge la guvernare.

Avem o tara plina de politicieni, dar o mare penurie de oameni politici. Iar politicienii sint de fapt niste politruci care au schimbat limba de lemn bolsevica cu limba de lemn occidentala.

Intr-un timp foarte scurt, din politica romaneasca au fost exclusi patriotii, poate la sugestii externe. In anii ’90 am facut politica, pot spune chiar la virf, am fost al doilea om intr-un partid parlamentar. Cind partidul s-a descotorosit de uscaturi, vroiam sa devina cel mai curat si mai patriotic partid din tara. Dar la dorinta celui mai corupt ministru al justitiei (Valeriu Stoica), umilele lui slugi, judecatorii, au desfiintat ilegal partidul!

Tocmai ce am citit ieri un apel al lui Viorel Catarama pentru unirea patriotilor. Inainte de revolutie Viorel Catarama lucre in comertul exterior, in Belgia iar conform unei informatii pe care evident ca nu o pot verifica, in ziua de 17 dec. 1989, cind Ceausescu era la Teheran, tot acolo era si Viorel Catarama, venit sa incaseze o transa dintr-o datorie pe care Iranul o avea fata de Romania. Nu stiu daca este adevarat iar daca este adevarat, nu stiu ce s-a intimplat cu banii, dar in orice caz in anul 1990 Catarama a infiintat firma Elvila. Iertata fie-mi mefienta, dar eu nu pot avea incredere in Viorel Catarama. Mai rasfirati, flacai, mai rasfirati!

x

Luni, la Braila, s-a produs primul deces cauzat, cum s-a spus, de covid. Dar era o batrina de 77 ani, transferata duminica de la Galati, internata in stare critica, cu mai multe si grave afectiuni cardiace si neurologice.

Deci si judetul Braila, judet in care nu a murit nici un brailean infectat cu covid, a fost nevoit sa se supuna starii de urgenta si apoi celei de alerta care au fost obligatorii absolut in intreaga tara, fara nici un discernamint. Un intreg judet a fost paralizat iar drepturile constitutionale ale locuitorilor au fost suspendate – totul, degeaba!

x

Iata ca primim o informatie concreta:

https://www.zf.ro/zf-24/institutul-national-de-sanatate-publica-peste-90-dintre-cei-care-au-19183142

Bun, deci avem o cifra clara: 90,7 % din cei declarati morti de covid aveau cel putin o comorbiditate. Dar ceilalti 9,3 % din ce cauza au murit? Nu se stie fiindca nu au fost autopsiati. A murit cineva doar din cauza covidului? Nici asta nu vom sti niciodata din acelasi motiv. Poate nu a murit nici unul.

Si in acest caz cei 4 cavaleri ai Apocalipsei (Iohannis-Orban-Vela-Tataru) sustinuti de trio-ul malefic (Arafat-Streinu Cercel-Rafila) au furat in mod inutil fiecarui roman doua luni din viata!

x

Pentru a-i motiva (sau recompensa) pe cei „din linia intii” in lupta cu covidul, adica personalul medical, guvernul le ofera in plus un stimulent de risc lunar de 500 euro.

Spitalul municipal Cimpina (300 paturi, 70 medici, 200 asistente) a devenit institutie suport covid, in care este internat UN singur pacient! Oare intregul personal va primi acest bonus (135.000 euro lunar) pentru faptul ca au ingrijit UN pacient?

https://www.mediafax.ro/editorialistii/comentariu-adrian-onciu-pandemia-covid-19-este-un-fake-mai-mare-decat-bomba-atomica-a-lui-ceausescu-piramida-din-bucegi-si-conspiratia-5g-luate-la-un-loc-19168483

Am imbatrinit si eu, asa ca trebuie sa iau pauza. Trebuie sa ma odihnesc tot mai des, trebuie sa recitesc articolele salvate, trebuia sa imi revad notitele, asa ca episoadele vor fi mai scurte decit de obicei.

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (III)

Am indicat recent un link privind situatia incredibila a spitalului din Cimpina. Apoi m-am gindit ca poate unii l-ar considera pamflet, asa ca mai dau unul, care in mod cert nu ridica banuieli de gluma:

https://www.cristoiublog.ro/spital-blocat-de-un-singur-pacient-cu-covid-19/

Este incredibil ce guvernare imbecila, tradatoare, criminala a ajutat PSD-ul sa aibe tara! Spitale blocate pentru cei cu boli cronice pastrind paturile pentru potentiali infectati cu covid, care nu apar! Ceilalti bolnavi, mor cu zile fara sa fie bagati in seama, sau mor asteptind rezultatele testelor covid, fara de care nu sint operati! Avem un sistem de sanatate la pamint, exodul medicilor si al personalului medical este continuu de ani de zile, iar noi trimitem medici in Italia, in Moldova, in SUA!

Exista pe vremuri un banc: izbucnise un razboi intre URSS si China. Conducerea partidului comunist albanez se reuneste in sedinta de urgenta. Cineva dintre ei propune trimiterea in ajutorul URSS a unui tanc. Un altul propune trimiterea a doua tancuri. Se ridica inca unul care spune: „Tovarasi, eu propun sa trimitem toate cele trei tancuri!”. Cam asta este situatia in cazul nostru: Italia este colega cu noi in NATO si in UE, Moldova este sora noastra iar SUA partenerul nostru strategic, inteleg foarte bine ideea si nevoia de solidaritate, dar cind la noi mor oamenii cu zile, ne permitem astfel de filotimii?

x

O asistenta medicala de 45 de ani din Botosani a murit. A fost declarata moarta din cauza covidului si, probabil, ingropata imediat. Apoi a venit rezultatul celui de al doilea test – era negativ, ca si primul, de altfel! De ce a murit? Nu stim, conform recomandarilor OMS, nu a fost autopsiata.

https://www.libertatea.ro/stiri/insp-a-rectificat-asistenta-de-45-de-ani-din-botosani-nu-a-murit-din-cauza-coronavirusului-3012193

Stim deja ca 90,7 % din mortii infectati cu covid aveau comorbiditati (cancer, boli cardiace, coma diabetica, etc.) – nu stim de ce au murit, nefiind autopsiati. Nu stim nici de ce au murit ceilalti 9,3 %, de asemenea neautopsiati. Avem insa un caz concret, al unei femei inca relativ tinara care a murit – s-a spus initial ca de coronavirus, dupa care s-a constatat ca nu era infectata cu covid.

Iohannis a oprit economia tarii, a distrus vieti, a prigonit batrinii, a jefuit cu amenzi imposibil de platit pe cei care nu au stiut sa completeze corect declaratiile pe proprie raspundere. A pretins ca amenzile enorme au limitat numarul de morti! Poate el, sau Orban, sau Vela, sau Tataru sa-mi dea un exemplu de roman care a murit de coronavirus? Nu, nici unul nu poate, fiindca nu s-au facut autopsii! In schimb, eu pot sa le dau un exemplu contrar.

Ne-au chinuit pentru a pretinde ca prin abuzurile lor au salvat natia, dar nimeni nu stie de la ce ne-au salvat! Nu stiu care este situatia in celelalte tari, dar in Romania nu stiu nici un roman care a murit doar din cauza infectarii cu covid. Stiu, exista intr-adevar acest virus, care constat ca nu ucide decit bolnavi cronici. In aceste conditii, fara sa fiu medic, consider ca sint indreptatit sa spun ca in Romania au fost cca. 19.000 de oameni care au fost loviti de o noua gripa, iar numarul mortilor, cel putin conform situatiei comparative pentru luna martie, a fost mai redus decit in anii trecuti!

https://www.activenews.ro/stiri/Secretarul-de-stat-Horatiu-Moldovan-recunoaste-paradoxul-pandemiei-Numarul-mortilor-in-Romania-a-fost-mai-mic-in-2020-decat-in-anii-precedenti-161618

Romania, economia romaneasca, romanii, au fost sacrificati degeaba. Masurile imbecile luate l-au ajutat pe Iohannis sa fie inchise site-urile care il criticau (dupa ce li s-a dat din nou drumul, au suferit atacuri informatice – din partea cui? tot din partea rusilor, care vad ca in Romania sint vinovati de orice?). Masurile au ajutat si PNL-ul sa jefuiasca bugetul de stat. Simt la Iohannis o ura fata de Romania – de ce oare? fiindca am intors armele impotriva Germaniei la 23 august 1944?

x

Acum haideti sa privim putin dezmatul pe bani publici, ospatul la care Ludovic Orban si-a invitat prietenii (intrucit asa cum banuiesc, aceste firme ii sint prietene, nu dusmane).

Evident, cei mai multi bani au fost cheltuiti pentru achizitii: izolete, masti, manusi, halate, viziere, termoscanere, teste, dezinfectante, etc., etc. … S-a profitat din plin de faptul ca in starea de urgenta nu mai trebuie facute licitatii. Sint cu totul de acord ca in anumite situatii, de reala urgenta, legea achizitiilor publice, cu procedura ei greoaie, poate duce la consecinte catastrofale, dar aceste achizitii fara licitatii trebuie facuta cu maxima responsabilitate. La noi insa, in tara in care exceptind pe acarii Paun nu raspunde nimeni, reactia PNL a fost: “Ura! Avem liber la furat!”. Sa vedem citeva cazuri.

Am scris in articolul “Stati in case! Lasati-ne sa furam linistiti!…” despre contractul incheiat de ONAC (Oficiul National de Achizitii Centralizate) cu firma bucataresei Maria Cristian din com. Calugareni, sat Uzunu pentru a achizitiona 1.750.000 de masti pentru care a platit 56 milioane de lei (12 milioane de euro, adica 7 euro/masca!). Iata si un link:

https://ziare.com/stiri/coronavirus/o-firma-dintr-un-sat-din-giurgiu-care-se-ocupa-de-comertul-cu-amanuntul-vinde-masti-de-protectie-guvernului-cu-56-de-milioane-de-lei-1603386

Dar treaba este mult mai complicata! Nu Maria Cristian executa contractul, ci firma Sanimed International al carei patron, Catalin Hideg, declara senin ca el nu isi platise la stat TVA-ul astfel nu putea avea certificat fiscal – atunci, a bagat in fata firma Romwine&Coffee. S-a plins de faptul ca a trebuit sa bata drumul in Turcia pentru a aduce mastile! Vad ca turcii nu sint de loc ranchiunosi, au livrat mastile exact unde Sinan Pasa si-a pierdut ultimii dinti!

In regula. Am si eu niste intrebari:

– cit costa in Turcia o astfel de masca?

– daca se produc in Turcia, de ce producatorul nu a fost contactat de indata de atasatul nostru comercial?

– cum a ajuns ONAC la bucatareasa reprofilata in vizatoare de vin si de cafea iar acum de masti, sau, invers, cum a ajuns Maria Cristian la ONAC?

– ce o recomanda pe Maria Cristian din punctul de vedere al experientei, bonitatii, garantiilor?

– ce avans a fost achitat (de aici am putea trage o concluzie privind pretul real)?

Haideti sa vedem acum cit costa o izoleta.

https://www.aktual24.ro/izolete-la-pret-de-automobil-dna-declanseaza-anchete-promisiunea-lui-iohannis-devine-realitate-nimeni-nu-va-scapa-nepedepsit/

CN Unifarm SA (companie tot de stat) a cumparat izolete la pretul de 80.000 lei, adica cca. 17.000 euro.

Pentru mine, din ce am vazut in fotografiile de pe net, izoleta este un fel de sicriu din plastic. Pentru ca o astfel de izoleta sa ajunga la pretul unei masini bune, ce dotari trebuie sa aibe? Are aer conditionat, TV si telefon? Are WC? Intra in pret si o asistenta cu picioare lungi, cu sini mari, tari si rotunzi?

Nu va luati dupa vorbele lui Iohannis, ca nimeni nu va scapa nepedepsit – el a scapat, deci minte.

Romania a depasit nivelul de virf al epidemiei iar ceea ce nu ni se impunea in plina epidemie, ni se impune acum: purtatul mastilor si termoscanarea! Prietenii PNL stiu de ce, stie si Iohannis: acesti prieteni trebuie sa isi vinda stocurile la pret de specula – cine se pricepe, face bani buni si din epidemii.

Iata o alta informatie interesanta: in Romania sint 388 de firme care produc echipamente de protectie, inclusiv medicale.  Dar statul roman (adica guvernul Orban) nu a contactat nici una dintre acestea, a preferat sa-si imbogateasca clientela chiar daca printr-asta putea se provoca o intirziere care in cazul unei epidemii adevarate punea in pericol romanii (alta dovada ca epidemia a fost de fapt o afacere de familie): sa aduci de pilda din China aceste importuri, un specialist spune ca se pierdeau 35-40 de zile cu vaporul (cost 50.000 $), 23 de zile cu trenul (cost 100.000 $) iar cu avionul, mult mai rapid, costul ar fi fost 280.000 $. Statul roman a ales sa piarda timpul, sa suporte cheltuielile de transport si sa le achizitioneze la preturi de citeva ori mai mari. In acest timp, producatorii romani erau nevoiti sa  isi valorifice productia in strainatate. Curat gindire liberala! Nu prin noi insine, ci pentru noi insine! 4 firme au primit 183 milioane de lei pentru a importa produse facute si la noi in tara!

https://www.mediafax.ro/coronavirus/romania-are-sute-de-fabrici-care-produc-masti-dar-da-milioane-pe-importuri-patru-firme-au-primit-183-de-mil-de-lei-de-la-stat-19025461

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (IV) 

Il intreb pe Klaus Werner Iohannis: in conditiile pe care le-a impus romanilor, cum pot protesta cei constienti, care au evitat imbecilizarea, impotriva unui presedinte corupt, tradator si ticalos, impotriva unui guvern corupt, tradator si ticalos? Doar cautind prin vechile gospodarii taranesti furci si coase, topoare si seceri?

x

Dupa obiceiul romanesc, cu ocazia zilei lui de nastere, sa-i uram si noi “La multi ani” premierului Ludovic Orban, dar nu in fruntea guvernului. Ii adresam aceasta urare chiar daca pe noi nu ne-a tratat nici cu gustari, nici cu bautura. Ca de obicei, si acum poporul a baut sampania prin reprezentantii lui.

Sa ne intoarcem la afaceri.

Romania nu a dus niciodata lipsa de baieti isteti, in toate domeniile, in orice imprejurare (razboi, socialism, revolutie, criza).

Iata un titlu interesant:

https://www.libertatea.ro/stiri/firma-prietenului-lui-botezatu-a-facut-profit-de-4-milioane-de-dolari-dintr-un-singur-contract-cu-viziere-3005832

Pe scurt:

Pe 10 martie, cu câteva zile înaintea stării de urgență, Oficiul Național de Achiziții Centralizate a lansat procedura pentru achiziția publică de echipamente de protecție, respectiv combinezon, vizieră, mască tip FFP2 și tip FFP3.

Viggo Fashion a cumpărat 1.750.000 de viziere din China cu 0,5 dolari bucata, iar ONAC a fost de acord să i le cumpere cu 3,12 dolari.

Pe 2 aprilie, ONAC a lansat o nouă licitație pentru achiziționarea de viziere pe care a câștigat-o tot Viggo cu același preț: 16 lei fără TVA pe bucată. Și cantitatea a fost identică: 1.750.000 de viziere, care trebuie livrate în 17 zile.

In rest, cititi stirea completa singuri, din articolul de mai sus.

Ilegalitatile curg ca un fluviu sub aceasta guvernare.

Firma Tehnoplus Medical apartine omului de afaceri Octavian Niculescu. Romania TV spune ca unele surse judiciare sustin ca acesta este denuntatorul Sorinei Pintea – nu stiu, nu am vazut dosarul, dar am citit si alte variante. Insa nu asta este important, important este faptul ca la data de 5 mai 2017 Banca Mondiala a exclus firma de la licitatii pentru acuzatii de coruptie.

Este adevarat, excluderea a fost pentru doi ani, care au si trecut, iar in cauza, pe motiv de urgenta nu a fost licitatie ci incredintare directa. Si asa, o firma acuzata de practici incorecte in afaceri, a primit de la ministerul transporturilor 3,5 mil. euro.

https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/anchete/denuntatorul-sorinei-pintea-recompensat-de-guvernul-orban-cu-peste-3-5-milioane-de-euro-in-stare-de-urgenta-845636.html

Cazul este reluat si de un alt post TV, care aduce in discutie si o alta firma,  Ducos Trading, firma apatinind unor fosti parteneri de off-shore cu Adrian Streinu Cercel (cum se leaga lucrurile in Romania!) care a incheiat contracte in valoare de aproape 9 mil. euro.

Printre altele, Ducos Trading a livrat si 1,2 mil. masti importate din China, repartizate la 113 spitale din tara, care ulterior s-a constatat ca sint periculoase, astfel incit au fost retrase.

https://www.romaniatv.net/denuntatorul-sorinei-pintea-a-obtinut-un-contract-fara-licitatie-acordat-in-starea-de-urgenta-firma-sa-fusese-exclusa-de-la-licitatii_522896.html

Alta ilegalitate, de data aceasta a ministerului invatamintului. Monica Anisie anunta la data de 19 mai o licitatie pentru masti care sa fie atribuite elevilor in vederea examenelor de capacitate si de bacalaureat (am auzit la radio ca fiecare va primi cite doua pentru fiecare zi). Pe 22 mai ministreasa anunta anularea licitatiei iar in ziua de 25 mai posteaza o noua oferta, pentru 17.000.000 masti(!) in valoare de 10 mil. euro, cu precizarea: „Ținând cont de urgența realizării achiziției, propunem ca termenul limită de depunere a ofertei să fie în aproximativ 4 ORE de la data transmiterii invitației de participare.

https://www.justitiarul.ro/mafia-galbena-loveste-din-nou-tun-pnl-10-milioane-de-euro-pe-masti-pentru-elevi-inainte-de-examenele-nationale/

Se mai intimpla si lucruri bizare, o ancheta pe aceasta tema, asumata sub pseudonim dar semnata la final din prostie cu numele real, care a disparut de pe internet, insa care a reaparut, sub semnatura autorului (un apropiat al DNA), cind si-a dat seama ca postarea a fost salvata iar el facuse prostia sa se deconspire.

https://evz.ro/coruptia-milioanele-si-pandemie-o-ancheta-exploziva-cu-a-disparut-de-pe-siteul-g4-media-urmele-ei-au-fost-sterse-integral.html/2

Se spune ca DNA investigheaza achizitii in valoare de 140 mil. euro legate de coronavirus. Frumos, dar cum sa aresteze „DNA-ul meu” pe cei din :guvernul meu”? Iata articolul care ne arata nu numai increngaturi dar si citi bani a primit (ca sa ii risipeasca) Unifarm. Citeva din informatiile aduse de articol (unele deja mentionate):

„În primă instanță, Unifarm a cheltuit rapid 70 de milioane de lei, iar apoi i s-a dat un credit de 1,15 miliarde de lei de la Eximbank, din care a cheltuit deja 600 de milioane de lei, cam jumătate din suma garantată de către stat.

– 2,2 milioane de măști achiziționate la un preț dublu de Unifarm, prin doi intermediari, importator fiind firma soției unui fost ofițer SRI,

– 1,2 milioane de măști de la un producător de pamperși din China, aduse la Unifarm printr-o firmă ai cărei acționari au avut afaceri offshore cu dr. Streinu-Cercel. Măștile au fost declarate neconforme de către UE și au trebuit retrase, în ciuda faptului că au costat 18 lei pe bucată, un preț de măști profesionale, pentru personalul medical.

– izolete la preț de 80.000 de lei bucata, practic prețul unui automobil. Când Unifarm a încercat să le ofere Ministerului Sănătății, în urma unei licitații despre care Libertatea a scris că a fost aranjată în favoarea Unifarm, oficialii din MS și-au dat seama că ele nu pot fi cumpărate nici măcar într-o achiziție cu dedicație, pentru că e prea mult.”

https://www.libertatea.ro/stiri/dna-investigheaza-achizitii-publice-covid-de-140-de-milioane-de-euro-3007410

La data de 10 aprilie (retineti, 10 aprilie, acum 50 de zile!), Europa Libera facea topul primilor 10 laureati ai licitatiilor directe: 1. DNS Birotica și Direct Distribuție Birotică, 2. Alpha Ned 2000 Exim, 3. Neramo Distribution, 4. Sanrotex Trading, 5. Luan Vision, 6. Demoteks Medical, 7. Dentstore, 8. NHB Berteea, 9. Three Pharm si 10. 4 Brands.

https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-marii-castigatori-stat-achizitii-masti-echipamente-protec%C8%9Bie/30544592.html

O sa pun punct pentru astazi cu un articol care nu se refera la achizitiile guvernului Orban ci la ceea ce inseamna masca pe care sintem obligati sa o purtam: un semn al obedientei, sa ne obisnuim cu conditia de sluga umila, care nu stie ce este revolta, care sa tiraste in lanturi fericit ca i se arunca un colt de piine.

https://invictuswebmedia.com/2020/04/30/mastile-faciale-au-un-scop-simbol-al-obedientei-vizibile-public/

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (V)

Ca sa aveti o imagine mai completa, ar fi bine sa cititi si alte doua articole pe aceasta tema postate inainte de inceperea serialului de fata:

https://www.incorectpolitic.com/stati-in-case-lasati-ne-sa-furam-linistiti/

https://www.incorectpolitic.com/romania-tara-tradarii-si-minciunii/

Nu am studii de medicina, dar nici timpit nu sint. Ca sa imi permit sa scriu acest serial a trebuit sa citesc foarte mult – articole scrise de medici importanti, din toata lumea. Articole care cu foarte rare exceptii nu si-au gasit loc in ceea ce se numeste „presa mainstream”, aliata mafiei internationale, in aceasta perioada in special a celei medicale.

Nu stiu daca acest virus a fost produs in laborator sau nu, iar in caz afirmativ, nu stiu in laboratoarele cui. Dar in primul articol de mai sus am vorbit despre expertul international Leonard George Horowitz si declaratiile sale privind bioterorismul promovat de CIA, iar in cel de-al doilea am indicat un link privind laboratoarele americane care produc arme biologice in 25 de tari ale lumii!

Iarasi nu stiu in China si in celelalte tari ale lumii ce virsta aveau cei care au murit fiind infectati cu covid si daca aveau comorbiditati. Si am constatat un lucru interesant: virusul a afectat cel mai mult tarile bogate, tarile dezvoltate. In celelalte tari (inclusiv Romania) procentul a fost mult mai redus – unii au sustinut ca ar fi vorba de genele specifice ale fiecarui popor – poate, nu ma pricep.

Stiu insa bine situatia din Romania si citind in ultimele saptamini numai pe aceasta tema punctele de vedere ale medicilor cu constinta si curaj pot sa spun ca acest virus nou ii ucide doar pe cei care sufereau de boli grave. Tinerii si celelalte persoane fara probleme grave de sanatate au fost chinuiti degeaba, degeaba li s-au incalcat drepturile constitutionale, degeaba a fost lovita economia nationala!

Starea de urgenta a fost un grav abuz din partea lui Klaus Werner Iohannis generat in primul rind de interese mafiote, dar care le mai conferea doua avantaje: romanii fiind blocati in case, ei puteau fura in voie iar site-urile care scriau adevarul puteau fi interzise!

Ca a fost un abuz inutil impus intregii tari, rezulta chiar din atitudinea statului roman care rezulta atit de limpede din doua exemple:

Din anumite motive neelucidate, in judetul Suceava s-au inregistrat cam un sfert din numarul total de persoane infectate la nivelul tarii iar municipiul Suceava si 8 alte localitati din jurul acestuia au intrat in carantina totala. In timp ce romanii erau blocati in case si nu aveau voie in cazul exceptiilor permise sa se deplaseze in grupuri mai mari de trei, exact din aceasta zona sute de romani au fost inghesuiti in autobuze, transportati peste munti, inghesuiti in aeroporturi (intii Cluj, apoi si Sibiu), inghesuiti in avioane si dusi in Germania sa culeaga sparanghel in conditii mizere de cazare si siguranta sanitara (apoi, romanii au fost dusi si in alte state europene). Toate acestea, cu sprijinul direct sau indirect (prin pasivitatea organelor de ordine) al autoritatilor romane.

Al doilea exemplu este legat de masti. Daca acestea erau cu adevarat necesare, statul roman s-ar fi mobilizat de indata. In primul rind ar fi contactat unitatile din Romanaia care le produceau (si erau destule!), dar nu au facut asta. Apoi, ar fi mobilizat ministerele de resort, organele infiintate pentru astfel de achizitii, atasatii comerciali din tarile producatoare – nu au facut nici asta.

Si-au selectat clientela politica, iar aceasta s-a pus pe facut bani. Pentru economie (adica pentru un profit propriu cit mai mare), nu le-au adus cu avionul (foarte putine astfel de transporturi au fost facute pe calea aerului) ci cu trenul sau vaporul. Daca pericolul era atit de grav iar mastile atit de necesare, intirzierea cu saptamini a aducerii lor in tara putea duce la sute sau mii de morti – dar nu a dus!

Acum nu este nevoie de masti, dar sintem obligati sa le purtam pentru ca acesti escroci sa isi vinda zecile de milioane de bucati pe care le vind la preturi de 5-10 ori mai mari.

x

Presedintele Iohannis si „guvernul lui” sint niste criminali. Ar trebui ca cineva (dar nu organele de stat, nu ele!) sa se ocupe de evidenta celor care au murit cu zile in aceasta perioada.

Atitea spitale din tara au devenit institutii suport covid, rezervate pentru cei infectati, care insa nu apareau, si interzise bolnavilor cronici. Citi dintre acestia au murit fiind privati de tratament si ingrijiri?

Ministerul sanatatii a conditionat efectuarea operatiilor de efectuarea prealabila a doua teste covid. Stiu ca au murit pacienti fiindca, asteptind rezultatele, nu au fost operati la timp. Citi au murit din aceasta cauza?

Face cineva o statistica privind sinuciderile din aceasta perioada si care au fost motivele? Fiindca stiu ca au fost si astfel de situatii.

Avem si un tinar care cedind psihic, a fost impuscat mortal de politie.

Noi, batrinii, trecuti prin viata, hirsiiti cu necazurile si nevoile, avem nervii mai rezistenti si unii sintem si obisnuiti cu singuratatea. Cei tineri insa nu stiu cum au trecut prin aceasta claustrare fortata si, repet, inutila. Ramine de vazut in viitorul apropiat daca va creste numarul bolnavilor psihici. Ramine de vazut si daca a crescut nivelul alcoolismului, daca va creste numarul divorturilor.

Acestea sint doar citeva aspecte.

x

Luni 25 mai ministrul de interne Ion Marcel Vela a mai extras o galeata de intelepciune din putul nesecat al gindirii sale pe care a desertat-o in fata microfoanelor: informațiile alternative publicate în mediul online, care contrazic viziunea guvernului asupra crizei coronavirusului, ar fi plătite din exterior, poate chiar din „state care nu agreează, să spunem, fie politica noastră europeană, fie politica de alianțe militare”.

De loc intimplator, in zdrobitoare masura, aceste informatii alternative provin din presa, blogurile sau site-urile patriotice, nationaliste. Balmajeala lui ne dovedeste mentalitatea clasei politice: banul! Întîi de toate ei se gindesc la bani, ca cineva plateste pentru asta! In putinatatea mintii lor de tradatori corupti, ei nu pot intelege sau accepta faptul ca in aceasta tara mai sint romani gata sa sacrifice orice pentru adevar, pentru a-si apara patria si neamul!

Dan Cristian Ionescu

Incorect Politic – O Publicație Dizidentă

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Iohanis). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.