Parada vechiturilor de 1 decembrie ?


cetateanul.net

cetateanul.net

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.

”Parada militara de 1 Decembrie, ziua nationala a României este o rusine. Orice om onest nu poate fi decât revoltat de aceasta butaforie organizata pe bani publici. Vor defila niste vechituri prin fata unor infractori”, a declarat Catalin Avramescu, sef al Cancelariei Prezidentiale în mandatul lui Traian Basescu, fost ambasador al României în Finlanda si Estonia. România este membra NATO din 2004, prin urmare a trimis trupe în Afganistan si Irak si gazduieste scutul antibalistic american de la Deveselu. Oare un stat membru, aflat în flancul estic, cel mai ”fierbinte” al NATO,  îsi permite sa mentina o armata de vechituri, asa cum afirma Catalin Avramescu ?

Tancul românesc TR-85M1, derivat din T-55 sovietic, model 1985.

Masina de lupta a infanteriei române MLI-84M1 Jder, derivata din BMP-1 sovietic, model 1984.

Transportorul amfibiu blindat românesc TAB-77 Zimbru, derivat din BTR-70 sovietic, model 1977.

wikimedia.org

wikimedia.org

Autoturismul usor blindat american Humvee, model 1995

Elicopterul românesc IAR-330 Puma Socat, model 1979

Avionul de lupta american multirol F-16 A, model 1983

Avionul de lupta sovietic MiG-21 Lancer, model 1971

Sistemul de rachete AA american, cu raza medie de actiune, MIM-23 Hawk, model 1967

Pentru comparatie, pe 9 mai 2016, la Moscova a avut loc o parada militara în cinstea victoriei împotriva fascismului, în al doilea razboi mondial. Rusia fiind în permanenta descrisa în media, de analistii, jurnalistii si politicienii români, drept singurul si cel mai periculos agresor  pentru România. La parada militara de la Moscova au participat, pe lînga tipuri de tehnica militara pe care România nu le detine si arme similare, dar de ultima generatie.

Tancul rusesc T-14 Armata, model 2015.

Masina de lupta grea a infanteriei ruse T-15, model 2015

Masina de lupta a infanteriei ruse Kurganets- 25, model 2015

Transportorul amfibiu blindat rusesc Bumerang, model 2015

1.bp.blogspot.com

1.bp.blogspot.com

Autoturismul usor blindat rusesc Tigr, cu rachete anti-tanc Kornet D, model 2014

sputniknews.com

sputniknews.com

Elicopterul rusesc de atac Mi-28, model 2013

Elicopterul rusesc de cercetare si atac KA-52 , model 2012

s-media-cache-ak0.pinimg.com

s-media-cache-ak0.pinimg.com

Avionul multirol rusesc Su-35 S, de generatia 4++, model 2013

Avionul de generata a V-a rusesc Su-T 50, invizibil pe radar, model 2016

defesaaereanaval.com

defesaaereanaval.com

Sistemul de rachete rusesti cu raza mare de actiune S-400 Triumf, model 2012

Acest articol a fost publicat în ARMATA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Parada vechiturilor de 1 decembrie ?

  1. Dinu Gheorghe zice:

    Da aveti dreptate,avem ”vechituri”,asa cum spuneti dvs.,si asta,pentru ca nu se doreste sa mai facem ceva de calitate,si creind locuri de munca profesionale,direct productive. Am trimis spre analiza proiect in domeniul motorizarii vehiciulelor militare(tancuri,TAB-uri transportoare,autocamioane,etc.),urmatoarelor institutii ale statului; Guv.A.Nastase,CPTariceanu,Emil Boc,Victor Ponta,precum si adm.prezidentiale si CSAT.Din corespondenta mea cu inztitutiile statului,rezulta lipsa de interes,pentru dezvpltarea economiei nationale,prin proiecte cu caracter tehnic-stiintific. Prin implementarea proiectelor mele in domeniul motorizarii,se obtin rezultate fara concurenta la nivel mondial,civil,militar si NATO,din punct de vedere;economic,rentabil,ecologic-calitativ si cantitativ. Pe pagina mea de facebook,prezint un prototip in lucru,motor cu doua trepte volumetrice,cu raport de comprimare variabil,cu termen de finalizare 2017,ale carui rezultate sunt deosebite,si le voi demonstra practic,pentru ca teoretic,nu am pe cine sa lamuresc. Cu deosebit respect,Gheorghe Dinu,pensionar activ pe termen limitat,fost CTC-ist ind.aerospatiala de aparare (GIA-RA Bucuresti.) Domiciliul actual; Loc.Orbeasca de jos,jud.Teleorman.

    Apreciază

  2. Dinu Gheorghe zice:

    Sa mai comentam??. Si asa,vad ca nu intereseaza pe nimeni.In general,ne vaicarim,in schimb,nu se face nimic. Avem solutii si proiecte cu caracter tehnic-stiintific,care implementate,conduc la obtinerea de produse deosebite,fara concurenta la nivel mondial,civil,militar si NATO. Singura problema care ar apare in cazul implementarii solutiilor mele la motoarele de tanc,ar fi aceea ca ar rupe senilele,datorita cresterii esentiale a puterii dezvoltate. Respect pentru;creatie,stiinta si tehnologie. Gheorghe Dinu,pensionar activ pe termen limitat. loc.Orbeasca de jos,jud.Teleorman.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.