97% din produsele Mac și brânză testate, au fost găsite că conțin substanțe chimice utilizate în materiale plastice, cauciuc, acoperiri, adezivi, etanșanți și cerneluri tipografice


Ftalații sunt peste tot. Aceștia pot fi găsiți în recipientele pentru produse alimentare din plastic, acoperiri, cerneluri tipografice, produse de uz casnic, produse alimentare ambalate și produse de îngrijire personală. Ftalații acționează ca agenți de legare și fac materialele plastice mai moi și mai flexibile. Noi studii ale impactului periculos al ftalaților asupra sănătății noastre, par a ieși în fiecare săptămână. Având în vedere efectele lor ce afectează hormonii sau glandele endocrinele, expunerea la ftalați a fost legată de o serie de condiții de sănătate, ceea ce face ca utilizarea lor pe scară largă să reprezinte o preocupare serioasă pentru sănătatea publică. Femeile gravide și copiii sunt în special, în pericol :https://www.naturalnews.com/038010_phthalates_health_children.html

Substanțele chimice au fost legate de diabet, boli de inimă și osteoporoză la femei. În plus, ftalații pot afecta creierul unui copil și pot interfera cu dezvoltarea sexuală, provocând defecte genitale din naștere, scăderea producției de testosteron la băieții tineri și dezvoltarea sânilor la fete de la vârsta de doi ani. În 2014, de 12 miliarde de lire sterline din aceste substanțe chimice, au fost produse de industria chimică globală. Deși ftalații nu sunt adăugați în mod intenționat în alimente, ei pot migra în produse alimentare în timpul procesării, ambalării și preparării. Nivele mai ridicate de ftalați tind să fie găsite în alimente foarte prelucrate sau grase (mezeluri, brânzeturi – mai ales brânza topită care este o bombă chimică).

Deși Europa a interzis utilizarea majorității ftalaților din materialele plastice care vin în contact cu alimentele grase, inclusiv produsele lactate, aceste substanțe chimice încă se scurg în produsele alimentare zilnic în Statele Unite. Pe baza datelor și politicilor învechite privind siguranța, Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente (FDA) încă permite folosirea DEHP și a altor 27 de ftalați în materialele care intră în contact cu alimentele. În 2016, Kraft a trebuit să retragă din piață peste 6 milioane de cutii de macaroane și brânzeturi vândute în Statele Unite, Puerto Rico și în unele țări din Caraibe și America de Sud (Canada nu era în zona de pericol). Recuperarea s-a datorat unei contaminări metalice.

    Chimicale toxice găsite în aproape fiecare produs de brânză testat 

Într-un prim raport, publicat de Coaliția pentru Procesarea și Ambalarea Sigură a Alimentelor, pe nivelurile de ftalați găsite în pudra de brânză din macaroane și brânză, cercetătorii au detectat ftalații în aproape fiecare produs testat. Din cele 30 de produse analizate, 29 au fost pozitive pentru ftalați. DeșiCoaliția dorește să testeze mai multe alimente, după ce a recunoscut că produsele lactate sunt cea mai mare sursă de expunere alimentară față de ftalatul DEHP, produsele din brânzeturi au fost alese ca prima dintr-o serie de alte alimente pentru a testa prezența ftalaților.

Pentru acest raport, 30 de produse din brânzeturi diferite achiziționate din magazinele de vânzare cu amănuntul din Statele Unite au fost expediate în ambalaje originale la un laborator independent din Belgia, Institutul Flamand de Cercetări Tehnologice (VITO). Laboratorul a analizat probele pentru prezența a 13 orto-ftalați. În concluzie, au raportat o concentrație medie totală de ftalați în macaroane și pudră de brânză care a fost de peste patru ori mai mare decât ftalații găsiți în brânza naturală, neprelucrată. Feliile de brânză prelucrate au avut de aproape trei ori ftalații mai mult decât în brânza naturală.

Aceste rezultate arată că alimentele sunt mai susceptibile de a înmagazina aceste substanțe chimice în timpul etapelor de procesare și ambalare. Deși sunt necesare cercetări suplimentare, Coaliția pentru Pregătirea și Ambalarea Alimentară în Sigurantă a constatat că ar trebui luate măsuri pentru a elimina ftalații din orice produs alimentar. În 2012, în Statele Unite au fost vândute 710 milioane de cutii de mix-mac uscat și brânză. Deoarece brânza Kraft este cea mai mare marcă de brânzeturi din America, coaliția a înființat o campanie, #KLEANUPKRAFT, pentru a cere companiei Kraft să scape de substanțele chimice toxice care distrug hormonii.

Au fost găsiți ftalați în opt dintre cele nouă produse de brânză Kraft testate, inclusiv macaroanele și brânzeturile sale iconice. Pentru a vă proteja familia, stați departe de alimentele procesate și ambalate, optați pentru mese făcute în întregime, cu legume și fructe cultivate organic. Alăturați-vă Laurei, al cărui fiu s-a născut cu un defect de naștere genital cauzat de expunerea la ftalați, și semnați petiția de a trimite un mesaj către Kraft pentru a ajuta familiile să-și protejeze copiii și să elimine sursele de ftalați din brânză :  https://www.change.org/p/bernardo-hees-ceo-the-kraft-heinz-company-eliminate-any-and-all-sources-of-phthalates-that-may-end-up-in-your-food?recruiter=752501299&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition

   Pericolul ftalaților

Odată ce consumați ftalați, aceștia pot călători prin sângele dvs. în organele interne. Expunerea prenatală la ftalați, se referă în special la faptul că substanțele chimice pot trece cu ușurință de la corpul mamei în placentă. Ftalații pot, de asemenea, să fie găsiți în laptele matern. Cercetătorii au asociat expunerea la ftalați prenatal cu dezvoltarea neurologică afectată la copii, scăderea IQ, deteriorarea învățării și memoriei și comportamentul antisocial. Băieții care sunt expuși la ftalați intrauterin riscă să prezinte defecte genitale. În 2008, Congresul a interzis utilizarea DEHP, o substanță cunoscută că afectează negativ dezvoltarea testiculelor și producerea de spermă normală la tineri, din jucării și produsele pentru îngrijirea copiilor.

 http://naturalsociety.com/watch-out-for-this-gender-bending-plastic-chemical-that-isnt-bpa/

Este considerată o substanță chimică care „influențează genul sexual”, deoarece poate determina bărbați din toate speciile să adopte mai multe trăsături feminine. În 2015, Comisia pentru siguranța produselor pentru consum (CPSC) a propus interzicerea mai multor ftalați suplimentari utilizați în jucării și în alte produse pentru copii, dar propunerea nu a fost încă finalizată. Un raport publicat la sfârșitul anului 2015 a arătat că mai mult de 81% din cele 164 de produse din magazin testate conțineau niveluri de cel puțin 1 substanță chimică toxică. Totul de la jucării la bijuterii, la produsele de îngrijire personală conțineau substanțe chimice care erau cancerigene sau altfel periculoase.

    Notă blogger – Așa că dragi mămici emancipate și progresiste, folosiți aceste produse și duceți-vă în continuare copiii la McDonald sau pe la Fastfood-uri că le faceți un mare bine……din iubirea voastră enormă pentru ei !

   Sursa: https://www.naturalnews.com

https://burebista2012.blogspot.com/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(lactate), ALIMENTATIE(McDonald’s), ALIMENTATIE(pericol). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.