Toți cei care suntem din generația de „AUR”, adică născuți înainte de 1989, am stat în diverse momente la cozi.


Imagini pentru copii in epoca comunista

Eu, copil fiind am fost foarte fericit fiindcă țineam locul la rînd pentru vreo 5 familii și primeam cîte o înghețată și un ecler de la fiecare!
Camionul ce aproviziona ALIMENTARA parca întotdeauna în spate!
Apoi oamenii se însuflețeau și se pregăteau să prindă ce se aducea prin magazin: cartofi, gheare de pui, uneori pulpe, mai niciodată salam.
Întotdeauna era îmbrînceală, întodeauna erau discuții despre cine cum a sărit peste rînd, întotdeauna se striga din spate:” Dați mai puțin să se ajungă la toată lumea!”, întotdeauna erau unii care nu mai apucau să cumpere nimic!
Eu, avînd rude și la țară, mergeam în weekenduri și vacanțe și copilăream acolo!
La țară era RAIUL!
Pur și simplu eu eram uimit cînd vedeam căruțele CAPului cu PIERSICI, PEPENI, ROȘII, CARTOFI, STRUGURI, CIREȘE, etc.
Bineînțeles că am fost la furat din livezile CAPului și bineînțeles că am surprins paznicii ce furau cu camionul!
Exista un complex de creștere a porcilor cu cîteva zeci de mii de capete și alături zootehnie cu pomi fructiferi în gard!
Comuna de unde am rădăcinile producea de la sucuri de fructe pînă la salamuri!
Erau locuri de muncă și pentru lepre, și pentru cei harnici!
LA 30 de km spre oraș lumea stătea 3-4 ore la cozi pentru cîteva kilograme de cartofi!
Asta este imaginea mea despre sistemul socialist dinainte de 1989: într-o parte se producea ENORM și în alta oamenii erau supărați din cauza lipsei alimentelor de bază!
Așadar, CRIZA DE ALIMENTE din perioada 1982-1989 era un ARTIFICIAL CREATĂ!
De către cine?
De către MAFIA LOCALĂ care era compusă din activiști PCR (ce în mod normal ar fi trebuit să controleze toate aspectele vieții clasei muncitoare și să avertizeze cu privire la lipsa hranei din magazine), de către o parte din SECURITATE, o parte însemnată din MILIȚIE, o parte însemnată dintre procurori și judecători, o parte însemnată din ARMATĂ.
În acei ani STATUL PARALEL, STATUL SUBTERAN a ajuns un mecanism care funcționa IREPROȘABIL: clasa muncitoare și țărănimea PRODUCEA MULT dar TOT CEEA CE PRODUCEAU NU AJUNGEAU LA CONSUMATORI (care erau tot ei)!
NEMULȚUMIREA JUSTIFICATĂ a oamenilor a fost direcționată către familia CEAUȘESCU pregătindu-se terenul pentru LOVITURA DE STAT din 1989!
După 1990, STATUL SUBTERAN a început să servească MAFIA INTERNAȚIONALĂ și să colaboreze din ce în ce mai puțin cu MAFIA LOCALĂ!
ONGurile lui SOROȘ au avut drept scop construirea unui al doilea STAT PARALEL care să se asigure că PRIMUL deservește exact MAFIA INTERNAȚIONALĂ!
Ceea ce încerc să spun este următorul fapt: RESURSE AU FOST ATUNCI ȘI SUNT ȘI ACUM!
Marea problemă pentru clasa muncitoare este FELUL ÎN CARE SE DISTRIBUIE ACESTE RESURSE!
Gîndiți-vă ce greșeală imensă s-a putut face!
NIMIC nu funcționează fără MUNCĂ!
Așadar COMUNISMUL a fost interzis dar CLASA MUNCITOARE există și în continuare!
Prin CLASA MUNCITOARE înțelegem fiecare om care muncește pentru bani!
CLASA EXPLOATATOARE este formată din acei indivizi care nu muncesc pentru bani întrucît EXPLOATEAZĂ MUNCA ALTORA!
CLASA CONDUCĂTOARE este formată din toate acele elemente de represiune care pot ține CLASA MUNCITOARE să fie jupuită de EXPLOATATORI!
CLASA CONDUCĂTOARE parazitează și ea munca CLASEI MUNCITOARE!
Însă „GROSUL” se duce către CLASA EXPLOATOARE!
COMUNISMUL este singurul sistem de orînduire socială care GARANTEAZĂ PRIN LINIA IDEOLOGICĂ ocrotirea DREPTURILOR CLASEI MUNCITOARE și PROSPERITATEA/PROPĂȘIREA acesteia!
Capitalismul din OCCIDENT e bun și pare uman datorită faptului că resursele jefuite din AFRICA și AMERICA de SUD au fost REDISTRIBUITE de așa manieră încît CLASA MUNCITOARE din OCCIDENT să aibă iluzia că trăiește decent!
Cît timp CLASA MUNCITOARE nu înțelege că a fost păcălită să renunțe la singurul sistem ce-i garanta DREPTURILE NATURALE, nu se va putea vorbi de TRAI DECENT nicăieri pe TERRA, cu atît mai mult în colonia ROMÎNIA!
Imensul aparat de propagandă și de deșertat minciuni din colonia ROMÎNIA asta face secundă de secundă: se asigură că oamenii ce MUNCESC (OAMENII MUNCII) se războiesc între ei pe diverse motive!
Iar dezbinarea MUIEPSD și EUVOTEZDA va continua în diverse forme mult timp de aici înainte!
Deși PSD este o formațiune politică CAPITALISTĂ, înființată de o slugă a GLOBALISMULUI pe nume ION ILIESCU ce a interzis cu mîna lui COMUNSIMUL, este greșit asociată de 3 milioane de membri de partid cu o MIȘCARE POLITICĂ SOCIALISTĂ!
De aceea OCCIDENTUL IMPERIALIST are o dilemă: nu poate desființa PSD (era ușor folosind slugile infiltrate la vîrful partidului) fiindcă atunci cei 3 milioane de romîni filosocialiști ar REDESCOPERI și ÎNFIINȚA un PARTID SOCIALIST AUTENTIC.
Dar nici nu-l poate lăsa să cîștige alegerile (oricare ar fi ele)!
MAFIA INTERNAȚIONALĂ are 2 interese mari și late în colonia ROMÎNIA:
1) MENȚINEREA JAFULUI a 500-600 de miliarde de euro anual!
2) GENOCIDUL și POGROMUL NEAMULUI ROMÎNESC!
Toate partidele politice (indiferent cum se numesc acum și cum se vor numi în viitor) nu reprezintă decît INTERESELE CLASEI CONDUCĂTOARE dar ele mint cu nerușinare CLASA MUNCITOARE că EXPLOATAREA (CAPITALISMUL) îi este necesară!
Genocidul este îndreptat mai cu seamă împotriva celor născuți și educați înainte de 1989 fiindcă EI SUNT MARTORII SINGUREI PERIOADE de PROGRES pentru ROMÎNIA: epoca de aur!
DE asta pensionarii sunt cei mai loviți, hăituiți, batjocoriți, înjurați, umiliți și omorîți!
Tocmai de asta PENSIONARII și toți cei născuți înainte de 1989 TREBUIE SĂ VORBEASCĂ și să lase MĂRTURII DESPRE CE A ÎNSEMNAT CU ADEVĂRAT 1960-1989!

Luci Ionescu

 

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(Luci Lucescu), SOCIALISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Toți cei care suntem din generația de „AUR”, adică născuți înainte de 1989, am stat în diverse momente la cozi.

  1. Ene Constanta zice:

    FFF ADEVARAT ! Dar sa stiti dragii mei ,ca oamenii aveau cele necesare in frigider…chiar daca stateau la cozi…mai existau si alte moduri de a procura cele necesare….dar…dragii mei…intr-adevar a fost ,,epoca de aur,,.Copiii invatau carte.invatatorii si profesorii erau oameni cu multa daruire pentru profesia lor, se ocupau de copii si nu ii lasau pana nu intelegeau tot ce trebuie.Copiii plecau in tabere,in excursii,participau la multe activitati, dansuri,muzica,erau cenacluri literare,vizitam muzee …ce sa va spun …a fost o perioada fff frumoasa pentru popor…daca nu aveai serviciu…nici o problema…mergeai la -fortele de munca- si ti se oferea un post conform sudiilor si calificarii profesionale,medicii se ocupau cu mult profesionalism de pacienti….acum…mai sunt intr-adevar medici fff buni ,care se ocupa de pacienti …dar…din nefericire…sunt …fff putini….Cand aveam trei ani,mergeam cu mama mea la cinematograf…ea era mare amatoare de astfel se distractii…si inainte de inceperea filmului se dadea telejurnalul….il vedeam pe Gheorghe Gheorghiu Dej cum mergea prin lanurile nesfarsite de grau ,porumb,floarea soarelui…si ma gandeam atunci ,la acea varsta …Doamne cat timp voi vedea aceste bogatii ? si iata ca am ajuns acum la varsta pe care o am sa nu mai vad aceste bogatii ! Ce dureros Doamne…Nu se ocupau oamenii de rand atunci de politica….ei isi vedeau de treburile lor….dar acum….Acum il votez numai pe VLAD TEPES si il rog pe bunul Dumnezeu sa ni-l trimita ca avem multa,multa,multa nevoie de el Doamne ajuta poporul roman si scapa-ne de ticalosi parinte bun !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.