Christine Lagarde, fosta șefă a FMI, noua președintă a Băncii Centrale Europene


Christine Lagarde, fosta șefă a FMI, noua președintă a Băncii Centrale Europene

Cred ca nu ati uitat-o cind a spus ca pensionarii trebuie sa moara deoarece costa prea mult!

Cei mai puternici oameni din Europa au desemnat-o pe Christine Lagarde drept noul președinte al Băncii Centrale Europene (BCE) informează Ziarul Bursa.

Ea s-a declarat onorată de această nominalizare.

„Având în vedere cele de mai sus și în consultare cu membrii Comisiei de etică a Consiliului Administrativ, am decis să mă retrag provizoriu din funcția mea de director general al FMI în timpul perioadei de nominalizare”, a scris ea pe twitter.
Lagarde, în vârstă de 63 de ani, este actualmente Președintele și Director al Managerial al Fondului Monetar Internațional, acolo unde a ajuns în 2011.
În timpul crizei grecești din 2012, Lagarde a făcut câteva comentarii care au inflamat opinia publică din această țară. Ea a spus că grecii „s-au simțit bine, dar acum e vremea retribuției”.  Ea a mai acuzat faptul că sunt prea puțini greci care-și plătesc taxele, dar i s-a atras atenția că ea însăși beneficia de un salariu anual de 468.000 de dolari care este scutit de impozite.
Lagarde este divorțată și are doi copii, iar actualmente trăiește în concubinaj cu omul de afaceri Xavier Giocanti. Lagarde a fost printre invitații prezenți la nunta exclusivistă a lui George Soroș, din septembrie 2013.
În 2016, Lagarde a fost găsită vinovată de către judecătorii francezi pentru neglijență în serviciu,  pentru plata unor sume din bani publici către magnatul Tapie, dar în mod ciudat, nu a primit o sentință cu închisoarea și nici măcar  o amendă din partea Curții. În ciuda scandalului, ea și-a păstrat funcția la FMI.
Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.