Erdogan amenință UE cu o invazie a refugiaților din Siria


Recep Tayyip Erdogan

Erdogan a reacționat violent la criticle venite din UE și amenință europenii cu deschiderea frontierelor pentru refugiații din Siria.

 Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat statele UE care au condamnat operațiunea militară turcă în Siria și a amenințat cu deschiderea granițelor pentru refugiații sirieni.

„Suntem amenințați de atacuri teroriste, avem 3,5 milioane de refugiați sirieni care nu se pot întoarce la patrie. Cei care nu au văzut niciodată YPG (Partidul Muncitorilor din Kurdistan – Forțele de Autoapărare Kurde) ne spun: retrăgeți-vă! UE, revino-ți. UE nu a fost niciodată sinceră, ne-au înșelat în permanență. Dacă vor spune că această operațiune este un act de ocupație, vom deschide porțile pentru refugiați”, a spus Erdogan într-un discurs rostit la Ankara.

În afară de aceasta, el a criticat autoritățile din Arabia Saudită și Egipt, care au condamnat acțiunile militare ale Turciei în Siria.

“Arabia Saudită să se privească în oglindă. Cine a adus Yemen într-o stare jalnică? Mai întâi să răspundă pentru asta. Să nu îndrăzniți să ne spuneți ceva. Egiptul să tacă pentru că acolo conduce un om care și-a ucis democrația în țara lui”, a adăugat liderul turc.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în EUROPA(imigranti). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.