Fostul Ministru de Externe, Adrian Cioroianu, INFORMATOR pentru americani: Este o sursă încă din 2005


Imagini pentru adrian cioroianu
Fostul minsistru de externe al României, Adrian Cioroianu, apare ca informator pentru Statele Unite ale Americii, informează B1 TV, citând blogul lui Ion Cristoiu.
”Senzaționalele dezvăluiri WikiLeaks din cablogramele trimise de Ambasada SUA la București Departamentului de Stat de la Washington conturează o a adevărată întrecere între politicienii și demnitarii români pentru a se pârâ unii pe alții la Ambasada SUA”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.
Într-una din cablograme se afirmă negru pe alb că Cioroianu „este o sursă a ambasadei încă din 2005”.
”S-a afirmat că oficialul român l-a asigurat pe ambasador de disponibilitatea sa pentru continuarea colaborării cu Statele Unite, afirmând și că România „nu se grăbește” să își retragă trupele din Irak. Comentariul final a evidențiat că aceasta a fost o întrevedere preliminară și conține o prezentare biografică detaliată a lui Adrian Cioroianu, în care s-a afirmat că „este o figură nouă pe scena politică”, a fost un apropiat al lui Theodor Stolojan și „este o sursă a ambasadei încă din 2005”, se mai arată în articolul postat pe blogul lui Ion Cristoiu.
În aceste telegrame mai apar Vasile Blaga, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Predoiu sau actualul șef al Comisiei SRI din Parlament, Georgian Pop, și Laura Codruța Kovesi. Șefa DNA a avut o discuție în 2007 cu ambasadorul SUA la București în care aceasta din urmă și-a exprimat îngrijorarea cu privire la amendamentele Codului de Procedură Penală din aceea vreme.
Adrian Cioroianu este istoric și profesor în cadrul facultății de istorie a Universității București. Este ambasador al României la UNESCO și realizator de emisiuni TV pe teme istorice.
Acest articol a fost publicat în DEZVALUIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Fostul Ministru de Externe, Adrian Cioroianu, INFORMATOR pentru americani: Este o sursă încă din 2005

  1. Dr. Vasile Parascan zice:

    După „istoriile” ultimilor 30 de ani, doar Liviu Dragnea rămâne pe baricade! Toți ceilalți, de la FSN, PDL, PSD, PNL și celelalte peleuri, au „căzut” la datorie! Cea a trădării, turnătoriei, crimei, crimei organizate, vânzării de țară, șpăgii de miliarde de euroi și celelalte, că sunt destule astfel de „datorii”!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.