Gravitatea zero ucide celulele canceroase


Tradus cu google

]După doar o zi în condiții de gravitație zero, cercetătorii au descoperit că peste 80% din celulele canceroase au murit într-un proces. Acum, planul lor este de a-i trimite în spațiu. Rezultatele inițiale confirmă descoperirile anterioare ale cercetătorilor germani.

Melanoma - Hautkrebs - Illustration der Krebszellen (Imago / Science Photo Library / A. Pasieka)

Cercetătorii australieni intenționează să trimită celule canceroase în spațiu, după ce cercetările inițiale pe Pământ sugerează că microgravitatea are un efect remarcabil asupra celulelor canceroase.

„Mulți oameni din jurul meu au început să ajungă la cancer și asta m-a motivat cu adevărat să investighez celulele canceroase”  , a declarat pentru DW Joshua Chou , cercetător în inginerie biomedicală la University of Technology Sydney, spunând că a fost invitat să testeze modul în care celulele canceroase se comportă la zero. gravitate în urma cercetărilor sale anterioare cu privire la modul de prevenire a pierderilor osoase în spațiu.

„Nu există nicio modalitate prin care să putem dezvolta o curbă de argint pentru cancer, deoarece cancerul tuturor este diferit, iar oamenii reacționează diferit”, a spus el. „Dar ceea ce voiam să știu cu adevărat a fost: există ceva în comun cu aceste tipuri de cancer? De aceea le-am pus în dispozitivul de microgravitate.”

Lansarea celulelor în spațiu

Descoperirile inițiale ale lui Chou au arătat un efect radical.

„Am luat patru tipuri diferite de celule canceroase din diferite părți ale corpului – sân, ovar, plămâni și nas – și le-am pus într-o stare de microgravitate. Și ceea ce am descoperit a fost că în 24 de ore, 80 până la 90% din aceste celule canceroase de fapt a murit „, a spus Chou.

Împreună cu unul dintre studenții săi, Anthony Kirollos, Chou intenționează să trimită celule canceroase la Stația Spațială Internațională (ISS) în 2020.

Stația spațială internațională (imagine-alianță / dpa / NASA)Cercetătorii australieni intenționează să trimită celule canceroase în spațiu în 2020

„Vrem să vedem dacă este de fapt o microgravitate care are un impact asupra celulei sau poate fi vorba despre alte lucruri din spațiu – cum ar fi radiațiile solare?” el a spus. Dar un astfel de efort nu este o sarcină ușoară, subliniază Chou.

„A trebuit să dezvoltăm singuri o mulțime de aceste tehnologii”, a spus el. „Ingineria este deja provocatoare, dar păstrarea celulelor în viață și recuperarea lor din spațiu va fi cu adevărat dificilă.”

Nu pentru prima dată când celulele canceroase sunt trimise în spațiu

Un alt om de știință bine cunoscut cu astfel de provocări este Daniela Grimm , profesor de biologie gravitațională și medicina regenerativă translațională la Universitatea Magdeburg din centrul Germaniei.

În 2017, Grimm a condus un experiment care testează comportamentul celulelor canceroase tiroidiene în spațiu. Un vas mic care adăpostea celule tumorale tiroidiene a fost lansat la bordul navei spațiale Dragon Chinezesc.

„Aceasta [noua cercetare] este grozava, este o confirmare a rezultatelor cercetarilor noastre – mai ales ca cercetatorii australieni s-au uitat la alte tipuri de cancer”, a declarat Grimm pentru DW.

Doar la gravitația zero mor celulele prin „moartea celulelor programate”

De aproximativ două decenii, cercetătorii au investigat modul în care celulele se dezvoltă în grupuri de celule tridimensionale – așa-numitele sferoide – la microgravitate. Proprietățile lor sunt mult mai asemănătoare cu cele ale tumorilor din corpul uman decât cele ale culturilor celulare care pot fi cultivate doar în laborator în 2D – așa-numita gazon celular.

Acești sferoizi sunt folosiți în căutarea biomoleculelor de care se poate lega o substanță activă. Sferoidele conțin multe proteine ​​diferite care declanșează moartea celulelor programate, printre altele.

În celulele sănătoase, această comandă suicidă biologică asigură moartea celulelor vechi sau deteriorate. Cu toate acestea, în celulele tumorale, această moarte celulară importantă nu mai este eficientă. Celula bolnavă trăiește și se împarte, iar cancerul proliferează.

Scopul este de a dezvolta medicamente care stimulează sau inhibă proteinele – care vor necesita cercetări suplimentare în domeniul microgravității.

https://www.dw.com/en/zero-gravity-kills-cancer-cells/a-50230741

Acest articol a fost publicat în SANATATE-CANCER. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.