In Romania sint peste 300.000 de analfabeti. !!!


Un recent studiu despre situatia tinerilor din Romania arata ca avem in jur de 300.000 de analfabeti, cei mai multi dintre tarile din Uniunea Europeana.

Pormind de aici se pune intrebarea: cine este de vina si ce trebuie sa facem ?

Dupa parea mea prima vina o are familiile care nu reusesc sa trimita copii la scoala din cauza saraciei. Sint familii care sint sarace lipite pamintului. Aceste anomalii se datoreaza si clasei politice care nu reuseste sa promoveze legi care sa duca la alfabetizarea tinerilor.

O a doua vina o are tinerii care nu vor sa se duca la scoala. In loc sa invete se duc in parcuri, la restaurante sau fura, cel mai bun mijloc de supravietuire.

Trebuie neaparat sa luam masuri ca tinerii sa invete, sa le creem conduitii iar daca nu vor sa mearga la scoala sa avem putere de convingere. Familia trebuie sa se implice mai mult in educarea tinerilor.

GEORGICA BRINZILA

http://www.ziarultricolorul.ro/

Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la In Romania sint peste 300.000 de analfabeti. !!!

  1. A.D. zice:

    Familiile au „vina”, iar saracia e „cauza”. Saracia insasi n-are cauza.

    Democratia nu o vede (practic) nimeni.

    Nu le vine a crede ? Nu stie nimeni cat de aproape de analfabetism este majoritatea populatiei occidentale ? Acolo, performanta (foarte inalta!) se face in „realitatea paralela” (adica evitand ce le ofera scoala in societatea occidentala: aceasta oferta e doar pentru prostime – inclusiv cei prosti destul sa creada ca oferta e „de milioane”). Dar asta nu deranjeaza pe nimeni.

    In incheierea articolului, indemnuri mobilizatoare! Inca 25 de ani (daca mai exista asa ceva) ii vor lamuri ? Eu zic ca nu: dragostea fata de Democratie ia oamenilor mintile. Nu conteaza ca 50 de ani a fost cu totul altfel: vaicarelile lor nu amintesc acest amanunt. Ori faptul ca rezultatele acelea nu erau promovate de oameni foarte scoliti, spre deosebire de dezastrul (intentionat!) patronat de cele mai luminate minti ale Democratiei …

    Cat e rautate, cat e imbecilitate ? Cat sunt efectele sechelelor batailor primite de inaintasi, in incercarea primitivilor rasculati de a-i … umaniza/reeduca ? Care sunt proportiile constitutive ale relelor din cosmarul numit „Democratie” ? Cine isi imagineaza ca vom mai iesi din asa ceva … „Prin noi insine!” ? „Prin noi insine!”, dar dupa ce ii aducem pe tron pe Herr Karl si Herr Klaus – ca deh, altoirea nu strica. Mai exact, se obtine protectia Marilor Puteri, care (teoretic!) ar avea ceva de aparat, astfel.

    Nu v-ar veni sa credeti cum „intelectuali” (rusi!) de 50-60 ani prefera Vestul fiindca e „liniste, normalitate”, nu „dementi autocrati” (Putin) la putere! Ai zice ca nu stiu pe ce lume traiesc. Dar va mirati de „reeducarea” la care au fost supusi. Evident, fara rezultatele pozitive scontate.

    Apreciază

  2. cita dela zice:

    S-a revenit la perioada anilor 1800, asta este. Este trist, insa trebuie gindit si perceput totul cu calm, realitatea fiind ca nu se poate schimba O IOTA din PROIECTUL din care Ro face parte. Sa ne vedem singuri de copiii comunitatilor mici, ramase din jurul nostru, si de ograda din spatele casei.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.